Livet på landet

Early morning

Publicerad 2010-09-30 08:35:52 i Allmänt,

Uppe före tuppen i morse, hade ställt klockan på fem eftersom jag började jobba sju.

Riktigt kallt och ruggigt väder nu på morgonen. Dimman låg så tät att jag knappt såg vägen när jag åkte till jobbet i morse.

Ikväll ska det städas upp i pannrummet så vi får in pannan och tankarna sen hoppas vi att de kan kopplas sin under helgen. Börjar bli lite kallat inne nu så lite golvvärme skulle inte skada.

Ska även städa inne så det är rent och fint till helgen. Känns så mycket skönare att få komma hem till ett nystädat hem. Då kan man bara ta det lugnt och relalalaxa. Fixa lite go mat och ha fredagsmyyyyys.

Imorgon ska jag till frissan och klippa håret och ev färga eller slinga. Får se vad det blir. Nåt nytt och spännande hoppas jag.

Sen på lördag ska jag ha tjejfest och jag håller på och klurar ut vad jag ska bjuda på för nån mat men jag tror att jag har bestämt mig. Hoppas att det duger åt girlsen=)

Lycklig

Publicerad 2010-09-29 08:38:51 i Allmänt,

Vilken underbar dag jag hade igår!

Är absolut en av mina bästa födelsedagar! Alla var så goa och söta mot mig hela dagen, det är sånna gånger man verkligen känner vilka underbara människor man har omkring sig♥
Arbetskamrater som har med sig blommor, vänner som sjunger för en, folk kommer fram och grattar på födelsedagen, underbara teckningar från min lilla going, min stora going som går upp jättetidigt för att överraska med frukost på sängen, massor av presenter och blommor, gulliga grattishälsningar på FB...kan man bli annat än lycklig?!?

Fick ett resepresentkort på väldans massa pengar av mamma och H-O så till våren SKA vi ta oss iväg på en tripp till varmare breddgrader=)

Jag känner mig så jäkla nöjd o lycklig just nu!

♥Grejerna till pannrummet kom igår så nu är det bara skorstenen kvar sen är det klart och vi kommer att få varma sköna golv i vinter=D Som vi har kämpat hela våren o sommaren och nu börjar man se slutet, underbart skönt!
♥Jag är supernöjd med vår nya soffa, det är så mysigt att gosa ner sig hela familjen i den och ligga o kolla på tv.
♥Det är höst ute och jag älskar det!!! Underbart vacker och mysig årstid!
♥Det går bra på jobbet och jag har helt underbara arbetskamrater.
♥Jag hade en underbar födelsedag igår och fick massa presentkort och pengar som jag kan handla massa fina grejer för=)
♥Sist men inte minst, jag har världens bästa familj♥♥♥

Vad är det för dag idag...

Publicerad 2010-09-28 07:11:43 i Allmänt,

...vad är det för dag idag, jo det är ingen vanlig dag för det är Nettes födelsedag, hurra, hurra, hurra=)

Lite självcentrerad måste man ju få vara på sin 20 årsdag;-)


Jag fick frukost på säng och paket i morse=) Trots att jag skulle upp klockan fem så hade älsklingen gått upp före mig för att fixa frukost ♥♥♥

Jag fick presentkort på Syrran & jag och på Parfymshoppen=) Yasmine hade gjort teckningar, en var ett hjärta som hon klistrat fina märken på och skrivit älskade mamma på♥♥♥ Hon hade gjort ett jättefint paket med scarpbooking grejer på också.
Mina goa älslingar!
Jag blev så glad!

Fick höra att jag var med i tidnigen också, så jag måsta springa ner och kolla, tack mamma, H-O och brorsan.

Lördag

Publicerad 2010-09-25 16:19:40 i Allmänt,

Igår kom vår nya soffa och jag är sååå nöjd=)
Den passar superbra in i vårt vardagsrum och den är så stor och mysig att sitta/ligga i. Hela familjen kan lätt bre ut sig så nu slipper vi slåss om vem som ska få ligga i soffan. Helt klart ett kanonköp, även fast fick fick den "felvänd". Man fick välja om man ville ha divanen till höger eller vänster. Vi valde en höger vänd, för man tänker ju att divanen ska vara till höger när man sitter i soffan, men när vi skruvade i hop soffan så var den till vänster. Fast det står till och med på kartongen att den ska vara högervänd. Endera så var den felmärkt eller så tänker de inte riktig som vi vad som är höger respektive vänster;-) Men det var en himla tur att vi fick den ""felvänd" för det blev mycket bättre=) Tur i oturen.

Bilden blev lite ljus. I verkligheten är den svartmelerad.Idag har vi snickrat ute i pannrummet och nu är det inte mycket kvar. Förhoppningsvis så kommer pannan och tankarna till veckan och sen är det bara skorstenen kvar sen är det äntligen klart!!!=)
Ska bli så underbart att ha det varmt inne när man kommer hem efter jobbet i vinter.

Mormor och H-O kom och hämtade Yasmine tidigare idag för de skulle gå en sväng på köpingen och kolla. För ett tag sen ringde hon och ville sova kvar och det måste hon ju få göra om hon vill. André är hemma över helgen så hon vill nog passa på och busa lite med honom också=)

Pappa och Andreas håller fortfarande på och snickrar, själv måsta jag gå in och vila en sväng för jag har åkt på en jäkla förkylning=( Var ute i regnet och snickrade och bar grejer och det var nog inte så bra känns det som...

Commentarium magis!

Publicerad 2010-09-24 09:06:46 i Allmänt,

Vad tråkigt att det inte är någon som kommenterar här på bloggen, nu när jag har börjat skrivit igen=(
Även fast man ser på statistiken att det är några besökare på bloggen varje dag så känns det som att ingen läser när ingen kommenterar.
Kommenterar mera!!!

Förkylning och soffa

Publicerad 2010-09-23 14:48:20 i Allmänt,

Usch vad förkyld jag är=( Sitter och snorar, nyser och hostar som en tok. Det är lite jobbigt att vara förkyld när man ska sitta och prata i telefon hela dagarna, ännu svårare blir det när man ska prata engelska. Men jag ska hålla ut resten av veckan, har ju bara idag och halva dagen imorgon kvar och jobba innan det blir helg=)Idag ska vi iväg och kolla på en divansoffa på Möbeltjänst. Det var så roligt för just den soffan kollade jag på när vi var på Mio i Sundsvall men tyvärr hade de inte den på Mio i Hudik. Men igår hade Möbeltjänst precis den soffan i en annons så nu hoppas jag att Andreas också tycker om den för då blir det köp och hemkörning i morgon=)

Ska bli skönt med en ny soffa för även om soffgruppen vi har nu bara är ca 2 år så har den blivit så sliten när katterna har hoppat upp i den så den är inte alls nå fin. Obekväm att sitta i är den också.
Enda nackdelen med divansoffan är att den är i tyg, egentligen är det ju mest praktiskt med en skinnsoffa när man har djur och barn men det känns mycket mysigare med en tygsoffa.
Saknad

Publicerad 2010-09-23 10:32:36 i Allmänt,

Idag är det fyra år sedan min kusin "Monken" gick bort i cancer.

Alla mina tankar går till henne och alla som sörjer och saknar henne.

Hon och jag hade ett speciellt förhållande, kändes mer som att vi var syskon än kusiner. Det beror säkert på att hon och pappa var så nära varandra, de var mer som far och dotter. 
Även fast vi inte hade träffat varandra på flera månader så var det som vi aldrig varit ifrån varandra när vi väl träffades.
Med Monken kunde man prata om allt. Hon var både duktig på att lyssna och att ge goda råd.

Det hon inte kunde om hästar var inte värt att veta.
Kommer ihåg när jag var mindre och vi var och kollade på hopptävlingar och domarna kallade upp henne för att hjälpa dem med bedömningar som de inte var säkra på, då kände man sig stolt att hon var min kusin=) Eller när jag bara var några år gammal och fick rida ärevarv med henne och Alice när de vunnit en hopptävling.
Det var hon som fick mig intresserad av hästar och hon lärde mig att rida.
Min första häst hette Alice, som även varit Monkens första häst och som hon själv ridit in=)I dag tänder jag ett ljus på hennes grav och minns alla fina stunder vi haft tillsammans ♥♥♥♥

Bloggare för varenda unge

Publicerad 2010-09-22 12:15:33 i Allmänt,


bloggare-varenda-unge-200-150-flickaKämpa för varenda unge!

Varje dag, året om kränks och utnyttjas barn medan omvärlden tittar på – eller bort. Så skulle det inte behöva vara. Alla har vi ett val. Antingen gör du ingenting – eller så gör du någonting. Tillsammans kan vi förändra förutsättningarna för miljontals barn världen över.

Det går att skydda barn mot våld, övergrepp och exploatering. Det går att ge dem trygghet, utbildning och mat för dagen. Och det går att befria barn från ett liv som soldat, gatubarn eller prostituerad. 

UNICEF, världens ledande barnrättsorganisation, finns på plats i regeringskorridorer, slumområden, flyktingläger och avlägsna byar och arbetar dygnet runt för att ALLA barn ska få den barndom som de har rätt till. Det handlar om så självklara saker som till exempel rent vatten, vaccin mot dödliga sjukdomar, bra hälsovård, skola och skydd mot våld, övergrepp och diskriminering.

På unicef.se kan du vara med och kämpa för varenda unge, eller sprid budskapet du också genom att blogga, twittra eller" facebooka" om barns rättigheter.

Vi kanske inte kan förändra världen idag, men allt stort börjar med något litet.
Du kan göra större skillnad än du tror.

Ps. Vill du gå med i vårt nätverk bloggare för varenda unge - läs mer här!Jag har själv varit med i UNICEF i ungefär ett halvår nu och jag skänker 100 kr varje månad. 
100 kr i månaden är inte mycket pengar för oss men det räddar liv i fattiga länder.

100kr är t.ex:
2 paket cigaretter
1½ biobesök
1 inträde på krogen
1½ pizza

Känner du att du kan avstå något av det här för att rädda barn från svält, sjukdomar, prostitution mm?
Gå i så fall in på UNICEFs hemsida och bli världsförälder du också!

Dina pengar går bla till: mjölkersättning för undernärda småbarn, HIV mediciner för gravida mödrar, block och pennor så barnen kan gå i skolan och lära sig läsa och skriva, filtar för kalla nätter, förhindra barnhandel.

Skjut inte upp det och tänka att du ska göra det sen utan gör det NU på en gång!
Om det var dina barn så skulle du väl vilja att någon hälpte dem...

Skit politik!

Publicerad 2010-09-21 09:00:32 i Allmänt,

I´m back again, för ett litet tag iaf=)

Känner att jag måste skriva av mig lite aggressioner!

Alla människor har ju ett fritt val att välja som de själva vill men jag förstår verkligen inte vad det är som får "vanliga" människor att rösta blått!?!

Visst att båda blocken har både för- o nackdelar men att rösta på partier som kränker o disskriminerar de som är sjuka, arbetslösa, gamla och även barn det kan jag absolut inte förstå!
Jag tycker att deras politik är minst lika hemsk, om inte värre, som SD:s. Faktum är att vi vet inte ens mycket om SD eftersom de har inte varit med i regeringen tidigare. Känns som att man gör en höna av en fjäder här, det är väl bara o vänta o se, ge dem en chans. Jag tror knappast att de kommer att kunna göra speciellt mycket skada eller få igenom sina mest extrema åsikter ändå.

Nu är det inte så att jag sympatiserar med SD. Enda anledning till att jag jämnför med dem är att det varit sånt rabalder att de kom med i regeringen pga av deras främlingsfientliga politik. MEN då är min fråga, VAD FAN SKA MAN DÅ KALLA ALLIANSENS POLITIK!!! Den om någon är väl rasistisk!!!
Varför är det OK att stöta ut de svaga i vårt svenska samhälle och varför är det ingen som reagerar då!?!?!?!?! Varför skrivs det inte spaltmeter efter spaltmeter om hur Alliansen tvingar cancersjuka människor, som på sin höjd har några månader kvar att leva, att gå ut o jobba?
Varför reagerar inte folk när sjukskrivna människor, enligt Alliansens "listor" på hur länge man ska vara sjukskriven, blir utförsäkrade o tvingas gå ut o jobba trots läkares avrådan?
Det här gör mig så j-la förbannad!!!Om jag måste välja så ser jag hellre att vi tar hand om och lägger pengarna på våra egna behövande än att vi ska ta in ett överflöd av invandrare som vi inte kan ge jobb o som buntas ihop på samma ställen utan chans att integrera sig i det svenska samhället. Det är det ingen som vinner på. Ta in de som mest behöver det o låt dem stanna kvar i Sverige istället!

Jag hoppas verkligen inte att jag blir allvarligt sjuk eller mister jobbet under de närmsta 4 åren för då kommer man få ett riktigt helvete. Jag lider med de stackare som måste utstå ytterligare 4 år av förnedring och vad som kommer hända med skolorna vill jag inte ens tänka på.
Om det fortsätter med nedskärningar av personal i samma takt som de senaste åren så kanske det är tänkt att våra barn ska klara dig själva på dagis o i skolan eller om de har tur kanske de får en fröken på 20 barn!?!

Känner att jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här men det är nog inte så kul läsning för er så jag avslutar här....för den här gången iaf;-)

Känns iaf lite bättre att ha fått skriva av sig lite=)

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela