Livet på landet

Stolt mamma

Publicerad 2014-02-28 22:22:32 i Allmänt,

Igår kände jag mig extra stolt som mamma då Yasmine berättade att det var några tjejer som hade pratat skit om hennes kusin som går i sexårs. De hade sagt nåt om vilka fula glasögon hon hade och då gick Yasmine fram till dem och sa att hon tyckte de var taskiga och att de skulle sluta prata skit om hennes kusin.
Jag blir så otroligt stolt när hon berättar sånna saker och att hon vågar stå upp för sig själv och sina vänner och säga emot!

Tuffaste tjejen! Lik sin mamma;-)

Freja

Publicerad 2014-02-28 08:05:08 i Allmänt,

Min första lilla bebis har blivit en ståtlig dam och igår blev hon 12 år.
Så mycket vi har gått igenom hon och jag och hon har alltid stått troget vid min sida och hjälpt mig genom svåra perioder i livet♡
Du är verkligen speciell min älskade Freja♡
Jag hoppas vi får många fler år tillsammans.Fjällen

Publicerad 2014-02-27 06:53:12 i Allmänt,

Jag tror aldrig jag har längtat så mycket till fjällen som jag gör nu!
Det ska bli så skönt att fly det här skitvädret några dagar och få sig en dos av riktig vinter med massor av snö och skoteråkning.
Jag räknar ner dagarna och nu är det mindre än en vecka kvar:-)
Hoppas på soligt och fint väder så jag kan ligga i en snöhög och glassa:-)

Lost

Publicerad 2014-02-24 22:43:48 i Allmänt,

Började plöja igenom några avsnitt av Lost igår och innan det var klart hade jag kollat igenom en säsong. Nu är jag helt fast så det blev några avsnitt idag med.
Det är sååå spännande!
Nästan så jag önskar att jag blev sjuk så jag kunde bädda ner mig i soffan och ligga en hel dag och kolla klart på restrerande avsnitt;-)

Feb. 23, 2014

Publicerad 2014-02-23 08:32:20 i Allmänt,

I natt fick vi oss en påminnelse om vad vi har framför oss. Lillfröken har vaknat och velat äta tre gånger i natt och bajsat en gång. Andreas tog större delen av natten men man har ju ändå vaknat varje gång som Ingela har låtit.
Dessutom ringde Andreas föräldrar och berättade att de hade krockat så han fick åka och hämta dem. Som tur var hade det gått bra.
Nu får han sova ut så donar vi på med morgonbestyren.

Idag är det en pigg och glad liten fröken som härjar omkring och springer och jagar djuren i sin gåstol och river i allt hon får tag i:-)Yasmine är helt otrolig. Hon donar på med Ingela hela tiden så vi behöver mest bara vara med och se så allt går bra. Hon leker med henne, matar henne och byter blöjor och blir nästan sur om man lägger sig i:-)

Barnvakt

Publicerad 2014-02-22 10:51:21 i Allmänt,

Har varit ute och byggt snögrotta, skottat och brottats i snö sen ville inte min rygg och höft vara med nå längre så nu blir det lite vila på soffan.

Idag får vi prova på småbarnslivet då vi ska vara barnvakt till Yasmines minsta kusin som ska sova över. Spännande och lite nervöst då det var ett tag sen vi hade småbarn. Bra att träna lite inför vad som komma skall;-)

Vilde

Publicerad 2014-02-21 20:37:25 i Allmänt,

Det är en riktig liten vilde som bor där inne magen! Den här veckan har det känts som hen har växlat mellan att göra volter och att köra boxningsmatcher.
Det är väldigt livat.
Magen har växt rejält sista tiden och det börjar bli tajt att få på sig vissa jackor nu.

Jag har gått upp ca 6 kg och även blivit lite bredare om rumpan men jag bryr mig inte så mycket om det nu. Innan kände jag att det skulle vara jobbigt att gå upp i vikt när jag nyligen lyckats gå ner massa kilon men nu bryr jag mig inte så mycket. Jag äter det jag känner för men försöker undvika att vräka i mig allt för mycket onyttigheter. Nu är huvudsaken att vi mår bra, extrakilona tar jag tag i efter graviditeten. Nu vill jag njuta av den här korta tiden utan att gå och räkna kalorier.

Halksäkrad

Publicerad 2014-02-19 19:23:22 i Allmänt,

Idag kom trappstegsmattorna och jag och Yasmine har klistrat fast dem så nu hoppas vi att Freja ska slippa halka nå mer.
Det såg bättre ut innan men det blev ok med mattorna också.
Nu ska vi se hur mycket Loke hår som kommer att fastna i dem. De kanske ser ut som ryamattor om några dagar;-)

Älskade barn

Publicerad 2014-02-18 22:16:55 i Allmänt,

När Yasmine började sexårs så fick hon inte med sig någon tjej från sitt gamla dagis och i nya klassen var de bara åtta tjejer. De andra tjejerna hade alla med sig nån från sitt gamla dagis så det blev en tuff start för henne. Att hon dessutom inte är den som tar för sig i nya grupper gjorde inte saken lättare. Men ganska snabbt hittade hon en tjej i klassen och de blev snabbt bästisar och lekte ofta med varandra.

Sommarlovet mellan ettan och tvåan så flyttade hennes kompis tillbaka till Finland där de kom ifrån och än en gång försvann hennes trygghet och vän. Den här gången blev hon riktigt deprimerad och det var många kvällar jag fick trösta henne då hon var ledsen över att ha mist sin bästa vän och kände sig ensam. På skolan lekte hon med de andra men efter skolan var det sällan hon hade någon att leka med.
Att se sitt barn så ledset och inte veta vad man ska göra fick även mig att känna mig riktigt låg. Jag försökte att få henne att börja med någon hobby och komma ut och träffa nya vänner men hon vägrade och blev bara ännu mer ledsen. Att hon i samma veva hamnade i tidig pubertet med alla omställningar det innebär gjorde det här till en otroligt jobbig tid för henne.
Många gånger kunde hon bara börja gråta och säga att hon hatade sitt liv.
Mitt mammahjärta krossades varje gång detta hände och jag var helt förtvivlad och visste inte vad jag skulle ta mig till.

Men så för ca ett halvår sedan började det vända och hon kom sakta men säkert tillbaka till sitt gamla glada jag igen. Hon började ta för sig mer och började leka mer och mer med vänner efter skolan. Det hade även börjat en ny tjej i klassen som hon började vara med.

Nu förtiden så är hon med kompisar hela tiden och har börjat med olika aktiviteter som hon älskar och hon är en helt ny tjej full av liv och självförtroende.
Nu är det nästan så jag får hejda henne från att vara med kompisar nån dag ibland så jag får rå om henne lite:-)
Nyheten att hon skulle få ett syskon, som hon önskat sig mest av allt i flera år, har också hjälpt till att höja hennes humör.
Hon lyser som en sol och jag är så glad och lättad att hon mår bra och är glad igen♥♥♥

Låna

Publicerad 2014-02-16 21:24:12 i Allmänt,

Har varit och hälsat på vänner och fick med mig en hel säck mammakläder som jag fick låna. Har provat allt nu i kväll och jag var helt svettig innan jag var klar. Över hälften passade och föll mig i smak så nu har jag så jag klarar mig:-) Jag lånade även med de sista säsongerna av Lost så jag har mååånga timmars tv tittande att se fram emot. Han har bland de största dvd samlingarna jag har sett så i fortsättningen vet vi vart vi ska åka när vi blir sugen att se på film:-)
Kanske ska ladda dvd:en i sovrummet och börja på att plöja igenom några avsnitt redan ikväll.

Dags att ta sig i kragen

Publicerad 2014-02-16 08:49:28 i Allmänt,

Den här vintern har tärt väldigt mycket på mig. Man har knappt kunnat varit ute en endaste dag då det endera har varit svinhalt eller så blåser det och regnar alt snöar blötsnö.
Vi är en riktig vinterfamilj som älskar att vara ute i snön och leka, grilla korv och åka på skoterutflykter och de gånger vi har kunnat gjort det i år går att räkna på en hand. Det tillsammans med gravidhormoner och känslan av att vara sviken har gjort att jag har känt mig riktigt låg på sista tiden. Att kroppen dessutom säger ifrån ordentligt så jag knappt orkar med att göra något har inte gjort saken bättre.
Den här veckan bestämde jag mig för att jag måste vända denna nedåtgående spiral då jag absolut inte vill känna så här nå längre. Väder och andra människor kan jag inte göra något åt men jag har iaf kontroll över att ändra mig själv och efter ett fint samtal med en vän på jobbet som också är i en liknande situation så bestämde jag mig för att nu får det vara nog. Att komma igång och röra på mig är det första jag ska ta tag i och klarar jag bara en kilometers promenad eller nån km på cykeln så är det iaf bättre än ingenting alls!
Jag ska även ta hand om mig själv bättre och göra manikyr och pedikyr så jag känner mig lite finare.
Jag ska sluta racka ner på mig själv för de saker jag inte klarar av att göra för tillfället och istället tänka på vilket litet mirakel jag bär på och att om några månader får vi äntligen ses och vår familj får ännu en person att älska.
Jag ska tänka på vilken underbar familj jag har som finns där för mig och stöttar mig. Vad vore jag utan er!

Bara att skriva detta gjorde mig på bättre humör:-)
Nu ska vi äta frukost och ta tag i dagen och göra det bästa möjliga av den!

Alla hjärtans dag

Publicerad 2014-02-14 16:22:31 i Allmänt,

Vad perfekt med Alla hjärtans dag på en fredag så man kan fira ordentligt med mysmiddag.
Ikväll blir det trerätters med massa gott.

Vissa tycker att Alla hjärtans dag bara är ett jippo för att affärerna ska känna extra pengar, själv tycker jag det är jättebra med en dag i kärlekens tecken:-)

Självklart ska man smyga in romantik lite då och då i vardagen men handen på hjärtat så tror jag inte alltför många gör det där lilla extra varje dag och då är det perfekt att ge kärleken en alldeles egen speciell dag då man kan visa extra mycket kärlek till dem man tycker om♡

Det handlar inte om att köpa dyra saker utan om att göra något speciellt för dem man håller kär. Vara extra snäll och visa omtanke till dem man bryr sig om.
Sen är det självklart inte helt fel att få en fin blomma och smarrig choklad;-)

Kramar till er alla♡

Måste hålla mig vaken

Publicerad 2014-02-13 22:33:23 i Allmänt,

Gör mitt bästa för att hålla mig vaken så jag kan titta på Revenge som pga OS börjar först 22:30 ikväll. Får se om jag lyckas hålla mig vaken hela avsnittet, skulle inte tro det.

Igår morse halkade Freja i trappen igen. Som tur var gick hon bakom mig så jag lyckades fånga upp henne mellan mina ben. Hon var på väg att fara ner men jag lyckades fånga upp henne genom att knipa fast henne mellan knäna så hon återfick balansen. Annars hade hon åkt ner för hela trappan.
Nu ska jag beställa trappstegsmattor. Grymt opraktiskt med tanke på Loke som hårar som en tok men känns som ett måste innan det går riktigt illa för Frejsan♡

Magen

Publicerad 2014-02-10 21:19:35 i Allmänt,

Några mer eller mindre smickrande bilder på bebismagen.Första bilden är runt vecka 10, den andra vecka 16, tredje vecka 18 och den sista är från idag vecka 21.

Efterbilder

Publicerad 2014-02-10 16:11:35 i Allmänt,

Vi håller på att prova ett nytt schema på jobbet så den här veckan slutar jag tre hela veckan. Skönt att vara hemma så här tidigt så slipper man stressa för att hinna med allt. Det tråkiga är att jag kommer inte att sluta två på fredagar, varannan vecka jobbar vi till tre och varannan till fem.

Tänkte visa lite bilder på hur det blev i rummet vi renoverade.


Än så länge har djuren större delen av rummet men när bebben kommer så blir det omöblering så alla bebisgrejer får plats.

Vi satte en ljusslinga när man kommer upp för trappen och det blev riktigt bra.


Tråkväder

Publicerad 2014-02-09 13:06:44 i Allmänt,

Vilket skitväder det är ute, blä!
Finns absolut inget att göra.
Vi skjutsade hem Yasmines kompis som sovit över inatt och sen åkte vi och hälsade på Andreas brorsa så Yasmine fick busa lite med småkusinerna.
Nu är vi hemma igen och jag känner mig återigen uttråkad. Kanske man ska försöka hitta nån bra film som man kan ligga och titta på.

Fy för varghatare!

Publicerad 2014-02-08 23:05:34 i Allmänt,

Usch jag vill kräkas på alla varghatare!
Har några på fb som ibland lägger upp inlägg från diverse jaktforum/tidningar och om man läser kommentarerna så blir jag så fruktansvärt äcklad av vilka vidriga personer det finns! Det är helt sanslöst vad de skriver och det mesta är totalt hjärndött dravel skrivet av tvättäkta psykopater.
Fanns det ett jobb där man fick ta bort dessa typer från jordens yta skulle jag vara den första att anmäla mig till det.

Man får tycka vad man vill om vargar men dessa går över alla gränser. När de tappat all logik och bara styrs av ett obefogat hat då har det gått för långt. Sånna människor ska definitivt inte ha rätt att springa omkring i skogen med laddade vapen!

Åkte förresten förbi en jägare i skogen idag strax innan skotern skar och han gav oss en riktig mördarblick för att vi "störde" hans jakt. Du skulle ha tagit ett steg bakåt gubbjävel så skulle jag kört över dig!
Det var säkert en av idioterna som sköt rådjur hejvilt här förra vintern. Då skulle jag backat och kört över honom några gånger till.

Skönt att ha fått ur mig lite aggressioner, känns genast lite bättre.
Nu ska jag gå och lägga mig.

Otur

Publicerad 2014-02-08 17:09:02 i Allmänt,

Jag och Yasmine var ute och körde skoter idag, vi hade inte tänkt åkt så långt men eftersom vi inte hade nåt bättre för oss så tänkte jag att vi kunde ta en lite längre tur.
När vi åkt en bit kom jag på att jag inte hade mobilen med mig men tänkte att det ska väl inte spela någon roll.
När vi var mitt inne i skogen där det var helt okört så hör jag att skotern börjar gå dåligt. Enda tanken är snälla låt den hålla tills vi kommer hem! Precis när vi kommer ut på en plogad väg så lägger den av och går inte att starta igen så det var bara att lämna skotern och börja gå hemåt. Vi fick gå 2-3km men fullt skoterklädd så kändes det mer som 1 mil! Det var ju en himla tur att vi iaf tog oss ut på vägen och att den var plogad för det brukar den nästan aldrig vara annars. Att plumsa i blötsnö hade inte varit kul!
Pappa och Andreas fick bogsera hem den med pappas skoter och nu håller de på och skruvar med den för att se vad som är fel.

Eftersom vi ansträngt oss och gjort av med massa kalorier idag så tyckte vi att vi var värda nåt gott så vi bakade en kladdkaka:-)


Firande

Publicerad 2014-02-07 18:05:44 i Allmänt,

Yasmine var piggare idag så hon kunde gå till skolan och jag kunde åka och jobba igen.
Har haft möte med en dansk säljare på jobbet idag och ibland hängde jag inte alls med i vad han sa men jag förstod iaf det mesta, hoppas jag;-)

Jag gjorde varm smörgåstårta till middag idag och den fick höga poäng av hela familjen. Det är inte alltid så lätt att behaga lilla fröken kräsen men den här gången lyckades jag.

Vi har även firat Loke som fyller 7 år idag och han har fått massor av gott och en hel hög med smaskiga ben, självklart har Freja också varit med och firat. Nu ligger de utslagna och mätta och snarkar ikapp.Ny hårfärg

Publicerad 2014-02-06 11:37:28 i Allmänt,

När vi ändå är hemma och vabbar så passade vi på att färga håret.


Yasmines är supernöjd och kan knappt slita sig från spegeln. Jag tycker också att det blev bra. No more green hair!
Nu vill hon absolut gå till skolan imorgon och visa upp sin nya frisyr. Får se om hostan ger med sig så hon får sova riktigt inatt, isf så kan hon gå imorgon.

Sparkar

Publicerad 2014-02-06 08:29:10 i Allmänt,

Det är full fart på bebisen nu. Den sparkar och far runt som en liten tok men så fort Yasmine eller Andreas lägger dit handen och ska känna så slutar den. En liten blygis kanske:-) Andreas kände en liten spark förra veckan.

Det känns så skönt att ha rummet klart så vi slipper känna stress över det senare. Nu kan vi bara njuta och göra småpysslet som är kvar i lugn och ro. Spjälsäng, hylla/skötbord och lite småplock ska handlas lite längre fram. Det ska bli så spännande att ställa iordning allt, att gå igenom grejerna från när Yasmine var bebis och se vad som ska användas och vad som behöver handlas. Det känns bra nu och jag känner att vi är i fas.
Jag känner dock en liten klump av besvikelse över att en av de personer jag trodde skulle stötta mig och finnas där inte alls har visat något större intresse. Kanske är det som vanligt jag som bygger upp för stora förväntningar på hur människor ska bete sig och därför blir besviken när det inte blir så.

Sov!

Publicerad 2014-02-06 06:58:13 i Allmänt,

Har varit jättetrött på mornarna hela veckan och bara velat stanna kvar i sängen och sova några timmar till. Idag när jag kan sova ut så vaknar jag ändå före sex och kan absolut inte somna om. Irriterande!

Klart

Publicerad 2014-02-04 20:59:20 i Allmänt,

Nu är det äntligen klart i det blivande bebisrummet.
Imorgon ska jag putsa fönstren och torka av lite sen ska möblerna in. För tillfället är det bara hundarnas säng som står där. Gissar på att Loke kommer bli glad nu när han kan sova i sängen igen:-)


Bebismöblerna får vänta nån månad till så än så länge får det fortsätta vara djurrum som tidigare.
Efter att ha suttit instängd i sin bur i över en vecka tror jag kaninen Alice kommer bli glad över att få skutta runt i sin inhägnad igen.

Familjen♥

Publicerad 2014-02-01 20:19:53 i Allmänt,

Jag och Yasmine var på bio tillsammans med en klasskompis och hennes mamma och kollade på Frost. Rolig och lite sorlig film. Det är väl gravidhormonerna men jag satt och bölade två gånger under filmen;-)

När vi kom hem hade älsklingen både slitit på i bebbensrum och förberett en jättegod middag♥ Friterad camembert med lingon till förrätt och ryggbiff med klyftpotatis, vitlökssmör och bea till varmrätt.
Nu är resten av familjen ute och åker skoter tillsammans med moffen medans jag sitter och kollar på melodifestivalen och dricker en alkoholfri öl:-) Får se om det är några bra bidrag med i år.

Livrädd

Publicerad 2014-02-01 13:48:30 i Allmänt,

Det var länge sen jag blev så rädd som jag blev imorse.
Jag hade precis börjat måla på övervåningen då jag hör brak och duns i trappan. Jag visste på en gång att det var Freja som ramlat, då hon gjort det två gånger tidigare på sista tiden, men den här gången lätt det som hon rasade ner för nästan hela trappan. Jag slängde mig ner och ser henne ligga nedanför trappen utan att resa sig. Första tanken är att nu har hon brutit något och tusen tankar hinner flyga genom huvudet.
Efter att ha klämt och känt igenom hela henne så lyckas vi tillslut få henne att resa sig och hon gick som vanligt och stödde på alla ben så hon blev nog mest chockad och lite blåslagen.
Min goa älskade Freja♥

Nu har lyktorna i trappen åkt bort för jag tror att det är för att hon inte kan gå på den breda sidan av trappan som hon halkar.


Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela