Livet på landet

Blä för pollen

Publicerad 2012-05-31 20:36:22 i Allmänt,

Nu får det räcka med den här jäkla pollen! Är så sjukt trött så jag vet inte vad jag ska ta mig till. Kroppen vill göra tusen saker men hjärna säger nej. Orkeslös!!!
Jag får väl ge med mig och prova allergimedicin men man kan ju bli ännu tröttar av den sägs det och blir jag tröttar än jag varit idag så kommer jag inte ens orka hålla ögonen öppna.
Säkert gör ju en stressig dag på jobbet och trist väder sitt till med för igår kände jag mig hyfsat pigg.
Varannan dag den här veckan har jag varit så här sjukt trött för att nästa dag ha energi att orka gör massa saker igen. Får hoppas att morgondagen bjuder på mer energi för då ska jag och en kompis sätta väv hemma i hennes hall=)
Tänk om jag kunde dricka kaffe åtminstone så kanske jag skulle bli lite piggare men jag kan verkligen inte, tycker det är så äckligt så det spelar ingen roll hur mycket mjölk jag spär ut det med. Känns som jag ska kräkas bara jag smuttar på det!
Men imorgon är en ny dag och dessutom är det fredag så då har jag bestämt mig för att vara pigg och fylld med massor av energi!

Omelett, lätt som en plätt

Publicerad 2012-05-30 18:07:50 i Allmänt,

Ett frukosttips om man försöker att undvika kolhydrater är att förbereda en omelett som man sen kan ha i kylskåpet och bara ta en bit på morgonen och värma på.

Jag har ofta brukat gjort äggröra och även fast det går fort så kan det ibland vara lite knappt om tid när man ska iväg på morgonen.
Då har jag istället gjort en omelett i ugnen som jag sen delar upp så den räcker några dagar.

Jag brukar ta 6 ägg, nån dl mjölk och vispgrädde, lite keso, kryddor och ibland nån god riven ost som jag vispar ihop och häller i en ugnsform och stoppar in i ugnen tills den "stannat".
Sen är det bara att ta en bit på morgonen och värma på i micron, superenkelt. Den brukar räcka 5-6 dagar.
Till det brukar jag äta nån finncrisp med pålägg, skinka, sallad eller nåt annat som man har hemma för tillfället.

Finn crisp

Publicerad 2012-05-28 21:30:58 i Allmänt,

Det här är min och resten av familjens nya favorit.




De är så krispiga och goda och dessutom är de bra om man försöker att inte äta så mycket kolhydrater=)
Jag tycker att de mättar lika bra som en vanlig macka men de är mycket nyttigare.
Goda både att äta som de är eller med goda pålägg på.

Försöker ju att äta så lite kolhydrater som möjligt nu och jag hade faktiskt gått ner 1kg förra veckan. Ändå känns det absolut inte som att jag bantar eller går på nån diet.
Jag kör inte nån superhård diet men ersätter det mesta av kolhydraterna.
Jag provade ju LCHF förut och det funkade bra till en början men sen blev jag helt matt och orkeslös så jag kunde inte fortsätta med det.
Nu är det mer åt GI hållet istället. Jag vill inte hålla på att äta massa onödigt fett.
Jag dricker fortfarande Modifast till lunch på jobbet men funderar på att sluta med det för jag har börjat tyckt att de är så sötsliskiga. Men samtidigt är de enkla och bra att ha på jobbet så slipper jag ta med mig matlådor. Jag har några påsar kvar, får se om jag fortsätter tills de tagit slut. De är ju inte så bra om man vill äta lite kolhydrater.

Friday!!!

Publicerad 2012-05-25 19:51:47 i Allmänt,

Så var det äntligen fredag igen! Bästa dagen på hela veckan.
Slutade klockan två idag, som alltid på fredagar. Hade lunchmöte med jobbet på hembygdsgården där vi åt god mat ute i solen och pratade lite jobb.
När jag slutade åkte jag och klippte mig och uträttade lite ärenden. Precis när jag kom ut från frissan nyfixad i håret så kommer det världens regnskur, efter det var jag inte så snygg i håret.
Var på granngården och handlade lite mer blommor som jag planterade när jag kom hem. Lagomt tills jag var klar med det kom nästa regnskur, perfekt med lite extra vatten på blommorna.

Nu har vi precis ätit grillat á la LCHF. Helgrillad fläskytterfilé med grillade grönsaker, baconlindad sparris, halluomi, beasås och ädelostsås. Gott! Och inte blir man så äckelmätt heller när man skippar kolhydraterna=)

Imorgon ska vi med ett helt gäng till Torön. Vi har bokat bord så först blir det grillbuffé sen skaka rumpa till Engmans=) Kommer bli så roligt!
Yasmine skulle vara hos mormor imorgon men hon ville åka dit redan idag så hon blir borta hela helgen. Det blir så tomt utan henne ♥

Nu ska jag gå över till pappa och utklass dem på luftpistolsskytte=) Andreas åkte dit i förväg.

Ha en bra fredag!

Vilken dag

Publicerad 2012-05-24 22:17:56 i Allmänt,

Har haft sjukt mycket att göra på jobbet idag då halva gruppen var borta. Hann bara ta en kort lunch så det blev ingen promenad idag=(
När jag kom hem så började vi klyva ved sen var det torsdagsstädning, läggning av barn, hårklippning och färgning på mannen, packa till Yasmine som ska sova hos mormor i helgen, skriva handlingslista tills imorgon och förbereda morgondagens middag. Hann iaf klart med allt tills Revenge började=)
Nu ska jag ta en soldusch och plocka fram kläder tills imorgon sen blir det sängen.

Oj kom precis på att det är BB! Måste ju kolla på det. HEJ DÅ!

Styrketräning

Publicerad 2012-05-23 19:53:47 i Allmänt,

Dagens motion blev lunchrundan och ett pass på vedbacken. Vem behöver dyra gymkort=P
Nu är ena vedhögen uppkapad bara klyvningen kvar.
Jag tycker det är riktigt roligt att få slita, släpa och lyfta. Styrka är min starka sida, konditionsträning däremot tycker jag inte lika mycket om. Jag är grymt klantig, eller kanske snarare oförsiktig, när jag håller på och arbetar. Lyckas alltid få massor med skrapsår och blåmärken.

Nu är sommaren här!

Publicerad 2012-05-22 21:58:31 i Allmänt,

Vilket fint väder det har varit idag!
Nu känns det att sommaren är på väg. Jag har till och med klippt gräset för första gången i år nu ikväll. Det luktar så somrigt och gott av nyklipptgräs. Mindre kul var att jag inte tänkte mig för och hade mina vita adidas skor när jag klippte gräset så nu är de inte vita nå längre=(

Pappa och Andreas har börjat kapa veden så i helgen blir det väl mitt jobb att klyva den=) Hoppas att det blir så bra väder som de har lovat.

Pappa kom hit med fyra pallkragar till mig som han hade tigt till sig när han tvättade en bil åt nån=) Mina snälla, goa pappa! Ska handla lite färg och måla dem sen ska det planteras i dem. Tror det blir morötter och potatis...

Jag måste börja knäppa lite kort igen så det blir lite roligare här på bloggen. Nu blir det bara massa text. Kommer knappt ihåg när jag använde kameran sist.

Lunchrunda

Publicerad 2012-05-21 21:01:51 i Allmänt,

Den här veckan har jag en timmes lunch så idag tog jag en promenad.
Hittade en alldeles lagom runda på 3km som jag tänkte att jag ska gå de dagar jag har lång lunch, har det varannan vecka. Skönt att komma ut och röra på sig när man sitter stilla större delen av dagen på jobbet. Fast det känns lite konstigt att gå ut och gå utan hundarna.

Fejkad

Publicerad 2012-05-20 20:40:32 i Allmänt,

Då har man fejkat till sig igen då.
Färgat håret, färgat ögonbrynen och fejkat solbränna =)

Tänk vad mycket man kan göra idag för att modifiera sitt utseende.
Smink, plastikoperationer, botox, lösnaglar, lösögonfransar, färga hår (lite överallt på kroppen ;), sola solarium eller använda brun utan sol, löshår....listan går att göra lång.

Man kan tycka vad man vill om alla dessa "hjälmedel" men det finns nog inte många vuxna idag som är helt "naturliga".

Semesterplanering

Publicerad 2012-05-20 16:31:31 i Allmänt,

Vi trotsade regnet och åkte på barnensdag i parken idag. Jag, Yasmine och Jon mötte upp Linda och Maximus där.
Yasmine börjar nog bli lite för stor för det men det är ändå roligt att de ordnar med lite evenemang för barnen. Att det mesta dessutom är gratis är ju jättebra så alla barn kan vara med=)
Som vanligt var kön till ponnyridningen alldeles för lång. Tänker inte stå och vänta över en timme för nån minuts ridning, speicellt inte med tanke på att grannen har häst som Yasmine får rida på när hon vill. Som tur är så var inte Yasmine heller sugen på att köa så länge.
Barnen fiskade i fiskdammen, åt glass och kollade på polis- och brandbilen sen lyssnade vi på småstjärnorna, det är så gulligt när barnen sjunger.

Jag håller på att planerar vad vi ska hitta på i sommar när man har semester.
Än så länge har vi Furuvik inbokat i slutet av juli. Det blir jag, Emma och Linda som åker och campar i två dagar med barnen=)
En resa till Stockholm ska det också bli, då åker vi hela familjen. Vi ska kolla om Andreas syrra vill bytlånas boende annars blir det hotell. Har hittat ett perfekt hotell i Solna som ligger i Skandinaviens största shoppingcentrum=) Jippi!!! Dessutom har jag en kompis som bor i Solna så då har man nära till henne med. Det tar bara 9 minuter in till Stockholm därifrån och tunnelbanan var alldeles i närheten. Shopping och Grönan står på agendan.
Skulle även vilja åka till Umeå och hälsa på Linda. Det hoppas jag att vi kan boka in i början av augusti.
Sen räcker det med resor, vi ska ju hinna med allt här hemma med samt ha semester och bara slappa=)

Nu ska jag gå och skölja ur färgen ur håret.

Rabatten på plats

Publicerad 2012-05-19 22:29:17 i Allmänt,

Nu står nya rabatten på plats, fattas bara lite blommor nu.
Älskling har snickrat ihop en ram och jag har grävt och skottat grus för att få den på plats.
Var på granngården och handlade några säckar med jord och några funkiaplantor. Ska ta några ormbunkeplantor från pappa bara de har kommit upp sen skulle jag få några plantor av min faster.
Just nu ser det lite pluttigt ut med bara några pytte plantor i ena hörnet men bara allt kommer på plats och får växa till sig så kommer det nog att bli bra=)

Vi har fått riktigt mycket gjort ute i trädgården den här långhelgen. Köpte plantor och planterade i blomlådor och krukor igår så nu kan sommaren gärna få komma.
Köpte tomat och paprikaplantor till växthuset också men de får stå inne ett tag till tills det blivit lite varmare väder ute.

Ikväll har vi haft vänner på besök och käkat hemlagad kinamat. Gott!
Nu börjar jag känna mig lite trött efter en hel dag ute med massa arbete, blir nog snart sängen.
Imorgon ska vi till parken på barnensdag=)

Planteringdags

Publicerad 2012-05-17 23:21:38 i Allmänt,

Det var som tur var inte magsjuka som Yasmine hade=) Det har hänt några gånger förut att hon har hostat så hon har spytt. Däremot så hade hon inte orkat att åka till skolan igår med tanke på hur lite sömn det blev.

Idag har vi fixat ute. Jag och Andreas har tagit undan det sista skräpet efter stormen och försökt att elda upp kasan som belv men det gick inget vidare, det var alldeles för blött.
Vi var in på Granngården och handlade jord till växthuset och smultron till Yasmine land. Så nu i kväll har jag och Yasmine gjort i ordning i växthuset och satt lite fröer. Timjan, basilika, olika salladsorter, brytbönor och rädisor har vi sått än så länge. Sen när det blir lite varmare ska vi plantera gurka och tomater också.

 
Mina två favorit kryddor


Imorgon ska jag och mamma åka till Hudik och hälsa på mormor som ligger på sjukhuset. Hon är inge vidare pigg för tillfället så det känns skönt att åka dit och hälsa på.
Blir en lite sväng på stan med och kolla om man hittar nåt skoj=)

Kort övernattning

Publicerad 2012-05-16 10:42:25 i Allmänt,

Det blev inte mycket till övernattning för Yasmine igår.
Kvart över tolv på natten ringde telefonen och det var en av fritidsfröknarna som berättade att Yasmine hade kräkts, så det var bara att kliva upp och hämta hem lilla fröken.
Var antagligen för att hon ätit massa chips som hon kräktes, dessutom hade de hört att hon låg och hostade innan.
Vi blev iaf hemma idag så hon får vila upp sig, hon har inte sovit så mycket. Vi kom inte i säng förens närmare halv två.
Nu går tvättmaskinen för fullt så det är ju skönt att det är bra väder för att hänga ut tvätten idag.

Nu ska vi gå ut en sväng och få lite friskluft och sol.

Ensam hemma

Publicerad 2012-05-15 20:52:50 i Allmänt,

Mannen är på kurs i Stockholm och Yasmine ska sova på fritids där de har övernattning för ettorna ikväll.
Så det är bara jag hemma, alldeles ensam=( Tur att jag har två stora tuffa vakthundar iaf=)

Jag och Emma tog en promenad i Måga efter att jag lämnat av Yasmine på fritids. De sista hundra metrarna joggade vi och även fast det bara var ca 300 meter (fast både jag och Emma var överens om att det måste ha varit 500meter) så är jag riktigt stolt över mig själv. Man måste börja nånstans och med tanke på att jag inte har sprungit sen man gick i skolan så är jag nöjd=)

Jäkla pollen!

Publicerad 2012-05-13 14:50:19 i Allmänt,

Känner mig helt tömd på energi och det känns som nån har proppat bomull i huvudet på mig=(
De sista tre åren har jag börjat känns av pollen och blir alltid lika trött och orkeslös.
Nu hoppas jag att det snart är över så jag kan få tillbaka min energi.

Jag och en kompis har en utmaning att vi ska komma igång och börja motionera mer.
Jag ska ta ner motionscykeln till nedervåningen och börja ställa klockan 15 min tidigare på morgonen så jag hinner cykla några kilometer, ca 3-5km till att börja med. Jag vet att jag kommer ha sjukt svårt att ta mig upp men nu blir det till att ta sig i kragen, jag vet ju att jag mår så mycket bättre efteråt.
Vi ska dessutom ta oss ut och jogga, minst två dagar i veckan vill jag iaf hinna med. Jag joggade upp till vägen och tillbaka idag, inte långt men man måste börja nånstans=)

Jag vill verkligen gå ner 5 kilo till midsommar och vet att jag klarar det om jag bara kämpar på.
Jag har stått stilla i vikten (till och med gått upp) alldeles förlänge nu, dags för ett nytt ryck!

Jag fortsätter med modifast till lunch på jobbet och sen till middag blir det LC diet, jag plockar bort så mycket kolhydrater som möjligt och äter mest protein och grönsaker. Till frukost blir det endera havregtynsgröt eller äggröra.
Har man familj och heltidsjobb så är det svårt att hinna med att planera och laga massa olika rätter därför tycker jag det är lättast när man kan äta samma som familjen, bara plocka bort kolhydraterna och ersätta med nyttigare alternativ. Det ska vara så lätt som möjligt så man inte tappar inspirationen=)

Jag kommer däremot aldrig slaviskt att följa någon diet, blir man bortbjuden på mat eller vill äta nåt extra gott ibland så kommer jag att göra det. Man ska njuta av livet också!

Trädgårdsplanering

Publicerad 2012-05-08 18:38:01 i Allmänt,

Jag håller för fullt på att planera våran trädgård. Har gjort en jättefin ritning över hur jag vill ha det=)
Jag är en sån person som gärna vill ha massa blommor och en grönskande vacker trädgård men jag har absolut inga gröna fingrar och intresset är inte heller det största för att ligga och påta runt i jorden.
De rabatter vi har nu har jag täckt med markduk och bark för att minimera ogräs rensningen.
Det kan var roligt att pyssla i trädgården när man har lust med det men jag vill inte behöva känna mig tvungen att göra det.

Jag har iaf gjort en lista på vilka växter jag vill ha och allt som allt skulle det gå på ca 5000kr. Inte så farligt ändå med tanke på att det är till flera nya rabatter, en häck på ca 30meter, några träd plus till växter till växthuset och några krukor.
Det som däremot drar iväg ordentligt är kantstenarna som vi vill ha för att skilja gräsmattan från grusgången. Jag vill dessutom lägga plattor framför bron och göra en uteplats på framsidan.
Dessutom vill vi bygga ett trädäck på sidan av huset där vi kan ha grillplats, en mysig utemöbel och ett utebadkar.

Så nu är frågan om vi ska använda pengarna vi får tillbaka på skatten till en utlandsresa nästa vår, som vi hade planerat, eller om vi istället ska lägga dem på trädgården...
Just nu kan jag säga att det lutar åt trädgården och sen väntar vi ett år till med att resa utomlands.
En resa är ju underbart mysig och avkopplande men en fin trädgård kan man njuta av betydligt längre.

Det som isf står på att göra listan är:
*Så ny gräsmatta där vi grävde när vi byggde pannrummet
*Gräva ut, bygga upp två nya stora rabatter och plantera växter
*Bygga ett sten rös och plantera växter där
*Lägga plattor framför bron
*Sätta X antal meter kantsten
*Göra uppfarten större samt lägga markduk och fylla på med grus
*Lägga plattor till en uteplats på framsidan
*Bygga trädäck
*Plantera träd
*Gräva ur och plantera häck runt gården

Det känns som vi får prioritera vad vi ska börja med, tror inte vi hinner med allt i år med tanke på att vi har veden som ska kapas och klyvas plus att man vill hinna njuta lite av sommaren med.
Känns som planteringarna är prio ett sen får vi ta resten när vi hinner=) Inte riktigt min melodi att skjuta upp saker, har jag fått en idé så vill jag genomföra den på en gång=)

Är det nån som känner sig manad att hjälpa till så tas all hjälp tacksamt emot=)

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela