Livet på landet

En bra början

Publicerad 2012-11-18 13:01:12 i Allmänt,

 
Det har börjat bra med promenader både idag och i går=)
Jag och Andreas och hundarna har varit ut och gått. Igår gick vi i Måga och idag tog vi en runda här hemma. Jag får väldigt ont i ryggen när jag går och Andreas är fortfarande inte bra i knäet som han spräckte i fjol så det blir inga jättelånga promenader till att börja med, ca 3 km har vi gått nu i början. Sen får man bygga på allt eftersom. Jag mätte runda vi brukar gå här hemma, som jag tidigare har trott varit ca 1 km men den var faktiskt över 3km lång så det var ju bra=)
Yasmine sov över hos mormor i natt så därför har inte hon varit med men ska försöka få med henne också i fortsättningen.
 
Vi gick även runt på våra "ägor" för att leta en julgran och vi hittade en riktigt söt lite gran som vi bestämde oss för.
Vi har faktiskt lyckats hitta tre granar på vår egen mark som har varit riktigt täta och fina för att vara vanliga granar. Inget går ju upp emot kungsgranarna men de kostar ju därefter också. Dessutom tänkte jag ha granen på ett nytt ställe i år och där är det inte så jättestor plats men jag tror att granen vi hittade kommer passa perfekt där.
 
Jullådorna är inburna från förrådet och jag har gått igenom alla ljusstakar och stjärnor och alla funkade=)
Jag gick även igenom julgardinerna igår och bestämde vilka jag ska ha, funderar om jag ska börja stryka dem också så är det bara att sätta upp dem sen till första advent.
Det är bara fönstren i Yasmines rum kvar och putsa annars är det också klart. Det som återstår är den årliga julstädningen. Vi brukar göra en riktigt storstädning till jul. Det är inget jag ser fram emot men det är skönt när det är klart och allt är rent och fint, ett tag iaf.
 
Jag känner mig riktigt nöjd med mig själv att jag har haft så bra framförhållning i år. Känner att jag har koll på läget=)
 
Känner mig riktigt nöjd med tillvaron just nu. Det enda som saknas är SNÖ sen är allt tipp topp!
 
 
 

Vägen mot ett hälsosammare liv

Publicerad 2012-11-17 18:21:38 i Allmänt,

Nu är det dags att ta tag i etapp tre för vägen mot ett bättre, hälsosammare liv och det är att komma igång och motionera.
 
Första etappen var att gå ner i vikt och där får jag säga att jag är nöjd med att ha gått ner 15 kg men har fortfarande ca 6 kg kvar till mitt mål. Ev blir det 5 kg till efter det, får se hur jag känner då.
 
Andra etappen var att sluta röka och jag har nu varit rökfri i 4 veckor.
 
Nu är det alltså dags för att komma igång med träning.
Antagligen den etapp som kommer vara svårast eftersom den tar mest tid.
Sluta röka ger mer tid och att äta hälsosammare tar egentligen inte mer tid än att äta onyttigt.
Träna däremot måste man lägga några extra timmar på och som heltidsarbetande förälder är det inte alltid det lättaste men det handlar egentligen bara om att tänka om. Man kan engagera hela familjen i en del träning så då behöver man inte känna att man tar massa tid från "familjetiden". På vardagarna är det inte många timmar man hinner vara med familjen som det är nu och jag vill ogärna minska den tiden ännu mer. Men promenader kan hela familjen följa med på så det kommer vara det första jag ska komma igång med. Det är den motionsform som jag tycker ger absolut mest. Man får motion, frisk luft, rör på hela kroppen, kan ha med sig hela familjen och hundarna får också motion.
 
Tänker även skaffa gymkort på Pace och försöka att träna 2-3 gånger i veckan. Andreas har också kort där så då kan vi åka tillsammans och ta med oss Yasmine vissa gånger.
Nån gång i veckan kan det ju vara skönt att åka iväg själv också.
 
Nu har jag även en extra sporre att verkligen börja röra mig mer och det är att min rygg börjar säga ifrån rejält. Eftersom jag har ett stillasittande jobb så är det extra viktigt att jag rör på mig på fritiden.
På måndag ska jag på sjukgymnastiken och få lite övningar för att stärka ryggen och även för mitt knä som jag har haft problem med sen jag var 14 år.
 
Håll tummarna för att jag ska klara av sista etappen nu!
Kan nog behöva lite extra pushning för att klara detta.

Julklappar

Publicerad 2012-11-10 08:58:41 i Allmänt,

Jag tror aldrig att jag har varit så här tidigt ute med julklappsshoppingen. Jag har redan köpt 5 julklappar och beställt minst 10-15 st som är på väg.
Jag känner dessutom att  jag har bra koll på vad jag ska köpa till de flesta. Jag har t.o.m beställt en klänning som jag ska ha till jul. Håller tummarna för att den hinner komma bara för de har redan skjutit fram leveransen två gånger. Sista budet är lev 20/12.
 
Det är skönt att man kan handla mycket på nätet, det underlättar men samtidigt hör det även till att man ska springa i affärerna i julrushen och lyssna på julmusik som spelas i högtalarna och komma i den rätta julstämningen=)
Åhh vad jag älskar tiden före jul. Det är den absolut bästa tiden på hela året.
Nu håller jag tummarna för att det ska komma massor med snö. Det måste det vara när man börjar julpynta till första advent!
Måste snart börja inventera jullådorna för att se om det ska handlas lite mer julpynt och kolla så alla stjärnor och ljusstakar fungerar.
 
 
God Jul ;-)

No smoking!

Publicerad 2012-11-09 22:18:01 i Allmänt,

Idag är det 3 veckor sen jag rökte en cigg.
Det har gått riktigt bra, jag hade ett återfall efter ca tre dagar. Det var första gången jag drack vin och då blev suget för starkt så jag måsta röka två ciggaretter men efter det har jag inte rökt nånting.
 
Under veckorna känner jag inte att jag saknar det överhuvudtaget. Jag kan få ett litet sug om jag dricker vin men inte värre än att jag kan skaka bort det. Jag känner mig mycket fräschare och får mer tid över till annat. Sen sparar jag pengar också=) Tror att jag ska börja sätta undan de pengarna varje månad. Nu var jag ingen storrökare men det gick ca 3 paket i veckan så det blir ju runt 600 kr i månaden. Det är ca 7200kr per år som jag sparar=) Det kan man göra nåt kul för istället.
 
Nu hoppas jag att det håller i sig och att jag inte kommer att börja röka nåt mer=)
 
 

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela