Livet på landet

Påskpynt

Publicerad 2009-03-31 19:31:53 i Allmänt,

Vilken skön kväll det har varit, riktigt vårväder.
Vi har varit ute hela kvällen o pysslat på. Var o plockade björkris som vi dekorerat med påskfjädrar o ägg. Vi satte dom i hinkar ute på bron så nu är det påskigt värre där ute=)
Yasmine hittade en kasse med påskägg o kycklingar så hon har gjort påskfint i vardagsrummet också.

Idag har de varit med dagis hos fröken Lotta o fiskat hela dagen o efter det följde Yasmine med Klara hem. När jag kom dit o hämtade henne såg hon ut som en lite påskkärring, hon var alldeles rosig på kinderna efter en hel dag ute på sjön.
Hon har varit en lite surpuppa ikväll. Tror hon är väldigt trött efter att först ha varit ute hela dagen o sen följa med kompis hem efter det så nu ska vi gå o läsa godnattsaga. Får se vem som somnar först, hon eller jag...

Fest i Hybo

Publicerad 2009-03-29 20:46:20 i Allmänt,

Idag är man lite halvseg efter gårdagens festligheter=) Vi kom hem nån gång efter fyra inatt. Vi har legat i sängen o slöat tills klockan var över två idag. Skönt o ligga o dra sig men jag får så dåligt samvete när man bara slöar bort halva dagen, fast man måste ju få göra det ibland också. Känns lite tråkigt att man missar en timme nu när man ställt fram klockan=(

Yasmine kom hem från mommen vid halv fem tiden o då bakade vi pizza, mumsigt=)

Festen i går var jättekul. Nästan alla var uttklädda i diverse fantasifulla kreationer. Vi åt massa god mat, lekte lekar o dansade hela kvällen. Stämningen var på topp.
En av lekarna var spansk julafton, när man ska snurra runt en pinne o sen försöka springa, vi skulle snurra 7 varv runt en hink sen springa till resten av laget  o bytas av. Det blev inte så mycket sprunget för mig, jag lyckades ta mig några steg framåt sen for jag i golvet. Jag har ett stort blåmärke på höften som minne efter det=D  Jag har aldrig klarat av det där, far alltid i backen. Andreas halkade omkull när han skulle springa så han slog huvudet i golvet. Han har en stor bula i huvudet idag, stackarn.
Här kommer massor av bilder från festen.



Så här snygga var jag o Andreas=)


Födelsedags barnen, Carina o Frida


Är dom inte snygga så säg?


Frida rumpar upp sig=P

Här sitter vi o äter av den goda maten.



Alla sjöng o klappade med när bandet spelade


Bandet som bestod av Fridas pappa o bror, Uffe från bonde söker fru o en kille som hette Tony. Det var första gången de spelade tillsammans men de var jätteduktiga. Kvällen till ära hade de döpt bandet till UlfTonyz.


Carina o Frida sjunger Fattig bondräng


Här har Frida kommit på vems idé det var att de skulle gå upp o sjunga=D Jag är heeelt oskyldig...


Här öppnar de presenterna från oss. Vi var ca 10 st som gick ihop o köpte biljetter till en konsert på Orhalla, ett present kort på Kicksaloon o en korg med lite av varje som de kan tänkas behöva på konserten.


Här har de fått en burk med nåt mystiskt innehåll som de håller på o analyserar o funderar på om de ska våga öppna den eller inte=D


Sen fick de rensa fisk o stycka griskött. De fick även med ett grishuvud. Det luktade inte hallonpaj direkt... Det var presenten från Eva.


Jag o älskling


En något överförfriskad älskling röjer  loss på dansgolvet=D

Det var en riktigt lyckad kväll. Tack så mycket goa Frida o Carina för att vi fick komma!

Dagmorfar

Publicerad 2009-03-27 22:01:56 i Allmänt,

Nu har vi fixat klart det sista inför morgondagens festligheter, nästan.
Har fått ett antal oroliga mail från en viss Frida idag vad vi har för nåt lurt på gång=D
Har ev en ny utstyrsel på gång åt älskling, ska kolla lite hemma hos mamma o pappa imorgon om vi hittar nåt som passar.

Sitter o halv kollar på finalen av Let´s dance, hoppas att Magnus Samuelsson vinner. Är grymt imponerad av hur smidig en sån jätte kan vara. Tror att han har tittarna på sin sida, han är ju så mysig o charmig så man kan ju inte annat än o tycka om honom.

Magnus Tarzan Samuelsson och Annika Sjöö. Foto: Daniel Ohlsson/TV4

Idag har Yasmine varit hemma från dagis. Hon har spenderat dagen med moffen istället. De har varit ute o åkt skoter o hälsat på hos grannarna. Är tråkigt att pappa har blivit av med jobbet men han verkar inte allt för deppig över det så det känns ju skönt. Han har suttit här ikväll o planerat att han ska bli dagmorfar istället. Låter bra tycker vi=) Det är ju himla skönt när han kan hämta Yasmine lite tidigare från dagis så hon slipper vara där så långa dagar. Får hon var hos moffen o bli lite bortskämd istället.
Imorgon när vi ska på festen ska hon vara hos mommen o poppa så då får hon bli ännu mer bortskämd=) Hon har bestämt att hon ska äta våfflor där imorgon, blir tredje gången den här veckan=)

Hälsoladdad

Publicerad 2009-03-26 21:06:34 i Allmänt,

Nu har jag lyckats knyppla ihop mitt vänskapsband, äntligen. Blev en liten lättare rund version annars hade jag aldrig lyckats fått det färdigt tills lördag. När jag provade o knyta det runt huvudet så såg jag ut som en barbafigur i huvudet så nu vet jag inte om jag ska använda det. Får se hur det ser ut när jag har plattat o fixat till håret.

Idag har jag varit på hälsokost affären o laddat upp med uppigande preparat=) Hade tänkt o köpa en flaska Chisan, den som de gör reklam för på TV, men innan det var färdigt blev det fyra flaskor med olika preparat. När man köpte Chisan så fick man en flaska Kanjang på köpet, bra mot förkylning, sen blev det en flaska med Ferronol som ska vara bra om man har järn brist dessutom blev det en burk med Super Zink. Tur att jag var där på lunchrasten så jag hade lite bråttom annars hade jag nog fått med mig halva affären=D. Det blev över 400kr men nu jäklar ska jag bli pigg som en liten duracell kanin=D


Mitt hälsoapotek

Kläderna som Andreas beställde till festen var typ 3 storlekar för stora så det är bara o skicka tillbaka dem, synd. Är lite tajt om tid att fixa nya så det blir antagligen vanliga kläder för honom=(
Jag måste sätta mig o sy upp mina byxor för de var lite för långa. Sen ska jag föröka hitta nåt roligt smink men efter det tror jag att allt är fixat till utstyrseln. Sen är det några grejer till som ska fixas imorgon men det kan jag inte skriva om här för då får Frida reda på det...nu blev du nyfiken va, Frida, hihihi=

Nu ska jag skölja ur färgen ur håret sen ska jag kolla på en dokumentär om Josef Fritzl på TV4.
Hur jävla sjuk kan en människa bli egentligen???

Ärad vare gud i höjden, den här har jag gjort i slöjden...

Publicerad 2009-03-25 18:47:07 i Allmänt,

Sitter o försöker knyppla ihop mitt vänskapsband/huvudband, det går åt hel..te. Gick jättebra de första varven men sen blev det nåt knas o allt bara blev en enda stor knöl. Försökt o knyta upp det som blivit fel men det var alldeles för pilligt så jag började om istället men det blev inte heller nå bra. Förstår inte vad jag gör för nå fel!
Ska göra ett nytt försök när jag kommer hem så man kan koncentrear sig på det man gör. Nu hinner jag precis få alla trådar på plats mellan fingrarna så ringer det o jag måste trassla mig loss o sen är allt bara en enda stor rul.
Det är tålamodskrävande o hålla på med sånt här o jag är väl inte den som har det allra största tålamodet när det gäller o hålla på med massa småpill. Det är så tråkigt, måste försöka lura på nån annan o göra det åt mig...

Nu sitter jag här helt själv på jobbet, är 15 min kvar tills jag slutar o det är ganska mycket samtal så nu är det bäst att jag slutar skriva=)

Vänskapsband

Publicerad 2009-03-24 19:39:03 i Allmänt,

Nu har vi varit på en kvällspromenad runt Söromberget, vi tog med oss moffen också. Jag ska försöka komma ut o gå lite mer nu, blir ju lättare när det är ljust längre på kvällarna så man slipper åka in på köping när man ska gå.
Imorgon hinner jag antagligen inte med nån kvällspromenad för då jobbar jag till klockan 19. Jag jobbar bara sena tider den här veckan, typiskt när jag har så mycket som jag skulle behöva göra. Fast samtidigt är det ganska skönt o komma hem när Andreas har eldat så det är varmt o maten är klar=)

Idag googlade jag på vänskapsband o hittade en beskrivning på hur man knyter dem, så om jag hinner ska jag åka på syaffären o handla garn imorgon innan jag börjar jobba. Är bäst o sätt igång med det så fort som möjligt om jag ska hinna få det färdigt innan festen på lördag. Jag ska knyta ett band som jag ska ha runt huvudet så det blir ju rätt så långt, hoppas jag hinner. Sen skulle jag velat haft ett stort peacemärke o ett par 70-tals solglasögon. Får se vad jag hittar.
Andreas ska hämta ut sina kläder imorgon, spännande o se hur de ser ut o om de passar.

Hade massor o skriva om idag men Yasmine tycker att jag ska stänga av datorn o mysa med henne så det är bästa att jag gör det=)

Ha det bra.

En lugn dag

Publicerad 2009-03-22 19:34:00 i Allmänt,

Idag har varit en lugn dag, vi har inte haft så mycket för oss. Vi låg o drog oss till halv tio i morse innan vi klev upp o åt frukost. Sen låg vi o slappade framför TV:n ett tag.



Fler som var trött.

Mitt på dagen bestämde vi att vi skulle gå ut o försöka röja upp i förrådet men när vi kom in där tappade vi suget helt. Hade inte nån ork o börja riva där, vi får ta det en annan dag. Som det är nu tar man sig knappt in, det är grejer överallt. Bara vi orkar ska vi gå igenom allt o se vad man kan slänga eller sälja.


Yasmine i sitt klätterträd, en stor enbuske.


Det blev lite tokigt imorse när Yasmine skulle klä på sig...

Vi tog en skoter tur istället när det inte blev nån förrådsstädning.
Jag o Yasmine på hennes skoter o Andreas på sin. När vi skulle åka över en stor snövall så tippade jag o Yasmine med skotern. Det gick bra men Yasmine blev lite rädd så när vi skulle över den på vägen tillbaka så hoppade hon av medans jag körde/lyfte över skotern=)

Nu ikväll har vi varit hos pappa o ätit Nachos. Det var smarrigt. Är kul o bli bjuden på mat så slipper man stå o laga själv=)

Yasmine o Andreas har just kommit upp ur badet så nu ska jag ta o natta henne. 

Våren är här

Publicerad 2009-03-21 20:19:45 i Allmänt,

Vilken underbart väder det har varit idag. Vi har varit ute hela dagen, från tio i morse till klockan fem ikväll.

Vi invigde våran vedklyv som vi fick i julklapp av pappsen. Det funkade göör bra o nu har vi ved så det räcker resten av vintern/våren. Sen har vi massor av okappad/ohuggen ved som vi ska fixa senare. Är så skönt när man kan fixa sin egen ved istället för o behöva betala dyra pengar för färdig ved, tur att vi har PJ som fixar åt oss=) I början när vi bodde här så köpte vi all ved o det blev skitdyrt. Lite extra jobb men massor av pengar att spara.

Linda har varit här med Alvar o Olle idag o vi har åkt skoter o varit hos pappa o grillat korv o haft det mysigt.
Olle tyckte inte att det var nå roligt att åka skoter. Alvar däremot tyckte om det. Han, jag o Yasmine tog en tur upp på berget. Alvar tyckte att han var en riktig cooling i skoterhjälmen som han fick låna av Yasmine o ville helst ha den på sig hela tiden=)


Yasmine gör sig redo för skoteråkning


Linda o Olle


Alvar, Olle o Linda


Coola älskling i pappsens pilotbrillor


Lillebror Robin


Linda leker affär med barnen


Hittar ni katten? Josefin klättrade nästan ända upp i en av tallarna på vår gård idag. Hon ville "leka" med fåglarna där uppe. Trodde aldrig att hon skulle ta sig ner men till slut klättrade hon ner halva vägen o ramlade resten, som tur var gick det bra. Ett tips, om ni kollar mitt i bilden så ser ni kanske en mörk grej bakom grenarna, det är vår lilla kissemiss.


Vi blev lite inspirerade av det vackra vår vädret idag så vi bestämde oss för att grilla kotletter ikväll. Robban är också här o äter med oss.
Var inte det lättaste att få tag på grillkol så här års men som tur var hade de en påse med briketter på Preem. 

Nu sitter vi här mätta o belåtna o väntar på att Robinson ska börja. 

Fredag

Publicerad 2009-03-20 18:59:44 i Allmänt,

Så var det äntligen fredag igen. Den här veckan har gått väldigt fort, skönt.

Idag har Yasmine varit på teater i Ramsjö med dagis. Tror det var Trollflöjten den hette. De har haft mycket aktiviteter den här veckan. Onsdag var det lilla vasaloppet, i torsdags var 4-års gruppen på teater o sen var de ut o åt lunch på restaurang o idag var de på teater igen.
Det är nog ganska unikt med hennes dagis att de hittar på så mycket med barnen. Varannan vecka är de iväg på badhuset o badar o de har massa olika "utbildningar" där barnen får lära sig bl.a vad man ska göra om man går vilse, de brukar vara ut på restaurang o äta, varje vår åker barnen o alla föräldrar iväg till Furuvik o på sportlovet är de iväg till fjällen. Tycker att det funkar jättebra på dagis nu o Yasmine verkar trivas.
I början när hon nyss hade börjat på dagis så var det lite "turbulent" ett tag men nu funkar det hur bra som helst. Det är så himla skönt.
Idag fick Yasmine följa med Mathilda hem när hon slutade vid två tiden, Mathilda bor granne med oss o praktiserar på dagis. Hon var där o lekte med Jon tills Andreas hämtade henne efter jobbet=)
Nu sitter vi o myser i soffan. Har nyss ätit middag, Kyckling i ugnen med ugnsrostade rotsaker o tzatziki blev det idag.
Var länge sen jag lade in nåt middagstips men jag har inte varit så matlagningssugen på sistone, har mest blivit massa "vanlig" mat.

Sitter o smuttar på det obligatoriska fredags vinet o bara känner lugnet, gud vad skönt det är med fredagkvällar...

Ha en bra kväll.

Torsdags städning

Publicerad 2009-03-19 18:49:07 i Allmänt,

Ahhh vad skönt. Äntligen klar med städningen, för den är gången. Ser väl lika hårigt ut imorgon igen. Funderar allvarligt på att raka av Loke allt hår. Förstår inte hur han kan håra så mycket. Vart kommer allt hår ifrån?

Polly följde med Yasmine hem från dagis idag. Bejja har precis varit hit o hämtat henne. Det är så kul för de leker så bra tillsammans, man märker knappt av dem.

Idag kom min kläder som jag beställt från Ellos, expressfart, inget DHL där inte;-) Allt passade bra men västen var inte riktigt som jag hade tänkt mig fast jag tror ändå att jag ska behålla den. Jeansen var lite långa, som vanligt när jag köper byxor, men jag ska prova dem med klackskor innan jag syr upp dem. 70-tals byxor ska ju vara långa så de kanske blir bra med skorna på.



Så här såg kläderna ut. Nu ska jag bara försöka fixa nåt slags band att ha runt huvudet. Nån som är duktig på handarbeten o kan knåpa ihop ett?

Katastrof!!!

Publicerad 2009-03-18 20:25:58 i Allmänt,

Tror ni jag lyckades hålla mig vaken till Lost började igår? NEJ det gjorde jag INTE!!!

5 min innan det började så tänkte jag att jag ska bara blunda en liiiten stund.
40 min senare vaknade jag o trodde verkligen att jag bara hade blundat i typ 1 min. Glad att jag hade lyckats hålla mig vaken zappade jag över på 4:an bara för att upptäcka att över halva avsnittet hade gått o då kändes det inte som att det var nån idé att börja kolla.
Måste ta reda på om det går i repris. Nån som vet?

Tror jag ska ta o ringa till TV4 o klaga. Hur kan man lägga världens bästa serie så sent på kvällen?!?! Nu när det är så spännande, jag har ju väntat hela vintern på att det skulle börja igen=(

Umeåbesök

Publicerad 2009-03-18 20:13:46 i Allmänt,

Ikväll kom Linda, Alvar o Olle o hälsade på. De har varit hemma i Ljusdal sen i onsdags men vi har inte hunnit med o träffas förens nu.
Vi lagade kasslergryta o ris som vi åt till middag. Blev riktigt mumsigt.
Till efterrätt åt vi cocosbollar.

En kladdig Alvar. Han tryckte i sig sin cocosboll på ca 10 sekunder.


En cocosbolls kladdig o rödrosig Yasmine. De har haft lilla vasaloppet på dagis idag o hade varit ute hela dagen.


Söta lilla Olle

Efter maten gick vi ut o lekte en sväng. Var ut o kollade på kaninerna, gungade o lekte en sväng i lekstugan. Yasmine o Alvar var o kollade på Yasmines skoter o vi bestämde att de skulle komma hit igen på lördag o provåka. De har inte åkt skoter förut så det blir en premiärtur=) Hoppas det fina vädret håller i sig till helgen så man kan vara ute hela dagen. Kanske ta en skotertur upp på berget o fika lite. 
När solen började försvinna så blev det lite småkyligt så vi gick in o lekte en sväng istället.

Nu har de nyss åkt hem o Yasmine somnade i mitt knä i soffan på 2 röda. Har varit en intensiv dag för henne först dagis o sen lek hela kvällen=)

Andreas har hittat kläder till festen. Det blev 70-tal för honom också. Ska bli riktigt spännande att se kläderna när de kommer=) 70-talet here we come!!!
Vi har suttit o kollat på Saturday night fever o spanat in lite balla moves så vi kan rocka loss på dansgolvet...or not. Den dagen Andreas frivilligt skulle gå upp på dansgolvet lär nog aldrig komma... fast man ska aldrig säga aldrig=)

Sitter med ena ögat o kollar på Rent hus. Gud vad äckligt, hur kan man bo så där, vidrigt. Och jag som mår dåligt när det är lite hundhår på golvet hemma. Det kan väl inte finnas nån som trivs o ha det så där skitigt omkring sig...eller? Nä blä ska byta kanal till Arga snickaren istället.

Äntligen Lost!!!

Publicerad 2009-03-17 19:36:37 i Allmänt,

Vi har nyss kommit in från en promenad. Var över till Gumman o Micke o lämnade kläder som vi köpt till Liam o så köpte vi cocosbollar av Mirran. Har precis tryckt i oss en varsin=) Var in o hälsade på Mathilda o Lars en sväng också.
Hämtade in lite ved när vi kom hem så vi kunde fylla på i vedhyllan.
Vilken skillnad det är på kvällarna nu mot för bara nån vecka sen, det är ju ljust till framåt sjutiden. Skönt när man hinner vara ute lite efter att man har slutat jobba. Man blir mycket piggare o gladare när man får lite frisk luft. Jag som sitter stilla inne hela dagarna på jobbet behöver verkligen komma ut o röra på mig.
Vilken skillnad det har blivit sen jag började på DHL, nu är jag nästan aldrig ute o går, förut när jag var arbetslös var jag ute o gick minst en långpromenad varje dag. Och det  har ju satt sina spår också, har gått upp runt 10 kg det senast 1,5 året, suck. Blir till o börja banta men det är sååå tråkigt. Fast nu när det börjar bli ljusare hinner man ta en promenad efter man kommit hem från jobbet. Bättre o äta någorlunda nyttigt o röra mer på sig än o tok banta, roligare om inte annat.

28 mars ska Frida o Carina ha 25 års fest o om man vill får man klä ut sig. Jag har bestämt att jag ska vara hippie o har hittat ett par hippiejeans o en virkad väst som jag ska ta o beställa från Ellos. Tyckte älskling skulle köra på 70-tal á la John Travolta men jag vet inte om han höll med om det...
Nu ska jag ta o betälla kläderna innan jag glömmer bort det så håller jag tummarna att de hinner komma innan festen, o att de passar.

Kanske hinner skriva en sväng till för jag MÅSTE försöka hålla mig vaken till 22:40 ikväll för då börjar Lost igen på TV4!

Skådespelarna i Lost, säsong fem. Foto: TV4

Förstår inte varför de har lagt det så sent!?!

Lofsdalen

Publicerad 2009-03-15 19:40:23 i Allmänt,

Jaha då var man hemma från fjällresan. Var himla skönt att komma iväg en sväng, fast vädret hade kunnat varit lite bättre. Onsdag till fredag så blåste det ganska mycket o solen ville inte riktigt kika fram, lördag däremot när vi skulle åka hem var det strålande solsken o hur varmt som helst. Vi hann med nån timme i solen innan det var dags att åka hem igen.

Det har blivit en del skoter åkande o god mat så man är ganska mör i kroppen. På fredag åkte vi upp till slalom backen o gick på afterski. Första stället vi var på spelade de dålig musik o ljudet var inte det bästa men vi fick höra att det var tre Ljusdalingar, Slim fit, som skulle spela på ett annat ställe så vi gick dit istället. De spelade riktigt bra musik bl.a min favorit låt Brown eyed girl. Vi fick reda på att de skulle spela igen senare på kvällen så vi åkte hem o grillade lite o piffade till oss sen tog vi en taxi dit. Det var bra röj även fast de enda tjejerna där var jag o Frida o kanske två tanter sen var det mest gubbar=)


Så har såg vår gulliga lilla stuga ut.


Spelkväll


Här spelade vi Sanning eller konsekvens o Jimmy ritade mustach på mig. Nästan så jag funderar på o ta o skaffa mig en... Vad tycker ni?


Ute på skotertur. Vi hade packat med oss matsäck som vi hade tänkt äta på fjället men det var så blåsigt så vi fick stanna till nere på sjön o äta istället. 


Suddig bild men det är en ekorre som satt i fåelboet o åt bröd.


Här är vi på Trapper o äter lunch.


Frida fixar till sig innför kvällen.


Skål

Vi var hemma vid fem tiden igår o innan vi varit o hämtat Yasmine o djuren o packat ur alla saker så var klockan åtta. Vi käkade lite sen middag sen så gick vi o lade oss. Vi var så himla trötta allihop.

Idag hann vi vara ute en sväng i det underbara vädret innan det var dags o åka på kalas.
Först var Yasmine till Polly på kalas sen var vi bara hem o hämtade Andreas innan vi åkte o firade PJ för han fyllde 31 idag. Var hemma strax efter fem.
Äntligen kan man sätta sig ner o ta det lugnt ett tag. Ska bara slappa framför TVn o göra så lite som möjligt ikväll. Ladda upp för morgondagen. 

Får se om jag lägger in fler bilder en annan dag för det gick så långsamt att ladda upp dem nu. Sen är det några bilder som jag inte får lägga ut på bloggen, bla när Jimmy o älskling dansar tryckare med varandra=)

Vad har jag glömt?

Publicerad 2009-03-10 22:07:49 i Allmänt,

Hinner med ett snabbt inlägg innan jag ska gå o lägga mig.

Nu har vi packat klart allt som går att packa idag, skönt. Har varit full rulle hela kvällen men nu kan man äntligen sjunka ner i soffan en stund.
Varför känns det alltid som man har glömt nåt när man ska packa? Man går igenom allt o försöker komma på alla tänkbara situationer o vad man skulle kunna behöva. Tror iaf att vi fått med oss det viktigaste, småsaker kan man ju alltid klara sig utan eller köpa.

Ja nu kommer man vara avskärmad från bloggvärlden i några dagar, hoppas jag ska klara mig=)
Däremot blir det nog svårare att vara ifrån Yasmine i fyra dagar, jag saknar henne redan. Det längsta hon har varit borta är två dagar, min lilla prinsessa. Vi har lovat att prata med varandra minst en gång om dagen, känner jag mig själv rätt så blir det nog betydligt fler... 

Ha det så bra. 

Packning o bakning

Publicerad 2009-03-09 21:24:57 i Allmänt,

Ikväll är det fullt upp. Håller på o packar o bakar till fjällresan. Har gjort en sats med matmuffins o två pajer, skönt o ha med lite mat så man slipper stå där o laga. 
Vi sticker iväg på onsdag morgon så vi tänkte ha allt klart så det det bara är o åka iväg då.
Vill få så mycket som möjligt gjort ikväll för imorgon har vi tusen saker som ska göras. Yasmine ska skjutsas till mommen o poppa, djuren ska till olika djurvakter, vi ska hämta släpvagn o hoppas på att skotern går på den, det sista ska packas o jag måste iväg o hämta hö till kaninerna, sen måste vi på bolaget o handla också. Ska bli så kul o åka iväg, fjällen here we come!!!

Som tur var så blev Yasmine pigg igen. Hon o Andreas var hemma idag men hon har inte haft nån feber o varit uppe o lekt så imorgon ska hon på dagis. Var lite orolig där ett tag att vi skulle behöva ställa in resan. Fast vi har ju världens bästa mamma/momme som sa att om hon fortfarande skulle ha varit sjuk så skulle hon ta ledigt så vi kunde åka iaf, tack mammsen för att du alltid ställer upp, puss på dig. Vad skulle vi göra utan dig=)
Tur att hon blev pigg annars hade jag fått dåligt samvete om mamma skulle ha måstat tagit ledigt för att vi ska iväg o roa oss.

Nä nu måste jag ta o fortsätta o packa. 

Självkänsla nu

Publicerad 2009-03-09 12:05:13 i Allmänt,

Hittade det här inlägget på Mamma Beckas blogg o kan inte annat än o hålla med henne i vad hon skriver.

Finns få saker som gör mig så förbannad som människor som ska hålla på o prata skit o lägga sig i hur andra sköter sitt liv. Det är väl en sak att man tycker olika men att prata skit om nån på grund av att den gör saker på ett annat sätt än man själv?!  Måste vara jobbigt att vara så "perfekt" hela tiden. Brukar tänka att det är egentligen de här "perfekta" personerna som det är synd om, för de måste ha grymt dålig självkänsla som måste trycka ner andra för att höja upp sig själva. De borde ta o läsa Mia Törnbloms bok Självkänsla nu.

Självkänsla nu! : din personliga coach visar hur

Have a nice day

Internationella kvinnodagen

Publicerad 2009-03-08 15:31:37 i Allmänt,

Min lilla prinsessa är inge pigg. Hon somnade med mig på soffan för nån timme sen o har precis vaknat. Hon har legat o vilat hela dagen o det är inte likt henne. Hon känns fortfarande jättevarm, känns som om febern har ökat men jag fick inte kolla tempen, får göra det lite senare.
Som det verkar nu så får nog Andreas vara hemma med henne imorgon.
Riktigt typiskt att hon blir sjuk just nu när vi ska åka iväg o när man redan har varit borta så mycket från jobbet, men det viktigaste är ju så klart att hon blir piggare.

Idag är det Internationella kvinnodagen o den har jag firat genom att ligga o lata mig framför TVn hela dagen=) Var ut o matade kaninerna o skottade lite snö nyss men annars har jag inte gjort mycket nytta idag, men det kan vara skönt o ha en riktig slappar dag ibland också.

Måste in på köpingen o lämna tillbaka filmen som vi hyrde igår, hoppas älskling kan göra det medans jag fixar maten=) Blir söndagsstek till middag i idag. 
Filmen, Hancock, var klart sevärd men inte alls som jag hade tänkt mig att den skulle vara. Det kostade bara 19kr o hyra film på Statoil igår eftersom det var melodifestivalen på TV. Bra o veta för oss som inte tycker om o kolla på det där jippot. Varken jag eller Andreas är några schlagerfans direkt... Tycker det har spårat ur totalt på sistone med alla deltävlingar o röstningar. Känns bara som de ska försöka få in så mycket pengar som möjligt på att folk ska ringa o rösta. Nu är jag inte så insatt i om pengarna går till nåt välgörande ändamål för isf är det ju bra men annars tycker jag bara det är lurendrejeri.

Feber

Publicerad 2009-03-08 10:18:52 i Allmänt,

Idag skulle vi egentligen ha varit till Wilma på 1-års kalas men Yasmine har feber så vi blir hemma, synd.

Tyckte hon kändes varm igår kväll o hon verkade lite slö. Kollade tempen nu på morgonen o hon hade 37,8, det är ganska mycket för henne eftersom hon har undertemp i vanliga fall. Hon verkar ändå hyfsat pigg så jag hoppas det är nåt tillfälligt. Vi ska ju iväg till fjällen på onsdag o då hoppas jag verkligen att hon har piggat på sig.


En febrig liten prinsessa 

Myslördag

Publicerad 2009-03-07 21:00:15 i Allmänt,

Ikväll har vi en riktig mysväll. Har ätit en god middag o hyrt en film som vi snart ska börja kolla på. Har köpt ost o kex som vi ska äta till filmen, mumsigt.

Yasmine har varit med moffen o Jon nästan hela dagen. De har åkt både på skotern o bakom den på snowracern. Det tyckte de var riktigt roligt.

Jon, Carl o Yasmine gör sig redo för att åka snowracer bakom skotern

Hon kom in en sväng vid fem tiden o berättade att hon skulle äta hos moffen. Han hade fått ställt sig o stekt pannkakor för det hade hon o Jon bestämt att de skulle ha=)
När hon kom hem vid sju tiden så somnade hon i mitt knä efter ca 15 min, en trött liten prinsessa=)


Så här brukar älsklings godis skålar se ut!!! Förstår inte hur han kan vräka i sig så mycket godis o ändå vara så smal. Tänk om jag också kunde vara så...

Som ni ser på bilden så hyrde vi Hancock, hoppas den är bra. Vi hyr nästan aldrig film nu för tiden, tror inte vi hade sett en enda film som de hade på Statoil så det fanns ju lite o välja mellan.

Nu ska jag duka fram ost o kex så ska vi sätta oss o kolla på filmen.

Ha en trevlig kväll=)

Leklandet

Publicerad 2009-03-07 09:49:35 i Allmänt,

Igår kväll när jag lugnat ner mig lite så lyckades jag få in bilderna från Leklandet, det var inte bara o få in dem i rätt storlek. Ibland hatar jag datorer.


Här är en del av Leklandet. Det var riktigt stort där med massor av labyrinter o annat skoj.


Hoppborgen


Yasmine hoppar ut i rutschkanan. Det var den här jag skrev om i ett tidigare inlägg som jag med fara för mitt eget liv lyckades klänga mig upp för.


Alvar i tigerrutschkanan. Den här lyckades Yasmine få mig att åka två gånger. Det gick grymt fort o både jag o Yasmine fick brännmärken på armbågarn när vi försökte bromsa farten lite. Men det var kul också, man blir som barn på nytt=)


Yasmine i fängelse


Yasmine på cykelbanan. Är många bilder som blev suddiga men det var inte det lättaste att lyckas fånga barnen på bild överhuvudtaget o att försöka få dem att vara still i några sekunder var inte o tänka på.


Alvar o Olle i mini Leklandet för de lite mindre barnen. Fast Alvar for omkring som en tok i det stora Leklandet också. Jag skulle försöka o hålla koll på honom åt Linda men han försvann ganska fort in bland alla tunnlar o labyrinter. Det är ju tur att det är inte direkt nåt de kan göra illa sig på.


Vi mammor satt mest o latade oss o kollade på barnen=)


Lunchtime. De hade riktigt bra mat o det fanns ganska mycket o välja på också.


Yasmine o Alvar klättrar.


Yasmine o Victor


På eftermiddagen kom självaste Leo på besök. Alla barnen ville klappa o kramas med honom, fast Yasmine tyckte han var lite läskig o ville inte gå fram.


Yasmine snusar på Olle.


Mammas prinsessa

Efter över 5 timmar på Leklandet började barnen att bli ganska trötta



Så då tyckte vi det var dags o åka hem


Jag tror att alla barnen hade en riktigt rolig dag med massor av bus o lek. De verkade väldigt nöjda när vi åkte hem.

Hemmaman?

Publicerad 2009-03-06 18:56:44 i Allmänt,

Arrrggghhhhh jag blir tokig.
Har försökt lägga in bilder från Leos lekland som Linda mailade till mig men det går inte, skit grejer.
Ska försöka egen en annan dag när jag har lite bättre tålamod.

Igår när jag kom hem från jobbet så hade älskling storstädat hela huset, skruvat ihop vedhyllan o maten stod på bordet=) Försökte igen o övertala honom att bli hemmaman men han tyckte inte det var nån bra idé, synd.
Andreas har varit hemma med Yasmine igår o idag eftersom det är sportlov o dagis har stuckit iväg till fjällen, vi kände inte för att följa med dit.

Jag slipade o målade vedhyllan igår kväll o idag när jag kom hem idag så hade älskling satt upp den o lastat in ved. Det blev jätte bra o nu slipper vi IKEA kassarna som dräller omkring överallt. Dessutom får vi in ungefär tre IKEA kassar med ved i hyllan så då slipper man springa ut o hämta ved så ofta=)

Så här blev det

Yasmine vill också var med på bild



Umeå resan

Publicerad 2009-03-04 19:09:55 i Allmänt,

Nu har vi kommit hem i från Umeå.

Vi kom hem vid 15 tiden så nu har jag packat upp, slängt lite tvätt i tvättmaskinen, ätit lite mat o plöjt igenom några bloggar. Har inte läst en endaste blogg sen lördag!!!

Vi kom iväg strax efter nio på söndag morgon.
Andreas skjutsade oss till Emma o P-Å där vi lyckade pressa in vår packning i en redan full packad bil, blir en hel del packning med 4 barn... 

Resan dit gick riktigt bra, efter lite ommöblering av barnen så var de riktigt duktiga. Vi stannde en sväng vid högakusten bron så barnen fick springa av sig o ta kiss paus. Sen stannade vi på Max i Ö-vik o åt lunch.


Oscar

  
Yasmine o Victor

Vid halv fyra tiden var vi framme i Umeå.
Efter att vi lyckats få in all packning o installerat oss så lagade vi nachos till middag. Sen var det dags att natta barnen o det gick över förväntan, trots att det var sex barn som skulle lägga sig så somnade alla utan större problem, skönt.
Vi började kolla på en Beck film men vid tio tiden så  satt alla o halv sov så vi hoppade i säng, vi var rätt så trötta efter bilfärden.

På måndag var vi in till stan o shoppade. Vi hade tänkt vara ute o åka pulka i en backe som låg alldeles i närheten men det blåste o snöade så vi tyckte det var bättre att åka in på stan.

Jag hittade en flanell pyjamas till mig själv o lite kläder till Yasmine.

Vi var på Kina resturang o lunchade. De hade en kombinerad kinamats o pizza buffé, lite mysko blandning men perfekt när man har barnen med sig.


Linda o stor Olle (måste skilja på Ollarna med stor o lill Olle, även fast båda är små)


Emma o Victor på Kina restaurangen

Efter att vi proppat i oss alldeles för mycket mat gick vi o kollade lite mer i affärer o på ett snöhus som de har byggt mitt på torget.

Snöhuset.

Inne i snö huset spelade de musik o Oscar o Yasmine passade på o dansa lite. DISCO.


Oscar i snöhuset

De hade även byggt upp massa olika snöskulpturer som stog uppställda efter gågatan.


Ett sjölejon tror jag att det här var.

Barnen var så duktiga, inte nå gnäll eller grin även fast vi var ute några timmar.

När vi var klar tog vi bussen tillbaka. Barnen fick leka inne efter som det var så dåligt väder ute men det gick hur bra som helst. De har varit helt underbara hela resan, nästan inget bråk över huvudtaget. Man var ju lite orolig innan att de skulle bråka hela tiden. Det var ju ändå sex barn som skulle samsas i en inte allt för stor lägenhet, men de har skött sig jättebra, goungar.


Nästan hela barnaskaran samlade runt matbordet, lill Olle fick ingen korv utan fick nöja sig med välling istället.


Hela busgänget, Inte det lättaste att hinna fånga alla på bild samtidigt.


På tisdag åkte vi på Leos Lekland som låg en bit utanför Umeå. Där blev vi kvar hela dagen. Vi kom dit vid halv elva o var kvar till klockan fyra. Barnen lekte o for omkring så gott som hela tiden o tyckte att det var jätte kul. Vi fikade o åt lunch där. Tyvärr så tog batterierna slut i min kamera, som vanligt, så jag hann inte knäppa några kort men Linda knäppate massor av kort som hon ska skicka över till mig så jag lägger ut dem som fort jag fått dem.

Jag o Yasmine åkte en tiger ruschkana, gick hur fort som helst så jag höll på o fara alla världens väg men kul var det.

Här är tiger rutschkanan. Hittade en bild på deras hemsida.

Sen skulle hon ha upp mig i en annan typ hoppborgs rutschkana. Trodde aldrig jag skulle lyckas ta mig upp i den, halkade o snubblade men till slut lyckades jag, tur att det inte var så mycket folk där just då=)

Fick hänga med en sväng in i labyrinterna också, så man fick sig ett litet träningspass där=)

När det var dags o åka hem tror jag ändå att alla barn var rätt så nöjda. Yasmine somnade i bilen.
När vi kom hem(till Linda) så gick Emma o Linda o hyrde en film som vi kollade på när barnen gått o lagt sig. Det var nån fransk thriller, inte allt för bra men den gick o titta på. De hade köpt chips o dipp också så vi satt o myste o pratade lite skit. Passade även på o packa inför morgondagens hemresa.


Alvar i lådan


Linda o lill Olle


Linda o stor Olle


Lill Olle sitter i Yasmines knä. Hon är så söt med honom, vill snusa o pyssla med honom så fort hon får chansen.
Nu blir det väl ännu mer tjat om ett småsyskon..........


Yasmine o Alvar. Yasmine sitter o pratar med pappa i telefon.

I morse var det så dags med hemresan. Vi kom iväg vid halv nio o var som sagt hemma vid tre tiden. Vi stannade o lunchade efter vägen. Barnen somnade en sväng o det blev en lugn resa.

Det var jätte kul o komma iväg o få träffa Linda o barnen men det är himla skönt att vara hemma igen också. Har saknat älskling o djuren o det ska bli så skönt att få sova i en riktig säng istället för o trängas på en 90is madrass.

Nu ska jag slappa framför TVn sen ska jag gå o lägga mig i tid, är riktigt trött o imorgon ska jag iväg o jobba igen.


Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela