Livet på landet

Vår resa till Rhodos

Publicerad 2011-06-02 19:56:52 i Allmänt,

Kanske dags för ett litet inlägg och rapportera att vi kommit hem efter en underbar vecka på Rhodos=)

Hoteller var jätte fräscht och fint och verkligen barnvänligt. Efter att ha sett några av de andra hotellen runt omkring så var jag verkligen glad att vi valde just Sunwings hotell.

Nästan varje kväll hade de minidisco med Lollo och Bernie och Yasmine var dit tre kvällar och skakade rumpan. 

De hade olika aktiviteter under dagarna också men Yasmine ville hellre bada i poolen då. Allt badande resulterade dessutom i att hon nu har lärt sig att simma=) Hon simmar jättebra under vattnet, blir lite svårare när hon ska hålla upp huvudet eftersom benen gärna vill sjunka ner då men snart så fixar hon det med.

Hon har alltid varit rädd för att få vatten i ögonen men efter att hon lånade Linas cyklop så släppte all vattenrädsla och hon blev som en fisk i vattnet. Hoppade från kanten och dök omkring som en tok hela tiden. Hon kom upp nån sekund emellanåt för att hämta andan sen ner under vattnet igen=)
Så himla roligt att hennes vattenrädsla försvann helt bara för att hon fick på sig ett par simglasögon. Hon dök flera gånger utan glasögonen sen också.

Vi har verkligen bara njutit och haft det super mysigt hela tiden.
Var kul att få träffa Andrés tjej Lina för första gången också. En super gullig och trevlig tjej, hon och Yasmine blev bästisar=)

Vi var iväg på några utflykter bla till Lindos. Det var en väldigt dryg båttur på ca 3 timmar enkelresa dit men väl där så fick Yasmine och jag, motvilligt, rida på åsnor upp till Akropolis. Jag tyckte mest bara synd om de stackars åsnorna som fick kämpa sig upp för steniga vägar men åsnorna satt ihop två och två så jag måsta också följa med om Yasmine skulle få rida.

En kväll var jag, älskling, André och Lina på Grekisk afton coh fick träffa Papa Oyzou och dansa sorba och äta grekisk mat. Det var verkligen en minnevärd kväll och vi hade jätteroligt. Kort på det kommer snart, jag knäppte med pappas kamera när vi var där och jag har inte fått sladden för att ladda över de bilderna till datorn än. Om ni vill se andra bilder från vår resa så kan ni gå ut på FB och kolla. Orkar inte ladda upp massa bilder här på bloggen.

Vi var in till Rhodos och strosade runt och shoppade lite också. Rhodos är uppdelat i old town och new town.
Old town var vi till två gånger och där var det fantastisk fint. Sån mysig atmosfär och underbart god mat.
Runt hela old town går en stor sten mur som skärmar av det från new town. Även de mesta av bilderna härifrån ligger på pappas kamera så de kommer också senare.

Nya delen av Rhodos var vi in till en kväll men det var ingen höjdare, inte efter att ha varit i old town iaf. Vi lyckades irra iväg oss en bra bit utanför själva centrum och lyckade komma ut i lite mindre fina områden...

Det jobbigaste med att vara ute på stan var alla inkastare utanför krogarna. Man blev dragen åt alla håll och man kunde inte ställa sig och läsa nån meny för då var de där och drog i en på en gång=(

Resan har i allafall varit helt underbar och hela familjen har njutit och haft det bra=)
Vi har bestämt att vi ska börja sätta undan pengar och försöka ta oss iväg på en resa varannat år.

Bjuder på två bilder, fler orkar jag inte ladda upp för det tar så jäkla lång tid.

Skulle kunna skriva mycket mer om resan men då skulle jag få hålla på halva natten och det är nog inte så intressant att läsa;-)

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela