Livet på landet

Fynd

Publicerad 2013-06-30 20:19:14 i Allmänt,

Gårdagen var en riktigt fyndardag!
Först när vi var och handlade plasttak till växthuset så fick vi det för 240kr. Jag hade räknat innan på att det skulle gå på några tusen men när vi kollade det så skulle det bli ca 600. Redan där var jag glad att vi sparat några tusen. När jag sen ska betala så säger han 240 kr. Jag skyndade mig att betala och gick därifrån med ett stort leende :-)



Nu har jag ingen före bild att jämföra med men så här ser det iaf ut nu med nytt tak och ny färg. Det är bara plankorna till grunden som fattas sen är det klart.

Nästa fynd gjorde jag på loppis. Jag har letat efter en bänk som vi kan ha i trädgården och jag hittade en som passade perfekt. För 170kr fick jag en hel utemöbel med bänk, två stolar och bord. Eftersom jag bara behövde bänken så fick pappa resten av gruppen plus att jag köpte till två extra stolar så han fick en hel grupp. Jag hittade även en stor zinkkruka för en tjuga och två stora lyktor för 20 kr styck. Allt som allt gick det på 280 kr :-)
En mycket bra affär tycker jag!



Funderar på om jag ska betsa den i samma mörka färg som trädäcket eller om jag bara ska olja in den. Ska suga på den karamellen ett tag till.

På kvällen blev det grillning och bad med grannarna.



En riktigt trevlig dag var det :-)

Upp o hoppa ligg int o la dig

Publicerad 2013-06-29 08:23:45 i Allmänt,

Idag blir en fullspäckad dag så lika bra att dra igång i tid.
På schemat står handling av virke och plasttak på Karl Hedins, loppis i byn, fika på Torön, tvätt av hundar, handling på diverse affärer, målning och snickring och sen avsluta med grillning.
Kanske bäst att hoppa upp ur sängen och göra sig redo.

Snart så...

Publicerad 2013-06-28 06:48:04 i Allmänt,

Nu räknar jag ner timmar och minuter tills jag går på SEMESTER!
Jag har inte riktigt fattat det än men till veckan när jag inte behöver ställa klockan och gå upp okristligt tidigt så förstår jag nog.

Det är nu 7 timmar och 12 minuter kvar.

Midsommar

Publicerad 2013-06-22 07:25:30 i Allmänt,

Morgonpigg idag igen. Vaknade halv sju och kunde inte somna om så det var lika bra att kliva upp.
Det var lika igår också, då började jag klippa gräset strax efter sju. Skönt att få det gjort och dessutom få lite morgonmotion:-)

Gårdagen var jättebra med massor av god mat med hela familjen hemma hos mamma. Vi åt så vi blev så mätt att vi hoppade över grillningen på kvällen. Vi åkte hem runt sex och klädde den gigantiska midsommarstången som Andreas släpat hem. Snyggaste midsommarstången ever!







Jag och Yasmine fixade efterrätten, en marängtårta fylld med blåbärsglass, toppad med grädde och jordgubbar också hemmagjord chokladsås till.



Ikväll blir det midsommarfest i Groland men innan det blir det nog ett besök på marknaden på Stenegård och ett besök hos Yasmines nya kusin som kom till världen i förrgår :-) En liten Ingela blev det.

Nu hoppas jag att det spricker upp och blir lika bra väder idag som vi hade igår.

Effektiv dag

Publicerad 2013-06-20 22:23:42 i Allmänt,

Idag har det varit full fart hela dagen.
Jobbat, klippt mig, jobbat, var och handlade på lunchen, åkte hem och packade upp, tillbaka och jobba, åka på bolaget, hem och laga mat, åka och hälsa på pappa, hem och förbereda paj och tårta till morgondagen. Nu sitter jag och Yasmine och myser i soffan. Andreas lämnade vi hos pappa ;-)

Imorse visade vågen på 72.9. Inte långt kvar till mitt mål nu

Midsommar

Publicerad 2013-06-19 22:23:00 i Allmänt,

Bara en dag kvar att jobba sen är det långhelg och midsommar !

Jobbar till 17 imorgon sen ska jag iväg och handla mat och dryck. Ska även klippa mig imorgon men det tar jag på morgonen. Sen ska jag förbereda paj och tårta till midsommarafton som vi kommer att fira hos mamma på dagen och på kvällen grillar vi hemma hos oss.
Vi ska även ut och leta lämpligt träd att göra midsommarstång av så vi kan dansa små grodorna :-)

På midsommardagen blir det partaj i partyladan i Groland med massa trevligt folk och Plonke som trubadur. Det ser jag verkligen fram emot. Hoppas det blir minst lika trevligt som i fjol :-)

Fotbollsskola

Publicerad 2013-06-19 22:10:09 i Allmänt,

Den här veckan har det varit fotbollsskola för Yasmine. Det började lite skakigt då hon inte hittade sina kompisar och det var lite rörigt med många högljudda barn, hon ville inte vara kvar och blev ledsen. Men efter att de delats upp i mindre grupper och hon hamnade med sina kompisar så gick det bättre. Nu tycker hon det är jättekul och funderar på att fortsätta med fotboll.
Jag riktigt ser hur hon vuxit av detta och även fast det värkte i mammahjärtat när hon blev så ledsen så är vi båda glada att hon inte gav upp och istället bet ihop och fortsatte. Det gick över på en halvtimme sen var allt bra igen :-)

I natt sover hon hos mormor så får hon vara där på förmiddagen och träffa lillebror som är hemna och hälsar på, sen skjutsar de henne till fotbollen.

Cruising

Publicerad 2013-06-16 12:21:00 i Allmänt,

Igår var det crusing på köpingen och under dagen hade de ställt upp massa raggarbilar i folkparken som man kunde kolla på. De hade även olika evenemang som godisregn och motorsprängning.Vi var där och kollade runt och det fanns några riktigt snygga bilar. Den här blev jag kär i.
Några andra pärlor. Panelen i den här bilen var kromad och sjukt snygg.
 
Själv tittar jag bara på utsidan av bilen men motorn är ju mer viktig för vissa ;-)
 
 
 
Senare på kvällen åkte vi in och kollade när de cruisade runt på köpingen. Det var några år sen jag var på cruisingen sist men jag tyckte att det var riktigt bra med många olika raggarbilar och inte alltför många vanliga bilar som åkte runt.

Pappa glassgubbe

Publicerad 2013-06-16 12:07:38 i Allmänt,

Så här lyxigt kan man ha det om man har en pappa som är glassgubbe.



Vi behöver inte oroa oss över att bli utan glass då frysen har varit full med glass av alla de slag sen pappa började på GB för några månader sen :-) Förutom glass har vi dessutom fått fem jättepåsar med olika srössel, bla toblerone och dajm kulor.

Morgonbesök

Publicerad 2013-06-16 12:01:28 i Allmänt,

Vi hade besök av två älgar på fredagsmorgonen.



De stog så fridfullt och betade en bit nedanför vårt hus. Det är sånt här som gör det extra underbart att få bo ute på landet, närheten till djur och natur.

Kalas

Publicerad 2013-06-12 07:01:15 i Allmänt,

Efter jobbet igår åkte vi och grattade min fina mamma som fyllde år. Det bjöds på smörgåstårta och fika och jag som inte är van att äta sånt fick så klart jätteont i magen, men gott var det iaf.

När vi kom hem var jag helt slut och somnade en timme på soffan. Det är inte nåt som hör till vanligheterna och jag hatar när det händer för när jag vaknar mår jag så dåligt. Det känns som jag är bakis:-( Dessutom får jag så dåligt samvete för allt jag borde ha gjort istället för att ligga och sova, men jag kunde verkligen inte hålla ögonen öppna. Jag kände mig helt tömd på energi.
Det var en superstressig dag på jobbet igår då det var några borta plus att vi har en ny i gruppen. Idag tänker jag ta det i min vanliga takt oavsett om vi har mycket att göra eller inte. Jag tänker inte offra min fritid för att de inte ger oss de resurser vi behöver på jobbet.

Träning

Publicerad 2013-06-11 11:59:07 i

Körde första gympasset igår sen jag bröt tån och det gick helt ok.
Jag körde bara styrka då jag fortfarande har för ont för att gå på crosstrainern. När jag skulle åka hem kände jag att det pulserade i foten och jag hade ondare i tån men idag känns det bättre igen.
Nästa gång ska jag nog helt utesluta de maskiner där man belastar fötter/ben så hoppas jag att det läker snart så jag får träna mer kondition sen.

Toyotaägare?

Publicerad 2013-06-10 23:04:36 i

Ikväll var vi och hämtade hem en Toyota avensis som jag ska provköra. Den var skön att köra och jag skulle absolut kunna tänka mig en sån bil. Problemet är bara att jag helst vill ha en vit avensis och den här är silverfärgad... Kurre skulle göra ett bra pris på den men jag känner mig ändå tveksam. Jag vill inte betala massor av pengar varje månad för en bil när det finns så mycket annat roligt man kan göra.
Däremot är det bara att inse att min älskade Volvo börjar ge upp och att det är dags att köpa en nyare bil. Men hur ska jag kunna skiljas från min älskade vita pärla som troget hängt med mig så länge. Jag kommer aldrig hitta en sån bil igen♥

Jag måste fundera lite till på det här.

Trädgårdsarbete

Publicerad 2013-06-08 15:37:09 i

Nu är växthuset tvättat och skrubbat och imorgon hoppas jag att det är torrt så jag kan börja måla det.
Efter många funderingar fram och tillbaka har vi nu bestämt att det ska målas svart. Det passar nog bäst in med resten av trädgården då vi har mycket svart och mörkbrunt där.
Vi ska även byta taket och grunden och fixa några rutor som saknas. Däremot tänker jag inte kitta eller lista om rutorna då de sitter bra och jag tycker det är lite charmigt att det inte är helt perfekt.
Jag vill helst börja måla NU!

Vi var in och handlade växter till den nya stenpartiplanteringen så nu är den äntligen klar. Det jobbiga när man planterar är att vänta på att det växer till sig så det blir så där fint som man föreställt sig. Jag vill ju ha det så på en gång!

Sakta men säkert växer en trädgård fram här hemma. Det jag känner saknas nu är några fruktträd och syrénbuskar. Jag älskar syréndoften och vill ha massor av syrénbuskar på gården.
När vi flyttade hit fanns inga rabbatter, buskar eller träd. Det var en helt kal och tråkig trädgård. Det enda som fanns var växthuset.

Altanen

Publicerad 2013-06-07 20:37:08 i

Nu har vi fått upp hyllorna på altanen och jag har börjat ställa dit lite saker. Det ska dit mer växter och kanske lite annat smått och gott men jag blev himla nöjd med resultatet.



Min tweenie

Publicerad 2013-06-05 21:26:17 i

Blev lite brydd idag när jag kom hem och jag bad Yasmine att plocka undan efter sig och mata kaninen och hon gjorde det på en gång utan gnäll.
När vi satt vid mat bordet så sa hon: Jag har funderat på en sak... Från och med nu så ska jag lyssna på er och göra som ni säger på en gång utan att bli sur.
??????????? Vad har hänt och var är min dotter?
Framför mig sitter en glad tjej som från och med nu kommer lyda sina föräldrar utan gnäll, skrik, grin och vredesutbrott.
Borta är den sura tweenien.
Jag frågar lite försiktigt undrande hur hon kom på detta och får till svar att hon har bara bestämt sig för det.

Ja inte klagar jag. Jag är bara glad så länge det varar:-)

Bortförklaringar

Publicerad 2013-06-04 23:55:32 i

Förra veckan blev det inte en enda dag på gymmet och enda anledningen till det är ren och skär lathet. Jag kände mig trött och det var så fint väder ute är bortförklaringarna.

Jag hade tänkt ta nya tag den här veckan men nu har jag en ond tå istället. Lite bättre bortförklaring men några övningar skulle jag allt kunna göra ändå. Det blev iaf ett pass på spinningcykeln hemma och det gick hyfsat bra även fast jag fick trampa med hälen istället för med framdelen av foten.

Det gör mycket mindre ont när jag går barfota än om jag har på mig tofflor. Skor har jag inte ens provat, det skulle inte fungera alls. Jag hasar omkring barfota som en hippie på jobbet. Nu är det tur att jag har ett stillasittande jobb så jag slipper halta omkring alltför mycket.

Vad är det som händer!?!

Publicerad 2013-06-04 12:32:12 i

Det här är ju inte sant! Tront på fan att jag tippar diskmaskinen på jobbet över den andra foten (den utan bruten tå)!!!
Snart vågar jag inte gå upp ur sängen överhuvudtaget.

Otursvecka

Publicerad 2013-06-02 19:09:55 i

Den senaste veckan har varit en riktig otusvecka!
Förra söndagen cyklade Yasmine omkull och skrapade upp ben och armar och fick en spricka i handleden. Hon fick en gipsskena som hon skulle ha i ca tre veckor men om hon inte hade ont så kunde vi plocka bort den tidigare så i fredags tog vi bort den. Hon har inte nå ont nu som tur är.

Igår halkade jag på badrumsgolvet så jag bröt tån bakåt och skrapade upp knät. Tån är blå och svullen idag och det gör jätteont när jag går. Jag tänker iaf vänta in i det längsta innan jag åker på sjukhuset för jag tror ändå inte de gör så mycket åt det. De kan ju inte direkt gipsa en tå.
Med tanke på att vi var iväg på sjukhuset två gånger förra veckan med Yasmine så får vi väl snart klippkort där om vi ska dit ännu fler gånger. Vi som nästan aldrig är på sjukhuset i vanliga fall.

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela