Livet på landet

Tjejhelg

Publicerad 2014-05-30 14:40:41 i Allmänt,

Andreas är i Stockholm och ska på Stockholm fields ikväll så jag och Yasmine har några härliga tjejdagar:-) Igår lyckades jag få henne att överge kompisarna och spendera hela dagen med mig istället och det visade sig bli en härlig dag. Vi planterade och gjorde fint i växthuset, gjorde manikyr, hade tjejsnack och bakade pizza:-) En riktigt härlig dag!

Idag är det kompis som gäller igen. De ska gå på cirkus ikväll och sen ska de sova över så ikväll får jag väl nöja mig med hundarna som sällskap;-)

Hej då

Publicerad 2014-05-28 20:49:52 i Allmänt,

Det kändes lite konstigt att packa undan alla saker och säga hej då till kollegorna idag. Det blev många kramar och lyckönskningar och det var nära till tårarna. Jag har lovat att komma in och hälsa på lite då och då.

Till middag blev det massa god plockmat för att fira att jag jobbat sista dagen och nu kom Yasmine med kladdkaka och grädde som hon har bakat:-) Min duktiga sötnos♡

Slutet är nära

Publicerad 2014-05-27 22:36:06 i Allmänt,

Nu har jag bara en halv dag kvar att jobba! Har inte riktigt fattat än att imorgon när jag går hem så är det för sista gången det här året. Jag kommer att kika in och hälsa på ibland så klart men jag kommer inte att jobba på lääänge.
Det ska bli sååå skönt att få vila upp sig lite.

EU-valet

Publicerad 2014-05-26 18:46:43 i Allmänt,

Vad skrämmande att så många länder röstat in rasistiska, nazistiska, kvinno- och homohatande partier i EU!
Undra om de som röstat på dessa partier har satt sig in i vad de egentligen står för?
At många är less på en bristande flyktingpolitik kan jag förstå men det finns bättre sätt att lösa det på än genom att rösta på dessa partier.
Att SD fått så höga siffror är skrämmande i sig men ännu värre är att de större länderna som Tyskland och Frankrike har fått in dessa partier.

Men jag blev även positivt överraskad att FI och Miljöpartiet fått så mycket röster och ökat rejält.
Själv håller jag mig på min vänsterkant och tror på ett rättvist samhälle där alla är lika mycket värda, tills de bevisat motsatsen.
Mitt största intresse ligger i ett samhälle där kvinnor och män behandlas lika och är lika mycket värda. Bara genom att läsa kommentarer från vissa puckon på feministiska bloggar och inlägg får mig att inse att vi har långt kvar till ett samhälle där kvinnor och män är jämställda. Jag blir mörkrädd av att läsa vissa kommentarer och det får mig verkligen att vilja fortsätta kämpa med denna fråga.
Sverige har kommit längre i jämställdhetskampen än många andra länder men vi har fortfarande långt kvar tills vi nått mål.
Att det finns länder och religioner där det är förbjudet för kvinnor att köra bil, där de inte får rösta, blir tvångsbortgifta, tvingas bära slöjor, inte får gå utanför dörren utan en man, inte får utbilda sig, blir stenade till döds för att de blivit våldtagen, tvångomskärs, blir dödade för att de väljer en annan religion, blir "hedersmördade" för att de blir kär i "fel" person... listan kan göras hur lång som helst. Detta äcklar mig nåt enormt och det är inte ok på något vis! Dessa äckliga män(niskor) som gör detta mot kvinnor förtjänar inte att leva och de borde rensas bort från jordens yta och förpassas dit där de hör hemma, i helvetet!

Morsdag

Publicerad 2014-05-25 11:11:23 i Allmänt,

När jag klev upp imorse så kom Yasmine och såg hemlighetsfull ut och gav mig ett paket.
Det innehöll det här fina halsbandet ♥


Ikväll ska vi till mamma och äta middag och fira henne på morsdag.

Nu ska vi nog packa badväskan och åka en sväng till badhuset.

Helgen

Publicerad 2014-05-25 11:05:16 i Allmänt,

Helgen rasar förbi och imorgon börjar min sista arbetsvecka. Eller arbetsvecka kanske man inte kan kalla det när jag bara jobbar 2.5 dagar :-)

I fredags så flyttade kaninen Alice tillbaka till sitt barndomshem där hon ska bo med en söt liten kaninkille. De verkade komma bra överens även fast killar som vanligt bara har en sak i huvudet ;-) Jag tror hon kommer trivas bra där.

När vi fick bort kaninburen så kunde jag äntligen göra klart det sista i bebisrummet men jag är inte riktigt nöjd, det saknas nåt men jag vet inte riktigt vad. Ev ett litet avlastningsbord att ha bredvid gungstolen. Ska suga lite till på den karamellen.

Jag har köpt massa blommor och planterat i krukor. Det mesta går i vitt och lila. Nu känns det mer somrigt på gården.
Jag saknar verkligen syrénbuskar på vår gård. Jag vill ha massor med träd och buskar som blommar och luktar gott! Ett stort gammalt äppelträd som man kan sitta och fika under vore en dröm. Tyvärr var det väldigt dåligt med växter här när vi flyttade in. Vi planterade två äppelträd men de tog sorkarna död på:-( Ska göra ett nytt försök i år.

Igår var det kalas hela dagen. Först var Yasmine på kalas hos en kompis sen var vi på 50-årskalas på kvällen. Det bjöds på god mat och barnen badade i poolen. Vid nio var jag och Yasmine nöjda så vi åkte hem och kollade på film. Mannen kom hem vid fyra imorse ;-)

Planteringsdax

Publicerad 2014-05-22 21:39:49 i Allmänt,

Efter en trött och seg förmiddag då jag helst bara ville lägga mig och sova kom energin som en skänk från ovan på eftermiddagen. Det blev både fönsterputsning, gardinbyte och veckostädning. Efter att Yasmine fixat middagen, hennes specialitet pannkakor så blev det utefix. Hade handlat lite blommor som jag planterat så nu börjar det se lite somrigt ut här hemma. Plantorna som jag drivit upp som inte ska planteras ut i växthuset har istället fått nya krukor. Vi måste fylla på med ny jord i växthuset sen ska resten av plantorna sättas ut där.
Hoppas på massor av grönsaker som man kan gå och plocka när man ska laga mat. Det är vardagslyx enligt mig. Ekologiska, hemodlade grönsaker och örter utan massa besprutning och skit.

Andreas gav gräsmattan en välbehövlig klippning. Det började se ut som en djungel därute.
Nu är alla måsten fixade och jag välkomnar min sista helg som arbetare sen är det helg hela veckan lång :-D

Nedräkning

Publicerad 2014-05-21 21:44:07 i Allmänt,

Nu är det inte långt kvar att jobba. Jag har bara tre halvdagar och två heldagar kvar sen har jag jobbat klart för det här året:-)
Jag började packa undan lite saker från skrivbordet idag och det var med blandade känslor, både lite vemodigt och skönt.
Det ska bli härligt att få vila upp sig lite och gå hemma och pyssla innan bebben kommer.

Världens stoltaste mamma

Publicerad 2014-05-21 20:06:33 i Allmänt,

Jag är så otroligt stolt över min underbara dotter som är en helt underbar tjej på alla sätt och vis. Idag är jag extra stolt efter att ha varit på utvecklingssamtal och fröken bara har bra saker att säga och resultaten på de nationella proven de gjort under våren var i toppklass. Hon hade alla rätt på flera delar! Min smarta, duktiga tjej♥
Som grädde på moset så har hon stått och strukit alla gardiner till vardagsrummet nu ikväll:-)
Jag har fått hjälp av två av mina favorittjejer idag. Den ena putsade fönstren och den andra strök gardiner♥
Nu är det bara köksfönstren kvar att putsa och byta gardiner till. Det ska jag försöka orka med imorgon, annars får Andreas ta dem.

Babynest

Publicerad 2014-05-19 21:47:27 i Allmänt,

Ikväll bestämde jag mig för att börja sy babynestet men när jag väl börjat så kunde jag inte sluta förens det var färdigt.
Det var lite pilligt i vissa moment men jag fick iaf ihop det. Skulle väl inte få MVG om någon skulle betygsätta det men det fyller iaf sin funktion:-)
Jag är glad att jag sydde ett själv istället för att köpa ett. Det finns hjärta och själ bakom något man knåpat ihop själv. Dessutom sydde jag det av ett påslakan som Yasmine hade när hon var bebis.


Så här ser det ut när det är öppet (vet inte varför bilden blev uppochner)

Och så här ser det ut när det är ihopdraget.


Första dagen med halvtid funkade bra och det var tur att jag inte hade heldag för idag hade jag inte orkat med det. Jag har sovit så dåligt flera nätter på rad nu så jag var helt slut när jag kom hem.
Lite vila på soffan sen var jag pigg till kvällen igen.

Jobb

Publicerad 2014-05-18 21:45:47 i Allmänt,

Till veckan kommer jag att jobba halvdagar hela veckan. Vad konstigt det kommer att kännas men välbehövligt då jag känt den senaste tiden att jag inte riktigt orkar med att jobba heltid. Jag har härdat ut på jobbet men varit helt slut när jag kommit hem. Det är inte så kul att inte orka göra något när man kommer hem, mest bara ligga på soffan.
Sen har jag bara två kortveckor kvar innan jag går på semester och sen föräldraledigt. Ska försöka orka med heltid de sista två veckorna när det inte är så många dagar i sträck. Får se om det funkar eller inte.
Jag har tur som har så bra chef och arbetskamrater så det mesta brukar gå att lösa :-) Samtidigt som det kommer vara underbart att vara hemma så kommer jag sakna mina arbetskamrater.
Lönen är inte den bästa och det finns saker som fungerar mindre bra men med de bästa arbetskollegorna man kan önska gör att jag tycker riktigt bra om mitt jobb och trivs jättebra.

En produktiv dag i solen

Publicerad 2014-05-17 20:04:09 i Allmänt,

Har hunnit med en hel del denna underbara, soliga dag. Vi har varit på vårfest på skolan, handlat present och grejer till att sy babynestet. Rensat rabatter, fixat i växthuset, planterat om plantorna och badat hundarna. Skjutsat och hämtat på kalas, hälsat en snabbis på släktingar och grillat.
Har även blivit en del slappande i solstolen då jag behöver vila mellan varven. Hjälps man åt och vilar lite(ofta) så går det faktiskt att få en hel del gjort trots att man inte är på topp.

Nu känns det som jag skulle kunna somna på direkten men det är ju faktiskt lördag så några timmar till måste jag hålla ut. Det var så varmt i sovrummet i natt så jag har legat och vridit och vänt mig större delen av natten och har inte fått många timmars sömn. Det blev inte ens svalt fast jag öppnade fönstret på vid gavel. Det måste ha varit riktigt varmt ute hela natten.

Babynest

Publicerad 2014-05-15 20:55:52 i Allmänt,

Jag har varit på jakt efter ett babynest men inte hittat nåt som faller mig i smaken så nu har jag bestämt mig för att sy ett själv istället. Det verkar inte speciellt svårt och det känns ju alltid roligare med grejer man har gjort själv.
Jag ska ta ett av Yasmines gamla påslakan och sy av så det behöver bara köpas lite vadd och kantband. Tror det ska få bli mitt helgprojekt.
Annars är helgen fullbokad av kalas, vårfest och träningar. Tror inte det är nån obokad helg kvar nu innan bebben beräknas komma. Förstår inte varför allt ska hända i maj, den månaden är alltid fullbokad med aktiviteter.

Gräsklippning

Publicerad 2014-05-14 18:45:20 i Allmänt,

Andreas är ute och klipper gräset för första gången i år. Det blev riktigt fint väder nu på kvällskvisten så man får passa på att vara ute.
Jag gick lite och röjde med grästrimmern men fick ganska snabbt ont i ljumsken. Jag har väl sagt det typ hundra gånger nu men gud vad skönt det ska bli att slippa ha ont och kunna röra sig som vanligt igen!

Snart dags...

Publicerad 2014-05-13 17:47:35 i Allmänt,

Har ju hela tiden kännt mig så säker och varit inställd på att jag ska gå över tiden den här gången också men nu börjar jag tveka. Jag känner mig helt klar för att föda och har sammandragningar lite då och då och det trycker på rejält neråt emellanåt. Det är ju helt naturligt men det känns ändå väldigt annorlunda än det gjorde med Yasmine.
Jag har börjat fundera på om jag verkligen kommer orka jobba heltid i 4.5 veckor till. Vissa dagar är det rätt så jobbigt och jag får så ont i ryggen och höften av att sitta hela dagarna. Ändå är jag upp och rör mig mycket, det gör sig själv när jag måste springa och kissa femtielva gånger om dagen;-)
Magen är riktigt tung nu och man kan nästan se den växa.

Rensa

Publicerad 2014-05-11 18:18:23 i Allmänt,

Fortsätter mitt boande med att fixa och städa här hemma.
Idag fick Andreas klädskrubb/lägga-in-allt-man-inte-vet-vart-man-ska-lägga-skrubb sig en rensning. Tänk vad mycket man kan lyckas klämma in på ett så pass litet utrymme!
Nu är det iaf städat och fint där och vi har sorterat upp sånt som ska slängas, säljas och skänkas bort. Känner alltid sån lättnad när man har rensat ut saker.
Jag har även varit lite huslig och kokat upp kött, gjort köttgryta och bakat ostfrallor.

Blev en sväng in på köpingen för att hämta några till bebisfynd och hälsa på hos mamma. Några klädesplagg till och ett badstöd:-)

Appropå att köpa och sälja saker på nätet så lade Yasmine ut alla sina Monster high grejer till försäljning och de var riktigt populära. Allt är nu sålt och hon kommer få en rejäl slant för grejerna:-)
Hon drar in pengar och jag göra av med pengar ;-)
Får se om jag också kan få in nån krona på sakerna jag ska lägga ut.

Korthelg

Publicerad 2014-05-09 22:15:28 i Allmänt,

Ikväll har vi sytt tre vimplar till, två till Yasmines rum och en till till bebben. Yasmine hjälpte till att sy de som hon skulle ha och det gick galant. Nu sitter de uppsatta och pryder fönstren.

Jag har även fyndat lite mer bebiskläder på köp och sälj idag.


Nu har vi nog så vi klarar oss i stl 50-56 men det blir säkert nåt till plagg ändå ;-)

Nu är det snart dags för sängen för imorgon måste jag på jobbet igen då vi har utbildning 9-15 :-( BLÄ vad tråkigt att bara få en ledig dag den här veckan. Det räcker inte för att ladda batterierna för nästa arbetsvecka men det ger iaf lite extra pengar eller komptid.
Jag får tänka att jag bara har 16 arbetsdagar kvar nu innan jag går på semester och föräldraledighet :-)

Mvc besöket gick bra och allt såg bra ut den här gången också. Hon kollade järnnivån igen och den var fortfarande jättebra så det behövs inget järntillskott :-) Bebben låg med huvudet nedåt men var fortfarande inte riktigt fixerad.
Jag frågade även lite mer om den brännande smärtan i ljumsken och det är ligamentskador. Inte mycket att göra åt mer än att ta det lugnt och vila.

Magen har växt rejält sista tiden. Det är ganska exakt 1 månad mellan de här bilderna.


Inte konstigt att allt känns jobbigare och tyngre nu.

Gungstolen

Publicerad 2014-05-08 20:24:50 i Allmänt,

Nu är gungstolen färdigmålad och slipad för att få en lite sliten effekt.



Nu ska den pimpas med dyna och fårfäll sen är den redo att användas för amning och vaggning av bebben.

Bara Alice har flyttat ut så kan jag ställa den på plats och göra klart det sista i bebisrummet. Det behövs lite mer färg därinne för att bryta av allt det vita.

Magen har sjunkit rejält de sista dagarna och jag tror att bebis är på väg att fixera sig, det känns iaf som det då det trycker på ordentligt neråt.
Jag ska på MVC imorgon så får se vad barnmorskan säger.
Det börjar kännas riktigt tungt i magen nu och det är svårare att hitta bra ställningar när jag sitter på jobbet. Annars känner jag mig pigg och det är många som säger att jag ser väldigt pigg ut. Det är alltid kul att få positiva kommentarer när man behöver dem som mest och på jobbet är det många härliga människor som bjuder på det:-)

Vimpel

Publicerad 2014-05-07 21:34:14 i Allmänt,

Igår sydde jag vimpelflaggor i stora lass. 45 st blev det.


Idag sydde jag fast dem på kantbandet.


Bara man är noga när man mäter ut dem och har lite tålamod så var det inte svårt alls att sy dem. För att vara första gången tycker jag det blev riktigt bra.
Den första vimpeln hänger nu på plats i bebbens rum.


Bara jag har köpt mer kantband så ska jag sy en till Yasmines rum också och om det blir några flaggor kvar så blir det en liten till att hänga på spjälsängen.

Jag är verkligen i boar tagen nu och tycker det är så kul att pyssla och fixa:-)
Jag tror det har smittat av sig på Andreas också för han håller på att planera för fullt för att bygga trall runt poolen och att göra ett uterum :-)

Fyndat

Publicerad 2014-05-06 17:09:19 i Allmänt,

Har fyndat lite kläder till bebben på köp och sälj idag.

100 kr för allt. Dressen i mitten och ena pyjamasen är t.o.m helt oanvända.
Det är så bra nuförtiden när man kan köpa så mycket fina begagnade grejer. Det spar både på miljön och plånboken. Så var det inte alls när Yasmine var liten.

Jag har även handlat lite tyg som jag ska försöka sy vimplar av till bebisrummet. Det verkar inte allt för svårt men lite pilligt.

Vi får se hur det slutar :-)

Sovrummet

Publicerad 2014-05-04 21:16:26 i Allmänt,

Har haft extra energi idag så jag har passat på att fixat i sovrummet.
Fönstren är putsade och jag har sytt nya gardiner och överdrag till en stolsdyna. Även huvudänden på sängen har klätts om.


Blommigt i olika mönster är kanske inte så snyggt men jag är så kass på att bädda sängen:-) Ser nog snyggare ut när jag lägger på överkastet.

Även bebbens säng har fixats till med en sänghimmel.


Har gruvat mig för att putsa fönstren och byta gardiner men om man hjälps åt och tar ett rum i taget så ordnar det sig nog. Hoppas att jag får fortsätta känna mig så pass pigg som jag gjort de senaste dagarna så ska det gå bra. Jag måste bara lära mig att ta det lugnt och låta det ta den tid det tar, jag kan inte köra på i 100 som jag brukar göra.

Gungstolen blev bättre än jag trodde när den hade torkat. Det låter som Andreas fått igång målarsprutan nu, han skulle måla den en sista gång sen ska den slipas lite så den ser lite sliten ut. Det blir nog bra när det är klart iaf:-)

Skitfärg

Publicerad 2014-05-04 13:34:12 i Allmänt,

Känner mig lite smått irriterad. Skulle måla gungstolen men färgsprutan vill inte fungera som den ska. Efter att ha försökt på alla möjliga vis att få det att funka så ger jag upp och penselmålar den istället.
Köpte extra dyr färg för den skulle vara så lättmålad och bli jämn och fin men det var den INTE! Den torkar på en gång så det blir fullt med penseldrag och den täcker dåligt:-( Jag har hållt på i två timmar och målat och jag är inte alls nöjd med resultatet:-( Skitfärg!
Den var mycket finare när den bara var grundmålad.

En bra dag

Publicerad 2014-05-03 20:22:37 i Allmänt,

Idag har faktiskt var en hyfsat bra dag, jag har klarat mig rätt så bra från foglossningssmärtor. Det resulterade i att jag fått lite gjort.

Vi har rensat ut alla lådor som man stoppar undan saker i som kan vara "bra att ha". Vad mycket skit man ska samla på sig helt i onödan.
Vi har även packat upp delar av poolen och mätt upp hur stor plats den kommer att ta så vi vet hur mycket som behöver grävas. Bara P-J har tid så ska han komma och gräva så vi kan börja med underarbetet. Hoppas det blir snart så allt är klart till sommaren så vi hinner bada så mycket som möjligt:-)

En vän jag träffar alldeles för sällan var och hälsade på. Vi hade massor att prata om och helt plötsligt hade det gått tre timmar, tiden flyger iväg när man har roligt:-)

Till middag idag blev det plockmat med allt möjligt smått och gott bla kyckling, kräftor, aioli, vitlöksbröd, cilicheese, halluomi, melon och ost och kex. Gud vad jag längtar efter att få äta en riktigt god krämigt rinnig brie ost! Det är det första jag ska handla när bebben är född!

Lite rester från middagen som man kan fortsätta äta under kvällen:-)


Skithund!

Publicerad 2014-05-02 16:11:40 i Allmänt,

Freja är med största sannolikhet skendräktig och då har hon en tendens att gräva sig under saker.
Den senaste veckan har hon kommit in jordig från topp till tå var och varannan dag :-( Förra helgen fick hon bada två gånger.
Jag har inte ens orkat brytt mig alla gånger under veckan som hon har kommit in täckt med jord men idag höll jag på att få spel när hon kommer in precis när vi har storstädat och jag står och skurar golvet.
Med fogsmärta from hell är inte humöret på topp så hon åkte ut fortare än kvickt och Andreas har spolat av henne med slangen och nu är hon portad till hon har torkat.
Vi har täckt för de ställen där vi tror hon är och gräver så nu hoppas jag på att slippa ett halvt grustag inne.

Inredning

Publicerad 2014-05-01 20:03:08 i Allmänt,

Idag passade vi på att ta en tur till Bollnäs för lite shopping. Vi handlade bla lite inrednings grejer till bebisrummet och trädgårdsgrejer.
Jag har lite svårt att bestämma mig om jag ska ha New England tema eller ett turkost tema i bebbe rummet. Just nu är det lite av båda:-)
Jag har grundmålat gungstolen som ska stå därinne sista gången så imorgon ska jag köpa färg och måla klart den.

Just nu tar kaninen Alice upp rätt så stor plats därinne men om nån vecka ska hon få flytta till Emma och få en pojkvän så då kan jag fixa klart det sista :-)

Nu ska jag mumsa i mig massa fruktsallad och lägga mig på soffan och kolla på film!

Valborg

Publicerad 2014-05-01 08:35:37 i Allmänt,

Igår var vi hos vänner och grillade hamburgare och eldade majkasa. Mysigt :-)


Yasmine var vattenpåfyllare :-)


Lyckades hålla mig vaken till strax efter tolv igår så idag blev det sovmorgon till halv åtta :-)

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela