Livet på landet

Hormoner

Publicerad 2014-01-31 15:40:29 i Allmänt,

Planen var att börja måla lister när jag kom hem men kroppen ville annat. Jag är helt slut och orkeslös idag så istället hamnade jag på soffan:-(
Jag hoppas att det räcker med en liten vila så jag orkar köra igång om ett litet tag istället. Jag blir så frustrerad när jag inte orkar med allt jag vill. Den här veckan har jag verkligen känt mig gravid. Det börjar bli jobbigt att ta på sig skorna och ta sig i och ur bilen bla.

Jag har även haft en liten obehagskänsla hela veckan och jag hoppas det inte är som jag inbillar mig. Hoppas det bara är hormonerna som spökar.

Nu väntar vi på att Andreas ska sluta jobba så vi får mysa hela familjen så hoppas jag det känns bättre sen:-)

Måleri, målera

Publicerad 2014-01-30 13:21:03 i Allmänt,

Igår målade Andreas klart taket och jag har målat klart det ena fönstret. Ikväll ska jag börja måla det andra mindre fönstret och dörrfodren. Efter det kan vi äntligen börja måla och tapetsera väggarna och lägga golvet. Förhoppningsvis hinner vi klart i helgen:-)

Det känns jobbigt när jag inte kan vara med på alla moment och det känns som Andreas får göra mycket mer. Som tur är så ska pappa hjälpa till i helgen när vi(dom) ska lägga golvet. Själv får jag väl vara projektledare och se till så allt går rätt till:-) Får se om jag kan hålla mig borta, eller så kanske de slänger ut mig;-)

Det kommer bli så bra när det är klart!

Killar och tjejer

Publicerad 2014-01-29 21:56:06 i Allmänt,

När Yasmine än en gång frågade mig i morse om hon får färga håret och jag svarade att jag inte bestämt mig än började jag fundera över det här med hetsen mot flickor och vad som anses rätt och fel för dem att göra och i vilken ålder de har rätten att göra vissa saker.
 
Jag har lovat Yasmine att jag ska fundera över om hon ska få tona håret ljusbrunt pga att hennes hår skiftar i grönt då vi har lågt PH värde i vårt vatten. Inget som är farligt men det ger som sagt Yasmines ljusa hår en grön nyans. Vi har kollat på filter men de är svindyra.
Jag förstår henne absolut att det är jobbigt, speciellt när folk hela tiden kommenterar det.
Det som slog mig är att egentligen tycker jag att det är ok att hon tonar håret men anledning till min tvekan är mer vad andra ska tycka. Att det ska pratas skit om att man är en dålig förälder som låter en nioårig tjej färga håret.
Ju mer jag tänkte på det desto mer irriterad blev jag över hur mycket det egentligen tycks om vad som är rätt och fel för tjejer att göra medans det så gott som aldrig pratas om vad som är rätt och fel för pojkar att göra.
 
Det pratas om vilken dålig förebild tex barbie är för små flickor och att de ska få dålig självbild och ätstörningar pga en dockas utseende men jag hör aldrig några diskussioner kring killars leksaksdockor med steroidpumpade kroppar och medföljande vapen. Det pratas inte heller om det negativa med att köpa leksaksvapen till små pojkar, vilket de allra flesta föräldrar gör. Små pojkars största idoler är oftast muskulösa hjältar som slår ner folk och räddar "hjälplösa" flickor. Utan att blinka låter man pojkar spela spel som går ut på att döda och misshandla människor.
 
Då kan jag inte låta bli att undra vad som egentligen är värst, att låta en tjej vara intresserad av sitt utseende eller att lära pojkar att det är helt ok att misshandla och skjuta människor?
 
Jag förstår debatten till viss del då det handlar om tex att marknadsföra stringtrosor eller andra vågade klädesplagg till småtjejer och sexifiera små barn sånt tycker jag är rent ut sagt vidrigt. Även att se program som Toddlers och tiaras ger mig avsmak. 
 
Inget ska behöva gå till överdrift men jag är övertygad om att de flesta föräldrar vet vad som är bäst för sitt barn då alla barn har olika förutsättningar och mognar olika fort.
 
Att det alltid ska vinklas som att tjejer bara vill göra sig fina för killar gör mig riktigt upprörd.
De allra flesta, killar som tjejer, mår bättre av att känna sig snygga och fräscha varför ska man då förhindra det med motiveringen att det skulle vara kvinnoförtryck att tjejer vill göra sig fina, för sitt eget välbefinnande?
Sen tycker jag att vissa saker kan man vänta lite med och man behöver inte ha för bråttom in i vuxenvärlden men när det är ok för ens barn att tex börja sminka sig är upp till föräldern att avgöra, ingen annan.
 
Det som irriterar mig mest är att så mycket fokus läggs på tjejers beteende och inte på killarnas.
Det är just detta som är problemet även vid våldtäktsdomar, allt fokus läggs på tjejen hur hon betedde sig och hur hon var klädd medans killen knappt ifrågasätts för sin vidriga handling.
Lägg mer fokus på killarna och deras uppfostran så skulle nog samhället se annorlunda ut.
 
Det här skulle jag kunna skriva hur mycket som helst om då kvinnorätt är något jag brinner för. Dock tror inte jag att vägen till ett jämställt samhälle är att förbjuda kvinnor att vara kvinnor och själva bestämma vad vi gör med våra kroppar utan att sluta se sig som offer och våga synas och höras och visa att vi är minst lika bra som män.
 
Det finns män och det finns kvinnor och vi är olika men vi är lika mycket värda!

Promenad istället

Publicerad 2014-01-28 21:13:33 i Allmänt,

Efter att ha provat min träningsbh så konstaterade jag att jag hoppar över träningen och tar en promenad istället.
Bobsen har växt lite för mycket så de fick inte riktigt plats;-)

Det blev en runda runt sjön och jag är så stolt över hundarna som har blivit så himla duktiga när vi möter andra hundar. De bryr sig knappt överhuvudtaget, inte ens när de andra hundarna skäller och morrar gör de nåt. De kollar lite och går bara förbi. Snuttisarna♡

Nu sitter jag helt genomfrusen under en filt och försöker få upp värmen. Det är inte kallt ute men det tog i och blåste rejält emellanåt.

Sista passen

Publicerad 2014-01-28 18:07:02 i Allmänt,

Ikväll medans Yasmine är på judon tänkte jag passa på att åka på Pace och träna lite. Känns lite motigt när jag fått höra att det varit packat med folk där på sistone, nyårslöften. Hoppas det är hyfsat lugnt iaf.
Jag fick meddelande för nån dag sen att mitt kort går ut i februari så jag får väl passa på att träna några sista gånger.

Ultraljud

Publicerad 2014-01-27 21:31:41 i Allmänt,

Allt såg bra ut med bebben och liksom Yasmine var det en liten vilde som inte ville ligga stilla eller vara med på bild men tillslut lyckades hon iaf få några bilder där man ser det lilla pyret. Vi fick med oss en lång remsa med bilder hem.


Bebisen mådde som sagt bra däremot låg moderkakan lite långt ner så vi ska på nytt ultraljud i vecka 32. Ligger den fortfarande så långt ner så blir det kejsarsnitt:-(
Det är ingen fara för bebisen och det är huvudsaken.

Nu känner jag mig iaf lugnare när jag vet att det ser bra ut och när jag fick se den fara omkring där inne.
Vilken skillnad det var på kvaliten på ultraljudsbilden nu mot för när vi väntade Yasmine, mycket lättare att se.

Målning påbörjad

Publicerad 2014-01-27 11:59:34 i Allmänt,

Det blev ett annat golv än det vi hade tänkt från början. När vi kom dit så såg det mycket bättre ut än det vi tänkt från början och det bästa var att det var billigare så slutnotan för allt vi handlade blev lägre än bara golvet vi tänkt köpa skulle ha kostat:-)

Igår plockade vi ut allt från hallen som ska göras iordning och Andreas började måla taket. Han hann inte riktigt klart men förhoppningsvis så ska pappa låna hem bygglampor idag så vi kan fortsätta.

Jag och Yasmine roade oss med att måla om en byrå som vi köpt.


Bollnäs

Publicerad 2014-01-25 08:01:55 i Allmänt,

Idag blir det troligen en tripp till Bollnäs och Byggmax för att handla golv. Vi har hittat ett golv som kommer passa jättebra med resten av rummet. Vi måste bara se det irl först så hoppas att det ser lika ut som på nätet, isf ska vi köpa det. Sen är det bara väggfärg och renoveringstapet som ska handlas.
Jag har köpt en byrå av en kompis som ska målas vit och som vi ska ha bebbens kläder i.

Vi försöker komma på ett nytt namn till bebben då Yasmine inte tycker att vi kan kalla den för ärtan längre då den faktiskt är mycket större än en ärta nu. Melonen var hennes förslag men det köpte jag inte riktigt:-) Vi får fundera lite till.
På måndag är det dags för det efterlängtade ultraljudet och jag hoppas att allt ser bra ut. Det var iaf ett väldans liv på den i förrgår kväll då jag till och med kände att den sparkade när jag lade handen på magen. Synd att resten av familjen låg och sov så de missade det. Yasmine brukar lägga örat mot magen och lyssna om hon hör den:-)

Nu börjar det kännas som det är dags för lite frukost. Jag tänkte slå på stort idag och steka ägg och bacon, jag blev så sugen på det.

Massa babbel

Publicerad 2014-01-23 18:19:04 i Allmänt,

Jag blir helt matt av att läsa vissas statusuppdateringar. Allt måste inte outas på fb men vissa verkar ha ett enormt behov av att hänga ut hela sina liv där. Det tillhör vanligt sunt förnuft att tänka efter lite vad man skriver, men vissa verkar helt sakna det.

Jag fattar heller inte grejen med vuxna människor som lägger upp massa selfies, helt utan anledning.
Ok om man vill visa en ny frisyr, kläder eller liknande men att bara lägga ut massa bilder (gärna knäppta lite uppifrån så man ser halva brösten) på sig själv för att sen se hur många likes och kommentarer man får om hur snygg man är måste ju tyda på att nåt är ganska fel. Speciellt töntigt blir det när det är en kompisgrupp som var och varannan dag lägger upp selfies för att sedan kunna kommentera till varandra.

Så nu har jag fått ur mig det!
Inget jag har att gör med egentligen men jag kan inte låta bli att irritera mig lite;-)

Annars har vi på DHL vunnit SM i telefoni idag. Vi har ställt upp två gånger och vunnit båda gångerna:-) Den här gången kan jag inte ta åt mig någon ära då jag inte längre jobbar på kundervicen men jag är stolt över mina duktiga kollegor:-)
Jag tror inte det finns många arbetsplatser som har så bra arbetskollegor som vi har på DHL. Snälla, omtänksamma och trevliga är de så gott som allihopa.
Som nu när det har kommit ut att jag är gravid så kommer många fram och kramas och gratulera en del är alldeles tårögda av lycka för min skull. Jag blir alldeles varm i hjärtat av deras omtanke♡

Must haves

Publicerad 2014-01-22 20:20:30 i Allmänt,


De här små godingarna och fruktsallad kan jag inte leva utan för tillfället.
Mango är jag helt galen i och jag känner mig helt lyrisk när jag lyckas hitta ett perfekt moget exemplar:-)
Det ska vara fruktsallad med exotiska frukter, inga bananer, äpplen och apelsiner.

Judo

Publicerad 2014-01-21 21:23:00 i Allmänt,

Idag var det dags för första judoträningen för i år och nu har hon fått flytta upp en grupp och det funkade mycket bättre. Den tidigare gruppen var mer för mindre barn så nu blev det mer judo och mindre lek.
Yasmine tyckte det var mycket roligare i den här gruppen. Det är hon och två kompisar och en tjej till som är de enda tjejerna i gruppen. När de körde styrketävlingar så vann tjejerna alla gånger:-) Girlpower! Hur mycket killarna än kämpade och slet så gick de bet på tjejerna:-) Jag skrattade så tårarna rann!
Tjejer, det svagare könet? Skit på er!

Själv funderar jag på om jag ska börja med karate efter att bebben är född. Bra att kunna och så verkar det kul.

Born to move

Publicerad 2014-01-19 21:03:29 i Allmänt,

Ikväll var Yasmine och provade på BTM. Det var packat med barn så det verkar bli väldigt populärt.
Yasmine tyckte det var jättekul så hon kommer prova på nästa söndag med sen ska jag ställa klockan till anmälningsdagen så hon hinner få en plats när det drar igång på riktigt. Det finns bara 25 platser och de kommer absolut att gå åt. Ev skulle de försöka få ihop en till grupp om det gick.

Det finns inte mycket aktiviteter för barn i Yasmines ålder om de inte är intresserad av sport som tex fotboll och innebandy.
En dansgrupp borde det också finnas tycker jag men när jag har kollat runt och hört mig för verkar det inte finnas någon.

Nu kommer hon ha judon och BTM så det räcker. Huvudsaken är att hon får röra på sig och träffa lite nya barn.

Mina åsikter

Publicerad 2014-01-19 14:04:13 i Allmänt,

Orättvisor i världen är nåt som jag har väldigt svårt att hantera och som gör mig otroligt upprörd och förbannad. Det tillsammans med barn och djur som far illa är det absolut värsta jag vet. Det kokar inom mig när jag hör eller läser om sånt! Vilka vidriga människor det finns!
Jag skulle mer än gärna ha som jobb att utrota dessa vider från jordens yta!
Det finns aldrig några förmildrande omständigheter för att bete sig illa mot djur eller barn.

Vissa försvarar tex våldtäktsmän med att de kommer från svåra förhållanden, att de har sett och varit med om hemska saker själva. Som om det skulle ge den personen rätt att förstöra en annan människas liv på vidrigaste tänkbara sätt bara därför!
Eller de som försvarar djurplågeri med att de har en jobbig period, att de mår psykiskt dåligt. Som om det skulle ge någon rätten att plåga en levande varelse.
Barn i en familj som blir olika behandlade av föräldrarna är också sånt som får mig att tända på alla cylindrar.
Att ge sig på ett barn eller ett djur är bland det fegaste man kan göra!

Jag blir upprörd varje gång jag läser nyheterna om alla empatilösa, egoistiska äckel det finns i världen.
Samtidigt finns det hopp om mänskligheten när man ser att det finns många som kämpar för rättvisa och hjälper sina medmänniskor.

I dessa ämnen finns enligt mig inga gråzoner, det är svart eller vitt.

Smördegsinbakad fläskfile

Publicerad 2014-01-19 08:53:59 i Allmänt,

Vi åt så himla god middag igår så jag måste dela med mig av receptet.

Salta och peppra en hel fläskfile och bryn den runt om i en stekpanna.
Rulla ut ett ark smördeg och bred på ca en ask vitlök och örter färskost, bred inte ut på kanterna.
Riv ost och strö över färskosten.
Lägg salami runt fläskfilen och lägg den mitt på smördegsarket och rulla in den. Se till att försluta kanterna väl och lägg den i en form med skarven ner.
Pensla med ägg och skär några skåror i rullen sen in i ugnen på 225 grader i 25-30 min.
Ta ut och låt vila ca 10 min och skär sen upp den i skivor.

Vi serverade den med potatisgratäng, sallad, beasås och svampsås på champinjoner till mig:-)

Till efterrätt blev det Yasmines favvo, vitchoklad pannacotta med syrliga bär till.

Vi hade paltkoma flera timmar efter men det var det värt med tanke på hur gott det var. Det bästa är att det finns rester kvar till lunchen idag också;-)

Underbara, underbara dag!!!

Publicerad 2014-01-18 17:07:01 i Allmänt,

Den här dagen har jag längtat efter hela vintern! Den första underbart snöiga, lagom kalla vinter dagen när solen dessutom tittar fram♡


Bilden gör inte dagen rättvisa men den ger iaf en glimt av hur underbart vacker den varit.
Jag tror jag stod en kvart i morse och bara tittade ut genom fönstret och njöt av hur vackert det var.

Efter en fika på Finess och lite handling så har vi varit ute hela dagen. Vi har åkt skoter, skottat snö, grillat korv, åkt madrass och bara haft det bra.
Håller tummarna hårt att morgondagen också bjuder på lika fantastiskt väder.

Renovering

Publicerad 2014-01-17 18:22:12 i Allmänt,

Idag fick jag meddelande att tapeterna hade kommit så vi ska hämta ut dem imorgon eller till veckan. Det blev de med randiga stjärnor.
Får se om vi börjar måla fönster och lister nu i helgen.
Det som saknas nu är golv, väggfärg och renoveringstapet.

Kaskadspya

Publicerad 2014-01-16 19:04:39 i Allmänt,

I morse fick jag för första gången se en hund kaskadspy, det hade jag klarat mig utan.
Jag och Yasmine satt och åt frukost i vardagsrummet när vi hörde Andreas säga att det låg en spya i hallen i samma stund kom Loke in och la av värsta kaskadspyan i hundbädden där stackars Freja låg och vilade, men trots sina 12 år så flög hon upp snabbare än blixten och lyckades undvika att få spyan över sig.
Efter det var man inte så sugen på frukost längre.
Jag kan säga att det var inte långt ifrån en till spya när jag skulle torka upp det, blä!

Nöjd

Publicerad 2014-01-15 21:15:03 i Allmänt,

Känner mig nöjd med klippningen och färgningen av håret, som alltid när Sandra gjort det:-)
Tog lite på längden och klippte till luggen. Sen blekte/färgade hon lite slingor i luggen och topparna i lila.
Känner mig alltid mycket fräschare efter att jag klippt håret. Härlig känsla!

Det blev en riktig preggo träff inne hos frisören då både jag, Malin och Frida är gravida. Malin och jag har tid nästan samtidigt men hennes mage var bra mycket större än min:-)

Det är inte ofta jag säger det här men jag älskar min tjock mage just nu. Jag står och kollar på den i spegeln flera gånger om dagen och funderar på vad det är för liten krabat där inne♡ Även fast det är jobbigt ibland så älskar jag att vara gravid! Nu när illamåendet börjar ge med sig så känns det mycket bättre.

Softar

Publicerad 2014-01-15 12:41:40 i Allmänt,

Har en timmes lunch idag och eftersom jag ska till frisören efter jobbet så passar jag på softa på en av sofforna på jobbet så jag orkar vara igång hela dagen.
Det blir både klippning och färgning den här gången men jag vet inte varken hur jag ska klippa mig eller färga, ska se vad Sandra tycker. Spännande:-)

Tapeter

Publicerad 2014-01-14 12:50:55 i Allmänt,

Jag funderar på nån av dessa tapeter till bebbens rum:

Tyvärr verkar det som den första har utgått ur sortimentet men jag tror ändå att jag tycker bäst om den andra. På håll ser det ut som grå stjärnor men de är egentligen svart randiga.
Jag var på Colorama för att se om de hade dem där så man kan se hur de ser ut irl men tyvärr hade de inte dem i tapetpärmen:-( De kunde iaf beställa hem rullar och det var ungefär samma pris som om man skulle beställa dem på nätet så för att gynna bygden så köper jag dem hellre här.

Nu är det gjort!

Publicerad 2014-01-12 16:14:43 i Allmänt,

Årets första gymbesök är avklarat och även fast jag känner att jag tappat mycket både i kondition och styrka så är jag nöjd med passet:-)

Ska ändra om mina träningsdagar och lägga en helgträning istället och sen försöka komma iväg en gång till under veckan och om jag inte gör det så blir det hemmaträning istället.
Det funkar inte att träna direkt efter jobbet nå längre som jag gjorde tidigare. Jag måste hem och äta riktigt och få lägga mig ner och vila en sväng först. Det svåra då är bara att ta sig iväg sen. Därför passar det utmärkt med träning en helgdag då jag kan åka när jag känner mig i form:-)

Omställning

Publicerad 2014-01-12 10:01:43 i Allmänt,

Det märks att man inte vant sig vid normalt vinterklimat än.
Vi eldade som vanligt igår så imorse var det bara 16 grader i köket. Nu får man höja upp värmen och elda en extra gång:-)
Vi tände en extra brasa i kaminen så nu är det varmt och gott igen, plus lite extra myskänsla att sitta och kolla på elden som sprakar. Kaminen har inte blivit använd många gånger under den här vintern.

Idag ska Yasmine leka med en kompis så då kan vi passa på att ta en promenad och ev ta en sväng på gymmet. Det var runt två månader sen jag var där sist och nu känner jag mig piggare och mindre illamående så nu finns det inga ursäkter längre.

Korvgrillning

Publicerad 2014-01-11 16:23:20 i Allmänt,

Promenaden uteblev och veden bar min snälle man in själv men korvgrillning blev det iaf:-)


Sånna här dagar mår jag som allra bäst! Att kunna vara ute i underbart väder med familjen och bara njuta! Som jag har längtat!


Så här får jag ha täckbyxorna nu;-) Tur att det är dubbeldragkedja på dem:-)

Nu ska middagen fixas. Vi gjorde pannacotta imorse som vi ska äta till efterrätt.

Ut med julen

Publicerad 2014-01-11 10:30:50 i Allmänt,

Nu är all jul utstädad. Bytte de sista gardinerna nu på morgonen.
I år har jag tagit det lite i etapper så blir separationen lite lättare. Det enda som är kvar är julpyntet utomhus men det får nog vara kvar ett tag till.
Lagom tills det blev vintrigt ute så åker julsakerna ner i kartongerna igen.
Det känns alltid lite tomt och vemodigt att plocka bort julen men samtidigt är det rätt så skönt när det väl är gjort.

Idag kan man äntligen vara ute igen så nu ska det bäras in ved, gås promenad och sen tror jag nog att vi firar in snöns ankomst med att grilla korv utomhus:-)
Tänk vad snö kan göra med humöret, allt känns sååå mycket bättre nu! Jag tänker njuta av den varje minut!

Barnrum

Publicerad 2014-01-11 08:09:06 i Allmänt,

Jag ligger i sängen och googlar inspiration till barnrum då vi snart ska börja göra om vår stora hall uppe till bebisen.

Vi ska åka och köpa tak och list färg idag och ev börjar vi att måla nästa helg, om jag kan hålla mig så länge;-)
Jag tror nog faktiskt att det kommer att bli ett väldigt vitt och ljust rum med vita väggar, en vit fondtapet med grå stjärnor och ett ljust golv och vita möbler.
Inte min vanliga still med så mycket vitt men i ett barnrum så kan man ju ösa på med färger och då är det bra med en neutral bas. Dessutom är det ju ett stort öppet rum och då kan det vara skönt med neutrala färger.

Vi ska köpa en ny spjälsäng, ett kombinerat skötbord/hylla som man sen enkelt gör om till en vanlig bokhylla och en byrå. Ev vill jag ha en skön fåtölj också som man kan sitta och amma i. Några mer möbler tror jag inte vi behöver. Den här gången har vi ju egentligen allt vi behöver men lite nya grejer är det ju kul att köpa:-)

Vi ska passa på att titta på tapeter också när vi ska handla färgen men jag känner mig rätt så säker på vad jag vill ha och Andreas brukar överlåta den mesta inredningen till mig, så länge det inte blir alltför crazy:-) Vi brukar så gott som alltid vara väldigt överens om sånt.

Kusinbus

Publicerad 2014-01-10 21:42:12 i Allmänt,

Yasmines kusiner har varit och hälsat på ikväll och det har busats för fullt.


Nu har de åkt hem och vi har dukat fram fredagsmys framför Fångarna på fortet.

Körde lite hemmaträning igår och jag känner lite träningsvärk i benen. Bra för då vet man att kroppen fått jobba lite:-)
Annars har jag det rätt så jobbigt när jag sitter på jobbet nu. När jag sitter ner så trycker det och känns obehagligt under nedre revbenen på ena sidan, om jag står upp får jag ont i ryggen stället. Hoppas det ger med sig annars kommer det bli några jobbiga månader framöver. Det är betydligt lättare att vara gravid om man har ett "rörligt" jobb istället för ett stillasittande.

Mammakläderna kom idag och allt passade perfekt! Två byxor och två tröjor blev det. Skönt med lite nya kläder som sitter skönt över tjockmagen.

Snö?

Publicerad 2014-01-09 21:42:09 i Allmänt,

Nu har det kommit lite snö som ligger vit på backen och lyser upp i mörkret. Jag känner mig dock måttligt entusiastisk då den här vintern har fått mig att tappa allt hopp om ett härligt snöigt landskap där man kan göra allt som hör vintern till.
Jag hoppas att det ska komma massor med snö och att minusgraderna ska hålla i sig men det verkar som den här vintern har gett sig f-n på att det bara ska regna och vara plusgrader:-(

16 veckor

Publicerad 2014-01-07 19:10:51 i Allmänt,

Nu har det gått lite över 16 veckor av graviditeten och om nån vecka är det dags för ultraljud.Jag längtas tills mina mammabyxor kommer för nu har jag nästan inga byxor som sitter skönt. När man sitter hela dagen så är det inte skönt med byxor som sitter åt.

Hundraåringen

Publicerad 2014-01-06 21:31:17 i Allmänt,

Har nyss kommit hem från en kväll på stan.
Ätit mat på Restaurang gamla stan och sen bio på Hundraåringen.

Det var nästan så vi fick åka hem utan bio för när vi kom in så var det proppfullt med folk! Vi såg nån enstaka plats men det fanns inte tre lediga säten tillsammans. Till slut så hittade vi iaf två säten bredvid varandra som jag och Yasmine satte oss på och Andreas fick sitta två rader bakom. Helt otroligt att det är så mycket folk fast den gått i två veckor!
Efteråt så berättade Andreas att det fanns tre lediga säten bakom honom som ingen satt på men när vi kollade runt så hade några gamlingar lagt sina jackor där och sa att de passade platserna men det var aldrig nån som kom och satte sig på dem:-( Idioter!
Lite synd att vi inte kunde sitta tillsammans men det gick iaf och filmen bjöd på många skratt:-) Helt klart sevärd.

Förlovning

Publicerad 2014-01-06 08:54:49 i Allmänt,

Idag firar vi 9-årig förlovningsdag. Jag tycker att man kan fortsätta fira det även fast man är gift:-)
Planen är att se om det är öppet någonstans så vi kan gå ut och äta hela familjen och sen ska vi äntligen ta oss iväg och se Hundraåringen.

Träning

Publicerad 2014-01-05 12:12:10 i Allmänt,

Körde ett litet träningspass hemma nu på förmiddagen. Det kanske inte var det smartaste att köra på i samma tempo som för några månader sen då jag var betydligt mer vältränad än nu efter nästan två månaders utebliven träning och nåt extra kilo mage att bära på.
Jag var helt slut efter cyklingen men körde några övningar med kettlebellen också. Det blev mest överkropp och lite rumpa lår. Jag tar det lugnt nu i början och försöker lära mig hur den fungerar och vilka övningar som passar bra.

Som nedtrappning tog vi en halkig promenad. Skönt med friskluft men det är inte speciellt kul att gå nu när det är is överallt. Man går bara och spänner sig och får ont i hela kroppen.
Jag har börjat tappa hoppet om snö den här vintern så det är väl bara att acceptera att denna "vinter" kommer gå till historien som den värsta någonsin! Suck!

Yasmine är piggare idag men man kan ju ändå inte åka och hälsa på någon eller vara ute bland folk så eftersom det inte går att göra nånting ute så får det bli ännu en trist dag inomhus:-(

Hemmaträning

Publicerad 2014-01-04 22:44:27 i Allmänt,

Svängde in en snabbis på Rusta på vägen hem idag och köpte en kettlebell på rea. Om jag inte tar mig iväg på gymmet så kan jag iaf träna hemma.
Jag ska knåpa ihop ett träningspass så musklerna får jobba lite igen. Jag börjar verkligen känna av den uteblivna träningen nu. Uppvärmning på cykeln och sen styrketräning med kettlebell, det bli nog bra.

Magsjuka

Publicerad 2014-01-04 15:37:29 i Allmänt,

Det blev ingen shopping utan vi fick åka hem istället med en magsjuk (igen!) liten tjej:-(
Mest synd om Yasmine förstås som mår dåligt men även lite synd om mig som inte fick shoppa allt jag planerat. Jag får chansa på att beställa gravidbyxor på nätet istället och hoppas att de passar. Ska nog ta och göra det med en gång som lite terapi för den uteblivna shoppingen;-)

Födelsedagsfirande i Gävle

Publicerad 2014-01-04 09:02:10 i Allmänt,

Igår efter jobbet tog vi bilen och åkte till Gävle för att fira lillebrors födelsedag. Yasmine hade åkt tåg med mormor och H-O tidigare på dagen.
Vi möttes upp på restaurangen där vi skulle äta. Det var jättegod mat, förutom potatisgratängen som inte var riktigt färdiglagad. Som vanligt är man för feg för att säga till om det.
Vi hade iaf en jättetrevlig kväll och extra trevligt var det att mamma bjöd på hela kalaset:-)
Senare gick mamma och H-O vidare till hotellet de bodde på och vi åkte hem till brorsan och kollade på film och åt glass.
När vi gick och lade oss så började Yasmine att må illa och sen har hon kräkts flera gånger i natt:-( Lillsnuppan♥
Hon mår bättre nu säger hon så får se om vi tar oss ut och shoppa lite innan vi åker hem.

Mina änglar i vardagen

Publicerad 2014-01-02 20:48:58 i Allmänt,

Tänk vad härligt om alla veckor såg ut som den här. Jobba en dag, ledig två, jobba två dagar och sen helg:-) Lång helg dessutom och ev ska jag vara ledig på tisdag också så då blir det bara tre arbetsdagar nästa vecka med.

Tänk vad underbart det är att ha familj och vänner som ställer upp. Som helt osjälviskt hjälper till när det behövs.
Mina räddande änglar är mamma, pappa, H-O och Emma♥
De ställer alltid upp och det enda negativa är att jag känner att jag inte kan ge tillbaks lika mycket som de ger.

2014

Publicerad 2014-01-01 09:45:09 i Allmänt,

Så har ett nytt år börjat och det firades in på bästa vis med familjen och vänner.
Vi åt en underbart god trerätters middag och den absoluta höjdpunkten var den perfekt grillade hängmörade entrecoten från Hälsingestintan som bara smälte i munnen!
Vi åt gott under hela kvällen och umgicks och spelade spel.
Barnen tände tomtebloss och rislyktor som svävade iväg på himlen. Vi såg några fyrverkerier och ringde in det nya året tillsammans med svt1.

Vid halv ett var alla trötta så vi packade ihop och åkte hem och kröp ner i sängen. Vi sov ända till nio idag och ligger fortfarande kvar och myser i sängen. Jag känner mig nästan bakis fast jag inte drack nåt igår. Jag är inte van att vara vaken till efter tolv nuförtiden;-)

Några nyårslöften har jag inte avlagt men jag ska iaf återuppta träningen så gott det går och hålla igång fram till förlossningen sen ska jag försöka komma undet 70 strecket innan året är slut.

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela