Livet på landet

Kreta, here we come!

Publicerad 2013-09-20 22:37:42 i Allmänt,

Nu är det slut kalasat för det här året. Yasmine har haft sitt fredagsmys kalas med tjejerna i klassen nu ikväll och jag tror att alla var nöjda och glada. Vad enkelt det är att ha kalas nu när hon börjar bli så stor!
Vi servade med mat och snacks och sen hade vi frågesport och musiktävling. Resten av tiden roade de sig själva med dans, musik och tjejsnack. Det är så roligt att sitta och lyssna när de diskuterar, vilka samtalsämnen de kan komma in på:-)
När jag fyller år nästa lördag så är vi utomlands så då slipper jag ha kalas;-)

Imorgon ska det sista packas och fixas innan vi åker till Gävle imorgon eftermiddag och mellanlandar hos brorsan innan vi åker vidare mot Arlanda på natten. På söndag morgon går planet mot Kreta! Ska bli så underbart att ligga vid poolen och sippa på en paraplydrink:-)

Kalasande

Publicerad 2013-09-17 22:10:25 i Allmänt,

Idag fyller Yasmine 9 år och vi har haft kalas hela eftermiddagen.
Vi började som vanligt med frukost på sängen och paket öppning.



På eftermiddagen var det dags för kalas med släkt och vänner och massa presenter.
Det var ett trött och nöjt födelsedagsbarn som slocknade så fort hon lade huvudet på kudden.

På fredag är det dags för kompiskalas med fredagsmys tema:-)

Jag känner mig så lyckligt lottad som fått spendera 9 år med vår underbara dotter. Åren går så fort och det gäller att ta vara på tiden vi har tillsammans. Om några år så är det vara kompisar och killar som gäller;-) Men jag hoppas att vi alltid kommer ha det nära mor-dotter förhållande som vi har idag♥

Sep. 15, 2013

Publicerad 2013-09-15 14:43:40 i Allmänt,

Nu har Yasmine kommit hem och fått sett sitt rum. Först stod hon helt tyst och bara stirrade sen blev hon alldeles tårögd och slängde sig runt halsen på oss och tackade. När jag frågade om det var som hon ville ha det så tyckte hon det var bättre än hon någonsin kunnat önska sig. Bra betyg med andra ord:-)

Hon har suttit i sitt rum ända sen vi kom hem och pysslat och ramat in sina bilder på hästar och snygga killar som vi hat satt upp på väggen.

Nya lite bättre bilder på rummet.






Snart ska vi till mamma och äta sen ska det bakas fikabröd till Yasmines kalas på tisdag. Passar på att lata mig en liten sväng först.

Färdig!

Publicerad 2013-09-14 21:17:35 i Allmänt,

Nu är vi klara med rummet! Det enda som fattas är gardinerna som ska upp imorgon.
Lite bilder på resultatet. Kommer bättre bilder imorgon när det är ljusare och det är helt klart.


Resten av kvällen blir det soffläge och vila ryggen.

Hemligt projekt påbörjat

Publicerad 2013-09-13 21:59:19 i Allmänt,

Vi har kommit en bra bit med Yasmines rum. Väggarna är målade en gång, tapeten nedriven och slipad och alla grejer som ska målas är strukna två gånger.



Imorgon ska väggarna målas en sista gång sen ska tapeten upp och ev ska möblerna målas en gång till.
Tvättmaskinen går för fullt då jag tvättar upp alla sängkläder, madrass, kuddar, täcke, gardiner och mattan. Allt ska vara rent och fräscht tills på söndag då det ska fixas iordning och möbleras:-)

Det har gått snabbare än vi planerat och vi har tom hunnit med fredagsmys:-)

Taxfree

Publicerad 2013-09-11 21:53:19 i Allmänt,

Magmedicinerna har funkat hyfsat bra och jag har inte haft lika ont idag.
Det svåraste är att försöka ta det lugnt och inte stressa när vi har hur mycket som helst att göra på jobbet. Det är ju stressen som framkallar magkatarren så jag försöker att göra mitt bästa för att ta det lugnt men det är också ett stressmoment, att hela tiden tänka på att inte stressa när man är så van vid det.
 
Nu är taxfreen beställd. Det blev inte så mycket, lite gott att dricka och parfym. Vi är ju inte så mycket för sprit och öl och vin är inte så speciellt mycket billigare. Nu är det mindre än tio dagar tills vi åker! Ska bli så skönt!
Längtar!!!

Ont i magen

Publicerad 2013-09-10 11:25:36 i Allmänt,

Idag ligger jag hemma med illamående och magsmärtor=(
Har mått illa till och från i flera dagar nu och igår på jobbet hade jag jätteont i magen. Jag härdade iaf ut hela dagen och hoppades att det skulle ge med sig men på kvällen fick jag ännu ondare och det var inge bättre i morse heller.
Nu känns det som det börjar ge med sig, så imorgon ska jag nog kunna jobba igen.
Vi har så bra sjukanmälningssystem på jobbet. Man ringer till en telefonsvarare och knappar in sina uppgifter och sen några timmar senare så ringer en sköterska upp och ger tips och råd. Hon misstänkte precis som jag att det kan vara magkatarr. Jag hade det för några år sedan och känner igen känslan. Jag ska be Andreas handla med sig någon magmedicin på vägen hem så blir det nog bra sen. Om det inte gått över på några dagar tyckte hon jag skulle åka på sjukhuset och kolla upp det.
 
Jag har ju inte tid att bara sjuk nu. På fredag drar vi igång med vårt födelsedagsrenoverings projekt i Yasmines rum så vi kommer att ha fullt upp hela helgen, Var in på Colorama igår och hittade en jättefin blå färg som vi ska måla kontorstolen, krukor och byrån med. Yasmines älsklingsfärger är blå och grön och jag har luskat lite och kommit fram till vilken blånyans hon tycker bäst om och hoppas att det blev rätt=)
Det ska bli så spännande att se hennes reaktion på söndag när hon kommer hem=)

Morgonträning

Publicerad 2013-09-08 08:16:51 i Allmänt,

Jag tycker inte att jag är någon morgontränings människa. Jag känner mig ofta ganska energilös på morgonen. Nu bestämde jag mig ändå för att försöka mig på att cykla en sväng på motionscykeln. Det kändes hur lätt som helst och jag slog mitt tidigare rekord med 30 sekunder och jämfört med min normala tid så var jag över 1min snabbare!
Morgonträning kanske är nåt för mig ändå:-)

En dag i skogen

Publicerad 2013-09-07 20:17:50 i Allmänt,

Det gick väldigt bra på svampplockarturen idag. Efter lite letande hittade vi massor av kantareller. Vi hade kunnat plockat massa mer men det ska ju rensas också så vi gav oss, för den här gången.
Jag fick ta hela dagens ranson så det blev sammanlagt två icapåsar. Har stått och rensat så jag fick ont i ryggen men nu har jag frysen full av kantareller:-)



Jag hittade lite blåbär också. Gott att ha till morgonfilen.

Tidigare idag plockade jag och Yasmine lingon som växte alldeles runt knuten här hemma. Vi fick ihop några liter så nu kan vi göra lingonsylt. Det är så mycket godare med hemgjord sylt än den man köper i affären.



Nu har vi ätit kinamat och sitter och tar det lugnt framför tvn och känner oss nöjda med dagen.

Svullardag

Publicerad 2013-09-07 07:53:47 i Allmänt,

Igår inledde jag och Yasmine vår tjejhelg med att äta nachos och chokladpudding, två av Yasmines favoriter. Sen blev det snacks och godis till fångarna på fortet. Fortsätter vi så här så har jag väl gått upp 5kg innan helgen är slut, men vad gör man inte för sin dotter;-) Jag får väl offra mig:-)
Idag blir det nog en sväng i svampskogen med Emma och barn. Hoppas vi hittar massa kantareller så jag kan fylla på i frysen. Tror jag bara har en påse kvar nu och så kan man ju inte ha det.

Jag köpte ett skrivbord på Köp och sälj igår så det ska hämtas idag eller imorgon. Nästa helg ska vi göra om Yasmines rum som en födelsedagspresent och då kommer skrivbordet passa perfekt där. Rummet kommer gå i svart och vitt sen får hon själv bestämma vilka färger hon vill ha på textilier. Hon kommer vara hos mormor hela helgen då vi sagt att vi ska till Gävle och handla presenter till henne. Tror nog hon kommer bli riktigt överraskad när hon kommer hem på söndag:-)

Idag lutar det åt att vi beställer kinamat till middag, en annan av Yasmines favoriter. Men först ska vi ta och kliva upp och göra frukost. Sen ska jag se om jag kan lura med Yasmine på en loppisrunda:-)

Tjejhelg

Publicerad 2013-09-05 18:54:16 i Allmänt,

Jag satte nytt rekord igår när jag sprang. Snabbaste kilometertiden hittills:-)
Jag sprang och resten av familjen cyklade. På hemvägen kändes det tungt i benen men det var då jag fick den bästa tiden.
Kände av lite träningsvärk i låren idag när jag gymmade.

Imorgon åker Andreas till fjällen och ska hjälpa vänner att sätta upp en stuga så det blir vara jag och Yasmine hemma. Vi ska ha en mysig tjejhelg och förhoppningsvis får vi sällskap av Emma också:-) Hyra film och äta snacks och godis står högst på listan.

Working hard

Publicerad 2013-09-04 18:10:01 i Allmänt,

Vilken dag! Har haft dubbelt så mycket jobb på hälften så mycket personal. Tur att det var eliten som jobbade så vi lyckades rädda upp dagen ändå;-)

Håller på att förbereda morgondagens middag, lasagne, så det går fort att bara värma på imorgon. Det är min matlagningsvecka och jag ska iväg och träna imorgon så då är det skönt att ha förberett maten så vi inte hinner svälta ihjäl innan den är klar.
Bara de är klara så ska jag nog ta och klippa gräsmattan. Den växer fortfarande så det knakar. Idag har det varit riktigt sommarväder ute.

Får se om jag tar en joggingtur eller cyklar lite sen. Är så otroligt trött så det skulle passa bra med en joggingtur så jag piggar på mig och får lite friskluft. Frågan är bara om man vågar sig ut i skogen nu när älgjägarna är i farten. Blir man inte skjuten så kommer det väl nån galen jakthund som suttit inlåst i hundgården hela året! Förstår inte varför jägarna ska ha rätten att släppa sina, ofta aggressiva, hundar lösa vind för våg när vi andra hundägare måste hålla våra under ständig uppsikt. Tycker det är en självklarhet att ha koll på sin hund och se så den inte ställer till med nåt eller råkar illa ut. Det är ju sååå konstigt att det nästan uteslutande är jakthundar som blir skadade/dödade av rovdjur...

Söndag

Publicerad 2013-09-01 15:29:22 i Allmänt,

Det blev en fönsterputsardag nu på förmiddagen. Nedervåningen är avklarad och dessutom har soffan fått sig en välbehövlig storstädning. Blä vad mycket snusk det samlas mellan/under kuddarna!
Sen blev vi bjudna på kalas så vi har nyss kommit hem.

Kusinerna

Nu ska vi kolla på en av filmerna vi hyrde igår sen ska Andreas iväg till Ramsjö en sväng med pappa. Får se vad jag och Yasmine hittar på medans.
Jag tänkte iaf vara duktig och skriva en matsedel för nästa vecka, då det är min matlagningsvecka. Ska försöka hitta några nya fräscha recept.

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela