Recept
Här kommer recepten från vår jättegoda middag igår=)
Förrätt:
HALLUOMISALLAD
Rucola
Körsbärstomater
Avocado
Halluomi
Chasewnötter
Dressing:
Honung
Olivolja
Citron
Salt
Peppar
Blanda ihop dressingen o vänd runt rucolan i den. Skär halluomin i skivor o stek hastigt i olivolja, krydda med citronpeppar. Dela körsbärstomaterna o stek på dem. Lägg rucolan på en tallrik, skiva avocado o lägg på salladen, skär halluomin i stavar o lägg överst. Lägg tomaterna o nötterna runt om. Ringla över lite dressing.
servera med vitlöksbröd.
Varmrätt:
ROSTBIFF MED POTATISGRATÄNG
Potatisgratäng:
Potatis
Gul lök
Vitlök
Riven ost
Grädde
Salt
Peppar
Timjan
En skiva rostbiff per person
Harico verts
Körsbärstomater
Beasås
Rödvinssås
Skala o skiva potatis o gul lök. Fin hacka vitlök. Varva potatis gul o vitlök, riven ost o kryddor i en ugnsform. Häll över ca 3-4dl matlagningsgrädde, jag brukar använda 3dl grädde o sen spä med mjölk om det behövs. Stoppa in i ugnen på 200 grader i 45-60 min, rör om ibland. Strö över riven ost när det är ca 10 min kvar.
Salta o peppra rostbiffarna o stek dem, de är godast när de är lite röd rosa. Dela tomaterna o stek på dem o harico verts.
Servera med beasås o rödvinssås.
Efterrätt:
VIT CHOKLAD PANNACOTTA MED HALLON O BLÅBÄRSSÅS 4 pers
2.5dl grädde
2msk socker
100g vit choklad
1 gelantinblad
100g hallon o blåbär
1 citron, skalet
1msk socker
Koka grädde o socker i nån minut. Bryt ner chokladen i en bunken o lägg i det uppblötta gelantinbladet. Häll över den heta grädden o rör till slät konsistens. Häll upp i 4 portionsformar o ställ in i frysen över natten (jag hade mina inne i 5-6 timmar o det gick bra). Ta fram 10 min före servering.
Koka ihop bären rivet citron skal o socker. Låt svalna något. Servera pannacottan med bärsåsen.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/933612/images/2009/pannacotta_29309155.jpg)
Receptet kommer från "Halv åtta hos mig".
Pannacottan var jättegod. Passade bra med den lite sötsura bärsåsen till.
Förrätt:
HALLUOMISALLAD
Rucola
Körsbärstomater
Avocado
Halluomi
Chasewnötter
Dressing:
Honung
Olivolja
Citron
Salt
Peppar
Blanda ihop dressingen o vänd runt rucolan i den. Skär halluomin i skivor o stek hastigt i olivolja, krydda med citronpeppar. Dela körsbärstomaterna o stek på dem. Lägg rucolan på en tallrik, skiva avocado o lägg på salladen, skär halluomin i stavar o lägg överst. Lägg tomaterna o nötterna runt om. Ringla över lite dressing.
servera med vitlöksbröd.
Varmrätt:
ROSTBIFF MED POTATISGRATÄNG
Potatisgratäng:
Potatis
Gul lök
Vitlök
Riven ost
Grädde
Salt
Peppar
Timjan
En skiva rostbiff per person
Harico verts
Körsbärstomater
Beasås
Rödvinssås
Skala o skiva potatis o gul lök. Fin hacka vitlök. Varva potatis gul o vitlök, riven ost o kryddor i en ugnsform. Häll över ca 3-4dl matlagningsgrädde, jag brukar använda 3dl grädde o sen spä med mjölk om det behövs. Stoppa in i ugnen på 200 grader i 45-60 min, rör om ibland. Strö över riven ost när det är ca 10 min kvar.
Salta o peppra rostbiffarna o stek dem, de är godast när de är lite röd rosa. Dela tomaterna o stek på dem o harico verts.
Servera med beasås o rödvinssås.
Efterrätt:
VIT CHOKLAD PANNACOTTA MED HALLON O BLÅBÄRSSÅS 4 pers
2.5dl grädde
2msk socker
100g vit choklad
1 gelantinblad
100g hallon o blåbär
1 citron, skalet
1msk socker
Koka grädde o socker i nån minut. Bryt ner chokladen i en bunken o lägg i det uppblötta gelantinbladet. Häll över den heta grädden o rör till slät konsistens. Häll upp i 4 portionsformar o ställ in i frysen över natten (jag hade mina inne i 5-6 timmar o det gick bra). Ta fram 10 min före servering.
Koka ihop bären rivet citron skal o socker. Låt svalna något. Servera pannacottan med bärsåsen.
![](https://cdn1.cdnme.se/cdn/9-2/933612/images/2009/pannacotta_29309155.jpg)
Receptet kommer från "Halv åtta hos mig".
Pannacottan var jättegod. Passade bra med den lite sötsura bärsåsen till.