Livet på landet

Mitt allt

Publicerad 2014-09-17 08:46:54 i

Idag blir min älskade stortjej 10 år♡ Min lilla bebis har blivit en tweenie!
Tidigare har det alltid varit så lätt att handla presenter till henne, hade jag haft obegränsat med pengar hade jag kunnat handla hur mycket som helst. I år däremot har det varit riktigt svårt då hon slutat med leksaker och pyssel. Nu är det mest kläder och parfym som gäller. Men parfymer har hon redan hur många som helst och det är inte bara att köpa kläder då hon är väldigt noga med vad hon vill ha. Därför bestämde vi att hon ska få en heldag i Gävle med shopping, restaurangbesök och bad istället. Utan nån lillebror som stör;-)
Några paket blev det såklart också bla en DC keps som hon önskat sig. 

Blir så irriterad att det fortfarande inte går att lägga in bilder via appen :-( De hamnar uppochner! 

Kalasvecka

Publicerad 2014-09-15 23:16:39 i

Hej å hå vad med kalas det blir den här veckan! Först fyller Yasmine år på onsdag och då blir det kalas med släkten. På fredag ska hon på kalas till en kompis. På lördag har Yasmine och T sitt kompiskalas och på söndag är det kalas hos en annan kompis. 

Det är fullt ös från morgon till kväll med dagliga sysslor, barn, bakande och andra förberedelser inför kalasen, byggande och målning. Man är rätt så slut när man väl får lägga huvudet på kudden. Men det går iaf framåt med bygget så nu är det inte allt kvar :-) 
Bara det är klart och allt lugnar ned sig lite så ska vi börja planera för dop. Det börjar ju bli dags för det nu :-) 
Som tur är så sover Vincent bra på nätterna och nu vaknar han för det mesta bara en gång på natten/morgonen och äter. På dagarna däremot håller han sin mamma sysselsatt och sover inte många minuter. Han är glad för det mesta men att åka vagn är inte någon höjdare. Det går hyfsat bra så länge man är ute och går men så fort vagnen är stilla så blir han sur.

Rockabilly

Publicerad 2014-09-12 12:52:51 i

Yasmine och en kompis ska ha gemensamt kalas med rockabillytema nästa helg. Förberedelserna är i full gång och de har valt vilken mat som ska serveras,  musik och vad de ska ha på sig. Nu håller jag på att googla på dukning och har fått lite inspiration.  
Jag älskar att fixa med fester och som tur är är kompisens mamma lika dan :-)
50-talet is back!

Skiftbyte

Publicerad 2014-09-10 21:35:47 i

Nu börjar jag se slutet på allt skrapande och slipande av dörrarna. Bara en dörr kvar som ska slipas sen ska de bara tvättas av innan de är redo att målas.
Det är värre än ett gympass att skrapa dörrar. Svetten rinner och armarna värker! Med en miljard vinklar och vrår är det lite pilligt men attans vad bra det ska bli när det är klart. 

Andreas har snickrat på ute så nu har vi taket klart. Vi gjorde ett skiftbyte ikväll så jag var ute och målade brädor och han var inne med barnen.
Efter tre veckor då jag har tagit allt ansvar för barnen och hemmet var det skönt att få göra nåt annat. Vi har bestämt att vi ska göra så för att få det klart så fort som möjligt. 
Det går fortfarande inte att lägga in bilder. Irriterande!

Söndag

Publicerad 2014-09-07 22:18:59 i

Minus 1.5 kg den här veckan. Det känner jag mig nöjd med :-) Bara att fortsätta kämpa på mot målet.
Mindre kolhydrater och träning är det som funkar bäst för mig.
Dagens träningspass blev ett besök på järvzoo dragandes på barnvagn i uppförsbackar och nedförsbackar. Riktigt svettigt och benmusklerna fick jobba rejält. 
Efter det blev det ett armstyrkepass i form av färgskrapning av dörrar :-)

Byggstart

Publicerad 2014-09-06 20:17:55 i

Äntligen har blogg.se fått ordning på appen. Gjorde en uppdatering i förrgår och det var massa nya och bra saker men man kunde inte skriva inlägg. Nu har det fixat det, som tur är eftersom jag alltid bloggar från mobilen.

Idag har älskling och pappsen börjat bygga upp för uterummet och balkongen. Andreas håller fortfarande på. Han var bara in och åt sen ut igen. Han tycker det är kul att bygga och tur är väl det:-)

Själv har jag försökt att skrapa pardörrarna så jag kan måla dem sen men lilleplutt har inte riktigt varit nöjd med det. Skrapa 10 min, försöka få honom att somna, skrapa 5 min, han vaknar osv. Till slut gav jag upp:-)
Hann iaf nästan skrapa klart ena sidan på en dörr. Bara tre sidor kvar. Det är lite pilligt med alla krusiduller men är jag noga nu så blir slutresultatet bättre. 
Det funkar visst fortfarande inte att lägga in bilder då de blir vridna så det blir ingen bild på bygget idag.Godis kläder

Publicerad 2014-09-03 18:39:58 i Allmänt,

Jag har beställt kläder till Vincent från NewHeaven som kom idag.
Jag hade kunnat handla hur mycket som helst därifrån! Så mycket fina kläder i massa läckra färger. Andreas tyckte jag var knäpp när jag sa att de har så fina färger så jag vill äta upp dem;-)
Bra ordinarie priser och nu var det dessutom rea på mycket av kläderna så det blev ännu billigare. Dessutom var det snabb leverans, jag beställde i måndags kväll och idag låg de i brevlådan.
Jag kommer absolut handla därifrån fler gånger.
Träningsvärk imorgon?

Publicerad 2014-09-02 21:11:50 i Allmänt,

Det blev en riktig rivstart på träningen idag. Först cykling och styrka, efter det promenad och sen har kvällen spenderats med att frakta undan allt virke som Andreas har rivit ner. Sen har vi ju de dagliga sysslorna däremellan så jag har inte suttit många minuter idag. Det känns i fötterna nu...
Ikväll kommer jag att somna ovaggat :-)

Första passet - check

Publicerad 2014-09-02 10:32:57 i Allmänt,

Nu har jag äntligen gjort mitt första träningspass! Det är som vanligt lite tungt att komma igång men när man väl börjat är det så skönt och kul att känna hur svetten rinner och musklerna får arbeta.
Det blev en kortare cykeltur idag än vad jag brukade cykla innan jag blev gravid men jag hade iaf samma snittid per km så det är jag nöjd med eftersom jag inte har tränat på över ett halvår :-)

Det här är mina träningskompisar.Ska även passa på att ta en pronenad på köpingen innan jag hämtar Yasmine på skolan. Det är ju så härligt väder idag!

Good hairday

Publicerad 2014-09-01 19:16:25 i Allmänt,

Äntligen var min frisör tillbaka så jag kunde få en frilla jag är nöjd med! Har gått i över 3 månader och känt mig som en kärring i håret :-( Men nu är jag nöjd och glad:-)

Yasmine har varit förkyld så hon har legat sen i torsdags men imorgon ska hon försöka åka till skolan. Stackarn är alldeles sårig runt näsan av allt snorande.
Den här lilla filuren har kommit på att det är mycket roligare att stå eller sitta än att ligga ner.


Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela