Livet på landet

Lördagkväll

Publicerad 2013-08-31 21:08:03 i Allmänt,

20 års jubileumsfest på järnvägs ikväll men vi skippar den och myser hemma med massa tända ljus, vin och film istället.


Jag var lite sugen att gå på jvgs tidigare i veckan men nu känner jag att det är skönare att vara hemma istället och vakna pigg och fräsch imorgon:-) Fast hade jag bestämt mig för att gå ut hade jag säkert haft jättetrevligt där med.

Jag älskar när det börjar bli lite mörkare på kvällarna så man kan tända massa ljus och mysa ner sig i soffan med hela familjen.

Alice

Publicerad 2013-08-31 09:12:12 i Allmänt,

Alice innebur börjar bli färdig pimpad. Nu har hon lite olika saker hon kan aktivera sig med:-)



♡♡♡♡

Publicerad 2013-08-31 08:55:05 i Allmänt,

Mammahjärtat svämmade över av stolthet igår när Yasmine berättade att hon och en till tjej "räddat" en annan tjej i klassen som blev retad av några andra tjejer.
Det är sånna stunder som man verkligen vet att man har gjort rätt i sin uppfostran.

Byggmästarna

Publicerad 2013-08-27 12:57:16 i Allmänt,

Gårdagen bestod av jobb, träning och bygge av inomhushage till kaninen Alice. Måste säga att vi gjorde ett bra jobb jag och Yasmine. Vi byggde hagen av kompostgaller och i botten lade vi takpapp så hon inte ska halka omkring när hon skuttar runt. Nu hoppas vi att Alice också uppskattar den och låter bli att gnaga sönder pappen:-)
Ikväll ska vi pimpa hagen med lite roliga saker så Alice har nåt att göra och slipper bli uttråkad.

En härlig helg

Publicerad 2013-08-25 22:01:31 i Allmänt,

Den här helgen har gått i full fart och har spenderats med släkt och fina vänner.
På fredag grillade vi med mamma, Hans-Olof och André. Vi satt ute på altanen hela kvällen och åt, drack och hade det mysigt.

På lördagmorgon åkte Andreas iväg och hjälpte P-Å att lägga tak. Själv klippte jag gräs, tvättade och donade på här hemma. Pappa kom och kapade ved så jag hjälpte honom med det och vi hade en fin dag tillsammans.
När jag skulle gå in och fixa lunch kände jag den vidrigaste stank jag någonsin har kännt! Loke stod inne och åt och var täckt av något rosaaktigt äckel. Han måste ha hittat nåt kadaver son han rullat sig i. Det var bara att ta fram slangen och tvätta honom. Efter tredje schamponeringen lyckades jag få bort lukten. När jag ändå höll på så fick Freja sig en dusch hon med.

På eftermiddagen åkte jag och Yasmine också till Emma och P-Å där de bjöd på grillat och trevligt sällskap. Barnen och karlarna tog sig ett dopp från deras brygga men jag Emma och hundarna nöjde oss med att kolla på:-)
Viktor följde med oss hem och sov över och idag har vi varit en sväng på stranden och sen var vi ut och åt och avslutade med ett biobesök.

Känner mig nöjd med helgen och välkomnar en ny vecka. Nu blir det sova för jag orkar inte hålla ögonen öppna mycket längre.

Förberedelse

Publicerad 2013-08-22 21:37:32 i Allmänt,

Håller på att förbereda inför grillning imorgon. André kommer hem så vi ska grilla med honom och mamma och Hans-Olof. Vi ska bla grilla revbensspjäll så jag har förkokat dem så de blir alldeles möra sen läggs de i marinad över natten och sen grillar man på dem så de får lite yta och grillsmak. Supergott!
Ska röra ihop en coleslaw också så den får stå och dra över natten och gotta till sig.

Pool

Publicerad 2013-08-22 18:47:16 i Allmänt,

Nu har vi blivit poolägare:-)
Vi har funderat ett tag på att skaffa pool och idag satt jag och slösurfade på blocket och då hittade jag exakt en sån pool som vi har kollat på tidigare fast under halva priset motför de vi kollat på! Det var en privatperson som hade köpt den men sen ändrat sig och byggt en pool istället så den är helt oanvänd och ouppackad. Ett riktigt kap.
Så nästa sommar blir det invigning med poolparty:-)

Jag är laddad igen

Publicerad 2013-08-20 22:47:41 i Allmänt,

Ordningen är återställd och idag är jag fylld med energi igen. Iaf på hemmaplan. På jobbet har alla kunder kommit tillbaka från semestern igen och det är hysteriskt mycket att göra. Känns som att jag skulle kunna somna vid skrivbordet ibland.

Eftersom det var finväder idag med så skippade jag gymmet och tog en löprunda med hundarna istället. Bäst att passa på att njuta och vara ute när det är bra väder.
Sen blev det ett rejält pass på vedbacken. PJ var här och körde fram veden så nu går det undan. Pappa och Andreas matar på i vedmaskinen och jag tar emot och kastar in i vedboden. Nu är det inte mycket kvar till vedboden är full.

Urladdad

Publicerad 2013-08-19 22:27:29 i Allmänt,

Idag var en sån där dag då batterierna var slut.
Jag är för det mesta som en duracellkanin och far omkring som en tok och har massor med energi och vill helst göra tio saker samtidigt. Jag mår som bäst när jag får jobba med kroppen.
Men då och då kommer det dagar då jag har noll energi och helst skulle vilja ligga och sova hela dagen. Det är verkligen som att batteriet har tagit slut och behöver laddas upp med lite vila.

Jag har iaf hjälpt Andreas lite med veden och kärrat lite matjord.

Imorgon hoppas jag att jag är full laddad igen:-)
Är det lika fint väder som idag blir det en löprunda annars blir det gymmet istället. Ska nog även prova på nåt pass på gymmix nu när de har prova på veckor.
De har ett pass som ska vara riktigt svettigt som jag är sugen att prova.

Ved

Publicerad 2013-08-18 15:04:57 i Allmänt,

Den här dagen har spenderats på vedbacken med vår nya leksak;-)
Det går så otroligt smidigt. Andreas kapar och klyver och jag tar emot dem och kastar in dem i vedboden.
Det enda som är lite jobbigt just nu är att han som ska flytta timmerhögen inte har varit här än så vi får bära alla stockar över hela gården. Men när det är fixat så kommer det gå galant.
Vi har gjort klart ungefär hälften av det vi behöver för eget bruk. Som tur var är stockarna nästan helt torra så det behöver inte ligga och torka speciellt länge.

Gummi

Publicerad 2013-08-17 18:36:02 i Allmänt,

Kalasandet är över och så även middagen.
De rökta räkorna var ingen hitt, de blev som gummibitar. Hundarna blev iaf glad då de fick äta upp dem.
Hummern var bara hälften så stor som jag trodde att den skulle vara så det blev inte så mycket mat men det blev gott iaf. Tur att vi hade massa annat gott att äta till så ingen behövde gå från bordet hungrig:-)

Jag har haft huvudvärk och mått illa hela dagen. Hoppas det går över till imorgon så vi kan fixa med veden och få lite gjort här hemma. Jag hatar att må dåligt och inte orka göra nåt:-(

Lördagsmorgon

Publicerad 2013-08-17 09:21:43 i Allmänt,

Vaknade före sex och kunde inte somna om så efter en timme bestämde jag att det var lika bra att kliva upp. Nu sitter jag i soffan och tittar på tv medans resten av familjen sover.
Senare idag ska vi på kalas hos Yasmines kusin som fyller 3 år.
Sen ikväll så blir det skaldjurs middag. Vi ska prova att röka räkor och göra gratinerad hummer. Jag har faktiskt aldrig ätit hummer förut så det ska bli spännande:-) Tänkte även göra egen aioli och så lite ostar, bröd och annat smått och gott till. Kanske slår till på en efterrätt med, det är ju faktiskt lördag;-)

Lite vedjobb ska vi nog också hinna med under helgen. Det kommer antagligen ännu mer ved idag så vi kommer inte bli sysslolösa iaf. Att hålla på med ved är perfekt styrketräning, samtidigt som man gör nytta. Kan ju inte bli bättre!

Förhoppningsvis blir det en löprunda imorgon tillsammans med Emma. Sist gick det så jäkla bra så nu är jag extra taggad!
Att springa milen är väl det som de flesta siktar på men dit har jag en bit kvar än så jag börjar med att satsa på att orka springa 5 km utan avbrott.

För ett år sen hade jag aldrig trott att jag skulle kunna tycka det var kul att springa. För ett år sen rökte jag och tränade aldrig. Träning då var på sin höjd att gå ut och gå.
För två år sen vägde jag nästan 20 kg mer än jag gör idag.
När jag tänker tillbaka på det och ser vart jag är idag så känner jag mig stolt över vad jag uppnått.
Idag har jag en normal vikt (några kg kvar till min målvikt) jag har varit helt rökfri i nästan ett år, jag tränar regelbundet, äter nyttigare och dricker mindre alkohol. Och det bästa av allt är att jag känner mig så mycket lyckligare!
Självklart har det varit hårt arbete att ta sig hit men ger man sig bara f-n på att man ska lyckas och kämpar på så går det.
Idag är det här en del av mitt liv och jag har fått ett helt annat tänk där hälsa och välbefinnande står i fokus.
Det finns så många undanflykter för att inte träna, jag har använt dem alla, det gäller att ta sig själv i kragen och komma ur soffan.
Tiden finns alltid. Kanske inte varje dag men några timmar per vecka kan man avvara. Man kan träna tillsammans med familjen, man kan träna hemma, man kan tom träna medans man tittar på tv.
Har man någon skada kan man ändå träna. Det gäller bara att hitta den träningstyp som fungerar bäst för dig.
Jag har alltid haft mitt kassa knä som en undanflykt till varför jag inte kan träna men när jag väl började så har det blivit bättre!

Min totala vändpunkt kom när jag hade så fruktansvärt ont i ryggen att jag knappt tog mig ur sängen på morgonen. Jag insåg då att jag egentligen bara hade två val, börja träna och stärka upp kroppen eller gå med ständig smärta och antagligen behöva bli sjukskriven. Ett lätt val enligt mig och med det i bakhuvudet blev det genast lättare att släpa sig till gymmet. Det var inte med glädje jag gjorde det de första gångerna men för varje gång gick det bättre och bättre. Idag kan jag tom längta till gymmet.

Kan jag så kan du:-)

Vedmaskin

Publicerad 2013-08-15 20:02:09 i Allmänt,

Nu har vi äntligen blivit med vedmaskin! Andreas var och hämtade den idag. Jag måsta ut och provköra den en sväng och herregud vilken piece off cake det kommer bli att fixa veden i fortsättningen. Bara att lägga upp och mata på! Lite annat än att först behöva kapa med en maskin sen sitta som en krok och klyva på en annan maskin.
Vi kommer lätt få klart all ved vi behöver på en helg!
Måste vara ett av de bästa köpen vi gjort.

Sol ute, sol inne...

Publicerad 2013-08-15 07:19:19 i Allmänt,

Idag skiner solen och önskan om några soliga sommardagar till har slagit in. Jag är supernöjd med min semester då jag hade massor av sol men jag har tyckt lite synd om Andreas som mest har haft regn på sin. Nu hoppas jag han får sol de sista 1.5 veckorna, och det skadar ju inte heller om man får komma hem till en varm solig kväll efter en lång arbetsdag.

Om regnet håller sig borta blir det en löprunda efter jobbet tillsammans med min läromästare Emma, annars blir det en tur till gymmet.

Yasmine bjuder

Publicerad 2013-08-14 20:58:24 i Allmänt,

Idag ringde Yasmine mig på jobbet och sa att hon skulle bjuda på mat idag.
-Vill du ha pizza eller kinamat mamma? jag bjuder:-)
Andreas hade frågat vad vi skulle äta och Yasmine var sugen på pizza men Andreas tyckte inte han hade råd så då bestämde hon att hon skulle bjuda oss istället.
Våran sötnos ♥ ♥ ♥
Sånna gånger blir man extra stolt som förälder.

Kinarestaurangen var stängd så det blev sallad för mig och pizza för de andra. Det smakade extra gott idag med tanke på den fina gesten.

Ändrade planer

Publicerad 2013-08-12 21:59:05 i Allmänt,

När vi kom till älvbron kom vi på att det är ikväll de stänger av den från 20:00 och eftersom klockan var över sju när vi åkte in skulle vi inte hinna tillbaka innan de stängde av den. Att åka vägen runt Färila eller Järvsö kändes för drygt så vi handlade och åkte hem istället.

Eftersom jag var taggad för att träna så tog jag en sväng på spinningcykeln hemma istället, så fick jag iaf svettas lite;-)

Yasmine blev besviken att det inte blev nån träning Hon hade tagit på sig sina nya träningskläder och allt. Vi får åka imorgon istället.

Familjegym

Publicerad 2013-08-12 18:51:08 i Allmänt,

Hade inplanerad löpning efter jobbet idag men det blev ändrade planer, kanske lika bra det i det här regnvädret.
Istället tar jag med mig familjen och kör ett pass på gymmet. Det har inte blivit nån motion under helgen så det ska bli skönt att få svettas lite!

Kräftskiva

Publicerad 2013-08-11 18:42:56 i Allmänt,

Igår hade vi kräftskiva med goa vänner. Lagomt tills vi skulle duka så kom solen fram så vi kunde sitta ute hela kvällen!

Det är så gott med kräftor, gott men kladdigt. Jag provade ett nytt LCHF pajrecept och det blev riktigt bra så det kommer jag att spara och använda fler gånger. Det blev som vanligt pajskal.

Idag har vi inte gjort många knop, mest bara legat inne och kollat på tv fast sånna här regndagar känns det helt ok att göra det. En riktig latdag!

Paket och ballongmage

Publicerad 2013-08-09 18:20:48 i Allmänt,

Inte nog med att det är fredag, det första HM paketet kom idag också! Lycka att få prova massa kläder och fylla på garderoben!
Alla mina och Yasmines kläder passade men Andreas jeans var för stora så de ska bytas. Tänk om han lyssnade på mig nån gång, jag sa till honom att ta en storlek mindre men inte då:p

Det var så lugnt på jobbet på eftermiddagen så jag flexade ut lite tidigare. Åkte och fredagshandlade och sen var vi ut och åt.
Jag är lite besviken på pizzan jag åt. Trodde den skulle vara jättegod med parmaskinka, mozzarella och ruccola men den var rätt så smaklös. Jag brukar ju inte äta pizza så ofta då jag försöker att äta så lite kolhydrater som möjligt så nu när jag gjorde ett undantag så hade jag väntat mig mer. Nu ligger jag istället på soffan proppmätt med en mage som känns som en ballong och ångrar att jag inte åt en sallad istället:-(

Älskade fredag!

Publicerad 2013-08-09 07:06:28 i Allmänt,

Så var den äntligen här igen, den underbara fredagen! Dagen då jag går med ett stort smile och nästan inget kan få mig på dåligt humör.

Ikväll ska vi ut och äta pizza på Järven hela familjen. När vi var där förra helgen så såg vi att de hade massa spännande pizzor med lite roligare fyllningar så det måste vi prova.

Veckans mål, att gå ner 1kg, lyckades och det blev tom 1.2kg:-)
Jag har varit duktig med träningen den här veckan och det har även gått bra med maten.

Nya tag

Publicerad 2013-08-07 07:00:34 i Allmänt,

Det här med vikten gick himla bra de två första veckorna av semestern då jag höll vikten, trots massa fuskande med glass och annat gott som hör semestern till. Den tredje veckan hade jag ökat 0.5kg och det var helt ok eftersom jag ändå fuskat så pass mycket men sen helt plötsligt när jag skulle börja jobba igen så hade jag gått upp 2 kg:-( Så nu får det bli skärpning igen. Ingen bantning men mer träning och bättre matvanor blir det.
Jag har gått ner 0.5kg än så länge och siktar på 1 kg innan veckan är slut:-)

Efter jobbet idag blir det gymmet igen för första gången på ca en månad. Och sen blir det en joggingtur med kusinbarnet. Hoppas det går bättre än måndagens joggingtur då det gick otroligt tungt och det kändes som jag skulle spy, sen fick jag hosta hela kvällen:-(

Shopping

Publicerad 2013-08-06 23:09:25 i Allmänt,

Tjoho idag har jag lagt beställning till HM på lite nya höstkläder till hela familjen. Till och med Andreas hittade två par byxor som dög åt honom:-)
Nu är det bara den lååånga väntan tills paketet kommer kvar. Självklart var de plagg jag ville ha mest restade så de kommer inte förens i mitten-slutet av september men det mesta bör komma nästa vecka.

Söndag

Publicerad 2013-08-06 14:38:02 i Allmänt,

I söndags var vi iväg på stranden och njöt av sol, bad och värme och laddade batterierna inför en ny arbetsvecka. För mig iaf, Andreas påbörjade sin semester i måndags.

Yasmine och Olivia fikar på bryggan.


När vi kom hem ville tjejerna ha spa bad. De lekte att de var artister som kopplade av från turnélivet;-)

Snyggingar!




Träbröllop

Publicerad 2013-08-02 16:21:55 i Allmänt,

Idag är det 5 år sedan jag och Andreas gifte oss och hade en underbart trevlig dag/kväll/natt tillsammans med släkt och vänner.
Tänk om vi fick göra om det varje år! Helst med någon annan som betalar för kalaset;-)

Ikväll har vi bokat bord på restaurang och fixat skjuts och barnvakt så vi kan äta och dricka gott hela kvällen lång. Bara jag och mannen i mitt liv♥

På sista tiden har jag verkligen börjat uppskatta min lilla familj ännu mer. När andra sviker finns de alltid där.
Min man och min dotter är det bästa som har hänt mig och jag hoppas att vi alltid får vara lyckliga tillsammans.


Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela