Livet på landet

Sorglig dag

Publicerad 2012-07-07 15:21:47 i Allmänt,

I natt  vaknade vi av att Loke började skälla och springa omkring så Andreas gick upp för att kolla vad det var. När han kollade ut genom fönstret så såg han att det var en katt i kaninhagen som sprang och jagade kaninerna.
Han sprang ner och lyckades få bort den, Loke var också med och sprang efter den, tyvärr hann han inte få tag på den utan den klättrade upp i ett träd. Jag hade verkligen inte blivit ledsen om Loke hade haft i hjäl kattjäveln!
När vi kollade så låg den ena kaninen i ett hörn och verkade inte kunna röra på frambenen. Jag tog med den in och hade den i en bur inne under natten för att se om den bara var chockad men i morse var den likadan. Den kunde inte resa på sig och bara låg på sidan så jag ringde grannen så han fick komma hit och ta bort den. Varken jag eller Andreas klarade av att göra det själva.
Yasmine blev jätteledsen när jag berättade det i morse men hon fick iaf ta farväl av lilla Katja innan vi tog bort henne.
Nu ligger hon begravd på vår djurkyrkogård och vi har lagt blommor på hennes grav.
Usch, har känt mig låg hela dagen. Inge roligt när man mister en familjemedlem.
 
Nu har vi varit och köpt nät som vi har satt över hela hagen så våra andra kanin, Alice, ska få vara ifred från kattjäveln. Tycker så synd om henne som blivit helt ensam men hon har iaf klarat sig utan några skador och verkade inte speciellt skärrad när vi var ut till henne i morse. Jag försökt få in henne också i natt men hon hade krupit under buren och gömt sig.
 
Hade det varit en räv som tog en kanin så hade jag förstått det men att en katt tar ihjäl en kanin är inte normalt. Jag vet inte om det är en strykarkatt som springer omkring här, den har varit hemma hos pappa också och slagits med hans katt. Kan bara säga att det är bäst för kattfan att jag inte får tag på den...
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela