Livet på landet

Året som gått

Publicerad 2013-12-31 08:56:33 i Allmänt,

Snart är 2013 slut och vi börjar på ett nytt spännande år.
Nyårsafton ska firas in med fina vänner, god mat och älskade familjen♥

2013 har varit ett av de bästa åren på länge. Det var året då jag började träna och det förändrade mitt liv på många sätt. Förutom en starkare och friskare kropp fick jag även ett helt nytt tänk om hela mitt liv, för att inte tala om det otroliga lyckoruset man känner efter ett hårt, svettigt pass. Det kan man leva på länge efteråt!
Jag började prioritera min familj ännu högre och under det här året har vi växt oss starkare än någonsin förut. Kärlek, respekt, empati, stöttning och att verkligen lyssna på varandra är otroligt viktigt i en familj och det har vi verkligen tagit fasta på det här året.

Vi var på en underbar, avslappnande semester till Kreta där vi bara kunde njuta och rå om varandra och det var guld värt.


Det var även under den resan som lilla ärtan blev till:-)
En av de största händelserna det här året, att vi ska få en liten sladdis! Nu var rätt tidpunkt och ingen av oss har ångrat att vi väntat så pass länge. Vi har haft möjlighet att ge Yasmine all uppmärksamhet och det har resulterat i en underbart fantastisk liten tweenie som längtar mest av alla efter lilla ärtan. Jag är övertygad om att hon kommer bli en jättebra storasyster♥ Vi har även hunnit vila upp oss, och blivit bortskämda med ett så gott som självgående barn, jag har fått arbete och vi har hunnit landa mer i oss själva och vår familj så vi känner oss redo för några år av vakennätter och blöjbyten:-) så redo man nu kan bli för det;-)
Jag känner mig även starkare i mig själv och kommer att lyssna mer på hur jag själv känner än på vad folk runt omkring säger. Den här gången blir det inget kämpande i flera månader med amning som inte fungerar och ett otröstligt barn! Nu vet jag att man är inte en sämre mamma för att man ger barnet flaskan istället.

Jag tror och hoppas att 2014 kommer bli ett minst lika bra år som 2013!


♥Mina två största kärlekar♥


Gott nytt år till er alla!
Ta hand om och var rädda om varandra♥

Förvirrad

Publicerad 2013-12-30 21:05:25 i Allmänt,

Sitter och kollar bebissaker på jollyroom och herregud vilken djungel! Finns ju hur mycket som helst att välja på. Bara nappflaskor gav över 300 träffar. De finns i alla möjliga former och varianter. Lika med babyskydd. Det ena är bättre än det andra och det ska köpas till hundra olika tillbehör.
Får kolla lite noggrannare när det börjar närma sig, än är det ju ett bra tag kvar.
Det jag behöver nu är några mammabyxor. Ska kolla om jag hittar några i Gävle till helgen annars ska jag prova att beställa på nätet. Det känns lite svårt med storlek bara så jag vill gärna prova först.

Jobba

Publicerad 2013-12-30 07:29:44 i Allmänt,

Tar ett litet brake från soffan och åker och jobbar idag. Nästan så det är skönt att få komma iväg och göra nåt annat än att sitta inne.

Det här vädret tar kol på mig. Det går inte att göra någonting utomhus!
Igår gick vi på en promenad men även fast jag hade broddar på mig så halkade man omkring och det tog dubbelt så lång tid att gå jämfört med hur lång tid det tar i vanliga fall. Att man dessutom går och spänner sig gjorde att jag fick ännu mer ont i ryggen än vanligt.
Man tvingar sig ut ibland för att få friskluft men efter en kvart är det bara att gå in igen eftersom man blir rätt så uttråkad av att bara stå som tre fån och kolla på varandra. Ge mig snö!!!!

Eftersom vi är och har varit sjuk i omgångar så tar man sig inte iväg på nåt heller. Igår var det Andreas tur att åka på magsjuka så bion vi skulle gått på blev inställd.

Tre rätters

Publicerad 2013-12-28 18:03:22 i Allmänt,

Har precis avnjutit två av tre rätter av dagens middag. Till förrätt rostat bröd med kräftstjärtar och aioli, skinka och philadelphia till barnen, och till varmrätt potatisgratäng, entrecote(butikskött :-( ) och bea sås. Underbart gott var det iaf!
Till efterrätt blir det chokladpudding med grädde och/eller fruktsallad men det får vänta lite tills maten sjunkit ner lite.

Yasmine har övernattningskompis och jag hoppas det går bättre den här gången för sist fick vi ringa föräldrarna så de fick hämta henne mitt i natten;-) Inte alltid så lätt att sova borta.

Världens grymmaste rovdjur - människan

Publicerad 2013-12-28 13:54:19 i Allmänt,

Jag funderar helt allvarligt på att starta en liten minibondgård och ha några grisar, höns och kanske kor. Bara lagomt för att kunna vara självförsörjande på kött och ägg och slippa köpa i affären från djur som plågas och utsätts för fruktansvärd tortyr för att vi människor ska kunna köpa billigt kött!

Sista året har vi köpt nötkött från vänner där man vet att djuren fått ströva fritt och levt ett naturligt liv. Nu är det slut och vi har behövt köpt kött i mataffären igen och det känns inte bra. Vi har beställt kött från orten igen men det kommer inte förrens i mars.

Ägg köper vi ekologiska från frigående höns men det säger ändå inte så mycket om hur hönsen faktiskt har det.
Enda problemet med att ha egna köttdjur är att jag säkert inte skulle kunna slakta dem den dagen det är dags för det.

Shopping, vänner och bad

Publicerad 2013-12-27 16:40:48 i Allmänt,

Idag har vi varit i farten hela dagen.
Vi började med att shoppa lite för julklappspengarna och presentkorten vi fått och sen åt vi lunch med vänner och alla barn.
Efter det åkte vi till Färila och badade med Emma och barnen och där låg vi och guppade några timmar tills vi såg ut som russin.

Nu har vi nyss kommit hem och fredagsmiddagen ska förberedas, nachos så klart:-)
Jag är helt slut och måste nog ta en powernap om jag ska orka vara vaken till längre än sex i kväll.

Juldagen

Publicerad 2013-12-25 14:25:48 i Allmänt,

Julaftonen är över och jag får alltid en liten tomhets känsla så här dagen efter. Men vi har iaf myst runt på förmiddagen och provat kläder och kollat igenom alla julklappar och konstaterat att vi alla är nöjda med gårdagen.
Fina klappar, god mat och att få umgås med släkten är inte helt fel. Tomten kom också förbi och knackade på fönstret och lämnade en säck med julklappar på bron:-)







Nu har vi nyss kommit hem från svärföräldrarna där vi ätit kålsoppa och bytt julklappar med kusinerna.

Ikväll ska jag ev iväg och träffa lite kompisar som är hemma och hälsar på. Jag har inte mått nå bra idag, mår illa och är dålig i magen men jag hoppas det går över så jag får träffa dem en sväng.

Kärlek och lycka

Publicerad 2013-12-24 08:35:39 i Allmänt,

Tänk att denna julafton, som jag trodde skulle bli den sämsta någonsin, redan nu visat sig bli den bästa någonsin!
Att få denna julklapp av mitt lilla ♥ fick mamma hjärtat av svämma över!


Att vi dessutom fick en skärbräda som hon gjort på slöjden och omsorgsfullt slagit in gör mig till världens stoltaste förälder!

Av älskling har jag fått ett gravidhalsband med en lite bjällra som man har i höjd med magen så när bebis sen kommer ut ska den känna igen ljudet och det ska göra den lugn♥

Just nu känner jag total lycka och lugn och är säker på att detta kommer fortsätta vara den bästa julen någonsin.

Det finns hopp

Publicerad 2013-12-23 19:01:37 i Allmänt,

Nu börjar allt kännas bättre. Har inte den där riktiga julkänslan än men den börjar närma sig:-)
Jag är fortfarande toksnorig men känner mig piggare.
Allt är klart inför morgondagen och vi har inget inplanerat på förmiddagen imorgon så vi kan sulla på bäst vi vill. Ingen stress överhuvudtaget!
Det ryktas att ett snöväder ska dra in imorgon! Jag ber för att det ska vara sant, eller ännu bättre att det toksnöar hela natten så man får vakna upp till ett underbart snövitt landskap! Det skulle vara den bästa julklappen!

Ikväll ska vi bara ta det lugnt, titta på uppesittarkväll och dricka glögg:-)

God Jul till er alla!

Dan före dopparedan

Publicerad 2013-12-23 06:53:51 i Allmänt,

Blev ju som väntat en sjukdag idag då jag inte känner mig nå pigg och det känns taskigt mot mina arbetskamrater att komma dit och smitta ner dem så här innan jul.
Det positiva är att jag inte känner av nån magsjuka utan bara är förkyld, och det är jag mycket hellre.
Vi får hjälpas åt allihop imorgon så löser det sig. Idag ska jag bara plocka upp mat i från frysen och sen ska jag spela julsånger och titta på julfilmer hela dagen!
Jag SKA lyckas få fram julkänslan på ett eller annat sätt!
Det känns skönt att vi har varit ute i god tid och förberett allting så det inte är så mycket kvar att göra.
En liten snabbstädning och röka lite fisk är det enda som återstår.


Tänk om det kunde se ut så här ute nu. Allt skulle kännas betydligt mycket bättre då. Jag tror aldrig jag har varit med om sämre julväder än vi har nu.

Yasmine ligger och sover än men jag tror att jag ska smyga ner och lägga mig på soffan och tända lite ljus och titta på julkalendern.

Suck!

Publicerad 2013-12-22 10:11:29 i Allmänt,

Har nog lite magsjuka de light då jag mår extra mycket illa och det låter som världskrig i magen. Har som tur är sluppit både kräkas och dålig mage. Istället har jag åkt på förkylning och näsan rinner och det känns som bomull i huvudet:-(

Vädret ute är helt bedrövligt, det känns som regnhelvetet inte kommer ge sig förrens det utrotat varje liten snöflinga!
Upptäckte imorse att julskinkan jag gjorde var rå inuti så det är bara att åka och köpa en ny, färdigkokt den här gången då vår stektermometer bevisligen inte går att lita på!
Nu känner jag mig orolig att jag ska bli dålig av de bitar ofärdig skinka jag hann få i mig. Inte för min skull utan för ärtans(bebisen) skull.

Nä nu har jag gnällt av mig till tillräckligt! Långt där inne finns fortfarande lite julkänsla kvar och jag tänker göra mitt bästa för att ta fram den.
Det finns så mycket mer att glädjas åt än att vara sur över men med lite extra hormoner så är det lätt att humöret svänger upp och ner. Vädret runt jul är dessutom något som påverkar mig otroligt mycket. Jag bryr mig inte om det regnar större delen av sommaren eller blir deppig när hösten kommer men är det ingen snö till jul så sjunker mitt humör.

Är det över?

Publicerad 2013-12-21 18:11:43 i Allmänt,

Har vi tur så var det en snabbmagsjuka för idag har hon inte kräkts nå mer. Jag mår illa men vet inte om det bara är det vanliga illamåendet eller om det är magsjuka på g. Hoppas inte! Återstår att se...

Vi tog oss iaf ut och handlade det sista idag så nu är det bara att luta sig tillbaka kolla på julfilmer, äta skinkmackor, dricka glögg och njuta:-)

Skinkan är klar, laxen håller på att gravas och jag har bakat "farmorbröd". Nu känns allt mycket bättre:-)
Jag måste nog in och handla lite rödbetssallad imorgon så jag kan göra mig en köttbullsmacka på farmorbrödet, mums.

Magsjuka

Publicerad 2013-12-21 05:32:59 i Allmänt,

Igår kväll så började Yasmine att må illa och senare pä kvällen kräktes hon. Hoppades att det bara var nåt tillfälligt men nyss så kräktes hon igen så det känns som magsjukan är ett faktum:-( Det hade inte kunnat komma mer olägligt!
Nu kan vi bara hoppas att den går över fort, speciellt för lill hjärtats skull. Usch, att ha magsjuka är bland det värsta som finns!

Somna om känns inte som ett alternativ så den här lördagsmorgonen startade strax före fyra. Kommer nog att vara lite småtrött framåt kvällen.

Efterlängtat möte och shopping

Publicerad 2013-12-20 19:25:11 i Allmänt,

Imorgon ska jag äntligen träffa en mycket saknad vän. Vi träffas tyvärr alldeles för sällan nuförtiden men när vi väl ses så blir det många skratt och mycket tok:-)

Imorgon ska även den sista julshoppingen avklaras. Lite småsaker som ska inhandlas och den sista julmaten. Jag antar att det kommer vara tokmycket folk ute så det gäller att vässa armbågarna. Watch out for the pregnant women!

Det är nog bäst att hitta en bra parkeringen och sen ta sig runt till fots för är det nåt som kan göra mig riktigt galen så är det idioter i trafiken. Lägg till lite extra hormoner på det så är det nog bäst för alla att jag inte kör mer än nödvändigt;-)

Ingen hemlis längre

Publicerad 2013-12-18 20:33:51 i Allmänt,

Kände att det började bli dags att berätta min lilla "hemlighet" för min grupp på jobbet idag då det börjar bli svårt att dölja. För de närmaste kollegorna har jag redan berättat sen tidigare.
Om allt går som det ska så kommer vår lilla familj att få tillökning runt midsommar:-)
Magen börjar bli svårare att dölja nu och jag är less på att klä mig i stora bylsiga tröjor.
Jag antar att det inte dröjer länge innan hela jobbet vet om det nu.

Vi är iaf otroligt lyckliga och förväntansfulla.
Lite otippat med en sladdis så där 10 år efter vi fick Yasmine men det kändes rätt nu:-)
Hoppas allt kommer gå bra. Jag är betydligt mer orolig nu än när jag väntade Yasmine.

Skitväder!

Publicerad 2013-12-16 16:34:15 i Allmänt,

Det här jäkla vädret har gjort mig på uselt humör idag!
Det ska inte regna och vara plusgrader i december!
Bäst att låsa in mig i hemmets juliga vrå och dra för alla gardiner så jag slipper se skiten.

Julbord

Publicerad 2013-12-15 06:54:02 i Allmänt,

Igår var vi och åt julbord med jobbet på golfrestaurangen. Maten var helt ok och för första gången på ett julbord så orkade jag klämma ner lite efterrätt också, antagligen var det för att jag bara drack vatten till istället för vin. Ändå så kände jag mig inte så där spyfärdigt mätt utan bara alldeles lagomt:-)

Jag åkte hem vid nio så jag måste kolla med kollegorna om det hände nåt spännande senare på kvällen. Det brukar kunna gå vilt till på DHLs julfester och det var en del som var rejält runda under fötterna när jag åkte hem;-)

Yasmine sover över hos en kompis så jag har inget morgonsällskap idag. Saknar att ha henne här bredvid mig♥ Jag får hoppas att Andreas vaknar snart och gör mig sällskap:-)
Annars är det rätt så mysigt att ligga i soffan och titta på de tända ljusen och njuta av tredje advent. Tänk att snart är julen här!


Dec. 14, 2013

Publicerad 2013-12-14 07:49:43 i Allmänt,

Uppe med tuppen som vanligt nuförtiden. Vaknade vid tre första gången och måsta gå och kissa och hade sen svårt att somna men vägrar att kliva upp så tidigt så till slut lyckades jag somna om och vaknade igen strax före sju.

Har tänt granen och lite ljus och donar med lite matlagning inför julen.
Två tjälknölar står i ugnen och saltrullen är förbered. Jag har gjort iordning presentpåsar med mitt hårda tunnbröd och fikonmarmelad som jag gjorde igår. Det ska levereras till de bästa föräldrarna senare idag.
Jag provsmakade brödet med en skiva ädelost och fikonmarmeladen igår kväll och det var helt underbart gott!

Åh vad jag älskar julen!!!



Bak time

Publicerad 2013-12-08 11:52:39 i Allmänt,

Den här helgen har de bakats och gjorts julgodis för fulla muggar.
Vi har gjort mozartkulor, marscrispies lakritskola, saffransgrottor med lingon, bountybollar och biskvier. Nu måste vi in och handla sen ska vi göra kryddiga kolakakor och nougatgodisar med olika fyllningar.
Sen ska det göras presentkorgar som vi brukar ge till släkt och vänner:-)
Det är så kul att julbaka men vi är inte så duktiga på att äta det så då är det kul att ge bort det till andra istället, fast en och annan julgodis slinker ner i våra magar också;-)



Imorse vaknade jag tidigt som vanligt så jag smög upp och eldade, tände ljus och slog in lite julklappar. Efter ett tag kom Yasmine nedtassande och hjälpte till hon med.

Det är så underbart att en förening här på orten har tagit tag i att ordna med julklappsinsamling till barn i Ljusdal där familjerna inte har råd att själva köpa något.
Vi var iväg och köpte tre julklappar igår som vi slog in nu på morgonen och ska åka och lämna ikväll eller imorgon.
Hoppas verkligen att de når ut till så många behövande barn som möjligt.

Most wonderfull time of the year

Publicerad 2013-12-06 16:09:42 i Allmänt,

Jag kan inte sluta le och gå runt och tralla på julsånger! Mår så oförskämt bra och känner sån lycka.
Det finns ingen tid på året som kan slå december. Jag är en riktig julmänniska och kan inte komma på nåt som jag inte tycker om med den här tiden på året.
Det är bara ren och skär lycka och glädje, speciellt när snön har kommit.

Snö!!!

Publicerad 2013-12-05 21:08:26 i Allmänt,

Äntligen har den kommit, den vackra underbara snön! Julkänslan ökade med 1000%.
Jag har äntligen fått skotta snö och vi hann även med några snöänglar och snöbollskrig:-)



Djävulshunden;-)

Som kronan på verket var det premiär för Jul med Ernst ikväll. Nu är verkligen julkänslan på topp!

Pepparkakshus

Publicerad 2013-12-04 21:26:06 i Allmänt,

Ikväll har vi byggt och pyntat pepparkakshus.



Det blev ett skorstenslöst hus då den var trasig men vi blev nöjda med resultatet ändå :-)

Det ryktas om att det ska komma 10 - 30 cm snö imorgon. Hoppas att det stämmer! Vad underbart det skulle vara!

Adventssamling

Publicerad 2013-12-03 21:33:48 i Allmänt,

Imorse var vi och kollade på Yasmine när de hade adventssamling på skolan.
Hon och två tjejer till sjöng "solo" på en låt och man blir ju så stolt som förälder när ens älskling är så duktig♡♡♡



Lycka

Publicerad 2013-12-01 14:19:01 i Allmänt,

Vilken perfekt Nette helg det har varit!
Vi har bara gjort juliga saker. Handlat julklappar, ätit julbord, slagit in julklappar, lysnat på julmusik, bakat pepparkakor och lussebullar, ätit första advent frukost med tomtegröt och skinkmacka, tänt första ljuset i staken, tittat på julkalendern, öppnat julkalendrar och julpyntat:-)



Vi hittade allt vi skulle ha i Gävle igår utom en julklänning till mig men det löser sig ändå. Nu är det bara djurens klappar kvar sen är vi klara. Känner jag mig själv rätt så kommer jag säkert handla några julklappar till, eftersom jag älskar det, men det känns ändå skönt att veta att det är klart.

Nu hoppas jag att det slutar blåsa och börjat vräka ner snö istället:-) Fortsätter det blåsa så här så blåser vi väl bort när vi ska ut på julskyltningen.


Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela