Livet på landet

Bad

Publicerad 2014-03-30 21:27:19 i Allmänt,

Idag fick Yasmine en kompis med sig så vi tog oss iväg till badhuset.
De badade medans jag satt bredvid och kollade på. Kom på sen att jag hade ju kunnat passa på att simma för det borde jag ju klara av. Jag får ta med mig badkläderna nästa gång.


Lördag

Publicerad 2014-03-29 19:52:46 i Allmänt,

Idag har vi varit ute större delen av dagen och njutit av det vackra vädret.
Pappa och Andreas har hållt på med veden och jag och Yasmine har satt upp studsmattan och rensat sten från gräsmattan.


Jag har även bakat surdegsbröd för första gången. Det var supersmidigt när man kan köpa färdig surdeg.

Nästa gång ska jag prova att göra grovt bröd istället.
Jag har kommit in en bakperiod och bakar det mesta matbrödet själv. Yasmine älskade ostfrallorna jag gjorde så det blev en sats till av dem igår kväll. Blir nog några till imorgon då de går åt i en rasande fart.

Andreas har åkt iväg på partaj men jag orkade inte följa så jag och Yasmine har myskväll hemma istället:-)

Mar. 29, 2014

Publicerad 2014-03-29 06:34:16 i Allmänt,

Det känns otroligt onödigt att vakna halv sex en lördag när man äntligen kan få sova ut. Kan absolut inte somna om heller:-( Det tråkigaste är att jag antagligen kommer vara jättetrött vid nio i ikväll och somna på soffan.

Det ser iaf ut att bli ännu en vacker vårdag och planen för idag är bla att sätta upp studsmattan, lill fröken har tjatat om det ett tag nu. En biltvätt/städning lutar det också åt att det blir. Jag har försökt övertala pappa att göra det åt mig men det går sådär;-) Volvon är jätteskitig och det kan den ju inte vara om vi ska sälja den.

Osocial

Publicerad 2014-03-27 17:53:28 i Allmänt,

Blir så avundsjuk när jag läser Matplatsens blogg om deras tjejkvällar som de har varje vecka. De är ett gäng granntjejer som samlas varje onsdag och provar viner och lagar god mat.
Så skulle jag också vilja ha det. Det verkar så himla mysigt.

För tillfället känner jag mig väldigt osocial men jag orkar inte hålla på att planera in saker eftersom jag aldrig vet hur jag mår och hur mycket jag orkar med. Vissa dagar är jag fylld av energi medans jag andra dagar inte orkar nånting och helst bara vill sova.
Jag längtar verkligen efter att bebben ska komma ut nu så jag kan få tillbaka min kropp igen. Även fast jag tycker om att vara gravid så har den här graviditeten varit väldigt påfrestande och jobbig. Jag vill så mycket men orkar inte.

På lördag är vi bjudna på fest men jag får se om jag orkar gå eller inte. Jag kanske stannar kvar ett tag iaf och är lite social.

Ny bil?

Publicerad 2014-03-25 20:56:34 i Allmänt,

Våffeldagen idag så då blev det våfflor till middag.

Jag tycker det är godast med lite matigare röror på våfflorna. Som tex creme fresh, rödlök, skinka och caviar. Sen kan jag ta nån efterrättsvåffla med sylt och grädde eller glass.

Efter middagen var det dags för judo för Yasmine.


Hon börjar bli riktigt duktig. I helgen var det tävling i Söderhamn men man måste ha tränat minst ett halvår för att få vara med och det har hon inte gjort än. Får se om hon vill vara med nästa gång istället.

Annars har dagen bestått av jobb och ett besök på MVC och kolla bebben. Allt såg bra ut.
Jag har även lånat hem en bil från Toyota som jag ev är intresserad av. Den går bra och är lagom stor men när jag kom hem och kollade den så var den väldigt repig och full bak också var det en spricka i framrutan. Jag är inte jätteförtjust i färgen heller så jag tror inte vi kommer att köpa den. Däremot fanns det två till av samma modell som jag ska kolla på imorgon.

Söndag

Publicerad 2014-03-23 14:46:19 i Allmänt,

Idag hade vi inga planer för dagen så jag har lullat på med lite allt möjligt, plockat undan urväxta kläder från Yasmines garderob, tagit reda på tvätt, varit ute och bakat bl.a.
Yasmine var badsugen men vi fick inte med oss någon att åka och bada med så vi fick hoppa över det. Det är en av få saker jag kan komma på som är negativt med att bara ha ett barn, så fort man ska hitta på nåt måste man försöka hitta nån kompis som kan följa med.

Nu ska jag snart avnjuta en nybakt fralla med massor med smör på!

En härlig vårdag

Publicerad 2014-03-22 14:40:41 i Allmänt,

Idag har vi haft en mysig mamma dotter dag. Vi lämnade sjuklingen hemma och åkte in på köpingen och strosade runt i affärer och fikade.
Vi tog en promenad i gamlastan och var in i lite nya butiker. Jag hittade ett par snygga vårskor på Gamlastans vintage, ett riktigt loppisfynd. Yasmine hittade en vårjacka på Zinko som hon blev kär i så den fick också följa med hem:-)
När vi kom hem tog vi en promenad med hundarna och hälsade på hos pappsen. Vi satt ute och njöt av det härliga vårvädret.



Loke håller fast hårt i de få snöhögar som finns kvar.

Han älskar sina snöhögar och ligger och åmar sig i dem så länge han kan :-)

Slutkörd

Publicerad 2014-03-20 21:50:03 i Allmänt,

Blev lite väl mycket idag med jobb till 17 sen hem för att hämta kontokortet som Andreas lånat av mig och glömt att lämna tillbaka.
Tillbaka in på köpingen för att storhandla inför helgen, som tur hade jag min duktiga hjälpreda Yasmine med mig som hjälpte till att packa och bära kassar.
Tillbaka hem, packa upp och laga middag som vi åt först klockan sju.
Sen städa och se till så Yasmine gör läxan och förbereda inför morgondagen.
Nu har jag nyss satt mig och känner att det var en lite väl ansträngande dag efter att ha legat däckad i fem dagar på soffan.
Nu ska jag väcka min sjuka man som somnat på soffan så vi kan gå upp och lägga oss.

Imorgon har jag en utmaning för mig själv då jag ska hålla i en utbildning för mina kollegor. Jag som hatar att stå och prata inför folk men det kommer nog att kännas bra efteråt.

3 av 3

Publicerad 2014-03-19 20:51:35 i Allmänt,

Så var det Andreas tur att bli sjuk. Han har legat med frossa ikväll och har värk i kroppen. Jag tippar på att han blir hemma imorgon.
Yasmine var till skolan idag men jag kände att jag behövde vila mig en dag till men imorgon ska jag iväg och jobba.
Det ska bli skönt att få komma ut och träffa lite folk igen.

Tur i oturen så ringde chefen och berättade att linkriden blivit inställd imorgon så ev åker vi nästa vecka istället.

Testar orken

Publicerad 2014-03-18 14:27:37 i Allmänt,

Har tränat mig på att vara uppe idag för att se om jag ska orka med att jobba imorgon.
Vi var ut en sväng och jag skottade lite snö och borstade av bilen. Jag klarade att vara ute ca en halvtimme sen var jag helt slut.
Jag får nog hoppa över linkriden på torsdag iaf för vi ska åka från Ljusdal fem på morgonen och kommer hem runt elva på kvällen och det kommer vara full fart hela dagen med terminalbesök och kuriråkning. Det känns så tråkigt nu när jag äntligen skulle få åka iväg:-(

Yasmine är piggare och har varit uppe och pysslat idag men hon hade fortfarande lite feber imorse. Hon vill absolut till skolan imorgon så känner hon sig pigg så får hon prova att gå.

Återbruk

Publicerad 2014-03-17 19:32:20 i Allmänt,

Nu har jag fått en idé om vad jag ska göra med väggen ovanför trappan som för tillfället är tråkigt vit och kal.


Vi har ett stort gammalt fönster som står ute och skräpar som jag tänkte att jag ska måla och snickra på några brädor på och göra en hylla av. Jag har inte bestämt om det ska bli svart eller grått men det lutar åt att det får bli grått lika som trappan.

Jag fick idén från fb sidan Återbruka mera, en jättebra sida med massor av bra idéer på inredningsdetaljer. Jag har inte sett nån gjort en hylla så som jag har tänkt så om det blir bra kanske jag lägger ut en bild på den där.
Bara jag blir piggare ska jag kolla skicket på fönstret och kolla om vi har brädor och färg hemma. Har vi allt så blir det ju dessutom helt gratis:-)

Netflix

Publicerad 2014-03-15 22:54:43 i Allmänt,

Passade på att skaffa Netflix idag så jag har nåt att kolla på när jag ligger och tycker synd om mig själv;-) Det funkade superbra och går att kolla på direkt på tvn så det är hur smidigt som helst.

Jag skickade iväg mannen på lite roligheter ikväll så han slipper sitta hemma med sjuklingen. Själv har jag kollat på film med barnen men Yasmine somnade ganska tidigt så det blev bara jag och Jon. Nu ger vi upp och lägger oss vi med.

Influensa

Publicerad 2014-03-15 09:05:21 i Allmänt,

Vilken helvetesnatt! Blödde näsblod en timme, kroppen värkte och jag har toksvettats och haft frossa om vartannat. Täcket och kudden var alldeles blöta när jag vaknade.
Har läst på om influensa och graviditet och man skulle absolut ta alvedon vid feber så jag blev så illa tvungen att göra det då. Jag tycker inte om att ta tabletter men feber är inte bra för bebben så det blir till att knapra tabletter tills den gått ner.

Hoppas det inte blir nåt långdraget för på torsdag ska jag på linkride på Arlanda och det vill jag inte missa.

AJ!

Publicerad 2014-03-14 19:54:36 i Allmänt,

Jag måste beklaga mig lite till för sån här värk tror jag aldrig jag har haft förut!
Benen värker så jag vet inte vart jag ska ta vägen!
Jag försöker lägga upp dem högt, Andreas har masserat dem men bara han trycker lite lätt så skriker jag för det gör så ont, värktabletter vågar jag inte ta. Det känns lite bättre om jag trycker fötterna mot soffkanten och stretar emot.
Jag blir galen!

Vecka 26

Publicerad 2014-03-14 16:02:51 i Allmänt,

Så här ser magen ut i vecka 26.


Jag lade mig och vilade en sväng på jobbet idag och lade passerkortet på magen men bebben sparkade så mycket så det ramlade ner:-)


Det är en riktig liten vilde där inne!

Stackars mig

Publicerad 2014-03-13 17:14:10 i Allmänt,

Känner mig så där ynkligt killförkyld. Det värker i hela kroppen och varje steg känns som att bestiga mount everest.
Snoret rinner, känns som bomull i huvudet, varje gång jag hostar känns det som nån drar taggtråd i halsen på mig och bebben tycker inte alls om att jag hostar hela tiden. Det är alltså RIKTIGT synd om mig nu;-)
Ska göra en smörgåstårta till fredagsfikat imorgon sen tänker jag vila resten av kvällen så jag tar mig till jobbet imorgon.
Jag har ju lovat kollegorna smörgåstårta länge nu så de blir nog besvikna om de inte får det.

Vårsol

Publicerad 2014-03-12 18:57:37 i Allmänt,

Nu när jag har fått lite av mitt snöbehov uppfyllt så känns det helt ok att våren kommer. Vilka härliga dagar det varit den här veckan! Synd att man måste sitta inne och jobba hela dagarna men jag har iaf trevecka den här veckan så jag har hunnit med några korta stunder i solen på eftermiddagarna.
Hoppas att vädret håller i sig i helgen så man kan vara ute och njuta av solen.

Tvättberg

Publicerad 2014-03-10 20:27:50 i Allmänt,

Det jobbigaste med att åka bort är all tvätt som blir när man kommer hem!
Har jag en gång packat ner något i en väska så ska det tvättas när jag kommer hem oavsett om det är använt eller inte. Jag tycker det känns ofräscht annars.
När man varit till fjällen blir det extra mycket att tvätta eftersom det förutom alla kläder blir massa sängkläder och handdukar också. Dessutom tvättar jag upp alla ytterkläder eftersom de stinker rök.
Nu är det "bara" två överfulla tvättkorgar kvar att tvätta upp.

Hemma igen

Publicerad 2014-03-10 17:45:13 i Allmänt,

Åter till jobb och vardag men det är skönt det med.

Fjällresan var mysig och det var skönt att komma iväg en sväng och sen är det minst lika skönt när man kommer hem igen och får sova i sin egna säng.
Borta bra men hemma bäst.

Vädret hade kunnat varit bättre men det var iaf mycket snö och man kunde åka skoter och sitta ute i snön och grilla korv och våffelmackor. Mycket mer behövs inte för att göra mig nöjd.




EN dag kvar

Publicerad 2014-03-04 21:28:17 i Allmänt,

Men nu är det inte långt kvar tills vi åker!
En dag kvar att jobba sen åker vi imorgon kväll:-)
Efter lite strul med släpvagn så är skotrarna lastade och klara och den mesta packningen är klar.
Hus och djuvakt är klart och huset är städat. Det känns alltid trevligare att åka hemifrån om det är rent och städat. Hoppas husvakten håller det snyggt också;-)

Jag misstänker att det inte blir alltför mycket skoteråkning för min del då jag knappt kan sitta utan att det känns som nån sticker knivar i höfterna på mig men lite åkning ska jag iaf härda ut. Det kanske går bra också. Vi får se:-)

Imorgon vid den här tiden hoppas jag att vi sitter i farbrors stuga framför en sprakande brasa och bara har det gött:-)

Bebisgrejer

Publicerad 2014-03-02 21:28:24 i Allmänt,

Eftersom jag mobilbloggar så går det inte att länka till internetsidor men jag hoppas att det går att klistra in länken iaf.
Jag följer UnderbraraClaras blogg och hon är också gravid och jag känner igen mig i många av hennes inlägg. Det här inlägget är ett av dem:

http://blogg.amelia.se/underbaraclara/2014/03/02/sjuklig-och-avundsfrisk/#comment-section

Just det här med att hjärna vill men kroppen säger nej är riktigt jobbigt.
Att hela tiden ha ont är så påfrestande. Enda gången det känns bra är när jag ligger på ena sidan.
Men att få känna det lilla pyret fara omkring därinne gör att det känns lite bättre. Det är så rofyllt att bara ligga och titta och känna på magen och se hur den far omkring.

Yasmine har tjatat i flera veckor att vi ska ta in bebisgrejorna från när hon var liten så idag var vi ut i förrådet och rotade fram några lådor med kläder och andra saker.
Det var så roligt att gå igenom alla pyttesmå kläder och det väckte massa minnen.
Nu går tvättmaskinen för fullt för det blev ett helt berg med kläder, sängkläder och allt tvättbart till vagnen.


Mellodags

Publicerad 2014-03-01 20:24:52 i Allmänt,

Har ätit jättegod middag, men åt alldeles lagomt så slapp paltkoma den här gången:-)
Vi åt pepparbiff, bakad potatis med olika röror, baconlindad sparris och sallad.
Till efterrätt blir det fruktsallad och ost och kex.
Min älskling åkte dessutom och köpte en flaska alkoholfritt bubbel till mig. Den var slut idag när vi var och handlade men sen åkte han in och letade och lyckades hitta den på en affär♡ Kärlek♡

Nu kollar vi på mellon andra chansen för att se vilka de sista två bidragen blir. Det är mycket dåliga bidrag med i år men det finns några bidrag som är bra. Ace Wilder är hela familjens favorit.

Färgning på G

Publicerad 2014-03-01 10:12:26 i Allmänt,

Är hos Salong Björknäs och får håret färgat. Lite uppfräschning var välbehövligt så jag bokade tid hos min personliga hårfärgare;-)
Sen byter vi tjänster och jag klipper honom istället.


Har inga planer för dagen än så länge men vi ska väl börja kolla vad vi ska packa med till fjällen. Det blir alltid så mycket packning med alla vinterkläder, hjälmar, sängkläder och mat som ska med. Man får tänka till lite så man får med allt.
Det ska även ordnas med hus och djurvakt men det tror jag är löst för alla dagar nu. Det är mycket att tänka på innan man sticker iväg men det ska bli så skönt att komma bort några dagar.

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela