Livet på landet

Som ett brev på posten...

Publicerad 2012-12-28 09:40:48 i Allmänt,

...kom förkylningen.
Jag är glad att den kom nu efter julfirandet och förhoppningsvis är över innan vi åker till fjällen och firar nyår. Efter all stress på jobbet så var det väntat att den skulle bryta ut när man blev ledig och tar det lugnt. Jag har kännt att den legat och lurat flera veckor nu.
Det är värst på nätterna när man vaknar flera gånger och ligger och vrider och vänder på sig. Det kliar och kittlar i halsen och näsan och ögonen rinner. På dagarna är det bättre men jag känner mig matt och orkeslös.
Idag ska jag iaf försöka ta mig ut på en sparktur och få lite frisk luft.
 
Det var meningen att jag och Yasmine skulle gå på bio på Sune i Grekland igår men Jon ville också följa med och då var jag inte längre välkommen;-) Passade iofs bra för mig då jag inte är så pigg. Andreas skjutsade och hämtade dem istället. Yasmine tyckte den var bra men den var inte alls som boken sa hon.
 
Igår kastade vi ut granen för den började barra så mycket. Jag brukar nästan alltid ta undan granen innan nyår men resten av julpyntet får vara framme ett tag till.
När jag höll på att dammsuga upp allt barr så hittade vi en till julklapp som hade hamnat under soffan. Till Yasmine från Freja. Det var en bok som jag hade letat efter tidigare på dagen när vi kollade igenom Yasmines julklappar=)

Underbart är kort

Publicerad 2012-12-25 15:01:04 i Allmänt,

Så var julafton över och den där lite tomma känslan infinner sig. Man har längtat och förberett sig så länge så helst skulle jag vilja drar ut på julafton så man kunde få njuta av den mycket längre. Men vi hade en jättemysig jul med nära och kära, god mat, Kalle och massor av fina julklappar. Alla är nöjda och belåtna och idag njuter vi av lugnet och får en chans att prova och undersöka alla julklappar=)
 
Vi tog en skotertur upp på berget men det snöade så man såg inte så mycket, annars är det jättefin utsikt därifrån.
Yasmine fick inviga sin skoterhjälm och Andreas sina skoterhandskar och hela familjen fick inviga sina nya underställ.
 
Ikväll är det tänkt att det ska bli utgång. Får se om det bara blir jag och Frida eller om någon mer också hänger på. Vi kanske blir kvar här hemma också, vi får se hur det blir=)
Jag ska väl försöka slita mig från min nya älskling, vuxensparkdräkten som jag fick av min andra älskling=) och leta fram något att ha på sig ikväll.
Känns som jag skulle kunna ligga och mysa på soffan hela dagen och bara proppa i min massa godis och god mat;-)

Dripp dropp

Publicerad 2012-12-23 07:01:40 i Allmänt,

Granen är död och barrar som fan, vi har ett vattenfall i vardagsrumfönstret och bilen är trasig. Jäkla tur att det snart är jul så jag kan hålla humöret uppe.
 
Kan inte sova utan har legat vaken sen fem och lyssnat på droppandet från fönstret, plopp, plopp, plopp... Hinkar och handdukar hela fönstret. Ibland är det lätt att hålla sig för skratt.

Julledig

Publicerad 2012-12-21 22:27:24 i Allmänt,

Äntligen färdig jobbat för i år!!!
Nu ska jag njuta av långledigt med familj o goda vänner. Humöret är på topp och livet känns så där härligt underbart.
 
Träffade på två vänner i dag när jag och Yasmine var ute och julhandlade som berömde mig för at jag gått ner så mycket i vikt. Det är alltid lika kul att få positiva kommentarer,speciellt nu när jag känner mig som ett fetto för att jag gått upp 1 kilo. En liten snäll kommentar kan ge så mycket. Det är synd att vissa människor har så svårt för att säga något snällt och positivt och istället bara påpekar det negativa. Jag försöker att tänka att de nog egentligen är väldigt olyckliga människor som måste trycka ner andra för att själv må bättre men ibland blir man bara så less på att alltid bara få höra negativa kommentarer.
 
Sitter med färg i håret som proffs färgaren Andreas har kletat dit. Tror nog det börjar bli dags att skölja ur den nu. Ska passa på att inviga mitt nya shampo från Bed head för rödhåriga med en underbart smaskig doft av kolasås=)
 

Jag jobbar för att leva, jag lever inte för att jobba!

Publicerad 2012-12-18 21:17:18 i Allmänt,

Om jag känner mig lugn och stressfri på hemmafronten så är det raka motsattsen på jobbet.
Herregud vad stressigt det är! Jag är helt slut när jag kommer hem på kvällarna. Helst skulle jag bara vilja lägga mig och sova så fort jag kommer innanför dörren.
 
Det är inget kul när stressen på jobbet ska behöva gå ut över ens privatliv. Jag vill göra så mycket mer när jag är hemma men just nu orkar jag inte. Tur att det bara är tre dagar kvar sen har jag långledigt.
Det är skönt att ha något att se fram emot så man kan hålla humöret uppe.
 

Jag älskar

Publicerad 2012-12-16 09:13:33 i Allmänt,

Tänk vad mysigt det är att få tassa upp på morgonen medans det fortfarande är mörkt ute och att få tända granen och några levande ljus och bara sitta och njuta av vad underbart livet är.
Jag älskar julens alla dofter av pepparkakor, gran, hyacinter och apelsin nejlikor!
Den här tiden på året är den absolut bästa på hela året enligt mig.
 
Det finns en del negativa människor som klagar på att julen är överdriven och bara handlar om konsumtion och det ska stressas och allt är så jobbigt. Jag förstår inte varför vissa ska hitta något negativt i allt. Är det inte bättre om alla bara gör som de själva vill och inte bryr sig om vad andra gör? 
 
Själv ska jag fira jul med min familj och släkt här hemma hos oss.
Jag älskar att göra julgodis, laga julmat, julpynta, lyssna på julmusik och handla julklappar. Jag känner ingen stress inför julen, bara glädje och lycka.
Jag älskar att få se lyckan i någons, speciellt Yasmines, ögon när de öppnar den perfekta julklappen som man lyckats hitta.
Jag älskar att ha familjen samlad och att få träffas och äta gott tillsammans.
Jag älskar att det är massor med vit härlig snö ute.
Jag älskar att jag har en familj som jag kan dela allt detta med.
 
Jag lider med de människor som inte har möjlighet at få fira julen på det sätt de själva vill. De som är hemlösa, barn med alkoholiserade/drogberoende föräldrar, de som får sitta ensamma på julafton, mot sin vilja.
Jag önskar att det gjordes mer för att människor inte skulle behöva ha det så. Inte bara på julaftonen utan alla dagar på året.
Förra året samlade vi in leksaker på jobbet som kvinnojouren Viljan gav till familjer i kommunen som inte själva har råd att köpa julklappar till barnen. Det känns bra att kunna bidra med något för att kunna göra ett barn i ens närhet lycklig.
Året innan fick de som ville skänka sin merförsäljning för december månad till Majblomma.
I år har vi ingen insamling genom jobbet och det är synd tycker jag=(
 
Jag är månadsgivare till Unicef och WSPA men känner även att jag vill göra något för de barn i vår kommun som behöver hjälp. Jag ska undersöka vart man kan vända sig för att hjälpa.
 
Julen är till för de små! Alla barn förtjänar en lycklig jul!
 
 

Jag suger på att träna

Publicerad 2012-12-11 18:31:33 i Allmänt,

Jag är värdelös på att komma igång med träning!
Går inte alls under veckorna.
På helgerna går jag ut och går och jag älskar verkligen att ta med hela familjen på en skogstur eller att ta med hundarna på en sparktur men på veckorna har jag ingen motivation överhuvudtaget att ta bilen in på köpingen för att gå runt kyrksjön. Det är alldeles för mörkt för att jag ska våga mig ut i skogen här hemma!
Jag tycker det är roligt att skotta snö och så fort det har kommit snö så försöker jag hinna ut att skotta innan Andreas hinner göra det. Han tycker också om att skotta snö=)
Vardagssysslor som innebär att man får ta i lite tycker jag om men att åka på gym och träna är så jäkla tråkigt. Jag måste ge mig själv en spark i baken så jag kommer igång med det nån gång!
 
I söndags fick jag iaf ett riktigt svettigt pass där jag körde totalt slut på mig själv. Det var när jag skulle hämta vår gran och fick plumsa i lårhög snö. På vägen tillbaka släpade jag dessutom på granen så då blev det ännu jobbigare. Det var bara jag och Loke som var så dumma så vi utsatte oss för den tortyren;-) Men vi hittade iaf granen tillslut och nu står den på bron i väntan på att få komma in till helgen.
Åhh snart är det jul och jag längtas så mycket!!!
 
Revbensspjällen och köttbullarna är klara och ligger i frysen. Saltrullen ligger i lag och ska tillagas på fredag.
Pepparkakor, lussebullar, biskvier, snickerskaka och massor med julgodis är klart och pepparkakhuset är på plats.
 
Jag är så sugen på julmat. På torsdag ska vi ut och äta julbord med Andreas jobb och jag längtar! Ska proppa i mig så jag rullar därifrån!
 
 
Jag har bakat mitt supergoda tunnbröd som jag går och nallar på hela tiden. Jag tänker varje år att jag måste börja baka det oftare och inte bara till jul men jag glömmer alltid bort det.
 
Till helgen ska vi åka till Gävle och handla lite julklappar och hälsa på lillebror och Lina en snabbis.
Det var meningen att vi skulle åkt dit förra helgen men jag blev sjuk så vi kom aldrig iväg.
Efter det så är det bara några "extra" julklappar kvar att handla sen är det klart.
 
Vi gjorde klart julkorten i söndags så nu ska vi leta adresser och skicka iväg dem till släkt o vänner.

Pepparkaksgubbar = rasistiskt?!?

Publicerad 2012-12-10 12:28:06 i Allmänt,

Förstår mig inte på Sveriges invandrarpolitik. De verkar vara ute efter att utarma alla svenska traditioner för att inte stöta sig med någon.Även fast det verkar som att majoriteten av alla invandrare inte tar illa vid sig utan, som många säger, de vill att Sverige ska bevara sina traditioner.
Borde inte politikerna lägga mer krut på att ta hand om flyktingbarn som kommer hit utan föräldrar och att se till att de som har det svårast får stanna i Sverige och bli väl omhändertagna istället för att utvisa dem till en, i vissa fall, säker död i sitt hemland?
 
Varje land har sina traditioner och dem ska man vara stolt över!
 
Är nästa steg att yttrandefriheten ska tas bort och Sverige ska bli en diktatur?
 
Det märks att folk börjar bli riktigt less nu på detta. Se bara vilket ramaskri det blev om att bannlysa pepparkaksgubbar från luciatåget.
 
Politiker och skolan är ute på riktigt hal is. De skapar en orolig stämning och klyftorna ökar istället för att minska.
 

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela