Livet på landet

Påskstädning

Publicerad 2010-03-30 20:51:35 i Allmänt,

Äntligen har jag storstädat Yasmines rum. Har dragit på det länge men nu är det gjort=)
Vi har vänt upp o ner på varenda liten grej o putsat, slängt o plockat undan. Får se hur länge det får vara städat o fint. Yasmine hjälpte väl till i ca 10 min sen lessnade hon o började stöka till där jag hade städat istället.

Imorgon blir det påskstädning i resten av huset. Fast inte lika noga där, då får vi hålla på hela natten. Snygga till lite bara o sopa skiten under mattan.
Påskskinkan ska grilljeras o det ska bakas pajer till långfredag. Lite äggmålning ska vi också hinna med=)


Jag blev så himla glad idag när Malin kom på jobbet o hade köpt en bok med salladsrecept till mig=) Så gulligt gjort, bara för att hon vet att jag kämpar på med mina sallader o soppor så tyckte hon att jag kanske kunde behöva lite inspiration. Hittade massor av mumsiga sallader som jag ska prova!

6 blev 10

Publicerad 2010-03-30 08:13:19 i Allmänt,

Äntligen!! Nu har kissekattungarna kommit!!!

Märkte att det var nåt på gång igår när jag kom hem, Josefin sprang o jamade o var runt fötterna på mig hela tiden. Hon hoppade upp i mitt knä o låg där o kurrade som en tok o bökade omkring. Plötsligt ser jag att hon börjar få värkar. Hon tyckte det var en bra idé o föda i mitt knä, det tyckte däremot inte jag;-)
Jag skyndade mig upp med henne till hennes låda som vi gjort iordning o ca en halvtimme senare, vid halv tio, var den första kattungen född=)

Det blev fyra stycken. Den sista kom vid fyra tiden imorse så jag har inte fått allt för mycket sömn inatt. Men vad gör det när man ser de underbara söta små liven.
Allt gick jättebra o Josefin var så duktig.

Yasmine blev överlycklig imorse när kattungarna äntligen hade kommit, som hon har väntat! Hon skulle berätta för alla på dagis att vi hade fått kattungar=)

 

Är det nån som är sugen på kattungar eller vet nån som är det så får ni gärna höra av er till mig.
Jag säljer endast till 100%igt seriösa djurvänner!

Ner o upp

Publicerad 2010-03-29 15:27:01 i Allmänt,

Kampen mot kilona fortsätter.

Jag skrev faktiskt fel om viktnedgången förra veckan. Kom på att jag vägde mig på morgonen första gången o på kvällen andra gången o eftersom jag ofta väger 1-2kilo mer på kvällen så måsta jag väga om mig på lördag morgon o då hade jag gått ner 3,2kg=)
Mindre roligt är att jag hade gått upp 1 kilo när jag vägde mig igår kväll=( men det hade jag räknat med eftersom jag var ut o det slank ner både det ena o det andra.
Men nu är det nya tag igen. Sallad o soppa även denna vecka. Helgerna tänker jag inte vara lika hård o jag ska ha en dag i veckan när jag får äta vad jag vill. Det funkar bäst för mig=)

Den här veckan är det även tänkt att jag ska börja motionera lite. Ikväll blir det en sväng på spinningcykeln. Får se hur långt jag orkar=) 

Helgen

Publicerad 2010-03-29 15:13:13 i Allmänt,

Vilket pissväder det har varit hela helgen. Lite tråkigt men samtidigt så får man lite gjort, eller rättare sagt det var tänkt att vi skulle få massor av saker gjorda men det gick sådär med det.
Planen var att vi skulle storstäda o göra påskfint inne, städa garaget o kanske även förrådet, åka till Bollnäs o handla skor o lite annat smått o gott.

Städningen blev det inte så mycket av men därmot var vi till Järvsö på klädbytar dag o hittade ett linne o en bolero till Yasmine. Gud vad med folk o vad rörigt det var där. Jag förstår inte de som kommer med proppfulla IKEA påsar med kläder. Själv brukar jag bara hitta nåt enstaka plagg, om jag har tur. Den här gången var det Yasmine som hittad kläderna själv. Hon hittade några kjolar också men då sa både jag o Andreas stopp, blommig i rött o grönt, nej skulle inte tro det då.

Efter Järvsö gick resan vidare mot Bollnäs. Det var faktiskt första gången som jag var inne i stan o shoppade. Tur att Andreas har lite koll annars hade jag inte hittat överhuvudtaget. Vårt mål var skoaffären Diechman(stavning?!?). Hade hört från Linda H att de skulle ha fina o billiga skor där o det stämde verkligen.
Hittade två par skor till Yasmine. Ett par låga joggingskor o ett par lite högre streetskor, skitsnygga. Jag hittade ett par inne tofflor o som vanligt så hittade inte Andreas nåt som dög=P
308kr blev det för alla 3 paren, som hittat. Dit ska jag åka fler gånger.

Blev en fika o sen en sväng på Lidl, Rusta o Jysk också.
Var första gången jag var på Lidl o handlade o jag blev INTE imponerad. Tycker inte priserna var så mycket lägre än på vanliga affärer men det värsta var den überotrevliga tjejen som jobbade där...
Självklart så blev ju Yasmine super kissnödig precis när vi kommit in i affären. Jag bad henne försöka hålla sig ett litet tag men det gick inte längre. Jag hittade en tjej, den überotrevliga, o frågade henne lite snällt om de hade en toalett som vi kunde låna eftersom min dotter höll på o kissa på sig, ett surt NEJ var det enda svaret jag fick sen började hon att gå därifrån. Men det är ju till ett barn o hon håller på o kissa på sig försökte jag. Nej de hade ingen kundtoa vi fick gå över vägen till Preem macken isf sen sprang hon iväg!!!

Kan lova att jag höll på o koka över av ilska. Okej om det är en vuxen som kan hålla sig men ett barn måste man väl kunna låna ut toan till. J-la skitställe dit ska jag inte gå igen!!
Det slutade med att jag o Yasmine fick springa ut till macken medans Andreas betalade. Egentligen skulle vi bara ha lämnat vagnen o gått därifrån allihop!!!

På lördagkväll blev det utgång, även fast jag hade planerat en lugn hemmakväll men jag kunde ju inte säga nej nu när Frida äntligen var hemma=)
Det var jag Frida o Carina som var ut. Vi satt hos Frida innan o pratade skit, åt ost o kex o drack.
Blev både en sväng på Statt o Järnvägs. Det var kul men som vanligt hade jag roligast på förfesten. Tror jag börjar bli för gammal för att gå ut...

Söndagen var jag oförskämt pigg även fast det blev lite väl mycket att dricka på lördagen... Jag ska hålla mig till mitt vin o inte hålla på o dricka drinkar o shots, det brukar aldrig sluta bra;-)

Going down

Publicerad 2010-03-26 21:01:14 i Allmänt,

Ställde mig på vågen nyss o jag har gått ner 2,2kg sen i måndags!

Kul när man ser resultat o jag känner verkligen att det har hänt nåt, känner mig inte lika pluffsig.
Det bästa är att jag har inte kännt det som att jag har bantat utan bara att jag försöker äta nyttigare. Det kommer nog bli en till vecka med sallad o soppa sen ska jag sätta mig o kolla igenom lite gamla Viktklubb recept o försöka äta efter dem.
Just kombinationen soppa o sallad gör att man inte hinner ledsna så fort som om man bara skulle äta soppa. Jag vill ha nåt att tugga på också.

Jag gjorde en jättegod sallad till middag idag med halluomi, varma körsbärstomater, avocado, blandad sallad, chasewnötter o pesto=)

Andreas har hyrt en film som vi ska börja kolla på bara han har läst klart för Yasmine. Vi får väl se om man orkar hålla sig vaken eller om det blir som vanligt att man somnar efter halva filmen.

Kalas hela dagen

Publicerad 2010-03-26 09:13:12 i Allmänt,

Äntligen fredag!!! Jag har aldrig varit med om en vecka som har gått så sakta som den här.

Eftersom jag går halvdag på fredagar så har jag i skrivandets stund bara 3 timmar kvar o jobba sen är det helg!!!!

Efter jobbet blir det hämtning av lillfröken på dagis sen måste vi in på Albins IGEN!
Vi var in dit igår o handlade present till Jon som fyller år idag. Hann inte mer än innanför dörren så ringer en förälder o berättar att de ska ha kalas ikväll 17:30-19:30?!? Bra framförhållning att ringa kvällen innan kalaset.

Så det är bara att åka in på Albins IGEN efter jobbet idag... Det värsta är att det brukar ju inte bara bli present till födelsedagsbarnet när vi är in. Jag är en sån där hemsk mamma som har väääldigt svårt att säga nej när lillfröken vill ha nåt o står där med sina valpögon o säger: Snäääälla mamma, kan jag få den här?


Söppe

Publicerad 2010-03-25 11:12:32 i Allmänt,

Har gått riktigt bra med min sopp- o salladsvecka=)
Sen i måndags har jag bara ätit sallad eller soppa till lunch o middag o det har egentligen inte varit några problem alls, även fast det är den tiden på månaden då jag vanligtvis brukar vara otroligt chokladsugen;-)

Ska bli spännande att se om det hänt något när jag ställer mig på vågen. Tänkte jag skulle kolla imorgon, har iofs bara gått 5 dagar men jag är lite nyfiken. I helgen tänker jag inte vara lika hård så om jag väger mig på måndag ser jag kanske inget resultat;-)

Nästa vecka ska jag lägga till minst 30min daglig motion. Nu jäklar ska jag inte ge upp utan kämpa tills jag nåt mitt mål!
Första delmålet är att gå ner 10kg till slutet av juni. Ska inte vara några problem om jag håller mig till min "plan"=)

I´m back

Publicerad 2010-03-24 21:59:50 i Allmänt,

Kanske man ska ta o försöka återuppta bloggandet igen... Har nästan glömt bort att jag har en blogg;-)

Blir lätt som ett gift att blogga. Man sitter hela tiden o tänker vad man ska skriva i bloggen. Tycker att det tog alldeles för mycket av min tid  tidigare därför bestämde jag mig för att göra ett uppehåll i bloggandet. Det blev ett rätt så långt uppehåll...har inte skrivit sen 26 november men allvarligt talat har jag inte saknat det speciellt mycket.

När jag var in o kollade statistiken såg jag att jag fortfarande har några tappra besökare varje dag som inte gett upp hoppet om ett nytt blogginlägg=)

Känner mig lite bloggsugen igen, får se hur länge det håller i sig.

Jag tänker inte sitta o skriva vad jag har haft för mig sen sist, för det är ju en hel del;-) däremot så kan jag informera att jag går i väntans dagar. Josefin, våran katt, ska ha ungar vilken dag som helst.
Jag börjar varje morgon med att kolla runt i huset om det kommit några bebisar, likaså när jag kommer hem från jobbet men jag blir lika besviken varje gång.
Kan inte vara långt kvar nu. Hoppas allt går bra o att det inte blir allt för många ungar. En ska vi iaf ha kvar.

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela