Livet på landet

Inget minus den här veckan...

Publicerad 2012-03-31 11:02:03 i Allmänt,

...på vågen=(
Plus ett kilo blev det istället men det kom inte som någon överraskning.
Jag har inte skött mig den här veckan så det var väntat. Men man har ju sånna veckor med. Det viktigaste är att man inte ger upp utan fortsätter att kämpa på!

Nästa vecka är det nya tag igen!

Det börjar dessutom att bli dags att ta tag i motionen nu. Där har jag varit riktigt slapp sista månaden.
Motionscykeln ska dammas av igen och jag ska ta mig ut på fler långpromenader.

Liten blir stor

Publicerad 2012-03-31 10:55:49 i Allmänt,

Yasmine har blivit jätte duktig på att sova i sin egen säng. De sista tre veckorna har hon bara kommit in till oss en eller två gånger annars har hon sovit själv hela nätterna=)
Vi har aldrig hållt på att burit tillbaka henne om hon kommit in till oss på natten eller förbjudit henne att sova i vår säng. Jag vill att hon ska ha den tryggheten att veta att hon alltid kan komma in till oss om hon vill.
Jag ser inget problem i att hon går in till oss och lägger sig men det är ju skönast för alla om man sover i sin egen säng istället.
Det är bara att inse att min bebis inte är så liten nå längre.

Dessutom kan det ju vara bra att ha lite extra plats i sängen om det en dag kommer en ny lite bebis som behöver ligga där;-)

Lördag

Publicerad 2012-03-31 10:55:14 i Allmänt,

Tar en lite paus i morgonbestyren för att kolla lite bloggar och FB.

Loke kom in igår kväll och luktade apa. Han måste ha hittat nåt kadaver eller annat äckel som han hade rullat sig i för han stank verkligen!
Jag orkade inte sätta i gång och bada honom vid halv elva igår så han fick  så lov att sova nere i natt så vi slapp stanken.
Nu är han iaf nybadad och hundbäddarna som han hann lägga sig i är tvättade. Nu återstår det bara att sanera badkaret, tvättmaskin och att dammsuga och skura så man får bort allt hår och lukten. Ibland skulle livet vara mycket enklare utan djur.... men tänk vad mycket man skulle gå miste om också, dom är ju bra goa ändå=)

Andreas har åkt till Hybo för att hjälpa P-Å att skruva med bilen och pappa och Yasmine har åkt in på köpingen och shoppat.
På eftermiddagen ska jag och Yasmine också åka till Hybo där det blir grillning och nåt gott i glaset. Förhoppningsvis även lite spel och kanske Singstar=) Det var gör länge sen jag spelade/sjöng Singstar sist. Ska nog ta och utmana Emma på en omgång.


Veckan som har gått

Publicerad 2012-03-30 19:25:42 i Allmänt,

Vilken vecka det har varit!
Fullt upp hela tiden men nu är det äntligen fredag och man kan vila ut lite.
Måndagkväll var det möte med jobbet. Tisdag Me and I visning hos Emma. Onsdag jobade jag långpass. Torsdag var vi på kalas hos Jon.
Känns att man inte riktigt hunnit med allt man vanligtvis brukar göra efter jobbet men nu har jag hunnit ikapp så ikväll blir det en riktig slökväll framför TV:n med fredagsmys och familjen=)

Jag fick en riktigt rolig överraskning på jobbet den här veckan.
Det har varit en tjänst ute som jag sökt och i tisdags kallade cheferna in mig och meddelade att tjänsten var min om jag ville ha den=)
Jag tackade ja och tror att det kommer att bli riktigt bra det här.
Jag har jobbat ganska mycket med uppgifterna på den nya tjänsten sen tidigare och de var jättenöjda med mig och ville gärna ha med mig i teamet. Så på måndag börjar jag=)
Jag kommer nu bla att ringa ut till kunder istället för att sitta på inkommande samtal samt att det är ett mer fritt arbete där man mer kan påverka sina arbetsdagar.
Tror det kommer passa mig perfekt!

Jag och Yasmine bakade cakepops idag när vi kom hem och vi har precis provsmakat en varsin. Mumsigt!
Jättelätta att göra och man kan låta fantasin flöda fritt och dekorera i all oändlighet.
Våra blev väl inte direkt som de man ser i recepten men de är gjorda med glädje och kärlek och det är viktigast=) Goda var de iaf.

Man tar bara ett paket kakor med fyllning (t.ex ballerinakakor) kör dem i en mixer och blandar sen med philadelphiaost till det blir en deg. Rullar kulor och sticker i en pinne. In i kylen ett tag så de stelar sen är det bara att doppa dem i smält choklad och pynta dem som man vill.






Ungefär sånna här kycklingar gjorde vi också, fast våra blev lite mer "personliga" ;-) 

Operation hundräddning

Publicerad 2012-03-25 16:10:55 i Allmänt,

Idag när vi var ute så försvann plötsligt Freja. Hon stod bredvid mig sen var hon helt plötsligt försvunnen.
Vi stod och ropade på henne ett bra tag men när hon fortfarande inte hade kommit ca 30 min senare så gav vi oss ut för att leta efter henne.
Vi gick en sväng till pappa och genom Söromberget men vi såg henne inte.
Vi var ute med bilen och letade, pappa gick runt till grannarna och letade men ingen hade sett henne.

Jag började känna oron sprida sig i kroppen och som vanligt så tänker man ju det värsta. Att hon blivit på körd, blivit tagen av nåt djur, gått ner sig i älven eller att hon låg skadad nånstans i skogen.

Jag tog med mig Loke och gick runt i skogen runt vår gård ropade och ropade men ingen Freja.
När vi gick runt på gården så markerade Loke under en av våra bodar, där Freja brukar krypa under ibland.
Han nosade där och sen så lade han sig ner så jag kröp ner och kollade om hon låg där men såg ingenting. Jag provade att locka på henne men när jag inte hörde nåt så gick jag därifrån.

Ca 3 timmar efter att hon försvunnit och vi letat och ropat precis överallt kändes det som, så tog jag en till runda på baksidan av huset och när jag ropar så hör jag en hund yla!
Det kom från boden där Loke hade markerat tidigare.

Jag kröp ner och kollade igen och den här gången såg jag ett par ögon lysa längst in i hörnet under boden.
Hon hade krupit under och lyckats tagit sig bakom några reglar och sen kunde hon inte ta sig ut!

Jag sprang in och ringde till Andreas och pappa, som var ute och letade efter henne, och berättade att hon satt fast under boden.

När Andreas kom så fick vi bryta upp några plankor och såga av en regel så vi lyckades få ut henne.
Hon fick lite panik och försökte pressa sig ut när vi fick bort första planka så jag och pappa fick lugna henne medans Andreas rev bort resten av plankorna.

Gissa om hon var glad när vi väl fick ut henne!

Stackarn har legat där under i 3 timmar.

Loke var så duktig som visade mig vart hon var men jag förstår inte varför hon inte skällde eller nåt första gången jag kollade där.

Huvudsaken är iaf att det slutade bra och att hon var välbehållen.
Nu hoppas jag att hon lärt sig en läxa och inte kryper under där nåt mer=)
Annars vet vi ju iaf vart vi ska börja leta om hon försvinner igen;-)


Goa Freja


Duktiga sökhunden Loke

Yes!

Publicerad 2012-03-23 17:39:15 i Allmänt,

Nu börjar det äntligen lossna igen, 78,4kg imorse=) Alltså -0,6kg sen förra veckan. Jag som trodde att jag skulle ha gått upp den här veckan!
Hade jag inte ätit de där chokladbollarna så kanske det hade blivit 78kg jämnt;-)

 

Mitt allt

Publicerad 2012-03-21 14:01:38 i Allmänt,

Bland det vackraste jag vet är att ligga och titta på Yasmine när hon sover. Kan ligga hur länge som helst och se på henne och fundera hur vi har lyckats skapa något så fullkomligt perfekt och vackert.

Kärleken till sitt barn är inget man kan förklara eller få en person utan barn att förstå. Jag hade aldrig i min vildaste fantasi kunnat tro att man skulle kunna älska någon så oerhört mycket förrens jag blev mamma. Kärleken fortsätter växa för var dag som går och ibland tror man nästan att man ska spricka av all kärlek och stolthet.

Jag är så otroligt stolt över vilken underbar liten (stor) tjej hon har blivit!
Hon är en omtänksam, kärleksfull, smart, vacker, påhittig, respektfull, klok tjej som vet vad hon vill.

Det finns inget jag inte skulle göra för mitt barn.


Älskar dig mitt underbara barn♥

Kilona ska rulla

Publicerad 2012-03-21 13:40:03 i Allmänt,

Kom på att jag inte skrivit nåt på länge om viktnedgången.
Tro inte att jag gett upp! Jag fortsätter att kämpa!

Förra veckan stod vågen på 79kg så lite neråt även den veckan men inte mycket att hurra för.

Idag har jag fuskat, skäms! Jag och Yasmine gjorde chokladbollar och jag har ätit fyra stycken=( Kunde inte hålla mig...

Jag är inte lika strikt nu som i början, antagligen för att jag känner mig nöjd med vad jag uppnått hitills och faktiskt kan känna mig bekväm i vissa kläder vid vissa tillfällen. Att man börjat få många positiva kommentarer från folk gör ju också sitt till.
Men än har jag bara nått halva mitt mål och jag skulle definitivt inte känna mig bekväm att gå i bikini med den vikt jag har nu så det är bara att slå den där nöjdheten ur huvudet och fortsätta kämpa! Skärpning fetto!

-4kg till påsk blir nog svårt att nå men jag ska f-n i mej försöka!

Vår= lera och hästskit

Publicerad 2012-03-21 13:22:23 i Allmänt,

Vi blev hemma idag jag och lillfröken.
Hon har hostat större delen av natten och imorse var hon alldeles varm och svettig och hade ont i halsen och huvudet=(
Nu under dagen har hon varit relativt pigg men hon börjar hosta om hon anstränger sig.
Det är så svårt att veta om man ska vara hemma eller inte både när man själv och barnen är "halvsjuka". Ofta är det för ansträngande att vara en hel dag på skola eller jobb men man känner sig ändå för frisk för att vara hemma. Svårt att veta hur man ska göra speciellt när det gäller barnen, man vet ju inte hur de känner sig.

Som det verkar nu så blir det nog skola och jobb imorgon men vi får om hon får sova nåt i natt.


Usch vad jobbig jag tycker den här årstiden är med allt skit och sand som dras in hela tiden. Blir inte bättre av att man har två hundar som lämnar leriga spår efter sig och rullar sig i hästskiten som smält fram.

Blev till att dra ut slangen och duscha Freja nu på förmiddagen efter att hon hade hittat nån härlig hästbajs att rulla sig i>(
Tur iaf att det var så pass varmt så jag kunde ducha av henne ute.
Mindre tursamt var det när jag kom in i badrummet (jag kopplar trädgårdsslangen från duschen) och upptäckte att det var ett hål i slangen som stått och sprutat ut vatten över halva badrummet samt min nytvättade, nästan torra tvätt=( Bara att börja torka och köra om tvätten.

Nu längtar jag tills det torkar upp ute som man slipper skura golven var och varannan dag.

Tisdag

Publicerad 2012-03-20 21:11:16 i Allmänt,

Idag kom min brun utan sol air brush=)
Jag har testkört den på benen nu och väntar med spänning på resultatet.
Funkar den bra så ska Andreas få kroppsmåla mig när han kommer hem=)

Han har åkt iväg till Stockholm på kurs i några dagar. Han åkte imorse och kommer hem igen på torsdag kväll så det är bara jag och Yasmine hemma.

Snart ska jag jag krypa ner bredvid en hostig lite tjej.
Hon hostade hela natten igår och ligger och hostar nu med hör jag. Blir mycket värre när hon lägger sig, stackars liten. Ont i huvudet hade hon också ikväll.

Nu ska jag bli brun

Publicerad 2012-03-17 14:09:57 i Allmänt,

Jag har precis impulsköpt en Spray Tan Airbrushmaskin på nätet.
Hoppas att den lever upp till förväntingarna för den var inte direkt gratis;-)
Jag känner att jag behöver lite färg på min vita glåmiga kropp. Sola solarium gör jag helst inte på grund av riskerna och med bus krämer är det så svårt att få bra resultat. Det blir ojämnt, luktar illa och blir ofta en orangeaktig färg.
Nu hoppas jag att det här funkar bättre så man får lite färg på kroppen lagomt tills det är dags att börja slänga av sig paltorna i sommarvärmen.

Get air Tan kit - Bli solbrun med Get Air Tan Professional Self Tanning



Igår var André och Lina hit och hälsade på=)
De har inte varit hem sen i julas så det var kul att täffa dem igen.
Till sommaren flyttar de till Gävle så då blir det lite lättare att hälsa på dem=)
Vi beställde kinamat som vi mumsade på, gott.
Tur att man får så mycket mat så det räckte till lunch idag med.

Ikväll ska vi ut och äta med Andreas jobb som firar 20år, det kommer blir skoj. Får se om det blir utgång efteråt eller om vi åker hem istället.
Var typ ett halvår sen vi var ut sist men jag känner mig inte så jättesugen på utgång just nu, men det kan ju ändras fort efter några glas vin;-)

Nu ska vi strax åka och lämna Yasmine hos mormor samt passa på att låna deras dusch eftersom vårt vatten fortfarande är obrukbart.
Har varit till pappa och tvätta några maskiner med tvätt och hämtat drickvatten. 
Tur man har sina underbara föräldrar så nära♥

 

Tisdag

Publicerad 2012-03-13 21:23:35 i Allmänt,

Vi hade en jättehärlig helg i fjälllen. Massor av snö, skoteråkning, glada barn och långa dagar ute i fjällvärlden med korvgrillning och glada människor=)

Tyvärr tog jag inte med min kamera så några bilder har jag inte att visa.
Synd eftersom man hade kunnat fått många vackra bilder på den underbara utsikten uppifrån fjällen.

Tråkigt när man kommer hem till barmark, is, blåst och lort=(

Jag skulle gärna kunnat stanna i fjällen till efter påsk så man slapp det här skitvädret.
Det här är den absolut värsta tiden på hela året!
Det finns absolut inget att göra ute, det luktar snusk överallt, är skitigt, blåsigt och halt=( Men om några veckor så är det förhoppningsvis över.

Tänk vad perfekt det skulle vara om det var jätte mycket snö ända till påsk sen bara över en natt så var snön borta och allt var torrt och fint, solen sken och våren var här=)

En till nackdel med den här årstiden är att allt smältvatten rinner ner i vår brunn så vattnet går inte att dricka och det luktar jord om det=(
Igår började det och nu kan vi inte ens duscha hemma. Vi får åka till pappa och hämta vatten och duscha där.
Jag som är smått beroende av att få ta en morgondusch för att vakna till liv men det är bara att glömma för tillfället.

Vi drar till fjällen

Publicerad 2012-03-08 11:39:28 i Allmänt,

Av nån anledning blev inte det här inlägget publicerat igår så jag förökser igen.

Har påbörjat packningen inför vår fjällweekend=)

Förstår inte hur mycket packning det kan bli även fast man bara ska vara borta några dagar!

Men å andra sidan så blir det nästan lika mycket packning om man ska vara borta en dag som en vecka eftersom man ska ha med sändkläder, handdukar, hygienartiklar, extra utekläder, hjälmar mm.
Kommer antagligen få några sura blickar från pappsen när han ser väskan jag har packat;-)
Lika bra att få klart det mesta av packningen igår eftersom jag jobbar långpass idag och man brukar vara lite mör när man väl kommer hem.

Jag ser iaf verkligen fram emot att få komma upp till fjälls och bara ta det lugnt och njuta.

Jag och Yasmine bakad minicalzones igår som vi ska ha med oss och smaska på.
Vi gjorde dem på färdig pizzadeg och det verkar som de blev riktigt bra, återstår att se när vi smakar dem.

Vi åker direkt när jag slutar imorgon. Andreas och Yasmine är lediga så de och pappa packar klart allt under dagen så kan vi sticka iväg bara jag kommit hem. Oscar ska också följa med så Yasmine får nån kompis att leka med=)

Söndag

Publicerad 2012-03-04 14:56:40 i Allmänt,

Den här veckan slutade på 79,2kg, liiite ner men inte alls nåt jag är nöjd med=( Undrar när den här plattån ska vara över så jag kan börja gå ner igen!?! Börjar bli lite less nu!

Får väl trösta mig med att vi iaf har haft underbart väder hela helgen!
Vi har varit ute hela dagarna och insupit friskluft och massor av sol, lovely!

Eftersom det tyvärr inte blev någon utgång igår så passade vi på att inviga grillsäsongen för i år istället.
Det blev grillad entrecote med potatisgratäng, mums! Underbart mört och perfekt grillat kött!

På benen igen

Publicerad 2012-03-02 19:04:43 i Allmänt,

Idag kände jag mig piggare så jag åkte och jobbade. Har fortfarande ont i magen men inte alls lika mycket som tidigare. Kändes skönt att få komma iväg på jobbet och träffa lite folk=)
Har ju dessutom halvdag på fredagar så det var skönt med en mjukstart.

Efter jobbet så tog jag en shoppingrunda på köpingen innan Yasmine slutade skolan.
Det blev en ny topp, en mascara och lite ansiktsrengöring. Passade även på att ladda upp med mat och halm till kaninerna.
Nu hoppas jag verkligen att det blir utgång imorgon kväll för jag är sjukt laddad för det!

Magsmärtor

Publicerad 2012-03-01 11:06:59 i Allmänt,

Fick sån himla magvärk igår så jag var tvungen att åka hem från jobbet strax innan lunch.
Kändes inte som magsjuka utan mer som magsmärtor, det hög till i magen emellanåt så jag nästan tappade andan.
Funderar på om det kan vara magkatarren som är på väg tillbaka, fast jag var lite risig i magen också igår, får se om det ger med sig snart.
Är hemma idag med. Så länge jag ligger still så gör det inte så ont men när jag är uppe och rör på mig så får jag ont i magen och känner mig yr.

Andreas var in och handlade proviva och activia igår så jag försöker kurera mig med dem och hoppas att de slår ut alla eventuella magbakterier.
Jag ska ju ut på lördag så jag måste bli frisk tills dess!
Hoppas att det ger med sig under dagen så jag kan åka och jobba imorgon igen. Om man är välkommen dit;-) Man brukar ju bli skydd som pesten av folk när de misstänker magsjuka=P 

Jag skulle dessutom behöva ta en sväng på köpingen och se om jag hittar nåt snyggt att ha på mig i helgen.

Jag blir så frustrerad av att ligga hemma och se allt som skulle behöva göras men jag orkar inte göra nåt annat än att ligga ner.
Torkade av lite i köket och plockade in lite disk men sen var det bara att lägga sig och vila igen=(

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela