Livet på landet

Höstshopping

Publicerad 2012-09-24 21:05:12 i Allmänt,

Igår roade jag mig med att nätshoppa lite.
Blev lite nya skor till mig och Yasmine från Skopunkten och nya höstkläder till oss från HM.
Andreas hittar inget som vanligt. Kanske inte så konstigt heller när han bläddrar igenom katalogen utan att knappt kolla på kläderna.
Att postordershoppa är en konst som man måste lära sig.
Man börjar med att bläddra igenom katalogen en gång för att checka av läget lite. Efter det börjar man om från början igen men den här gången viker man sidorna på allt som verkar intressant. Sen väntar man nån dag för att sen med nytt sinne kolla igenom alla vikta sidor och sålla ut det som man verkligen vill ha.
Efter det bläddrar man igenom hela katalogen en gång till för att se att man verkligen inte har missat några gobitar.
Sen loggar man in på hemsidan och kollar igenom utbudet där också, allt finns ju inte med i katalogen.
Sen efter det är det dags att göra sin beställning!
 
Sen följer några lååånga dagars väntan innan man får ett SMS  där det står att paketet finns att hämta på närmsta utlämningställe.
Då åker man och löser ut paketet så fort det bara går för att sen slita upp alla kläder och prova dem!
Jippi! Lilla julafton!

Barnkalas

Publicerad 2012-09-23 18:37:13 i Allmänt,

Har blivit dåligt med bloggande den här veckan men tiden räcker inte alltid till.
Yasmine har hunnit fyllt år och det var en överlycklig tjej som öppnade sitt paket med Nintendot och tillhörande spel.
Jag har blivit lite smått besatt av ett av spelen, Dogs and cats. Man ska ta hand om och uppfostra en liten söt hundvalp. Freja och Loke blir helt förvirrade när jag sitter och säger år nintendohunden att sitta, ligga och diverse tricks som man ska lära den. De förstår inte alls varför jag sitter och säger det om och om igen när de är så duktiga och gör som jag säger;-)
 
I måndags hade vi kalas för släkten och idag hade hon kalas för kompisar.
Tack gode gud att man inte har en hel drös med ungar, det räcker gott och väl med barnkalas en gång om året. Fast de skötte sig bra måste jag ju säga men ljudnivån blir ju något högre än vad vi är vana med här hemma...
Nu är vi helt slut och det känns som jag skulle kunna somna här och nu.
 
Bäst att göra ett ryck och packa gympaväskan till Yasmine och kanske även börja packa lite tills vi åker till fjällen nästa helg. Kan vara skönt att ha det gjort för till veckan har jag fullspäckat schema.

Kalasdags

Publicerad 2012-09-16 20:49:00 i Allmänt,

Idag var vi och grattade Olle som fyller fyra år på tisdag, dagen efter Yasmines födelsedag.
Efter det skjutsade jag Yasmine och Jon på bio. Skönt när barnen blivit så stora så de kan göra sånna saker själva.
Jag hade tänkt följa med men när jag fick reda på att det var 3D så hoppade jag över. Jag får så ont i huvudet och känner mig nästan åksjuk av att kolla på 3D film. Dessutom så håller jag på att åka på en förkylning så jag kände mig lite hängig. Känns som jag har feber plus hosta och halsont=( Blä vill inte bli sjuk!
 
Imorgon fyller vår stor tjej 8 år så det blir kalas för släkten på kvällen. Nästa lördag ska hon ha kalas för kompisarna.
Hon har beställt tårta på sängen i morgon bitti så det blir till att ställa klockan lite tidigare och göra klart det sista på tårtan.
Till middag önskade hon sig korv med bröd. Perfekt mat när man har bråttom=)
 
Tror vi kommer ha en glad liten tjej imorgon bitti när hon ser vad hon får i present. Tror jag har lurat henne ganska bra att vi inte kommer att köpa ett DS till henne så hon blir nog glatt överraskad=)
 

Gutten morgen!

Publicerad 2012-09-15 09:39:27 i Allmänt,

Klev upp i bra tid i morse och vi åt frukost redan klockan åtta. Inte varje dag det händer på helgerna här hemma men det är skönt att komma upp i hyfsad tid så man hinner njuta riktigt mycket av helgledigheten.
Andreas ska upp på berget med några kompisar och röja skoterleden. Jag och barnen (Yasmine och Jon) ska strax göra oss i ordning och åka in på köpingen och handla lite.
 
Ikväll får vi besök av Grolänningarna och då står fläskfilégryta på menyn=)
Imorgon vankas det kalas för Olle sen blir det bio, Madagaskar 3.

Chines food

Publicerad 2012-09-14 21:06:40 i Allmänt,

Så var det äntligen fredag igen=)
Slutade 13:30 idag då jag jobbade in lunchen så då hann jag med fredagshandlingen innan det var dags att hämta Yasmine på skolan.
Sen åkte vi raka vägen hem och bakade chokladkakor med ploppfyllning. Skulle ha bakat rabarberkakan också men bakpulvret tog slut=( Hoppas vi hinner med det imorgon istället.
 
Efter det förberedde jag för kvällens middag som blev hemgjord kinamat. Friterad kyckling, biffgryta, nudlar och den numera stående fredagsklassikern chili cheese balls stod på menyn.
Åt så jag blev proppmätt. Inte bra för vikten men jäkligt gott var det!
 
Pappsen har varit hit och hälsat på och åkte precis hem. Vi sitter och kollar på Fångarna på fortet och Yasmine och Jon sitter uppe på hennes rum och kollar på film och har fredagsmys=)
Tror att vi också ska ta och kolla på en film. Fick några nya hemskickade från Love film tidigare i veckan som vi inte har hunnit kolla på än. Kommer inte ens ihåg vad det var för några filmer.

Mer rabarber

Publicerad 2012-09-13 20:44:02 i Allmänt,

Jag plockade in de sista rabarberna i söndags och nu har jag googlat runt efter recept på vad jag kan göra av dem.
Tidigare har jag gjort marmelad så det har jag flera burkar av. Provade även rabarberchutney och den blev väl sådär. Gjorde en rabarberkaka förra veckan som blev jättegod men tyvärr skulle den ha varit inne i ugnen lite längre så den blev alldeles rinnig.
Nu har jag hittat ett nytt recept på rabarberkaka med vaniljglasyr som jag ska prova att göra imorgon. Håller tummarna att det blir gott.
 
Yasmine fyller 8 år på måndag så det passar bra med lite extra fikabröd att bjuda på.
Tidigare har vi gjort rimbobullar, chokladdoppade cocostoppar och snickerskaka. Tror det får räcka så.
Det blir ju tårta och glass också, plus lite köpekakor.
Är man heltidsarbetande föräldrar så får man fuska lite och köpa färdigt;-)
 
 

Gaskammare

Publicerad 2012-09-11 18:52:57 i Allmänt,

Misstänkte starkt att de försökte gasa ihjäl oss på jobbet idag!
De har installerat ett diselaggregat som ska gå igång om det blir strömavbrott och igår kväll och idag har de kört det för det skulle utföras nåt elarbete så vi skulle bli utan ström ett tag idag.
Började känna redan igår eftermiddag att det stack i näsan, ögonen och halsen. Idag var det ännu värre, jag måsta till och med gå ut ett tag för det kändes som jag skulle kvävas. Fick ett jättetryck över bröstet.
 
Antagligen så dras det väl in avgaser eller nåt som irriterar luftvägarna.
Jag vet sen tidigare att jag är väldigt känslig mot dålig luft så det var nog därför jag reagerade så starkt medans vissa inte kände nånting alls. Obehagligt var det iaf=(
Nu hoppas jag att de inte kör igång det igen imorgon!

Godaste gratängen

Publicerad 2012-09-07 21:04:12 i Allmänt,

Äntligen fredag och några sköna lediga dagar att se fram emot.
Började fredagsledigheten med att åka hem till Emma och P-Å och hjälpa dem att lägga slang för jordvärme. Såg ut som jag hade tagit ett gjytjebad när vi var klara och eftersom jag inte hade nåt ombyte med mig fick jag köra hem utan byxor. Tur att man inte blev stoppad eller fick fel på bilen;.)
 
Väl hemma blev det en välbehövlig dusch och sen börja förbereda middagen.
Till förrätt gjorde vi toast skagen.
Till varmrätt blev det pepparstek med gratäng, aubergine och zuchinigratäng till mig och potatisgratäng till Andreas. Till det gjorde jag en kantarellsås av kantareller som jag fick av söta Emma=)
Gjorde även baconlindade sparrisar och stekat tomater som tillbehör.
 
Aubergine och zuchinigratängen blev så god!
Jag skivade aubergine och zuchini. Lade dem i en gratängform varvade med ostskivor och kryddade med timjan, salt, peppar och lite smoked paprika pulver. Sen hällde jag på en skvätt grädde och in i ugnen på ca 175 grader.
Ni måste prova! Blev så himla gott! Kommer absolut att göra den fler gånger.
 
Nån efterrätt blev det inte men vi hade ändå inte orkat det så mätta som vi är nu. Blir lite ost och kex sen istället.

Pengarna ska rulla!

Publicerad 2012-09-06 19:54:59 i Allmänt,

Då var torsdagsstädningen avklarad och jag har krupit upp i soffan i väntan på att Robinsson ska börja.
Käns lite tomt och tyst här hemma utan Yasmine. Hon åkte iväg på husvagnstripp med mamma och H-O idag och kommer inte hem förrens på söndag. Undra vad vi ska hitta på hela helgen... Imorgon ska vi iaf laga trerätters och mysa, sitter och planerar vad vi ska laga. Nåt riktigt gott ska vi hitta på.
 
Jag har fått ögoninflammation så jag ser alldeles suddigt på ena ögat. Har suttit och ansträngt mig för att se vad det står på skärmen hela dagen på jobbet så nu är jag helt slut i huvudet, mer än vanligt=P Fick även veta vad vi får i löneförhöjning idag och det var en riktigt bra påökning men jag hade velat haft några hundringar till, det är jag lätt värd=)På nästa lön kommer vi att få ökningen utbetald retraktivt från 1 maj så det kommer att bli en riktigt bra lön=) Som jag självklart inte kommer ha några problem att spendera. Pengarna ska rulla!
 
Har varit lite irriterad på att vikten har stått ganska still ett tag nu men däremot märker jag stor skillnad på kläderna. Alla byxor som suttit bra tidigare hänger nu löst så det händer grejer även fast inte vågen visar några större framsteg. Vet att man inte ska stirra sig blind på vågen men jag är lite smått beroende av den. Jag har faktiskt "fuskat" lite då och då med maten också de senaste veckorna så jag ska inte klaga.
 
Nej dags att hänga tvätten innan Robinsson börjar.

Skördetider

Publicerad 2012-09-04 21:22:50 i Allmänt,

I söndags hade jag en liten skördedag då jag plockade in alla tomater från växthuset och lade dem i solen i fönstret så de får mogna.
Jag plockade även in lite mer rabarber och idag har jag gjort en ny sats av rabarbermarmeladen och även provat att göra en rabarberkaka med mandelmassetäcke. Den blev riktigt god men jag skulle haft den inne i ugnen lite längre för den var rinnig i mitten. Fast efter några timmar i kylskåpet när den fått stelna lite så kommer den nog att bli bättre.
 
Jag har fortfarande ont i handleden efter att jag skar mig. Såret är nästan borta men det värker fortfarande i armen vid vissa rörelser eller om jag kommer åt där.

Sångfågeln

Publicerad 2012-09-03 17:25:46 i Allmänt,

Hittade en bild från när jag sjöng på 20 års festen i helgen.
Den låg upplagd på Slimfits FB sida, tillsammans med ett gäng bilder till som jag lyckats fastna på.
 
 

20-årsfest

Publicerad 2012-09-02 13:48:52 i Allmänt,

I år har DHL 20års jubileum i Ljusdal. Det var 20 år sen kundservicen i Ljusdal startade.
Det har firats hela veckan med bullar, hamburgare, ost och kex och massa annat smått och gott, inte bra för vikten dock. Jag tog en sockerbulle i tisdags och eftersom jag inte äter just nå kolhydrater i vanliga fall så fick jag en sockerchock. Blev yr och fick ont i huvudet och började att må illa. Sen var jag helt slut hela dagen.
Notering till mig själv: Ät INTE sockerbulle igen!
 
Finalen på veckans firande var i går kväll då alla anställda var bjudna på fest på golfrestaurangen.
Vi fick jättegod italiensk buffé, super fräsch mat var det.
Slimfit spelade massor av bra covers och fick igång riktigt bra röj på dansgolvet. Självklart önskade ju jag min älsklingslåt Brown eyed girl (fast jag skickade upp en kollega som fick önska den) =)
 
Större delen av kvällen spenderades så klart på dansgolvet och att stå flera timmar och dansa med högklackat känns i vaderna idag kan jag lova.
 
Jag fick även den stora äran att gå upp på scenen och sjunga för allihop... pinsamt!
Fast som tur var fick jag sjunga I natt är jag din och den kan jag ju iaf =)
Chefen kom fram sen och tyckte att jag var så duktig . Haha, hon tyckter väl så synd om mig så hon kände att hon måsta säga det;-) Det var faktiskt riktigt kul när jag väl stod där fast jag sjunger ju hellre än bra om man säger så;-)
 
En riktigt rolig och lyckad kväll var det iaf!

Otursvecka

Publicerad 2012-09-02 13:29:00 i Allmänt,

Den här veckan har varit riktigt otursdrabbad.
I torsdags när jag skulle torka kaklet i köket så stod det en kniv i diskstället som jag lyckade hacka fast i handleden.
Jag kände att det stack till och när jag rycker iväg handen så satt kniven fast i handleden!
Jag kände att det svartnade för ögonen och började må jätte illa men efter några minuter på toa golvet så gick det över. Om nån bara pekar mig på handleden så skriker jag rakt ut i vanliga fall så att få en kniv där var lite mer än vad mitt psyke klarade av=)
Som tur var blödde det inte speciellt mycket, antagligen för att det blev ett sticksår så det var mer djupt än brett.
Såret har redan läkt ihop och nu är det bara ett litet märke kvar däremot gör det fortfarande ont om jag lyfter nåt tungt med den handen.
 
På fredag fortsatte oturen...
När jag kom hem från jobbet och skulle släppa ut hundarna från hundgården såg jag att Loke hade tuggat/rivit sönder halva isoleringen på dörren in till deras hus och det var blod lite här och var. När jag kollade honom var har skinflådd på nosen och ena klon var bruten så den stog rakt ut och hela pulpan var framme.
Ringde till veterinären och fick en tid direkt. Väl där så sövde de ner honom och drog bort klon, lade ett bandage och sen var det klart. 1740kr tog de för det! Det är ju helt otroligt hur de kan ta så mycket betalt för nåt som tog max 10 min! Med facit i hand så hade jag lika gärna kunnart gjort det själv för klon satt jättelöst men man vill ju ändå att en veterinär ska kolla på det så man inte gör nåt tok.
 
Nu har han iaf ett bandage runt tassen och haltar omkring här hemma. Det ska bytas varannan dag i ca en veckas tid. Jag lyckade få av det nyss så han får lufta lite men jag vet inte hur det ska gå att få på ett nytt bandage för han gnydde och pep väldigt mycket när jag tog av bandaget och när jag försökte tvätta där.
 
Vi vet inte vad han fick för tokryck när han rev sönder isoleringen men vi misstänker att det har varit nåt djur utanför hundgården.
 

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela