Livet på landet

Som vi har längtat!

Publicerad 2011-11-27 08:33:39 i Allmänt,

Vilken lycka när man kollar ut genom fönstret i morse och det är alldeles vitt på backen och snön fortsätter att vräka ner=D

Äntligen julkänsla!

Jag och Yasmine sprang ut i pyjamas och hämtade in adventsljusstaken som vi hade glömt att packa upp.

Nu ska det ätas första adventsfrukost med tomtegröt och skinkmacka=)

Dåligt samvete

Publicerad 2011-11-26 19:26:39 i Allmänt,

Det fungerad inte nå bra alls med Stampe och hans nya kompis=(
Jag släppte ihop dem i morse men han tryckte upp stackars Katja i ett hörn och höll på och grymtade och "naggade" på henne så hon blev alldeles vettskrämd stackarn.
När jag buttade bort honom blev han helt galen och försökte bitas så till slut fick jag lägga en filt över honom och sätta in honom i buren. Blev riktigt besviken att det inte fungerade.
Förstår iofs att Stampe blev helt till sig över att helt plötsligt få en kanintjej men han kunde ju ha varit lite snällare på henne.

Arg och besviken ringde jag till Emma och berättade vad som hänt och kollade om vi kunde göra ett byte, hon tar tillbaka Stampe och vi hämtar en till tjejkanin från samma kull. Snäll som hon är så sa hon att det var inga problem.
Yasmine blev jätteglad över att få två lite lugnare kaniner. Stampe har alltid varit väldigt sprattlig och lite bitig av sig så hon har inte vågat hålla på så mycket med honom.

Ikväll när vi var till Emma och lämnade Stampe och hämtade hem en till kaninbebis så fick jag så himla dåligt samvete.
Att vi bara överger Stampe. Usch, vad hemsk jag känner mig nu!
Jag som hatar att göra mig av med djur i onödan.
Inte för att jag tror att han får det dåligt hos Emma men att vi bara överger honom.

Jag försöker att intala mig själv att det här kommer bli bättre ändå i slutändan. Det är ju Yasmines kaniner och det är ju roligare för henne att ha kaniner som hon kan hålla på med...

Julklappar

Publicerad 2011-11-26 19:08:41 i Allmänt,

Idag blev det några julklappar handlade, känns som jag har bra koll på julklappsläget.
Tycker att jag har lyckats riktigt bra i år med att få till passande klappar till de flesta. Många lite speciella grejer som jag hoppas kommer bli uppskattade.

Det är alltid lika svårt att handla julklappar till mamma och pappa som aldrig önskar sig nånting.
"-Inte ska du köpa några julklappar, lägg pengarna på nåt annat istället."
Men i år har jag hittat bra grejer till både mamma, pappa och poppa=)

Min bön till snöguden igår funkade inte=(

JAG VILL HA SNÖ!!!!!!

Jul inne, vår ute

Publicerad 2011-11-25 23:18:59 i Allmänt,

Nu börjar julen komma på plats i vårt hem. Julgardiner, dukar, stakar och stjärnor är på sin plats och imorgon kväll när Yasmine är hemma igen så ska vi go wild and crazy med resten av julpyntet=)

Lyxade till det i år med inhyrd fönsterputsning, dessutom så strök Yasmine och Andreas alla gardiner och dukar så det var bara för mig att sätta upp grejerna=)
Yasmine åkte till mommen och poppa och ska sova över där. Imorgon skulle de baka pepparkakor medans jag och Andreas åker på köpingen och handlar lite julklappar.
Nästa helg styr jag och Linda kosan mot Birsta för att shoppa mer julklappar.

Idag var vi till Emma och hämtade en lite kanintjej som sällskap till Stampe. Yasmine har döpt henne till Katja, eftersom hon hade namsdag idag. Hon får sitta inne i Stampes bur i natt så får Stampe vara i inhängnaden så hon kan komma till ro lite och de kan få lära känna varandra innan vi släpper ihop dem imorgon. Hoppas att det funkar bra och att de blir kompisar. Stampe är helt lyrisk och studsar omkring och vill så gärna leka med sin nya kompis. Katja var lite rädd i början men nu har hon kollat läget i buren och ätit lite grönsaker och pellets.
Tyvärr för Stampe så kommer han att mista sina kulor för några kaninbäbisar vill vi inte ha. Ska boka en tid för kastrering efter jul.


Nu ska jag krypa till kojs så man är pigg imorgon.
Ska be en liten bön till snöguden att vi ska få snö också, hoppas det funkar=)

Natti natti!

Busy day

Publicerad 2011-11-24 08:51:41 i Allmänt,

Ikväll kommer jag nog inte att komma i säng förrens sent i natt, jag har tusen saker som ska göras.

*Företaget som ska putsa fönstern kommer imorgon och för att underlätta för dem(och göra det billigare för oss) så ska alla blommor och lampor tas bort och det ska torkas runt fönstren och på fönsterbrädorna.

*Vi har dessutom städdag på torsdagar så resten av huset ska också snyggas till.

*Yasmine ska på disco på fritids.

*Jultidningarna har kommit så de ska hämtas och ev börjas sorteras upp.

*Jag måste in och handla efter jobbet.

*Jag har fredagsfika imorgon så jag ska hinna baka nåt gott.

*Julgardinerna ska strykas

Andreas ska jobba över och jag slutar inte förrens 17 ikväll så vi får lägga på ett kol om vi ska hinna allt. Men å andra sidan så är det ju inte världens undergång om vi inte hinner allt i kväll heller. Det finns ju fler dagar på veckan=)

Kräklukt

Publicerad 2011-11-22 21:24:35 i Allmänt,

Idag har jag och Yasmine varit på Dollar och fyllt på med lite nytt julpynt. Det blev lite ljus, tomtar, julpapper och annat juligt kuligt.

När vi kom hem så gjorde vi en storstädning på hennes rum och rensade ut saker som hon inte använder längre. Det gick riktigt fort när vi hjälptes åt hela familjen. Stampe var också med men han försökte mest bara äta upp alla grejer=)

Jag brukar alltid göra en storstädning inför julen då jag dammar allt och rensar ur garerober, skåp och lådor. Det känns så berfriande att få rensa bort massa skit!
I år tänkte jag dela upp det och ta ett rum i taget istället för att man ska slita ihjäl sig och ta hela huset på en gång.
Yasmines rum och badrummet är redan avklarat och till helgen tänkte jag att vi skulle ta köket sen är det värsta gjort.

Igår när vi kom hem så tyckte vi att det luktade kräkas inne på kontoret så vi gick omkring och sniffade vart lukten kunde komma ifrån. Till slut kom vi fram till att det nog var en kartong som luktade så vi tog ut den, men lukten satt ändå kvar. Jag skurade hela rummet men ändå så luktade det fortfarande imorse.

Ikväll när jag kom hem så fortsatte jag att sniffa runt därinne och till slut hittade jag vad lukten kom ifrån. I en avskuren petflaska hade Yasmine gjort en "röra" av mjöl och vatten som hade stått och surnat och det både såg ut och luktade spya, blä!
Nu är iaf lukten äntligen borta=)

Måndag

Publicerad 2011-11-21 20:01:08 i Allmänt,

Nu är skrivbordet på plats och vi har börjat på att fylla det med grejer och fixa till därinne.
Ska fortsätta imorgon.
Jag hade tänkte sätt upp några vita lackhyllor upp mot taket som man kan ställ lådor på.
Tyvärr så blev det en massa fula rör där när vi drog in vattenburen värme men då kom jag på den smarta idén att sätt hyllor och lådor för så slipper man se dem=) Dessutom får vi massa mer förvaring=)

Första helgen i december ska jag iväg till Birsta så då blir det en sväng på IKEA och handla lite tyg och en matta dit in.
Skönt att äntligen få till nåt vettigt i det rummet. Det har nästan alltid varit ett ställaundansakerrum. Ett tag var det gästrum men sen vi byggde pannrummet och fick bygga igen ett fönster in dit och tapetsera om så har det inte fyllt nån speciell funktion.

Vi har varit till Järvsö och köpte ett par ridstövlar till Yasmine. Jättefina så gott som oanvända för 50kr, hittade dem på FB=) Nu fattas det bara ett par ridbyxor så har hon hela ridmunderingen. Jag ska försöka hitta ett par som hon kan få i julklapp.
Säkerhetsväst har ju vissa också men jag tror bara det bygger en falsk säkerhet. Ramlar man av hästen så är det oftast andra ställen än västen skyddar som man gör illa sig på.
Jag har klarat mig utan skyddsväst trots alla tokiga hästar som man blev uppslängd på när man var yngre. 
Med hjälm och ett sunt förnuft klarar man sig långt.

 
Jag och min häst Pionita för ca 15 år sedan=)

Söndag

Publicerad 2011-11-20 21:12:09 i Allmänt,

Skrivbordet är färdigmålat, väntar bara på att det ska torka riktigt. Imorgon ska det sättas ihop och flyttas in i kontoret, sen är det bara att fylla på med grejer i det.

Jag och Yasmine har bakat lussebullar. Vi gjorde vårt bästa för att försöka få lite julkänsla, trots att det ser ut som förhöst ute=( Vi drog iaf igång en julskiva och nynnade med i låtarna medans vi bakade.
Det blev några vanliga lussebullar och några med vaniljfyllning, smaskiga.

Vi har varit ut i förrådet och hämtat in kartongen med ljusstakar och stjärnor och kollat om alla fungerar.
Det var bara en ljusstake som inte funkade också en stjärna men det är bara en vanlig glödlampa som behöver bytas.
Jag ska åka iväg nån dag till veckan och köpa en eller två nya ljusstakar och en ny slinga att ha ute.

Sen börjar det bli dags att plocka fram och stryka julgardinerna så de är klara att hängas upp efter fönsterputsningen på fredag.
Yasmine frågade om hon inte kunde få stryka gardinerna, gärna för mig=) Fast under övervakande förstås.
Igår sov hon hos moffen och hon hade hjälpt honom att stryka och sätta upp julgardiner=) Mammas duktiga stor tjej!

Operation julpyntning påbörjad

Publicerad 2011-11-19 13:24:23 i Allmänt,

Hela familjen vaknade strax efter sju i morse och jag kände mig riktigt pigg och utvilad=)

Jag och älsklingen hade knappt hunnit fått upp ögonen innan vi slängde oss upp för att kolla ut om det kommit nån snö i natt...besvikelsen var stor när vi såg att det inte kommit en endast fjutt flinga ens=(

Vi har iaf varit ute och plockat gran- och enris och pyntat med ute, satt upp en ljuslinga och lite andra julsaker. Den ena slinga var det bara några lampor som lyste på så vi måste införskaffa en ny.

Jag har även börjat måla skrivbordet som vi ska ha i rummet som ska bli kontor.
Det är ju så tråkigt att behöva vänta på att färgen ska torka.
Ska gå ut i pannrummet och se om det har torkat någorlunda så jag kan stryka på det igen.
Det kommer nog behövas minst tre strykningar eftersom det var rött och oranget innan och nu ska det bli vitt.

Ikväll ska vi till Linda och Mathias och äta älggryta och dricka lite gott för att fira Mathias som fyllt år=) Jag har laddat upp med massa spel som vi ska ha med.

Breaking dawn

Publicerad 2011-11-18 17:57:17 i Allmänt,

Igår var jag och Moa på bio och såg Breaking dawn.

Vi gick och tog en kebabtallrik först och pratade lite och försökte komma ihåg hur förra filmen slutade.

Som tur var så var det inte så lång kö och alldeles lagomt med folk inne på bion.

Tyvärr fick vi bara dreggla en gång när Jakob tog av sig tröjan;-) men filmen var helt ok. Den var inte riktigt lika bra som de tidigare men helt klart sevärd.

Nu väntar vi på att del 2 ska komma snart så ska vi gå på den också=)

Mysigt med lite tjejkväll med mitt lilla ♥

Efter filmen så följde Moa med hit hem och sov över. Hon hade studiedag idag så hon stannade här hemma och jagade kaninen som hade rymt istället=)

Yasmine blev lite ledsen att hon inte hann träffa Moa eftersom hon hade somnat när vi kom hem igår och imorse när vi åkte så låg Moa och sov=( Hoppas hon kommer tillbaka snart igen så vi får mysa lite mer med henne.






Det blir massa lånade bilder nu när vi inte har nån fungerande kamera.
Hoppas Yasmines jultidningpremier kommer snart för hon tog bla en kamera.

Det måste jag ju säga, vilka premier de får och vad mycket pengar!
Yasmine sålde för runt 3500 och då fick hon 3 DVD filmer, en kamera, en glassmaskin, en locktång med massa olika delar, 1,5 kg godis plus 1005kr i kontanter!
Riktigt bra tycker jag!

Jag vill ha massor med jul

Publicerad 2011-11-18 17:42:47 i Allmänt,

Fredag igen, underbart!

Jag känner att jag är på ett strålande humör idag=) Det ska visst bli snö på söndag, ev redan ikväll!

Tänk vad underbart det skulle vara om man vaknade upp imorgon och snön låg vit och vacker på backen=)
Nästa helg är det ju första advent så det är verkligen på tiden att snön tar och kommer snart.

Jag älskar verkligen vintern och framförallt JULEN!!!

Less is not more när det gäller julen för mig.
Då ska man vräka på ordentligt med massor av julpynt, STOR gran, ljusslingor överallt, massor av god mat och julgodis, julmusik dygnet runt, massor av härliga människor och så klart massor av julklappar!

Tänk när man hittar den där perfekta julklappen, då är min lycka gjord!
December är min favorit månad. Tänk all planering och alla förväntningar inför julen. Jag går som på moln hela december, helt lyrisk.

FVar och hämtade ut ett paket med några julklappar idag.
De ska läggas undan så att jag kan slå in dem sen när snön har kommit och julkänslan har infunnit sig.
Det är viktigt det där med julklappsinslagningen. Den ska helst utföras med massor av snö ute, tomtar överallt och underbar julmusik=)

Vi ska inleda lite smått med lussebullsbakning imorgon eller på söndag=)
Sen måste jag ta fram julgardiner och alla mina kartonger med julpynt.

På fredag så kommer Addera hit och putsar fönstren sen ska jag sätta upp julgardinerna.


Halloweenfest

Publicerad 2011-11-16 21:20:20 i Allmänt,

Nu har jag äntligen fått tummen ur och fört över bilderna från kameran till datorn.
Såg nu att det är bilder ända sen vi var i Stockholm i sommras... vaddå jag är väl inge seg;-)

Här kommer några bilder från Yasmines halloweenfest.











Trasigt objektiv

Publicerad 2011-11-15 20:01:19 i Allmänt,

Idag fick vi tillbaka våran kamera och det var obejektivet som hade gått sönder=( De skull kolla på POs om det gick att reklamera det, håller tummarna.

Jag ska iaf passa på att föra över bilderna från kameran till datorn så jag kan lägga upp lite bilder från Yasmines halloweenfest=)
Men först blir det Äntligen hemma!

Skallebank from hell!

Publicerad 2011-11-14 13:32:56 i Allmänt,

Blev hemma från jobbet idag på grund av att jag har sån fruktansvärd huvudvärk=(
Kände imorse när jag vaknade att jag hade ont men gick ändå upp och gjorde mig i ordning och åt frukost men sen kände jag att jag inte skulle klara av att jobba så jag skjutsade in Yasmine på skolan och åkte hem och lade mig.
Har legat på soffan hela dagen och inte orkat göra många knop. Började må illa för nån timme sen också. Hoppas det går över till imorgon så jag kan åka och jobba.

Jag hade jätteont i huvudet hela förra veckan också och inga mediciner hjälpte.
Har hört fler som har mått likadant så det kanske är nåt som går.

Nu måste jag strax ta mig upp från soffan och åka in och hämta Yasmine från skolan.

En lugn lördag

Publicerad 2011-11-12 19:30:47 i Allmänt,

Nu sitter man mätt och belåten efter en supergod middag bestående av helstekt ytterfilé marinerad i smoked hickory marinad med rostade rotsaker/grönsaker och kantarellsås till. Ett glas rött till också så klart;-)



Ytterfilé är ju så grymt gott att helsteka! Den blir så saftig och god och det är svårt att misslyckas med den.

Idag har vi som sagt varit barnvakt till Maximus och vi har mest varit hemma och pysslat på, var in på köpingen en sväng och handlade lite gott till kvällen.

Trots att jag har tagit det så lugnt idag (tog till och med en liten taktikvila efter lunchen) så har jag inget dåligt samvete. Annars brukar jag alltid känna mig så onyttig om jag inte har hundra saker att göra när jag är ledig.

Imorgon däremot så har jag planerat in lite saker. Tänkte att jag skulle fixa till Yasmines gamla skrivbord och sätta in det i ett rum som för tillfället inte har någon speciell funktion mer än ett skräpsamlar rum. Vi behöver mer förvaring för pärmar och papper.
Tänkte att jag ska såga till det och måla det vitt. Hoppas vi har lite vit färg hemma annars får jag måla det senare.

Ska ev gå igenom lite saker i förrådet och se om det är nåt man kan sälja.
Tycker att köp och sälj sidan på FB är så himla bra eftersom det bara är folk i närheten som säljer saker där. Hittar man nåt på blocket så är det oftast flera mil bort=(

Nu ska jag vara lite social med familjen och pappsen som är här=)

Godmorgon!

Publicerad 2011-11-12 07:24:18 i Allmänt,

Idag är vi barnvakt till Maximus.
Han kom för en timme sen när Linda skulle åka och jobba.
Vi ligger på soffan och tittar på barnprogram och väntar på att resten av familjen ska vakna.

Sömntutorna=)

Cannelloni med skinka

Publicerad 2011-11-11 22:51:32 i Allmänt,

Dagens middag blev cannelloni med skinkfyllning. Det blev riktigt smaskigt. Det är första gången som jag gör cannelloni men vi kommer garanterat att göra det fler gånger.

Här kommer receptet om det är nån som är sugen på att prova:

Blanda en halv ask vanlig philadelphiaost och en ask philadelphia med tomat och pestosmak med finhackad skinka, soltorkade tomater, lite riven ost (jag tog västerbottenost), basilika, salt och peppar.
Fyll cannellonirören med ostsmeten.
Häll lite ostsås i botten på en ugnsform.
Lägg ner cannellonin i formen och täck med tomatsås och resten av ostsåsen.
Ställ in i ugnen 20-30 min på ca 200 grader.

Servera gärna med en god sallad till.

Man kan köpa färdig tomat- och ostsås om man vill, jag gjorde mina själv. Jag hade i parmesan i ostsåsen för lite extra smak.

Smaklig måltid!

Tråkigt med recept utan bilder men vi har ju tyvärr ingen kamera för tillfället och mobilen är det så krångligt att föra över bilder från. Sen hade jag inte en tanke på att fota maten när jag gjorde den heller för den delen.

Typiskt!

Publicerad 2011-11-10 19:10:39 i Allmänt,

Bara för att vi tänkte sälja vår systemkamera så har det nu blivit nåt fel på den=(

Andreas var in med den på POs idag så de skulle kolla vad det kunde vara. De trodde att det kunde var objektivet som det blivit nåt knas med och isf skulle det kosta 2000kr för ett nytt!
Hoppas det är nåt annat fel. Fast Andreas har hittat betydligt billigare objektiv på nätet så det går ju att beställa därifrån istället om det skulle behövas.

Vi känner att vi vill ha en mindre enklare kamera eftersom ingen av oss är speciellt insatta eller intresserade av vad alla inställningar på systemkameran är till för.

Jag har hittat en kamera på nätet som jag skulle vilja ha men först måste vi få den gamla såld.

Håller tummarna att det bara är nåt enkelt, billigt fel på kameran.

Aaaaahh vad arg jag är nu!!!

Publicerad 2011-11-08 18:04:12 i Allmänt,

Hur j-vla dum får man vara!?!

Läser LjP idag om jakthunden som blivit vargdödad (konstigt att det alltid är jakthundar som blir vargdödade och väldigt sällan vanliga familjehundar, kanske för att vi ansvarsfulla hundägare inte släpper våra hundar vind för våg i skogen!) och hundägaren tycker att han skulle få ut minst 250000 kr i förlust för hunden eftersom hon var en framstående avelstik och ev valpar skulle kunnat säljas för 10000-12000 kr st!  
"Det är inte vi jägare som vill ha varg och om allmänheten nu vill ha det tycker jag att det minsta man kan begära är att de är med och betalar vad det kostar"

Skulle det vara någon skillnad i ersättning för hunden om den blir dödad av varg än om den tex blir påkörd av en bil?!?

Bara för att inte alla är idioter som vill utrota vargen så ska vi alltså betala jägarna för att de är så ansvarslösa att de släper ut sina hundar i vargtäta områden och sen blir de såååå ledsna när något händer deras "älskade" hundar (som för övrigt ofta sitter inlåsta i hundgården större delen av sina liv, när det inte är jakt då för då duger de minsann)

Att man dessutom genast börjar prata om pengarna man förlorat istället för familjemedlemmen som man förlorat säger ju också en hel del.

Skulle det hända mina hundar något så skulle det knappast vara det första jag skulle tänka på. Jag skulle inte tänka på pengar övehuvudtaget utan bara vara ledsen för att jag förlorat en älskad vän.


Är det några som ska utrotas så är det sånna här idioter!!!


Känns lite bättre nu när jag har fått skriva av mig lite aggressioner.

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela