Livet på landet

Skotertur till Bodaberget

Publicerad 2009-01-31 18:56:19 i Allmänt,

Idag har det varit fullt upp hela dagen. Började med att måla klart datarummet imorse o som tur var räckte det med två stryckningar, färgen räckte precis. Efter det kom moffen o hämtade Yasmine, de skulle ut o åka skoter, så jag passade på o åka in på köpingen o handla lite. När jag kom hem skyndade jag mig o packa korv o bröd sen tog jag skotern åkte o åkte till pappa o hämtade upp honom o Yasmine. Vi åkte upp på Bodaberget o grillade korv o satt o mös. Synd att jag inte hade med mig kameran så jag hade kunnat visa vilken vacker utsikt det är där upp i från.
Vi hann bara vara där i ca 45min för Andreas ringde o var utlåst så vi fick åka hem o släppa in honom. Han o Mathias har varit på kurs för o ta skoterkort idag, de ska iväg imorgon också. Själv har man ju skoterkort i körkortet, hahah. Brukar reta Andreas för det så han blir lite små sur.

När vi kommit hem ifrån skoterturen så började jag o göra iordning lite i datarummet, som nu ska bli mysrum/gästrum. Har en madrass som jag ska sätt ben på o ha som soffa/gästsäng. Jag vet att jag ska ha 4 sängben liggandes nånstans i förrådet men jag har ingen aning om vart o det är inte direkt välstädat där ute. Var ut en sväng o kollade men jag gav up ganska fort, får ta o göra ett nytt försök imorgon o ev städa upp där på en gång.
När jag fått i ordning i rummet ska ni få se lite före o efter bilder.

Bakade pizza till middag idag, Åt alldeles för mycket känner jag. Det är så smidigt med de färdig bakade pizzadegarna som man bara behöver rulla ut o lägga på fyllning på. Slipper man klada o knåda o vänta på att degen ska jäsa. Stor eloge till den som kom på färdig pizzadeg, måste ha varit en kvinna.

Nu sitter jag med Yasmine i hennes stökiga rum. Hittar ni henne bland alla leksaker?



Här är hon!



Moffen kom nyss hit o nu håller de på o startar ett rockband. De har knäppt på varenda instrument som hon har plus att Yasmine står o sjunger i sin mick. Så nu ska jag ta o fly ner till vardagsrummet innan jag blir både döv o tokig.

Ha en riktigt trevlig lördagkväll.

Busig kissekatt

Publicerad 2009-01-30 21:35:38 i Allmänt,

Nu har jag målat väggarna i datarummet en första gång, måste måla en eller två gånger till så det täcker riktigt. Vilken skillnad det blir, kommer bli riktigt bra när det är klart.
Igår när jag målade taket så gick jag ut en sväng o när jag kom tillbaka så var det fullt med små vita katt spår på golvet, en busig liten kisse katt hade varit i farten o trampat på locket till färg burken. Som tur var gick det hyfsat lätt o torka bort.
Så idag när jag skulle måla var jag extra noga med att inte lämna nåt framme, men när jag vände ryggen till i en sekund så var det nån som tyckte det såg väldigt spännande ut i målarfärgs hinken o bara måsta sticka ner sin lilla tass i färgen. När jag ser det o skriker neeej blir hon förstås rädd o springer iväg....med ena tassen full av färg. Sen hade vi färg fulla golvet i köket, hallen o in på toaletten. Vet inte om man ska skratta eller gråta, men som tur var gick det lätt o få bort det även denna gång. Bustroll.

Idag blev det kyckling till middag.

Dragonkyckling

ca 800g kycklinglår
2,5dl matlagningsgrädde
ca 2dl vatten
1 hönsbuljongtärning
Maizena redning

Krydda kycklingen efter egen smak, jag kryddade med peppar, aromat, vitlökssalt o tandorikrydda. Stek kycklingen i stekpanna så den får lite färg, lägg över den i en ugnsform. Häll vattnet i stekpannan o koka ur så du får med alla goda smaker, häll i grädden o buljongtärningen, krydda med dragon, citronpeppar o ev salt. Koka upp o red med maizenan så det blir "såsigt". Häll såsen över kycklingen o stoppa in i ugnen på 200 grader i ca 20 min.
Servera med ris o harico verts.

Gott o blandat

Publicerad 2009-01-29 20:51:09 i Allmänt,

Nu har jag äntligen påbörjat projekt göra-om-i-datarummet. Har målat taket ikväll, skönt o ha det jobbigaste överstökat. Det är ju så jobbigt när man ska stå med händerna över huvudet o måla, dessutom får man nästan nackspärr när man står halvt bakåt lutad o kollar upp i taket. Men nu är taket vitt o fint o det är mitt hår också. Får starta en ny trend på jobbet imorgon med vit prickigt hår, nice=)
Imorgon ska jag försöka hinna med o strycka vägarna en första gång. Eftersom det är grönt nu o jag ska måla över med en nästan vit färg så kommer det antagligen o blir några strykningar. Det är väl det tråkigaste när man håller på o målar, att man måste vänta på att färgen ska torka. Förhoppningsvis så är det färdig målat o torkat tills söndag så jag kan börja möblera därinne, längtar.  

Har ringt o pratat med veterinären om Lillivillie i kväll o jag ska prova att ta ett kissprov o lämna in så de får kolla om det kan vara urinvägsinfektion. Hon trodde inte det men vi kollar iaf. Annars fanns det nån slags doftgrej som man kopplar in i eluttaget som ska avge en doft som verkar lugnande, för kissandet kunde även bero på att hon är stressad. Det skulle jag faktiskt kunna tänka mig är problemet för hon är och har alltid varit lite skvätten o orolig av sig. Doftgrejen fanns o köpa hos veterinären så jag ska prova o köpa en sån, skulle ju vara underbart om det funkade. 
Om inget av detta funkar så blir det tyvärr avlivning men då har jag verkligen gjort allt jag kan o kanske får jag lite mindre dåligt samvete för vad jag måste göra...hoppas jag.

Nä nu får jag ta o skriva om nåt lite roligare.

Tänkte dela med mig av ett middags tips.

Kasslergratäng

Man skivar kassler o steker den så den får lite färg, om man vill kan man krydda med peppar. Sen lägger man skivorna i en ugnsform, lägger ananas- o tomatskivor över o på det några lätt kokta broccoli buketter. Häll lite av ananasspadet över o strö över riven ost. Kör i ugnen på 200 grader tills osten fått lite färg.
Servera med klyftpotatis, beasås o en god sallad. 
Eftersom jag föröker hålla igen lite på kolhydraterne så skippade jag potatisen o åt bara sallad till.
Går lite si o så med bantningen just nu. Jag måste köpa en våg i helgen så jag kan väga mig o se resultat. Det funkar bäst för mig, spelar ingen roll om det blir 0,5 eller 1 kg i veckan bara jag ser att det händer nånting. Jag är så less på min vikt just nu, blä. Inga kläder sitter snyggt längre.

Nybadad

Publicerad 2009-01-28 21:16:31 i Allmänt,



En nybadad Freja som inte är allt för glad på mammsen.
Finns nog inte många hundar som tycker så illa om vatten som hon. Regnar det ute kan hon hålla sig en hel dag om man inte tvingar ut henne.

Cowboy käk

Publicerad 2009-01-28 19:13:25 i Allmänt,

Har nyss kommit hem efter en super smaskig måltid på Kick saloon. De har western tema på både inredning o mat o det fanns hur mycket som helst att välja på, en fördel om man gillar kött men det fanns lite andra saker också.
Jag o Andreas tog biff med klyftpotatis o så fick man välja 3 såser till det. Biffen var perfekt grillad, lagom blodig. Yasmine tog chicken nuggets, hon åt två bitar sen lämnade hon resten=(
Personalen var super trevlig o när vi skulle betala bjöd han på Yasmines mat, me like. Dit kommer vi o gå fler gånger.
Nu är vi iaf mätta o belåtna o det var himla skönt o slippa laga mat.

Hinner inte med o skriva så mycket idag för jag har massa grejer jag måste fixa.

Svåra beslut

Publicerad 2009-01-27 20:38:19 i Allmänt,

Ikväll har jag börjat röja undan i datarummet så jag kan komma igång med målningen nån gång. Gud vad med skräp vi hade där. Har kastat massa o burit ut en del i förrådet. Glömde o ta en före bild innan jag rensade upp men jag får ta en sen istället så ni får se skillnaden. 
Förhoppningsvis hinner jag börja måla på torsdag, imorgon tänkter jag, Andreas o Yasmine gå ut o äta på Kick Saloon. Har kollat igenom menyn o det verkade finnas mycket smaskigt o välja mellan. Bland annat kunde man beställa en köttbit på 1kg!!!! Det kanske vore nåt för Andreas så han blev mätt för en gångs skull. Han må vara liten men han äter som en häst, blir aldrig mätt.
Jag var lite sugen på o gå på bio också, de visar en Wallander film o de brukar var bra, men vet inte om vi hinner med det. Tror det är sista dagen den går imorgon.


Josefin o Andreas sitter o myser.

Gud vad hon växer Josefin o hon har blivit mycket mer social nu. I början sprang hon mest undan när man kom men nu har hon gjort sig hemmastadd o jagar efter både oss o hundarna. Hon o Loke brukar busa med varandra. Sötnos.


Här är min andra gokatt, Lillivillie.
Jag har haft henne i 10 år nu o hon är verkligen mammas lilla katt. Därför är det ett väldigt jobbigt beslut som jag har tagit att jag nog måste ta bort henne....
Hon har gått o kissat inne i över 6 månader nu o jag har provat allt jag kan komma på för att få henne att sluta men inget har funkat. Trodde att hon kanske var deprimerad sen vi måsta ta bort hennes syster Fluffie i sommras, hon fick stora tumörer över hela magen o det var inget man kunde göra åt det, så därför tänkte jag att det kanske skulle bli bättre om vi skaffade en kompis till henne men det har snarare blivit värre sen vi skaffade Josefin. Jag har kattlådor i så gott som varje rum o de är alltid rena men hon sätter sig ändå o kissar på golvet.
Andreas är ju inte allt för glad direkt o jag tycker väl inte helller att det är så roligt att det första man får göra på morgonen o när man kommer hem från jobbet är o torka kattpiss. Lukten sätter sig ju också, så jag tycker alltid att det luktar. Men samtidigt så är hon ju en familjemedlem o det är inte bara o göra sig av med henne, suck.
Jag ska iaf boka en tid hos veterinären så de får kolla om de kan hitta nåt fel på henne, kan ju vara nån sjukdom också. Är det nån som har nåt tips på vad man kan göra så tar jag tacksamt emot förslag.
Usch nu blev jag ledsen. Vill helst inte tänka på o ta bort henne men verkar som jag måste göra det... Var svårt o ta bort Fluffie också men det var det enda rätt för att hon skulle slippa lida. Känns svårare med Lillivillie eftersom hon är frisk.
Det är sånt här som är baksidan med o ha djur....svåra beslut som man måste ta.

Bloggoholist

Publicerad 2009-01-26 17:50:34 i Allmänt,

Jag tror jag har blivit bloggoholist.

Idag har det varit rätt så lugnt  på jobbet så då tänkte jag att jag skulle passa på o läsa "mina bloggar". Så jag börjar o gå in på den första, ingen updatering sen i lördags, hmm, går vidare till nästa, ingen updatering i dag på den heller o så fortsätter det. Då blir jag nästan lite småsur, va fan kan de inte skriva nåt för tänker jag för mig själv. Fatta att jag har tråkigt o vill läsa nåt nytt. Har säkert varit in på alla bloggar minst 10 gånger var.
Sjukt vad beroende framkallande det är med bloggar. Synd att det inte är fler av mina vänner som har en blogg....hint hint.


Ha det bra o blogga mer=)

Utmanad

Publicerad 2009-01-26 12:29:13 i Allmänt,

Jag såg att jag hade blivit utmanad av min kusin Madde så här kommer svaren:

4 av mina favorit program på tv..
1. CSI
2. Äntligen hemma
3. Bygglov
4. Criminal minds


4 saker som jag gjorde igår..

1. tog en lååång sovmorgon
2. körde skoter med Yasmine
3. bloggade
4. kollade på TV


4 saker som jag längtar till..

1. helgen
2. när vi ska åka till fjällen
3. lunchen, börjar bli hungrig
4. längtar tills jag blir ekonomiskt oberoende, händer nog vilken dag som helst nu känner jag på mig=)


4 favorit restauranger..

1. Går nästan aldrig ut o äter
2. när vi gör det blir det för det mesta
3. Järnvägs. Så jag kan inte direkt
4. säga att jag har några favoriter


4 saker på min önskelista..

1. att alla jag känner o jag själv ska få vara frisk o må bra
2. än en gång att jag ska bli ekonomiskt oberoende inom en snar framtid
3. att få åka på en lång semester till nåt varmt o roligt land
4. att datarummet ska blir klart så jag kan göra mysigt där

4 personer som jag utmanar..
1.
Linda
2. Vet inte om det måsta vara nån som har blogg själv för då vet jag inte så många fler som inte redan har fått utmaningen, fast man kan ju svara på frågorna i kommentarer så då utmanar jag även
3. Frida
4. André

Spelkväll

Publicerad 2009-01-25 19:28:23 i Allmänt,

Vilket mysigt väder vi har haft idag, snöade lite o var runt 0 grader ute. Jag o Yasmine har varit ute o åkt skoter o matat kaninerna. Andreas var ute o åkte skoter med Mattias o Lars, de skulle prova o köra till Hybo o hälsa på Per-Åke. 
Vi hade tänkt bygga en Svamp Bob snögubbe också men det var ingen bra tösnö så det får vi göra en annan dag. Vår fina snögubbe som vi byggde tidigare i veckan har blivit lemlästad o förnedrad. Loke har ätit upp hans ena arm o kissat på honom, stackarn ser lite små ledsen ut=(

Igår kom André o Mattias över o vi käkade pizza o drack lite vin o öl. Efter i tag kom Lars o Mathilda också o strax därefter kom Robban, så det blev fullt hus. Vi körde en runda Buzz, jag o Robban vann.



Jag o Mathilda spelad Singstar men det var inte det lättaste när killarna satt bakom o spelade sin musik samtidigt så vi gav upp o körde lite Guitar Hero istället.


Fullt ös.


Mina små bröder


Jag o brorsan fjantar oss.
Första kortet på mig på den här bloggen o det lär inte bli många fler. Jag hatar att vara med på kort.

Vi kom inte i säng förens vid sex tiden imorse, så man har varit lite trött idag. Fast jag fick sovmorgon till klockan halv tolv o frukost på sängen av min älskling så jag ska inte klaga. Blir nog tidig sänggång ikväll.

Gjorde fylld köttfärslimpa till middag idag. Jag hittade receptet på Pernilla Wahlgrens blogg. Jag gjorde lite ändringar o den blev jätte god.  

Jag blandade ströbröd, vatten, köttfärs o kryddor. Sen plattade jag ut färsen på plastfolie o strödde över baconbitar som jag stekt innan, mozzarella ost o hackad ruccola, strödde lite fling salt över o sen rullade jag ihop den o lade i en ugnsform. Jag brukar hälla lite vatten i formen så man kan använda skyn o göra sås av sen.



Körde in i ugnen på 200 grader ca 30 min.
Till det gjorde jag en bönsallad o potatis. Röde ihop en sås på skyn, matlagningsgrädde o soja, redde med maizena o kryddade. Smaskens.
Till o med Yasmine tyckte det var jättegott o hon åt två portioner.


Suddig bild men så här såg det ut när det var färdigt.

Nu har Andreas o Yasmine badat o hon har gått upp o lagt sig så jag ska lägga mig på soffan o kolla om det är nåt spännande på TVn.

Lördags shopping

Publicerad 2009-01-24 16:09:41 i Allmänt,

Har varit på köpingen o handlat presenter till Moa o Emma, kan inte skriva vad jag köpte eftersom Emma med största säkerhet kommer hinna läsa det här innan jag hinner ge henne den men jag blev iaf nöjd hoppas de blir det också.
Var in på Hälsoboden o handlade ansikts smörj till Yasmine, kan verkligen rekommendera den om man lätt blir torr o röd i ansiktet, den heter Weleda Wind and Weathercream. Köpte ett nytt doftljus också, de är jätte bra o doftar gott inte som vissa som luktar lite i början o sen bara luktar stearin, blä. Sist men inte minst köpte jag Rosenrot tabletter, kan verkligen behövas nu känner jag. Är så himla trött jämt fast jag sover bra o allt så jag ska prova om det blir bättre med dom. Har hört att de ska funka bra. 
Här får ni lite info om rosenrot:
 

Rosenrot


rosenrot i vilt tillstånd
  rosenrot i vilt tillstånd
Visste du att rosenrot har valts till årets hälsokostprodukt två år i rad och att mer än 1 miljon svenskar dagligen äter rosenrot.

Det är inte konstigt när man får reda på att rosenrot har väckt stor uppmärksamhet bland forskare över hela världen.


Vad forskningen har fått fram är att rosenrot:

· Skyddar våra celler mot all form av stress

· Ökar lusten hos både män och kvinnor

· Förbättrar vårt humör

· Ger en ökad östrogen aktivitet och ökad fertilitet

· Ökar orken och vår fysiska förmåga

· Ökar vår mentala förmåga (bättre koncentration)

· Skyddar och kurerar alla typer av stressrelaterade sjukdomar


Vill du läsa mer om rosenrot så rekommenderar vi dig att titta på www.prova-rosenrot.se. Här hittar du undersökningar och en massa fakta om rosenrot.

Var in på parfymshopen o köpte en ny parfym också, Mexx Nice hette den.



Var på Hillboms o handlade en roller utifall att jag känner för att börja måla i datarummet imorgon, känns inte så lockande just nu men det ska bli skönt o få lite ordning där inne. Just nu är det mest ett skräprum där vi ställer allt som man inte vet vart man ska göra av.

Andreas.pappa o PJ håller på o köra ved, tycker lite synd om dem som måste vara ute i det här blåsvädret. Jag höll på o frysa ihjäl när jag o Yasmine gick på köpingen, i o för sig hade jag bara tights på mig men det blir så kallt om aniktet också. Yasmine var jätte duktigt hon gick utan o gnälla o vi gick rätt så långt, annars brukar hon vara en lite latmask o vill att man ska bära henne, speciellt när Andreas är med. Hon vet ju att han alltid ger upp o lyfter upp henne;)

Snart ska vi beställa mat, blir antagligen pizza, jag är mer förtjust i kinamat men jag blev nedröstad av de andra. André o Mattias kommer hit så vi ska äta o umgås lite. Kommer ev några till också lite senare.
Nu är grabbarna klar med veden. Jag börjar bli hungrig, har inte ätit nån riktig lunch idag. André ska ta med sig maten när han kommer vid halv sex, kommer hinna svälta ihjäl innan dess känns det som.

Nu ska jag ta en frukt eller nåt medans jag väntar på att André ska komma med maten.

Äntligen fredag

Publicerad 2009-01-23 17:09:34 i Allmänt,

Har just satt mig med ett glas vin. Finns ingen gång som vin smakar så gott som en fredag kväll när man kommit hem från jobbet o tar ett glas medans man lagar mat, gött. Vi ska äta nachos idag o jag har gjort iordning allt så nu väntar vi bara på att Andreas ska komma hem så vi kan börja äta. Tror vi ska sitta i vardagsrummet o äta idag, tända lite ljus o mysa till det.

Gick bra o sova själv igår. Jag o Yasmine hade laddat upp med chips o dipp o pinnar som vi mumsade i oss.
Men usch vad dåligt samvete jag fick igår. Yasmine satt i mitt knä i fotöljen, är en sån där som man kan luta bakåt så fälls det ut ett fotstöd, o när jag skulle kliva upp o lyfter ner henne så börjar hon o skrika. Fattade inte vad det var först men sen såg jag att hon hade klämt fast foten mellan fotöljen o fotstödet. Hon skrapade upp fotknölen o klagade på att hon hade ont i  foten, vilken mamma man är... men jag tror att det gick bra ändå hon har inte sagt nåt  om det idag, syns bara ett skrapsår.

Längar tills honeybunny kommer hem. Både för att jag saknat honom, såklart... men även för att han har köpt nya singstar spel, måste invigas ikväll. Måste vara det bästa sällskapsspelet som gjorts på länge. I början brukar folk vara lite skeptiska men efter några glas vin så skrålar o sjunger de flesta med, Frida ej inräknad men jag ska nog lyckas övertyga henne också. Spelar ingen roll om man kan sjunga eller inte, jag är ett levande bevis på det, bara man hänger med i melodin så går det bra.

Nä nu har jag inte tid o sitta här nå längre.
Ha en bra fredag kväll.

Korvgryta

Publicerad 2009-01-21 17:41:06 i Allmänt,

Ligger på soffan o väntar på att Andreas ska komma hem ifrån jobbet, han skulle jobba över o fixa nåt på PJs bil.
Jaag o Yasmine har precis ätit korvgryta. Har haft frysrensning den här veckan så det blev nåt hopkok av det som fanns hemma, fast det blev riktigt gott ändå. Bara Andreas kommer hem ska vi åka in o handla. Han ska iväg till Stockholm på kurs o åker tidigt imorgon o kommer hem på fredag kväll. Då är det lika bra o handla upp så det finns mat hemma så jag slipper åka o handla efter jag hämtat Yasmine på dagis, är inte alltid det allra roligaste o göra med en trött o hungrig liten prinsessa.
Blir lite ovant o inte ha Andreas hemma, men jag har ju Yasmine o djuren så det går bra ändå, blir ju bara en natt. Det är när man ska gå o lägga sig som är värst, tur att vi har TV i sovrummet o så har jag mina vakthundar, så tjuvar o spöken göre sig icke besvär. Annars är det rätt så mysigt o vara själv, bara jag o Yasmine, o mysa. Ska nog handla nåt gott tills imorgon kväll. Bantningen har väl varit lite si o så ändå den här veckan så skit samma. Är svårt o bara äta nyttigt när man är sjuk, då vill man ha det man är sugen på. Men nästa vecka är det nya tag o faktiskt har jag inte ätit så speciellt onyttigt den här veckan iaf, så det så.

Funderar på att måla om i datarummet till helgen, ska ta ut datorn som vi ändå inte använder nu när vi köpt en bärbar o göra ett kombinerat gäst o mysrum istället. Vi har massor med färg över sen vi renoverat så jag funderar ev på o blanda en vit o beige färg så det blir lite bruten vit. Får se hur det blir. Jag ska ta lite före o efter bilder så ni får se hur det blir.

André ringde o är hemma från Norge en vecka så han ville hitta på nåt i helgen. Han hade lånat med sig en gitarr till Guitar Hero så det blir nog en spel kväll.

Nu ska vi åka o handla.

Kul i snön

Publicerad 2009-01-21 13:47:11 i Allmänt,

Idag tyckte jag det var dags för oss att komma ut o få lite friskluft. Var så skönt väder ute idag, runt 0 strecket men ändå inte nåt slask väder, dessutom kom det massa snö igår. Så vi klädde på oss o tog en sväng med Yasmines skoter.



Först körde Yasmine lite, med mig bakom, hon är riktigt duktig på det men tycker det är lite för tidigt för henne o köra helt själv än. Sen knöt vi fast en pulka som hon åkte på, det tyckte hon var jätte kul så vi körde några varv på täckterna o till Söromberget, hundarna var också med o sprang före o skällde.
När vi körde efter vägen så sprutade det upp massa snö på henne så hon blev lite små sur på mig... så vi tog o byggde en snögubbe istället.

 
Visst blev den fin.
Det gäller ju o passa på nu när det är töväder o man är hemma.

Innan vi skulle gå ut sa Yasmine: "Jag är en skoter brud o pappa är en skoter kille" jaha, men vad är mamma då? "hon ligger på soffan o latar sig"?!?!?!? Hmm, undrar var hon fått det ifrån...

Nu har vi precis ätit lunch o Yasmine är uppe på sitt rum o leker så jag ska lägga mig o kolla lite på TV. 

Frukost

Publicerad 2009-01-20 11:14:09 i Allmänt,

Vi är hemma idag också så nu sitter vi o äter frukost o myser framför tvn. Skönt o få ligga o dra sig lite.



Vi tittar på Dora, ett av Yasmines favorit program, det har det varit sen hon började titta på TV. Är väl inte direkt min favorit men barnen lär sig jättemycket av det. Tex är det nog mycket därifrån som Yasmine har lärt sig att räkna o prata på engelska. En gång när hon var nyss fyllda två år o vi var på affären så hörde vi henne stå  o räkna skor på en hylla, hon räknade till 12st, vi bara stod o gapade. Vi hade knappt hört henne räkna över huvud taget o så står hon där o räknar till 12 helt perfekt.





Här är Josefin på sitt favorit ställe, på stolarna under matsalsbordet.
Igår kväll bet hon mig i fingret så nu har jag två små jack där, ser ut som jag blivit biten av en vampyr. Hon brukar ligga o bita i mina ringar o så råkade hon bita utanför, jäklar vad ont det gjorde. Skrämde väl livet ur stackarn när jag skrek o viftade med handen...

Gud vad tråkigt väder det är idag, plus grader o blåsigt, suck. Nu kommer snön o smälta bort igen så det blir slaskigt o isigt. Har mycket hellre 15-20 minus grader än slask väder. Blir så fult o mörkt o man kan inte göra nånting ute.

Nu ska jag o Yasmine ta ett bubbelbad. Har inte så mycket o skriva om idag när man bara ligger inne o är sjuk.

Tjejkvällar

Publicerad 2009-01-19 14:44:26 i Allmänt,

Idag är jag o Yasmine hemma o sjuk. Vi är snoriga o har hosta o ont i halsen. Jag började bli dålig redan i fredags men ville ändå åka till Emma på tjejkväll. Vi hade trevligt satt o pratade o spelade singstar, i fem timmar i sträck... Det var kanske inte det bästa jag kunde ha gjort med tanke på att jag hade ont i halsen innan, så när jag kom hem vid 3 tiden ( jag var nykter o skjutsade hem de andra först) så kunde jag bara viska. Men det var det värt för det var kul så länge det varade.
På lördagen var det min tur att ha tjejkväll. Morgonen började med att jag gick upp klockan 8 o släppte ut grannens hästar. Då var jag inte superpigg direkt efter ca 4,5 timmars sömn. Sen började jag göra iordning pajerna som jag skulle bjuda på. Gjorde tre olika, en kyckling o ädelostpaj, en kantarell o västerbottenostpaj o en med spenat, soltorkadetomater o chévreost. Här får ni recepten, jag brukar alltid höfta så jag har inga precisa mått:

Kyckling o ädelostpaj

Pajdeg:
100g margarin
2,5dl mjöl
3msk kallt vatten

Blanda ihop till en smidig deg. Kavla ut o lägg i pajform, nagga botten med en gaffel o ställ kallt. Man kan täcka kanterna med folie så ramlar de inte ner när man gräddar den.

Fyllning:

ca 600g kycklingfilé
1 paprika
Några färska champinjoner
2 msk mjöl
2,5dl matlagningsgrädde
ev ca 1 dl mjölk
1 ägg
1 bit ädelost
riven ost
paprikapulver
aromat
salt
peppar
ev chilipulver

Dela kycklingen i mindre bitar, stek o krydda, blanda i paprika o svamp. Strö över mjölet o rör om, häll i grädden o ev mjölk o koka ett tag, ska vara en ganska "tjock konisistens". Rör i ägget o smula i ädelosten rör tills osten har smält, krydda. Förgrädda paj skalet ca 10 min i 225 grader. Häll i fyllningen o strö över riven valfri ost. Sätt in i ugnen på 225 grader tills osten har fått lite färg. 

Kantarell o västerbottenostpaj

Pajdeg som ovan

Fyllning:
ca 200g kantareller
ca 300g västerbottenost
3 ägg
2,5 dl matlagningsgrädde
0,5dl mjölk
salt
peppar

Stek kantarellerna o krydda med salt o peppar. Strö ut dem i det förgräddade pajskalet. Vispa ihop ägg, grädde o mjölk, häll i osten o krydda. Häll i pajskalet. Ställ in i ugnen på 200 grader i ca 30min.



Spenatpaj med fårost

Foto: Joel Wåréus

Ingredienser


Pajdeg
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
1 tsk bakpulver
0,5 dl (50 g) flytande matfett
1 dl mjölk

Fyllning
250 g 1 pkt, fryst spenat
2 st vitlöksklyftor
2 msk olivolja
10-12 st marinerade soltorkade tomater
0,5 dl ca, färsk basilika
100 g chevreost
 2 st ägg
2 dl mjölk
1,5 dl riven ost, 17 % fett
0,5 tsk salt
peppar


Tips

1 portion innehåller: 290 kcal/1212 kJ, 14 g fett, 2 g fibrer


Gör så här

1. Pajskal: Sätt ugnen på 200°. Blanda samman alla ingredienser till en deg. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter.

2. Tina spenaten lite och skär den grovt. Skala och hacka vitlöksklyftorna fint.

3. Fräs spenat och vitlök i oljan ett par minuter och fördela sedan i pajskalet.

4. Skär/klipp tomaterna i små bitar, hacka basilikan, smula fårosten och fördela allt över spenaten.

5. Vispa ihop ägg, mjölk och riven ost med salt och nymalen peppar och häll i pajskalet. Grädda i ca 30 minuter.


 

Alla pajerna blev goda så jag kan rekommendera er att prova dem.
Till pajerna serverade jag sallader o bröd.

När jag var klar med pajerna så skjutsade jag Yasmine till mormor för hon skulle sova där, Andreas var iväg på killkväll.
Sen var det bara hem o städa undan lite, jag hade tänkt att jag skulle hinna lägga mig o vila ett tag men det hann jag inte med. Tjejerna skulle komma vid sex o vid halv fem kom Elin o -matilda så de hjälpte mig med att fixa sallader o duka fram. När de andra girlsen kom, vi var åtta stycken, så drack vi lite rosa bubbel innan vi satte oss o åt.
Vid sjutiden kom lillis hit o visade smycken. Jag hittade ett halsband som jag beställde för jag ska ha Yasmine ingraverat på det o ett matchande armband som jag köpte direkt. Det var bra för man kunde köpa smyckena direkt om man ville.
Efter det blev det singstar, igen, men det är så himla roligt.



I röda laget var det Carin, Birgitta o Elin


I blåa laget var det Mathilda, Ella o jag, fast det var bara Mathilda som fastnade på bild...



Kerstin o Frida var jury o hejarklack. På bordet står de supergoda o fina snittarna som Frida hade gjort, mumsiga.

Vi hade jätte roligt hela kvällen, är så kul o hitta på nåt med bara tjejerna o att man sitter hemma istället för o gå ut, då slutar det bara med att man tappar bort varandra.

Nu måste jag lägga mig ner o vila ett tag, känner att det börjar snurra i skallen. Är inte direkt så att man får vila upp sig när man har barn hemma när man är sjuk. Spelar nästan inge roll hur sjuk Yasmine är så ligger hon ändå aldrig still o vilar. Just nu har hon rockspelning o står o sjunger i sin mikrofon. Gulligt men kanske inte just idag...


Rockbruden. Hon har fixat håret själv idag, en riktig snygging.

Vi fryser ihjäl, det är så kallt...

Publicerad 2009-01-16 18:01:31 i Allmänt,

Fy tusan, idag när jag kom hem var det 7 grader på nedervåningen, nu har vi fått upp det till ungefär 9 grader. Vet inte vad som har hänt men jag misstänker att Yasmine har stått med dörren öppen när jag var ute o hämtade ved. Nog för att vi brukar ha runt 13 grader när vi kommer hem, men 7grader?!

Snart ska jag hämta upp Linda o åka till Emma. Ska vara nykter o köra ikväll så jag kan parta på imorgon istället, vill inte vara bakis imorgon när jag ska fixa till tjejfesten.

Fick tips från Emma igår att inläggen som jag trodde försvunnit kunde ligga kvar i arkiv o det gjorde dom, jippi. Synd att jag inte visste det igår när jag skrev om dem tre gånger?! Här kommer iaf receptet på Chokladbrowniesarna:

CHOKLADBROWNIES UTAN MJÖL

225g mörk choklad, minst 70%
225g smör
2 tsk vaniljsocker
2 1/4dl socker
3 ägg, vispade
150g malda mandlar
100g hackade valnötter

Gör så här:
1. Värm ugnen till 170 grader. Smält chokladen o smöret på svag värme i tjockbottnad kastrull.
2. Ta kastrullen från värmen, blande i vaniljsocker o strösocker o låt det svalna lite.
3. Rör ner de vispade äggen i kastrullen tillsammans med malda mandlar o hackade valnötter. Häll smeten i en fyrkantig bakform ca 24x24cm.
4. Grädda i 20-25min. Då har kakan stelnat på ytan medans det inre är ganska kladdigt. När kakan svalnat skär i 16 bitar.

Hoppas det blir bra, har inte provat o laga den själv så om det är nån som provar så berätta gärna hur den blev.

Vilken tur att du tyckte om kladdkakan Frida för själv kunde jag ju inte smaka nåt=)

Kul att det är så många som går in o kommenterar, o mamma jag lovar att Yasmine ska få vara med o skriva hon också. Apropå min mamma så ska Yasmine sova hos mommen o Poppa imorgon när jag ska ha fest. Tur att jag har min goa mamma, hon ställer alltid upp när det är nåt. Har alltid varit väldigt bortskämd med barnvakt därifrån, man behöver aldrig fråga två gånger utan det är nästan tvärtom, att man får säga nej ibland när de vill att Yasmine ska sova hos dem=) Poppa är min låtsas pappa o jag vet faktiskt inte varför Yasmine började kalla honom för det men hon har gjort det ända sen hon började prata, så numera heter han inte Hans-Olof utan Poppa. 

Nu ska jag göra mig klar så jag kan åka iväg.

Kladdkaka

Publicerad 2009-01-15 20:38:30 i Allmänt,

Nu börjar jag bli riktigt less. Har lyckats trycka bort det jag skrivit två gånger nu. Sista försöket sen ger jag upp...

Idag slutade jag jobba 15.15 så Yasmine tog med en kompis hem från dagis. Är lite svårt i vanliga fall eftersom hon  ofta är på dagis till 16.30 o då hinner man bara hem o laga mat sen är det nästa läggdags. Får lite dåligt samvete när man alltid måste säga nej när hon vill ta med någon kompis hem men det blir tyvär så när man jobbar. Hon får ta hem kompisar på helgerna istället fast å andra sidan så är hon jätte duktig på att leka själv. Ibland måste man gå upp till hennes rum o kolla vad hon håller på med för hon är så tyst men då blir hon sur o säger åt en o gå ut därifrån. Tycker det är viktigt att barn kan roa sig själv också, man måste inte alltid flänga runt överallt o hitta på massa saker.

Idag blev det limemarinerad lax o tomater i ugnen o till det en sallad o en kall örtsås, mums. Jag älskar lax, skulle kunna äta det varje dag.
Efter maten gjorde jag en kladdkaka till fredagsfikat på jobbet imorgon. Lite tråkigt att jag inte kan smaka den själv men jag får ta en frukt eller nåt istället. Här kommer receptet om det var någon som blev sugen på o baka:

2 ägg
2dl socker
1dl mjöl
1 tsk vaniljsocker
1 msk kaffe
150g smör
150g mörk choklad
en nypa salt

Rör ihop ägg o socker, bland i de torra ingredienserna, smält smör o choklad i mikron o bland i smeten.Om man vill kan man blanda i hackad vit choklad, dajm eller dumle. Häll i en smörad o bröad form o ställ in i ugnen på 175 grader i ca 25 minuter.



I första inlägget jag skrev hade jag med ett recept på mjöl fria brownies men nu orkar jag inte skriva in det igen så det får bli en annan gång. Tänkte det kunde vara nåt för dig Linda, lovar att jag ska skriva in det sen.

Nu ska jag ta o kolla ut vad jag ska ha på mig när jag ska till Emma. Kan bli lite stressigt för jag ska till grannen o släppa in hennes hästar innan jag åker imorgonkväll, beror på om de vill gå in eller inte...  Men det brukar gå bra. Sen ska jag upp på lördagmorgon o släppa ut dem också. Bra o träna lite om det blir att jag skaffar häst igen, funderar isf på att ta en häst på foder först så man ser om man hinner med det är ju väldans massa jobb o ha häst, men roligt.
Nej nu måste jag ta o göra lite nytta.
Ha en trevlig kväll.

Bilder

Publicerad 2009-01-14 19:45:29 i Allmänt,

Nu har jag äntligen lyckats få in mina bilder på datorn. Lägger ut några stycken på min goa familj.
.

Lyckades få en hyfsad bild på Josefin, är inte det lättaste att fånga henne på bild när hon far runt hela tiden.


Yasmine o moffen när vi var i fjällen förra vintern. Lite mer snö än här hemma men det har ju kommit lite snö idag så nu är det vitt på backen igen, äntligen.


Loke. Så här ligger han för det mesta när han vilar, min lilla tokhund.


Freja slappar i trappan.


Lillivillie


Här är från vårt bröllop i sommras.


Yasmine knäpper kort på sig själv.

Andreas håller på o lägger Yasmine o jag ska ta o börja städa lite till tjejkvällen på lördag. Har kännt mig sliten hela dan idag så det blir nog sänggång tidigt ikväll. Börjar jobba klockan 7 imorgon också så det blir till att ställa klockan på 5.
 
Har gått så himla bra med bantningen än så länge, har inte kännt mig sugen på nåt på kvällarna, hoppas det håller i sig. Fast i helgen blir det ju ingen bantning direkt. På fredag ska jag till Emma på tjejkväll o hon skulle bjuda på nachos o på lördagen ska jag göra pajer o sen så blir det ju lite?! vin också men det är jag värd=) Man måste ju leva också kan inte bara tänka på vad man äter jämt. Ska bli så kul att träffa alla tjejkompisar o bara sitta o mysa o prata. Det är ju inte direkt varje dag det händer nu för tiden. Synd bara att min Linda inte kan komma, är ju lite långt att åka från Umeå.

Fick mitt paket från Ellos idag. Hade beställt kläder till mig o Yasmine(Andreas vill inte ha nåt som vanligt, skyll sig själv) så vi har haft klädprovning här ikväll, allt passade men jag måste sy upp alla byxor som vanligt=(
Yasmine är lika galen som jag i kläder o hon är väldigt bestämd med vad hon ska ha på sig. Det enda som duger är klänningar, tunikor, kjolar o tights, mysbyxor vägrar hon att ta på sig. "Guuuud va fult mamma så här kan jag ju inte gå klädd förstår du väl" får man höra om man lyckas tving på henne ett par. Hon är en bestämd liten dam min lilla prinsessa.
Nu har jag rensat ur alla urväxta kläder o gjort plats för de nya i hennes garderob. Det var på tiden att jag fick det gjort.

Nä nu måste jag ta o ta tag i städningen, vill inte är sååå tråkigt att städa.

Tisdag

Publicerad 2009-01-13 20:21:37 i Allmänt,

Har inte så mycket o skriva om idag. Har varit o köpt en tlll kattlåda o lite kattleksaker, så nu har vi kattlådor i hela huset. Josefin har blivit riktigt tuff nu, hon far runt som ett yrväder o jagar sina leksaker. Hon har varit fram o nosat på Loke flera gånger. Nu ligger hon i mitt knä o sover så det är lite sårt att skriva, har bara en hand o skriva med så jag får köra pekfingervalsen. Dessutom sitter jag o SMSar samtidigt också så jag ber om ursäkt om det blir lite stavfel.

Var på bolaget o handlade till tjejfesten som jag ska ha på lördag. Köpte rosa bubbel som jag tänkte bjuda på, är det tjejfest så är det. Ska baka några pajer o göra sallader också. Hittade ett nytt pajrecept idag som jag tänkte prova, om den blir god så lägger jag ut receptet sen.
Kommer hit en gammal arbetskamrat som säljer smycken som hon ska visa, gå in på

http://www.parlsmycken.com/ o kolla. Finns massor av fina smycken till bra priser, dessutom kan man få namn instannsade. Gav ett tlll mamma i julklapp från Yasmine som det stod mormor på.

Har gått bra med bantningen idag också, motionen har jag däremot inte kommit igång med än.

Nu är det bäst jag slutar för Josefin har tröttnat på att jag sitter o skriver så hon håller på o jagar min hand över tangentbordet. Har inte lyckats få in några kort än men hav förtröstan de kommer snart.

Hemlängtan

Publicerad 2009-01-12 18:37:32 i Allmänt,

Jobbar till 19 idag o just nu sitter jag bara o längtar hem, känns som att jag har jobbat i 20 timmar minst. Jag vill bara åka hem o gosa med min familj. Ringde hem o pratade med Yasmine för ett tag sen o hon frågade om jag skulle jobba hela natten, hon ville att jag skulle komma hem för hon längtade efter mig, mammas lilla prinsessa.
Har iaf gått bra med "bantningen" idag. Åt havregrynsgröt till frukost o sparris o blomkålssoppa till lunch (den var inte allt för god men den gick ner iaf). När jag kommer hem tänkte jag äta en sallad till middag, hinner nästan bara komma hem o äta så ska man lägga sig sen. Tänkte hinna ta en sväng på motionscykeln också, börjar med 3km eftersom jag har typ noll kondis just nu så får man öka på eftersom.
Får se om jag är lika modig som Emma o lägger ut min vikt här på bloggen när jag har köpt en våg. Ska fundera på det.

Gud vad ledsen jag blev när man vaknade imorse o såg att det bara var is o slask ute, blir nästan lite smått deprimerad. Det var ju så vitt o fint innan med all snö. Men man får iaf vara glad att vi fick en vit jul, det är ju det viktigaste tycker jag=)

Mamma, brorsan o H-O kom o hälsade på igår o hjälpte mig o föra över bilder som jag hade på vår gamla dator till den nya, så snart så kommer det lite bilder. Ska även ta några nya så ni får se kissemissungen, som heter Josefin o inte Isabell som jag skrev igår.
Nu får jag snart åka hem, skönt.

Tillökning

Publicerad 2009-01-11 18:52:56 i Allmänt,

Idag har vi fått en ny familjemedlem, en lite kattflicka på 12 veckor. Vi var o hämtade henne i Vallsta. Har inte tagit några bilder än men ska göra det så fort jag har tid o lägg ut dem.
Yasmine har bestämt att hon ska heta Isabell o det är ju hennes katt så då blir det så. Hon har redan börjat o komma fram o utforskat o lekt lite så det kommer nog att gå bra. Är lite orolig när hon ska vara hemma själv hela dagen imorgon när vi jobbar men hon har ju vår andra katt Lillivilie som sällskap, om det nu är så mycket till sällskap vet jag i och för sig inte hon har mest gått o fräst åt henne än så länge men det blir nog bättre bara de får vänja sig med varandra. Loke vet inte hur han ska bete sig, vill ju så gärna kolla vad det är vi har släpat hem men är samtidigt lite rädd så han går i stora cirklar runt henne o nosar. Får se hur det går i natt när alla djuren ska samsas upp i vårt sovrum, är ju en viss risk för totalt kaos.

Imorgon börjar mitt nya hälsosammare liv. Har bestämt att jag ska gå ner minst 10 kg innan sommaren. Har nog aldrig kännt mig o varit så här pluffsig som jag är nu. Jag har gått upp minst 8 kg det senaste året sedan jag började jobba på DHL. Man sitter stilla hela dagarna o när man kommer hem har man varken tid eller orka att motionera. Men förhoppningsvis ska det bli ändring på det nu. Tänkte börja veckan med att bara äta havregrynsgröt till frukost och sen soppa eller sallad till lunch o middag. Sen blir det tjejkväll både på fredag o lördag så då vill man ju kunna äta det som bjuds men man behöver inte äta lika mycket som vanligt. Har inte tänkt följa någon speciell diet utan bara äta mer hälsosamt o, mitt största problem, låta bli att  trycka i sig onyttigheter på kvällarna. Sen får man se till att röra på sig mer, har en motionscykel som jag tänkte damma av o börja använda dagligen igen. Nu ska jag bara se till att införskaffa en ny våg så man kan se om bantningen ger nåt resultat. 

Äntligen

Publicerad 2009-01-10 20:08:37 i Allmänt,

Nu har det skett, jag har skaffat en egen blogg. Många vänner som har tjata att jag måste skaffa en blogg så hoppas att ni är nöjda nu.
Har funderat på det ett tag men nu fick jag äntligen fingrarna ur o startade en.
För bara nån månad sen tyckte jag att det var fjantigt med allt tjat om bloggar hit o bloggar dit o hade aldrig ens läst en blogg, men nu har jag blivit bloggberoende o har "mina" bloggar som jag måste gå in på minst en gång om dagen o läsa. Ikväll hade jag så tråkigt, mannen o dottern har åkt till grannarna o jag sitter ensam med ett glas vin o inget att se på TV, så nu kände jag att eftersom jag inte har nåt bättre för mig kan jag lika gärna fixa en blogg, so her I am...

Känns verkligen konstigt att sitta helt ensam en lördagkväll när man är van att det alltid är fullt hus här hemma på helgerna. Har vi inte bjudit hit folk så är det ändå alltid nån som kommer o kikar förbi men inte i kväll, suck. Borde kanske vara skönt att få vara helt ensam o bara ta det lugnt men inte, jag får myror i kroppen o vet inte vad jag ska hitta på. Men på sätt o vis var det kanske bra att jag blev uttråkad så jag började skriva här istället. Hade faktiskt lovat mig själv att när vi skaffade bärbar dator så skulle jag skaffa en blogg, nu har vi haft den i 2 månader men bättre sent än aldrig.

Nu började det en film på TV som jag tror jag ska titta på. Ha en trevlig lördagkväll

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela