Livet på landet

Nu vet vi...

Publicerad 2014-04-29 20:29:51 i Allmänt,

Var på andra ultraljudet idag och kollade om moderkakan lagt sig rätt, och det hade den:-) Allt såg bra ut och vi fick se den lille riktigt bra den här gången. Hon zoomade in på ansiktet så vi såg både ögon, näsa och mun. Den lipade, gäspade och gnuggade sig i ögonen. Helt fantastiskt var det att se. Jag hade kunnat legat och tittat hur länge som helst!
Vi gjorde även det som vi inte hade tänkt gjort, vi kollade vilket kön det var ;-) Så nu vet vi till 99 procents säkerhet vad det blir:-)

Så här ser ultraljudsbilden på en viss kroppsdel ut;-)


Grillväder

Publicerad 2014-04-26 20:33:26 i Allmänt,

Dagen har bla bestått av loppis, solning, hämtning av amningskudde, barnskjutsande, bilspekulanter, grillning och hundtvätt.

Det blev ingen bilförsäljning idag då det var två riktiga nötter som var här och kollade på pärlan. De fick åka hem utan bil.
Imorgon kommer det en ny och kollar på bilen. Det har varit stort intresse och det är redan många som hört av sig sen vi lade ut annonsen i torsdags kväll. Får se om det blir försäljning imorgon.


Liksom de flesta andra så passade vi på att grilla och sitta ute och äta i finvädret. Till efterrätt blev det knäckig äppelpaj med massa vaniljsås:-)


Freja fick sig en dusch och imorgon är det Lokes tur.

Yasmine och en kompis tog årets första dopp. Det var inte så kallt tyckte hon... Det vet jag inte om jag tror på.

Nu funderar jag på om jag ska måla en gungstol som vi håller på att göra iordning eller om jag ska passa på att vila resten av kvällen och hoppas på att foglossningen ger med sig lite.
Jag hatar att behöva känna mig begränsad i vad jag kan göra! Jag längtar tills jag kan röra mig utan att ha ont hela tiden.

Apr. 25, 2014

Publicerad 2014-04-25 18:50:04 i Allmänt,

Sämre dagar än denna har jag ju verkligen haft.
Har varit till barnmorskan och allt var bra med bebben, pappren är skickade till fk och ny ultraljudstid är inbokad till veckan = jag känner mig lugnare.
Kommer hem till en underbar doft av hembakad pizza som vi äter ute i solen.
Det är underbart varmt och soligt väder och jag har legat i en solstol och bara njutit.
Det är löningsdag.
Det är fredag, say no more.
Volvon kommer med största sannolikhet att bli såld imorgon. Vilket är både positivt och negativt. Negativt att jag till slut måste skiljas från min älskade trotjänare, positivt att få lite extra pengar och plats på gården. Jag kommer nog att fälla en tår eller två när den åker iväg :'(
Sist men inte minst har jag en underbar familj som jag älskar mer än allt annat♡

3 ska bli 4

Publicerad 2014-04-24 21:37:51 i Allmänt,

Helt plötsligt så börjar det gå upp för mig att vi snart kommer att vara en till liten person i familjen.
Tidigare har jag inte tänkt så mycket på det men efter att vi ställt iordning bebisrummet och börjat handla grejer så blev det helt plötsligt så uppenbart.
Nu börjar jag nästan känna lite stress inför allt som ska fixas.
Vad behöver förberedas och införskaffas innan lillen kommer? Jag kommer inte ihåg mycket alls sen Yasmine föddes. Vad måste man ha innan och vad kan man vänta med? Vilka papper och praktiska saker behöver förberedas?
Jag känner mig som ett stort frågetecken så kvällen har spenderats på att googla allt som jag funderar över. Tack gode gud för Google!
Att man skulle ha fått moderskapsintyg från barnmorskan som man skulle ha skickat in till fk hade jag ingen aning om. Jag har inte fått det än så det måste jag kolla med MVC när jag ska dit imorgon. Någon ny tid för ultraljud är inte inbokad och det skulle göras i veckan 32 eller 34, jag kommer inte ihåg vilket. Eftersom jag är i vecka 32 nu så är det verkligen dags för det.
Det är så mycket att tänka på och jag känner mig virrigare än någonsin!

Klippt

Publicerad 2014-04-23 15:15:40 i Allmänt,

Nu är både jag och Yasmine nyklippta.
Yasmine håller på att spara ut håret så hon klippte bara topparna så hon fick bort det slitna. Själv klippte jag en bra bit och det kändes så befriande att bli av med det. Nu känner jag mig som mig själv igen och jag behöver inte gå med håret i en tofs hela tiden. Det är dessutom för kort för att sätta upp i tofs nu så även fast jag skulle vilja så går det inte :-)



Jag sa åt min frisör att säga till mig nästan gång jag får nån dum idé om att spara ut håret. Jag är inte och kommer aldrig bli en långhårs människa!
Jag trivs bäst i lite kortare, busigt hår.

Efter klippningen åt vi lunch på Finness och sen årets första mjukglass på Brollans.

Nu passar vi på att vara ute och njuta av finvädret. Imorgon och på fredag ska jag jobba igen.

Sen ska jag göra iordning i bebisrummet för Andreas har skruvat ihop möblerna så det är klart att börja möblera:-)
Var och köpte ett babyskydd också idag så nu börjar det kännas som alla bitar faller på plats. Snart är allt klart för bebbens ankomst:-) Som vi längtar!

Shopping

Publicerad 2014-04-22 19:22:22 i Allmänt,

Hemma igen efter en shoppingdag i Sundsvall. Det blev många vilopauser men det gick bra iaf.
Vi hittade allt vi skulle ha och det här är nog första gången som jag inte köper någonting till mig själv. Det blev bara grejer till Yasmine och bebben och lite till hemmet :-)


Yasmine hittade klänning och skor till examen, plus massa andra kläder. Hon är en duktig shoppare, precis som sin mor;-)


Det blev även några outfits till bebben. Det är inte det lättaste att hitta neutral kläder. Det mesta är rosa eller blått:-(

Nu hoppas jag vi orkar skruva ihop sängen och hyllan/skötbordet imorgon så jag kan börja fixa lite i bebbens rum.

Jo förresten en sak hittade jag till mig själv, blå fiskar på Jam jam. Som jag har längtat efter sånna! De är nästan omöjliga att få tag på nuförtiden. De ska jag njuta av ikväll.

Underbar påskhelg

Publicerad 2014-04-22 07:02:42 i Allmänt,

Vilken dag det var igår! Helt underbart sommarväder och den bästa dagen på länge.
Hela påsken har bjudit på finväder och det har varit så skönt att vara ledig och vila upp sig, träffa vänner och familj och hinna få lite saker gjorda. Att jag dessutom har två lediga dagar till gör inte saken sämre:-) Om jag har räknar rätt så har jag bara 22 dagar kvar att jobba nu innan jag blir långledig! Allt känns mycket lättare när man har nått att se fram emot.

Har bla hunnit med att fixa den tråkiga väggen på väg uppför trappan. Det blev ingen hylla av fönstret som jag hade tänkte då det var i sämre skick än jag trodde men det här blev också bra.


Nu ska vi strax kliva upp och göra oss iordning för en shoppingdag i Sundsvall. Det ska bla handlas grejer till bebben. Spjälsäng och hylla/skötbord skulle bla inhandlas men jag hade sån tur att jag hittade en annons på den spjälsäng vi tänkt köpa. Jag var och hämtade den igår så där sparade vi 500 kr. Det var lite färg avskavd men det kan jag leva med.


Proppmätt

Publicerad 2014-04-19 18:44:33 i Allmänt,

Ligger på soffan hemma hos mamma och är proppmätt efter all god mat.
Det är så skönt att vara bortbjuden på mat och slippa allt fix och stök med att göra iordning och ta reda på allt. I vanliga fall brukar jag försöka hjälpa till så mycket som möjligt, då jag vet själv att det kan vara rätt så stressigt att ha gäster, men en av förmånerna med att vara gravid är att alla säger åt en att ta det lugnt och vila istället;-) Så det passar jag på att göra nu:-)


Ligger och chillar på soffan och lyssnar på bra musik.

Solig dag

Publicerad 2014-04-19 16:29:27 i Allmänt,

Idag har det varit helt underbart väder och vi har suttit ute och slappat hela dagen och laddat D-vitamin lagret.

Vi har försått fröer med massa gott som ska planteras ut i växthuset till sommaren, bla paprika, gurka, tomat, chili, broccoli och örter.
Linda, Kristoffer och barnen har varit och hälsat på och nu ska vi strax åka till mamma och H-O och grilla.




Jag såg nu när vi kom in att solen har tagit då jag var röd på halsen och bröstet.

Kalas hela dagen

Publicerad 2014-04-18 21:49:31 i Allmänt,

Nu är det slut kalasat för idag. Vi har haft folk här hela dagen och nu är vi alla helt slut men det har varit trevligt.


Påsk

Publicerad 2014-04-17 18:40:16 i Allmänt,

Äntligen sex dagars ledighet att se fram emot!
Vi inledde påsken med en liten mini påskbuffe med västerbottenpaj, ägghalvor och påskskinka.
Imorgon fyller Andreas år och det blir kalasande hela dagen. Några kommer under dagen och äter smörgåstårta men den flesta kommer och grillar på kvällen. Håller tummarna för att vädret ska bli bra.

Nu är planen att bara ligga och lata mig resten av kvällen så jag orkar med morgondagen:-)

Trött

Publicerad 2014-04-15 21:21:31 i Allmänt,

Börjar känna mig rätt så slut i kroppen nu så det ska bli skönt att snart få lite långledigt. Bara två dagar kvar att jobba sen är jag ledig i sex dagar:-)

Det var ju inte den bästa tiden för Andreas att bli invalid när jag inte är i så bra form. Han har inte kunnat gjort nånting nu sen operationen för snart en vecka sen och jag känner att det börjar bli tungt att sköta allt själv. Man får försöka så gott det går men ibland blir jag lite orolig för bebben när det hugger till i magen.
Pappa har hjälpt till med att byta däck på bilen och tvätta den och hjälpt till med en del tyngre saker men jag vill inte bråka för mycket med honom heller då jag vet att han har ont i ryggen.
Jag hoppas att Andreas blir bättre snart så vi åtminstone kan hjälpas åt med vardagssysslorna. Lyfta får han inte göra på minst en månad.

Vi var och storhandlade ikväll när vi skjutsade Yasmine på judon och det var första gången Andreas var in på köpingen sen operationen. Jag fick ju iaf lite packningshjälp men bära fick jag göra själv. Nu känns det som att ljumskarna brinner så resten av kvällen blir det liggläge och kolla lite på Twillight.

Lördagen

Publicerad 2014-04-13 10:08:36 i Allmänt,

Lördagen gick i en väldig fart och vi fick mycket gjort med tanke på omständigheterna.
Jag och Yasmine bar in ved och även fast det gick i sakta tempo och jag bara orkade en del så fixade vi det riktigt bra tillsammans, teamwork. Vad skulle jag göra utan min lilla hjälpreda♡
Hon hjälper till med allt möjligt nuförtiden när jag inte riktigt orkar med, allt från att hjälpa mig av och på med skorna till att laga mat och bära in ved. Dessutom hjälps vi åt att passa upp på sjuklingen som ser ut som en hundraåring när han rör på sig.

Pappa och lillebror bytte däck på min bil också pumpade vi däcken till barnvagen. Ska gå ut och kolla om luften stannat kvar eller om det var punka på dem.
Vi hade planerat att grilla men eftersom det blev så dåligt väder så lagade vi maten inne istället. Vi gjorde entrecote, potatisbakelser, baconlindad sparris, halluomi och kantarellsås (till mig). Det var sååå himla gott. Köttet var super mört! Det var första gången vi åt av köttet som vi var och köpte tidigare i veckan. Om resten är lika mört och gott kommer vi fortsätta att köpa därifrån i fortsättningen också.

Nu ska vi ta en cykeltur till pappa och sen ska vi nog åka och tvätta bilen och handla ingredienser så vi kan baka lite bullar och annat smått och gott till Andreas som fyller år till veckan.

Vecka 30

Publicerad 2014-04-11 20:09:50 i Allmänt,

Nu är det inte allt för långt kvar innan bebben kommer. Är i vecka 30 nu och den är vildare än nånsin.
Nu har jag gått in i en ny fas där jag mår riktigt bra. Känner mig så lycklig och förväntansfull.
Fysiskt är det fortfarande jobbigt då jag får ont om jag gör något ansträngande och det räcker med att ta en kortare promenad eller lyfta grejer så får jag ont. Det gör otroligt ont i ljumskarna mest hela tiden, en brännande känsla.
Annars känner jag mig ändå pigg och rörlig.




Ljumskbråck

Publicerad 2014-04-11 16:59:22 i Allmänt,

Min stackars älskling fick ljumskbråck igår och vi fick åka på akuten i Hudik. De försökte trycka tillbaka det men det gick inte så det blev akut operation istället. Jag var med inne på rummet när de försökte trycka tillbaka det och den smärtan som han fick utstå vill man absolut inte se någon man älskar genomlida. Jag började grina själv och man känner sig så hjälplös när man inte kan göra något.
Han blev iaf opererad igår kväll och nu är han hemma igen och kommer vara sjukskriven minst en månad framöver. Ser fram emot att få åka hem och krama om honom.
Lyckat att vara två invalider som inte kan/får lyfta tungt.

Ångrat mig

Publicerad 2014-04-09 20:58:49 i Allmänt,

Nu har jag sparat ut mitt hår under lång tid då jag fått för mig att jag ska ha långt hår. Det är ju så fint att ha en lång slarvig fläta hängandes över ena axeln! Men som vanligt när jag kommit en bit på vägen så lessnar jag och inser att jag är inte en långhårs tjej. Jag trivs nog bäst i lite kortare hår ändå så nu är klipptid bokad till både mig och Yasmine. Får se hur mycket jag klipper av. Mitt hår har blivit så himla slitet under graviditeten:-(

Ansvar för sina handlingar

Publicerad 2014-04-09 14:54:18 i Allmänt,

Så är cirkusen igång igen om övervåld från polisens sida när de sköt Mesut Sahindal.
Vad ska de göra om han inte stannar fast de sprutar tårgas och skjuter honom i benen?
Springer man emot någon med knivar så har man bara sig själv att skylla! Det är så patetiskt när skulden ska läggas på polisen och inte på gärningsmannen. Sen ska det ju självklart läggas in lite rasism i det hela också. Hade det varit en vit man så hade polisen inte skjutit!?! Tror nog knappast att det spelar någon roll vilken färg människan som springer emot en med två knivar i högsta hugg har!

Med tanke på allt han gjort så gjorde polisen som sköt honom världen en tjänst när de avlägsnade honom från jordens yta! Förhoppningsvis så får hans ex sambo frid nu.

Som tur är så anser ju ändå de flesta att polisen gjort sitt jobb men det finns ju alltid en lite klick som ska försöka få det till nåt annat. Stackars lilla "oskyldiga" Mesut som har misshandlat sin senare mördade syster Fadime och även misshandlat en annan syster och sin egen mor. Som har misshandlat och skjutit sin sambo och sedan fortsatt att förfölja och trakassera henne. Som har blivit dömd för utpressning, grovt vapenbrott, narkotikabrott, rattfylleri mm. Usch vad synd det var om den killen... NOT!

Smarta idéer

Publicerad 2014-04-07 16:55:38 i Allmänt,

Jag måsta ut en gång till igår och försöka mig på att hjälpa Andreas med veden men efter ett litet tag så fick jag ont igen. Då kom jag på den smarta idén att jag kunde sätta mig på en spånsäck och ta emot och kasta iväg veden och det gick hur bra som helst! Det man inte har i kroppen får man ha i knoppen;-)
Det såg säkert roligt ut där jag satt på min spånsäck men det funkade iaf:-)

Bakning och ved

Publicerad 2014-04-06 11:37:18 i Allmänt,

Söndagar har blivit bakdag här hemma nuförtiden. Jag och Yasmine håller på att baka ostfrallor och baguette med oliv, fetaost och soltorkade tomater. Det bästa är som vanligt när man får provsmaka det alldeles nygräddade brödet :-)

Jag gjorde ett försök att hjälpa Andreas med veden men det funkade i ca 10 minuter sen sa kroppen ifrån. Jag blir så frustrerad! Jag tycker det är kul att stå och kasta ved. Träning, nytta och friskluft på samma gång, hur bra som helst.
Men nästa år då jäklar ska jag kasta ved så det står härliga till! Det är inte mycket kvar nu, nån kubik bara. Sen ska pappa ha lite också.
Undra vad vi ska göra resten av våren/sommaren när veden är klar så här tidigt;-) Det har aldrig hänt förut!

Ren och fin

Publicerad 2014-04-05 14:21:15 i Allmänt,

Nu är min gamla pärla som ny igen efter att vi har putsat och fejat i flera timmar.
Pappa och Andreas bytte däck och tog utsidan och jag städade den invändigt. Nu är den redo att hitta en ny ägare. Det kommer nog att komma nån tår när den blir såld. Min älskade bil♡


Rise and shine

Publicerad 2014-04-05 07:31:44 i Allmänt,

Tidigare har vi alltid haft mörkläggningsgardin i sovrummet men sen vi gjorde om för ca 3 år sedan så har vi inte haft nånting för fönstren och jag tycker det är så härligt att vakna upp och se solen.

Det är mycket lättare att kliva upp på morgonen när det är ljust och man ser att det är fint väder ute.

Spakväll

Publicerad 2014-04-04 22:16:04 i Allmänt,

Spakvällen och presentpåsen var uppskattad av tjejerna.



De badade skumbad, lade ansiktsmask med gurkor på ögonen, gjorde hår inpackning, åt melon och gurkstavar och drack drinkar:-)

Själv kollade jag på en film och drack alkoholfritt bubbel. Andreas är iväg på firmafest med jobbet.
Det har varit en riktigt mysig dag och kväll.

Ledig dag

Publicerad 2014-04-04 16:43:21 i Allmänt,

Vilken härlig dag det har varit. Så skönt att vara ledig.
Jag tog en välbehövlig storstädning av Yasmines rum och dammsög resten av huset. Sen var jag in och handlade lite, bla gjorde jag fredagspåsar till Yasmine och henne kompis Elvira som ska sova över i natt.


Jag tänkte överraska dem med en spakväll senare ikväll så påsarna innehåller bla hår- och ansiktsmasker, skrubbhandskar och lite gottis.

Jag hämtade upp tjejerna på skolan och sen åkte vi till Yasmines gamla dagis för hon skulle fråga om hon och Elvira fick prya där i slutet av april. En av fröknarna, Anna-Maj, blev jätteglad när vi kom och nästan sprang fram och kramade om oss. Hon har alltid varit den fröken jag gillar bäst där. Antagligen så kommer vi att ställa bebben på kö där och jag hoppas vi får en plats.

Jag har påskat till det lite på bron.

Freja ville också vara med på bilden:-)

Linkride

Publicerad 2014-04-04 10:26:35 i Allmänt,

Idag känner jag mig rätt så mörbultad efter gårdagens linkride, men det var kul att se kurirernas vardag och terminalen.
Strax före 4:30 igår morse lämnade vi Ljusdal. Vi var framme på Arlanda runt åtta och nio åkte vi iväg med kurirerna. Jag fick en lite lugnare rutt med färre stopp men det känner på att klättra i och ur lastbilen en hel dag så jag har ont i större delen av kroppen idag.
Det var kul att få åka runt och se olika delar av Stockholms förorter och spana på hus. Kuriren var trevlig och det var ju tur för det skulle ha varit lite jobbigt att sitta i en bil en hel dag med nån otrevlig prick.
Jag var hemma igen vid tio på kvällen och då blev det raka vägen till sängen där jag däckade relativt snabbt.
Det var så skönt att få ta av sig skor och kläder från min vattenfyllda kropp!

Det bästa av allt är att jag är ledig idag eftersom det blir en så lång dag när man åker iväg. Jag sov ända till halv tio idag men det var välbehövligt.
Nu ska jag städa lite inne och även försöka städa ur volvon innan jag hämtar Yasmine och Elvira på skolan.

Toyotaägare

Publicerad 2014-04-02 17:26:22 i Allmänt,

Vi bestämde oss för att köpa bilen vi lånade hem så sen i måndags är vi ägare till en Toyota corolla.


Jag trivs bra med den och den är lättkörd och bäst av allt så funkar bromsarna bra på den. På volvon så fick man trycka riktigt hårt på bromsen men här går allting lättare.
De ska byta rutan och lacka om där den var repig och dessutom fick vi ett riktigt bra pris så det var lika bra att slå till.

Till helgen hoppas jag på lite extra energi så jag orkar städa ur och tvätta volvon och sen ska den ut för försäljning. Min ögonsten♡ Vi köpte den vid nästan samma tidpunkt i graviditeten med Yasmine som jag är i nu så den har hängt med i ca 10 år nu. Om jag ska följa den trenden och bara köpa bil när jag är gravid så blir det inga flera bilar;-)

Ikväll blir det en sängen tidigt för 4:30 imorgon åker vi från jobbet mot Arlanda. Vi är några stycken som ska iväg på linkride. Känns liiite jobbigt att ställa klockan på 3 men jag får iaf ledigt på fredag. Som det känns nu blir det inga problem att lägga sig tidigt för jag skulle kunna somna redan nu.

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela