Livet på landet

Gävle

Publicerad 2013-11-29 21:53:57 i Allmänt,

Nu är det dags att knoppa in då klockan står på ringning imorgon. Då blir det shopping i Gävle hela dagen, på handlingsfria dagen;-)
Hoppas på att hitta allt jag har planerat för isf är alla julklapparna klara:-)
Det ska även bli kul att träffa brorsan och att äta årets första julbord:-)

Klippta

Publicerad 2013-11-29 17:28:32 i Allmänt,

Resultatet av klippningen blev lugg.Eftersom jag gått och kännt mig så ful och tråkig i håret en längre tid så ville jag ha en ordentlig förändring utan att ta bort så mycket på längden. Därför bestämde vi att vi skulle klippa lugg. Det känns lite ovant men jag tycker om det:-)

Yasmine klippte topparna och fick en grön fjäder i sitt hår.

Svettigt

Publicerad 2013-11-28 21:04:09 i Allmänt,

Efter nästan tre veckors uppehåll så var det jäkligt skönt med ett svettigt träningspass. Känslan efteråt är så otroligt skön!

Imorgon ska jag och Yasmine klippa oss. Det är verkligen på tiden då det är ett halvår sen jag var iväg sist. Jag håller på att spara ut håret. Ska bli skönt att få en frisyr igen så jag slipper ha det uppsatt hela tiden.

På lördag åker vi till Gävle och julshoppar och sen ska vi äta julbord med lillebror.

Jul i vårt hus

Publicerad 2013-11-27 21:12:13 i Allmänt,

Julstämningen smyger sig på mer och mer och sen vi fick upp gardiner, julstjärnor och ljusstakar så sitter jag bara och myser och beundrar vad otroligt vackert det är med jul.
Jag gör mitt bästa för att glömma vädret ute som är helt katastrofalt idag! Den lilla snön som låg på backen och gjorde allt lite vackrare är nu bortregnad och det är plusgrader ute igen:-(
Ge mig minusgrader och snö, snälla!Idag var jag och handlade små paket till Yasmines paketkalender och nu är de inslagna och lagda på sin plats i kalender, redo att börja öppnas på söndag.

Dop

Publicerad 2013-11-23 18:45:38 i Allmänt,

Eftermiddagen har spenderats i Järvsö på dop för Yasmines kusin Ingela.Efter dopet bjöds det på mat och fika på Nors bygdegård.
Vi har precis kommit hem och jag känner mig helt slut. Har ont i huvudet då ljudvolymen var rejält hög vid middag. Ligger på soffan och har tänt en brasa i kaminen och värmer upp mig och vilar huvudet en stund.

Inte rätta feelingen

Publicerad 2013-11-22 17:30:03 i Allmänt,

Har precis avslutat den traditionella fredagsmiddagen, nachos.
I helgen har vi ett extra barn och för tillfället låter det som de har varit gifta i 50 år när de sitter och tjafsar om nåt;-)

Jag måste hitta nåt att ha på mig till dopet imorgon. Funderar på svarta byxor, vit tröja och kavaj men det kanske är lite tråkigt på ett barndop. Jag får gräva igenom garderoben och se vad jag hittar. Nåt ska jag väl kunna få fram.

Den riktiga fredagsfeelingen har inte infunnit sig då jag vet att jag måste upp och åka till jobbet igen imorgon. Jag hatar verkligen att bli väckt av väckarklockan, jag vill få vakna av mig själv och kunna ligga och dra mig ett tag innan jag kliver upp.

Trots att helgen känns rätt så fullbokad så måste vi försöka få tid att julstäda och få upp julgardiner och adventsstakarna eftersom vi kommer vara i Gävle nästa helg. Tur att jag har gjort klart det mesta av städningen i köket då det är där och i badrummet det tar mest tid.

Julklappar

Publicerad 2013-11-21 20:11:32 i Allmänt,

Var iväg på Dollarstore på lunchen och handlade lite nya julgardiner och julklappspapper. Imorgon kommer nog en del av de julklappar vi beställt på nätet och med en nyfiken liten tjej så är det bäst att slå in klapparna så fort som möjligt.
Nästa helg åker vi till Gävle och julshoppar och hälsar på lillebror. Det känns som jag ligger bra till på julklappsfronten i år. Har koll på läget.

Nu på lördag ska vi ha utbildning på jobbet så det blir en korthelg, bara massa jobb men det blir ju extra komptimmar eller pengar iaf.
Resten av helgen kommer bestå av dop och julstädning.

Matkasse

Publicerad 2013-11-20 19:03:00 i Allmänt,

Är med i en fb grupp som heter Matkassen och blir bedrövad av hur många människor i Sverige som lever i fattigdom och vissa dagar inte ens har mat på bordet. Jag har inbillat mig att ingen i Sverige ska behöva svälta men när man ser ärende efter ärende där, ofta ensamstående mammor, behöver hjälp med mat och kläder för att de står helt utan skyddsnät. De hamnar i kläm mellan olika myndigheter och får ingen hjälp. Det värmer även i hjärtat att se hur många privatpersoner som är villiga att hjälpa dessa människor och de flesta ärenden är lösta inom några timmar tack vare godhjärtade människor.
Jag håller utkik efter ärenden där någon i närheten behöver hjälp men än så länge har det mest varit på orter långt bort.
Jag tycker det är en fantastisk idé av de eldsjälar som dragit igång sidan och jobbare ideellt med detta dygnet runt!

Bjällerklang

Publicerad 2013-11-20 18:23:17 i Allmänt,

Idag känns det lite bättre och efter att ha kollat ut genom fönstret och sett att det kommit snö i natt så höjds humöret ytterligare.
Äntligen känns det som att det finns hopp om en vit vacker jul:-)

Mindre roligt är att jag har varit vaken sen tre i natt då grannens får och hästar rymde och bestämde sig för att ställa sig utanför vårt sovrumsfönster. Det ena fåret har en bjällra runt halsen och jag vet inte hur den lyckades men den stod och bjällrade över en timme och efter det kunde jag inte somna om:-(

Josefin

Publicerad 2013-11-19 20:44:56 i Allmänt,

Nu har Josefin fått somnat in.
Hon somnade i min famn och det var ännu jobbigare än jag hade trott. Yasmine blev jätteledsen så jag höll tillbaka tårarna för att kunna trösta henne.
När vi kom hem satt vi länge i soffan och lät tårarna komma och pratade om det som hänt. Nu när hon gick och lade sig så tyckte hon att det kändes bättre men att det fortfarande kändes i hjärtat♡

Jag och Andreas begravde henne på baksidan tillsammans med våra andra husdjur som somnat in. Det kändes lite bättre efter det men som Yasmine sa, det känns fortfarande i hjärtat.

♡♡♡Vila i frid vår älskade vän och tack för de år vi fått spendera med dig♡♡♡


.

Publicerad 2013-11-19 07:12:01 i Allmänt,

Usch idag känns det inge bra alls.
Igår kväll kom Josefin och lade sig bredvid mig och var jätte kelsjuk, precis som om hon känner på sig vad som ska hända.
Jag låg och klappade och kelade med henne en lång stund och sen har hon sovit i vår säng hela natten.
Det gör så ont i hjärtat.

Vi har knäppt massa kort på henne nu på morgonen så vi har till minne av henne.

Andreas ska åka med henne till veterinären men jag känner att jag måste försöka sluta tidigare från jobbet så jag kan vara med när hon somnar in och få träffa henne en sista gång.


Svåra beslut

Publicerad 2013-11-18 21:32:55 i Allmänt,

Nu har vi tagit beslutet att vi tyvärr måste ta bort vår ena katt...

Hon har fortsatt att kissa inne så gott som dagligen och igår kände vi att det fick vara nog när hon hade både kissat och bajsat i Yasmines soffa plus att hon hade kissat på två ställen bredvid den och i en av hundbäddarna.
Ingen av oss mår bra av att ha det så här så imorgon ska Andreas åka till veterinären med henne.
Vi bestämde oss igår men idag hade vi börjat tveka tills vi hittade en ny kisspöl på golvet.
Det kommer bli tomt efter henne men jag intalar mig att det är bäst så här...

Träning

Publicerad 2013-11-17 16:24:31 i Allmänt,

Gud vad jag skulle behöva ett hårt svettigt, pass på gymmet nu!

Det är två veckor sen jag var iväg sist och nästa vecka lär det knappast bli nåt heller då det nu är min tur att vara förkyld:-(
Nu får det vara slut på sjukdomar och krämpor!
Jag gick upp till vägen och slängde sopor idag och blev helt slut.

Jag behöver motion och träning för att må bra. Fast det konstiga är att ryggen har varit bättre de senaste veckorna, när jag inte har tränat. Jag misstänker att det är nån kota som ligger fel för när jag går mycket så får jag jätteont i nedre delen av ryggen. Jag kanske borde åka till sjukhuset och kolla upp det igen men sist jag var dit hittade de inget, fast å andra sidan var det en helt värdelös "undersökning" de gjorde också. Jag håller mig helst borta från sjukhus.

Nya recept

Publicerad 2013-11-15 16:59:09 i Allmänt,

Det var bara jag som tog mig iväg till jobbet idag. Yasmine hostade så hon spydde igår kväll och sen låg hon och hostade hela kvällen och natten så hon och Andreas blev hemma idag. Lillhjärtat♥

Nu har vi ätit middag, olivkycklinggryta med basilika. Hittade recept på Icas app som jag laddade ner för ett tag sen. Jättesmidigt med massa nya recept som man kan prova på.

Nu väntar vi på att Idol ska börja.

Kortvecka

Publicerad 2013-11-14 19:27:13 i Allmänt,

Imorgon är det back to business igen.
Både jag och Yasmine är less på att vara hemma nu och känner oss relativt pigga så vi gör ett försök.
Det är skönt att vara hemma nån dag men det blir tråkigt i längden.

Eftersom det är jag som har fredagsfika imorgon så har jag bakat en chokladfudgekaka. Jag misslyckades med den men har gjort mitt bästa för att dölja skavankerna så vi får se imorgon om den är ätbar eller om det blev pannkaka av allt.

Min tur

Publicerad 2013-11-14 08:02:05 i Allmänt,

Jaha då var det min tur att bli sjuk.
Det var meningen att jag skulle jobba idag och att Andreas skulle vara hemma med Yasmine men jag vaknade i morse med halsont, täppt näsa och rinnande ögon så det kändes lika bra att jag fortsätter vara hemma.
Vi trodde att Yasmine var på bättringsvägen men nu hostar hon så hon håller på att kräkas:-( Verkar vara en riktigt ihållande förkylning.
Idag så bäddar vi ner oss framför tvn och tar det lugnt.

Julpyssel

Publicerad 2013-11-13 15:39:11 i Allmänt,

Efter att ha suttit inne i två dagar kände vi att vi behövde ut och få lite frisk luft så vi gick en runda i skogen och samlade kottar till julpyssel.
När vi kom in knöt vi fast trådar i dem och sprayade dem med snöspray. Nu hänger de på tork i pannrummet och sen ska vi pimpa dem med pärlor och fina band.


Jag passade även på att bära in alla kartonger med julpynt så de får stå inne och "tina upp" innan det är dags att börja sätta upp allt. Det gäller att vara ute i tid;-)

Mörkare

Publicerad 2013-11-12 21:05:26 i Allmänt,

Jag kände inte att jag trivdes riktigt i min ljusare hårfärg. Jag kände mig blek och tråkig så nu har jag färgat det mörkbrunt och känner mig mer som jag igen:-)
Det sägs att man blir blekare i mörkare färger och det är kanske sant men jag känner tvärtom.

Nu är det bara en klippning som saknas. Jag har sparat ut håret och har inte varit till frisören sen i juni så det är verkligen på tiden med en uppfräschning.

Inte så dumt

Publicerad 2013-11-12 09:28:54 i Allmänt,

Jag måste faktiskt erkänna att jag tycker det är riktigt mysigt att vara hemma och vabba. Liga och mysa och äta frukost i sängen och få extra mycket kramar av en ynklig liten sjukling är inte helt fel. Att dessutom få tid att göra massa saker hemma är inte heller fel.


Längtan

Publicerad 2013-11-11 20:00:09 i Allmänt,

Åhhh vad jag längtar till jul nu!
Nu vill jag ha snö, några minus grader och lön så jag kan handla massa julklappar!
Jag vill börja sätta upp julsaker och massa belysning utomhus.
Jag vill baka pepparkakor, lussebullar och julgodis.
Jag vill lyssna på julsånger och gå i julpyntade affärer.
Jag vill slå in fina julklappar.

Vi har faktiskt tagit beslut att ha en fejk gran i år. Det tar emot lite men samtidigt så kan vi sätta upp den mycket tidigare och få njuta av den lite längre utan att den barrar massa. Jag får köpa en grandoftande wunder baum och hänga i granen så kan jag låtsas att det är en riktig gran:-)

Jag letade fram lådorna med julsaker i helgen och ska nog bära in dem imorgon så jag kan gå igenom om det behöver införskaffas några nya julgrejer och kolla så allt fungerar. Man kan ALDRIG få för mycket julpynt!

Vab

Publicerad 2013-11-11 17:41:22 i Allmänt,

Idag blev en vabdag då lillpluttan är hängig och har ont i halsen.
Hon har legat i sängen eller soffan hela dagen och ätit glass, det får man göra om man är sjuk;-)
Medans har jag passat på att påbörja julstädningen lite smått med att torka ur all lådor och skåp i köket. Skåpen vet jag inte om jag har torkat ur en enda gång sen vi flyttade hit så det var på tiden.
Vi brukar alltid ta en helg innan första advent då vi gör en riktig storstädning i hela huset. I år tänkte jag försöka dela upp det lite istället så slipper man offra en hel helg på städning, tråkigt.

Farsdag

Publicerad 2013-11-10 12:57:19 i Allmänt,

Köttgrytan står och puttrar på spisen till ikväll då jag ska bjuda de bästa papporna i mitt liv på farsdagsmiddag♥
Till efterrätt blir det varm kolasås med lingon och glass.

Den här dagen har gått otroligt sakta. Det har redan hunnits med både frukost, lunch, brobyggande, vedinbärning, matlagande, filmtittande och en massa annat och klockan är inte ens ett.
Tror jag ska försöka få med mig tweenisarna och mannen ut på en promenad. Jag känner att jag behöver ut och röra på mig.

Morgonstund har guld i mun

Publicerad 2013-11-09 12:48:55 i Allmänt,

Nuförtiden så vaknar jag alltid tidigt på morgonen på helgerna. Det är sällan jag sover längre än till sju. Så länge jag känner mig pigg så gör det ju inget men det är lite tråkigt att jag blir trött så tidigt på kvällarna. När man jobbar hela veckorna så vill man få ut mesta möjligt av helgerna.
Det som är bra med att komma upp i tid är att man hinner få mycket gjort på förmiddagen.

Nu ska vi sätta upp ventilationer i huset och hoppas att vi kommer få bättre luft inomhus. Som det är nu luktar det alltid instängd sommarstuga, blä. Jag hatar äckliga lukter, vill att det ska vara rent och fräscht.

Blä vecka

Publicerad 2013-11-08 15:48:12 i Allmänt,

Kisshistorierna fortsätter, om än något lindrigare idag men jag orkar inte lägga mer energi på det just nu.
Idag är det fredag och äntligen några dagar ledigt. Har inte mått nå bra alls den här veckan, illamående och trött:-( Pga det har det inte blivit någon träning heller och då blir jag ännu tröttare och lite smågrinig. Ska försöka ta några promenader nu i helgen så jag får röra mig lite och andas friskluft och bli på bättre humör.
Nu vill jag ha snö, massor av vit härlig snö. Det här vädret är så tråkigt och deprimerande!

Katt #!*&@%¿!!!

Publicerad 2013-11-07 21:28:21 i Allmänt,

Idag ångrar jag varje krona jag lagt ut på katt jäkeln!
När vi kommer hem så har hon kissat på tre ställen på golvet i Yasmines rum plus i hennes soffa! Och det var INTE luktfritt de här gångerna!
Alla tre lådorna var rena så det finns ingen anledning att hon inte skulle kunna gå på dem.
När hon dessutom alldeles nyss tänker sätta sig och kissa på golvet mitt framför ögonen på oss kände jag att mitt tålamod tog slut. Då åkte hon in på toa där hon fick sitta instängd ett tag men efter att hon suttit och jamat och klöst på dörren konstant så stod jag inte ut längre och släppte ut henne.
Förhoppningsvis har jag lugnat ner mig snart men just nu vill jag inte se kattskrället.

Har hotat henne med att om det händer igen så åker vi till veterinären för sista gången för hennes del! Får se om hon fattade vinken;-)

Vi har haft en katt förut som kissade inne i flera år och det tänker jag inte gå igenom igen. Jag ger henne några veckor till men blir det ingen ändring så blir det tyvärr slutet för henne...

Det börjar ljusna

Publicerad 2013-11-06 19:41:45 i Allmänt,

Jag måste säga att jag blev glatt överraskad när jag skulle betala hos veterinären idag:-) Dels blev behandling billigare än jag hade trott och sen var maten också billigare. Jag trodde att det var 2 kg för 527 kr men det var 4 kgs påsarna som kostade det.
Om man följer fodertabellen på maten så ska en 4 kg påse räck 1 månad till båda katterna.
De senaste dagarna har hon inte kissat på golvet så nu hoppas jag att allt ordnar upp sig och att hon kommer att bli bättre.
Antagligen är det för att jag bytte sand som hon slutade gå på lådan men det var ju tur i oturen att hon började kissa på golvet för annars hade vi inte upptäckt hennes njurproblem.

Nu ska vi tillbaka till veterinären om ca en månad så de får väga henne och se så allt ser bra ut.

Njur problem

Publicerad 2013-11-05 18:28:16 i Allmänt,

Imorse ringde veterinären och berättade att de analyserat blodprovet och att det är njurarna det är fel på samt att hon var uttorkad. De ville att jag skulle dit igen idag så de fick ge vätska upp henne. Jag fick en tid vid min lunch så jag stressade hem och hämtade Josefin sen till veterinären där de gav henne två stora sprutor med vätskeersättning under huden i nacken. Hon fick en stor puckel där av all vätska men nu har den försvunnit.
Jag fick med mig lite matprover för att se vilken hon tycker bäst om så det håller vi på att testa nu.
Jag fick även en ny tid imorgon då de ska ge henne mer vätska och jag ska välja vilket specialfoder vi ska ha.
Jag skulle betala imorgon så vi får se vad det här kalaset slutar på.
Det dumma är att vi kommer måste ge båda katterna av specialfodret då det kommer vara omöjligt att försöka ge dem olika mat, alltså dubbelt så dyrt:-( Hon kommer behöva äta av det resten av livet.

Jag har också varit iväg och köpt nya kattlådor och olika kattsand så nu har vi tre lådor utplacerade med tre olika kattsands varianter. Hoppas att nån av dem faller damen i smak så hon slutar att kissa på golvet.

Veterinärbesök

Publicerad 2013-11-04 21:15:19 i Allmänt,

Var till veterinären med vår ena katt idag då hon har börjat kissa inne. Hon dricker jättemycket och kissar lika mycket, dessutom är det ofta nästa genomskinligt.
Vi hade lyckats tagit ett urinprov som de kollade upp och det var inte urinvägsinfektion men de såg att urinet var väldigt okoncentrera så de tog blodprov som de skulle analysera och höra av sig imorgon. Ev kan det vara något med njurarna. Isf blir det specialfoder, svindyrt! Apropå svindyrt så gick det lilla besöket på över 1400 kr... Där rök hotellnatten:-(
Men vad är väl en hotellnatt jämfört med att ens djur ska må bra. Har man skaffat djur så får man vara beredd att lägga lite pengar på dem.

Första julklappen

Publicerad 2013-11-03 15:33:16 i Allmänt,

Har varit och handlat på mig lite Yankee candle ljus från Chabby chick boden idag. Det blev tre olika dofter. Jag hittade även en julklapp, den första för i år, så nu är det bara resten kvar.

Ikväll ska vi till mamma och äta middag så vi slipper laga mat idag:-) Söndagslyx! Ska bara slappa resten av dagen.

Spökfest

Publicerad 2013-11-02 16:08:27 i Allmänt,

Yasmine håller på att pynta inför spökfesten. Det är spindelnät och fladdermöss överallt:-)

Nu väntar vi bara på gästerna.

Hundtvätt

Publicerad 2013-11-01 14:55:44 i Allmänt,

Den här dagen började med ett träningspass. Efter att vi ätit frukost åkte jag och Yasmine iväg på gymmet. Precis när jag hade bytt om så började jag stört blöda näsblod så hela träningspasset hade jag äcklig blodsmak i munnen:-( Yasmine var jätte duktig och körde uppvärming och styrka precis som jag. Efteråt lade vi oss en stund i massagestolarna och slappade.

När vi kom hem så fick hundarna sig en varsin dusch så de är rena och fina inför helgen.
Det är inte bara att tvätta två stora hundar. Efter att man lyckats släppa in dem i badrummet och tvättat dem (tar ca 20 min per hund) så har man hyfsat ont i ryggen. Sen ska man snabbt försöka få ut dem på bron innan de hinner ruska av sig inomhus, vilket jag misslyckades med båda hundarna idag. Sen ska man själv och badrummet saneras från hår, alla handdukar tvättas och halva huset torkas tort. Sen får man stå ut med att det luktar blöthund i minst ett dygn efteråt och när de har torkat ska man dammsuga upp ca 1 kg hår som ligger över hela huset.
Tur att de är så jäkla söta och goa:-)

Jag skjutsade nyss Yasmine till en kompis och sen var jag och Mirre in på köpingen.
Nu tänker jag lägga mig på soffan och bara slappa ett tag.

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela