Livet på landet

Hunduppfostran

Publicerad 2011-02-16 15:01:14 i Allmänt,

Kollade på Mannen som talar med hundar igår och jag tycker han har så mycket vettigt att lära ut.
Hörde att han skulle komma till Stockholm i maj. Det skulle ha varit kul att gå och se honom men det är ju strax innan vi åker utomlands så det går ju tyvärr inte, hoppas han kommer hit fler gånger.

Det jag har tänkt på när man kollar på hans program är att alla "problemhundar" får sitta i soffan och i sängen. Jag förstår verkligen inte varför man ska behöva ha hunden i soffan/sängen. En hund är en hund och ska inte behandlas som en människa. Vissa verkar tycka att det är synd om hunden om den inte får göra allt som människor gör. Varför då? Det är ju verkligen människor som inte har nån koll överhuvudtaget på hur djur fungerar.

Innan man skaffar en hund, eller vilket djur som helst, så borde man ju ändå läsa på lite om hur det djuret fungerar så man åtminstone har grundläggande kunskaper.

Att bjuda upp hunden i soffan/sängen ibland kan väl vara ok men att låta hunden hoppa upp som den vill och dessutom tillåta att den sitter och morrar och naffsar efter ens barn eller andra är ju helt sjukt!
Hur tänker sånna människor egentligen?!?Man förstår ju verkligen vad Cesar menar med att han tränar människorna inte hundarna, för det är ju ägarens fel om hunden är ouppfostrad. En hund tar ju över "flocken" om inte vi visar att det är vi som är flockledare.

Många verkar dessutom tro att bara för att man har en liten hund så behöver inte den nån uppfostran överhuvudtaget, den är ju så söt när den morrar. Puckon!

Jag älskar våra hundar och de är en del av vår familj men det är vi som är flockledarna och det är vårt ansvar att leda dem.

Våra hundar är inte världens mest väluppfostrade hundar men de lyssnar när man säger till dem och de vet att de står lägre i rang än oss.


Loke toke


Freja

Kommentarer

Postat av: Malin

Publicerad 2011-02-16 15:26:43

Håller med Dig till 100 %. Kan inte ha skrivit det bätter själv ;-)

Hoppas du blir piggare snart! Jag ligger hemma och glor i taket....Bläääääääääääää!!!!!

Kram kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela