Livet på landet

Ruggigt

Publicerad 2013-10-31 20:39:51 i Allmänt,

Så här läskig blev Yasmine.


Det var lite ruggigt väder ute så vi blev inte kvar så länge. Vi gick en runda på köpingen och på marknaden och kollade runt i lite affärer sen åkte vi hem. Vi hade tänkt ta en fika men det var proppfullt med folk så vi hoppade över det.

Nu ligger jag hemma under filten och fryser som en tok, som vanligt nuförtiden. Jag som alltid varit varmblodig har plötsligt blivit en riktig fryslort.

Halloween

Publicerad 2013-10-31 16:49:43 i Allmänt,

Idag har vi varit inne på köpingen större delen av dagen.
Jag var på synundersökning sen gick vi en runda i gamla stan med hundarna. Jag älskar att gå och kolla på hus och smyg titta i fönstren och föreställa mig hur det ser ut där inne. Sjukt beteende kanske;-)
Efter promenaden gick vi på kinarestaurangen och åt lunch. Yasmine åt ris med soja och nån liten kycklingbit, själv åt jag så jag blev proppmätt.
Vi gjorde ett besök på biblioteket och spelade spel, läste och lånade en bok och sen åkte vi och vi och handlade inför helgen då vi får finfrämmande.

Väl hemma var det torsdagsstädning som stod på tur och nu sitter vi och väntar på att lasagnerna i ugnen ska bli klara så vi får äta. Efter maten ska Yasmine förvandlas till nåt läskigt monster inför spökkvällen på köpingen.

Hemma igen

Publicerad 2013-10-30 20:31:54 i Allmänt,

Stor tjejen är äntligen hemma och jag har fått kramats lite, inte så mycket som jag ville men man får vara nöjd ändå:-)
Hon har gått bananas och sminkat mig så jag fick stå en halvtimme innan jag lyckades tvätta bort allt smink. Jättesnygg blev jag...

Imorgon och på fredag är jag ledig så då ska vi försöka hitta på nått kul tillsammans. Imorgon kväll blir det iaf en sväng på spökkvällen i köpingen. Får se om vi ser några läskiga monster och spöken.

Idag var hon med Emma och barnen på badhuset så det är avverkat. Kanske skulle ta en sväng på Järvzoo eller gå ut och fika. Vi får se vad det blir.

Snart

Publicerad 2013-10-30 06:36:46 i Allmänt,

Sista jobbdagen för den här veckan sen blir det höstlov. Ikväll kommer äntligen Yasmine hem och ordningen är återställd. Även fast hon är så pass gammal och sköter sig själv för det mesta så blir det så tomt när hon inte är hemma.

Barnlediga

Publicerad 2013-10-28 18:38:09 i Allmänt,

Idag lyckades jag få med mig Andreas på gymmet så jag fick lite träningssällskap:-)
Det gäller att passa på nu när vi är barnlediga.
Jag pratade nyss med Yasmine och hon skulle stanna minst en natt till, kanske ända till onsdag! Skönt att hon har det kul och vill stanna men jag saknar henne redan. Jag får kramas lite extra med Andreas istället:-)



Höstlov

Publicerad 2013-10-27 20:52:12 i Allmänt,

Det känns lite tomt här hemma utan lill hjärtat. Hon ska sova hos Emma med familj i en eller två nätter. Det är så skönt att ha vänner som ställer upp när det behövs♥
Torsdag och fredag är jag ledig så det blir kortvecka till veckan. Bara tre jobbdagar, vilket lyx!
Det börjar kännas att man har ställt tillbaks klockan för jag börjar redan känna mig trött. Ska göra mig iordning och gå upp och lägga mig och kolla på tv.

Godnatt!

Vintertid

Publicerad 2013-10-27 07:16:59 i Allmänt,

Tyckte det var helt ok att vakna vid sju idag, tills jag insåg att jag inte ställt om min klocka och att den egentligen bara var sex. Fast man får ju en extra timme att göra något roligt innan det är vardag igen.

Idag har vi kalas, antenn uppsättning och bio inplanerat. Är lite sugen på att åka och kolla på Chabby chick boden också om jag hinner. Kanske kan jag hitta nån fin julklapp, eller nåt fint till hemmet. Problemet är att jag vill ha allt därifrån. Det är så mycket fina grejer!

Rättelse till förra inlägget: det heter key lime paj inte lemon pie;-)

Efterrätt

Publicerad 2013-10-26 20:05:33 i Allmänt,

Det blev en lemon pie till efterrätt och den fick betyget ok. Fräsch smak. Det hade säkert varit gott med bär till den, t.ex hallon. Vi åt den med vispgrädde.

Nu är vi proppmätta och ligger utslagna på soffan och ska kolla på Så mycket bättre.

Pysseldag

Publicerad 2013-10-26 14:20:17 i Allmänt,

Inget roligt uteväder idag så då blir det innepyssel istället. Vi har karvat till en pumpagubbe som ska få lysa upp på bron ikväll:-)

In action


På spisen har jag revbensspjäll på långkok som ska marineras och ätas ikväll tillsammans med massa annat gott.
Försöker fundera ut vad kvällens efterrätt ska bli. De senaste lördagarna har vi testat lite nya efterrätter men jag har inte hunnit kolla ut någon tills ikväll. Ska googla lite.
Passade även på att ta till vara på pumpakärnorna och saltade och rostade dem i ugnen. Ska baka fröknäcke lite senare och då använder man bla pumpakärnor.

Känner jag mig lite rastlös men vet inte riktigt vad jag ska hitta på. Kanske ska ta en promenad med hundarna...

Tacogratäng

Publicerad 2013-10-26 00:11:16 i Allmänt,

Idag bytte vi ut fredags nachon mot tacogratäng och det var riktigt gott. Kul med nåt nytt.

Man steker köttfärs och blandar i tacomix och sen häller man i en burk tomatsås. Häll det i en gratängform och strö över en burk majs och skivade tomater. Smula nachochips över och till sist riven ost.
In i ugnen på 225 grader ca 10 min.
Servera med sallad, vitlökscreme fraiche, salsa och ev mer nachochips.

Uppskattning

Publicerad 2013-10-25 18:27:51 i Allmänt,

Idag fick jag en rolig överraskning på jobbet. Chefen kom och gratulerade till att jag blev månadens agent för augusti månad:-)


Kul att få lite uppskattning för det man gör plus att jag fick 200kr i Ljusdals checkar:-)

Sundsvall

Publicerad 2013-10-23 19:54:50 i Allmänt,

Håller på att planera in en julshopping helg.
Jag och Yasmine var sugen på att åka till Stockholm men Andreas tyckte inte det var en lika bra idé som vi tyckte så nu har vi kommit överens om Sundsvall istället.

Vi planerar att åka på lördagmorgon och börja med ett besök på Himlabadet. Sen om det hinns med blir det shopping inne i Sundsvall och gå ut och äta och sen en hotellnatt.
På söndag blir det shopping i Birsta hela dagen:-)

Det är skönt att ha något att se fram emot mitt i alla vardagsbestyr.

;-)

Publicerad 2013-10-22 22:07:27 i Allmänt,

Jaja Emma, du hade rätt!
Jag tog en bit kladdkaka idag igen;-)
Men idag tog jag EN bit. Jag har lärt av mina misstag:-)

Packat

Publicerad 2013-10-22 07:08:48 i Allmänt,

Vet inte om de det börjar bli kallt åt löparna så de kommer in på gymmet istället för att vara ute och springa för jäklar vad med folk det var igår. Som tur var så kunde jag ändå göra allt jag brukar göra då det precis blev ledigt på en crosstrainer när jag kom upp.
Nere på cirkelträningen var det tre maskiner lediga så det var bara att hoppa in där det var tomt. Jag vill helst ha några maskiner emellan mig och nästa person så de hinner "svalna" lite. Tycker det känns lite äckligt att sätta sig i en varm, nysvettad maskin.
Hoppas det är lugnare på torsdag, fast så länge man kan göra allt man vill utan att behöva stå och vänta på maskinerna så är det helt ok. Det är ju kul att se lite nya ansikten:-)

Dagens läxa

Publicerad 2013-10-20 20:58:27 i Allmänt,

Efter en halv mil på cykeln så känns samvetet (och magen) lite lättare:-)
Jag ska aldrig mer äta kladdkaka!

Kräkvarning!

Publicerad 2013-10-20 19:14:12 i Allmänt,

Tror jag har tryckt i mig nästan en fjärdedels kladdkaka med grädde! Tack gode gud att det är måndag imorgon så det blir lite ordning på kosten igen. Kanske får ta en extra timme på gymmet;-)

Hösten

Publicerad 2013-10-20 13:05:44 i Allmänt,

Varje höst blir jag lika förundrad över hur otroligt vacker denna årstid är. Jag som normalt är en rätt så stressig människa finner plötsligt mig själv ståendes och bara njuta av alla vackra färger och härligt frisk luft.
Jag tycker att alla årstider har sin charm men hösten ligger mig extra varmt om hjärtat♥

Vi har precis kommit hem efter en härlig promenad och jag känner mig så där äckligt lycklig och tillfreds med livet:-)

Sov!!!

Publicerad 2013-10-19 05:50:26 i Allmänt,

Vad gör jag vaken den här tiden en lördag när jag äntligen får sova hur länge jag vill! ?!
På veckorna vill jag inget annat än att få sova vidare när klockan ringer och nu så har jag legat vaken sen halv fem och inte kunnat somna om. Irriterande!

Nya brills

Publicerad 2013-10-18 21:45:08 i Allmänt,

Idag var jag till optikern och beställde nya linser och nya glasögon. Fastnade direkt för ett par svarta rektangulära glasögon. De skulle antagligen vara klara nästa vecka så jag ser framemot att få hämta dem. Ska bli skönt att ha ett par schyssta brillor som man även kan ha ute bland folk. De jag har nu är trasiga, fula och för låg styrka då jag har haft dem flera år.
Jag fick även ett par nya linser som jag ska prova en vecka och se hur de funkar.

Vart är snön?

Publicerad 2013-10-17 20:30:42 i Allmänt,

Efter ett pass på gymmet är det skönt att ta en dusch och hoppa i onepiecen och lata sig på soffan.
Nu väntar vi bara på snön som enligt fb vräker ner i Ljusdal. Här hemma har vi inte sett en endast liten flinga än.

Långfingrade ungar

Publicerad 2013-10-17 19:09:04 i Allmänt,

Tänk att det ska vara så svårt för vissa ungar att hålla fingrarna borta från andras saker!
För några veckor försvann Yasmines nya kavaj från hennes hylla på skolan. Både vi och fröknarna har letat den och jag har skickat mejl till föräldrarna men den är borta. Igår försvann hennes pannband från hyllan!
Kul att handla saker åt andras skitungar! Ska det vara så svårt att förstå skillnaden på ditt och mitt?

Gamla bekanta

Publicerad 2013-10-16 22:06:31 i Allmänt,

"Halkade" nyss in på en gammal "bekants" fb sida, herregud vilken tur att jag avslutade det kapitlet av mitt liv i tid! Vill inte ens tänk på hur saker och ting kunnat sett ut annars.
Gamla minnen väcks till liv och det är inga trevliga minnen.

Fynd

Publicerad 2013-10-16 21:35:25 i Allmänt,

Idag kom de nya gardinerna jag beställt till vardagsrummet så de är nu strukna och uppsatta och det blev genast mysigare och höstigare där inne.
Jag hade även beställt ett par boots som passade perfekt så de ska invigas imorgon.

Det är perfekt med Ellos alla rabatter. Skorna hade jag en 50% rabatt till så de blev riktigt billiga och gardinerna var på rea.

Ikväll så gjorde vi en beställning på vinterkläder till Yasmine och där utnyttjade jag 500 kr rabatt om man handlar för minst 1500 så vi fick en märkesdress för runt tusenlappen. Betydligt billigare än att handla i affären. Hoppas den passar bra.
Är väl ingen nyhet att jag älskar att shoppa och ännu bättre blir det när jag gör sånna fynd:-)

Det blev ingen träning idag då magen inte har mått så bra idag heller men imorgon ska jag iväg i vilket fall som helst. Jag får bara ta det lite lugnare om det behövs. Jag känner mig inte riktigt hel när jag inte får träna och svettas ordentligt. Jag har bara varit iväg och tränat en gång sen vi kom hem från Kreta! Uruselt!

IBS?

Publicerad 2013-10-15 21:19:14 i Allmänt,

Kan vara bra med blogg ibland. Fick ett tips om vad magontet kan bero på så nu ska jag läsa på lite mer om IBS.
Av det jag läst hittills så stämmer vissa saker in men inte andra. Det finns inte direkt någon medicin att ta mot det men bra kost och motion kan hjälpa. Motionerar gör jag redan och jag tycker också att jag äter hyfsat bra men ska försöka fundera över vad jag gjort/ätit när jag får ont. Kanske nåt jag inte tål.

Big no no

Publicerad 2013-10-15 12:32:44 i Allmänt,

Blev hemma idag med :-( Är väl kanske snart bara att inse att jag måste släpa mig iväg på sjukhuset och kolla upp det här, men jag väntar ett litet tag till. Går inte till sjukhuset i onödan och är inte så taggad för en magundersökning då jag vet att de kommer vilja undersöka where the sun dont shine and thats a big no no!

Hemma

Publicerad 2013-10-14 11:39:37 i Allmänt,

Magen krånglar igen så det blev en sjukdag idag:-( Inge roligt. Vet inte om det är magsjuka på G eller om det är magkatarren. Känns inte riktigt som magkatarren men inte som magsjuka heller. Vad det än är så hoppas jag det går över fort.
Unnade mig glass med kolasås eftersom det är sååå synd om mig;-)



Släpp kontrollen

Publicerad 2013-10-13 20:50:05 i Allmänt,

Läste precis en statusuppdatering på fb om att man i varje situation i livet har två val, att se det positiva eller att se det negativa.
Den stämde så bra in på hur jag på sista tiden försöker att tänka.
Jag har fortfarande långt kvar men är iaf på väg. Jag har tänkt igenom vad olika människor i min närhet ger mig, är det positiva eller negativa upplevelser? Får de mig att må bra eller dåligt och vilket budskap sänder jag ut till andra?
Jag kan bara ändra mig själv. Istället för att falla för frestelsen att behandla andra som de behandlar mig så försöker jag istället att behandla dem så som jag vill bli behandlad. Inte alltid det lättaste och inte heller alltid jag lyckas med det men jag försöker.
Jag har ett enormt behov av att säga som jag tycker, speciellt när jag tycker att något är fel. Får jag inte ur mig det känns det som jag ska explodera och jag känner mig falsk men ibland kan det vara bra att ta ett steg tillbaka och tänka efter om det verkligen gör någon nytta eller om det bara gör mer skada.

Jag har märkt stor skillnad i vår familj sen jag började tänk mer på vad/hur jag gör/säger saker. Nu låter det som värsta klyschan men vi har aldrig varit så harmoniska och lyckliga som vi varit det sista halvåret.
Genom att ändra sig själv kan man också ändra andra.

Jag har släppt mycket på mitt kontrollbehov och litar på att andra kan göra saker minst lika bra som jag skulle gjort. Jag behöver inte dubbelkolla att saker är gjorda på "rätt" sätt. Varför skulle mitt sätt vara det enda rätta?
Jag berättar när jag känner att nått är fel eller för jobbigt istället för att irritera mig på det under en längre tid för att tillslut exploder av ilska. Tar man det på en gång och kan prata om det lugnt och sansat så kan man lösa problemet istället för att stå och skrika på varandra och bara göra allt värre.

Som sagt så är det en pågående process men jag är iaf en bit på väg och jag har aldrig kännt mig så lycklig och tillfreds med livet som nu.

Söndag

Publicerad 2013-10-13 12:50:08 i Allmänt,

Andreas har åkt med Yasmine och Jon på Buspalatset och själv donar jag på här hemma.
Håller på att putsar fönster och byter gardiner. Det är så tråkigt! Tog en paus för att äta lite lunch, hänga tvätt och sätta in stekar i ugnen men nu är det bara att fortsätta så det blir klart nån gång.
Sen ska jag gå ut och ta en promenad i det vackra höstvädret.

Färdig!

Publicerad 2013-10-12 22:02:25 i Allmänt,

Så här blev resultatet av färgningen.


Lite ljusare på riktigt.

Jag ska ge det några dagar så jag vänjer mig vid den ljusare färgen innan jag bestämmer om jag ska behålla den eller färga om.

Sista gången

Publicerad 2013-10-12 16:16:55 i Allmänt,

Nu har jag klippt gräsmattan för sista gången i år. Gräsklipparen är rengjord och undanställd och knivarna ska slipas inför nästa års klippningar.
Tog på stegräknaren när jag klippte så nu vet jag att det är 4200 steg och strax över 3 km för att klippa vår gräsmatta:-)

Tog sen en promenad med pappa och hundarna upp till Tegeltjäringarna och hämtade hem man och barn, som åkte dit före mig, och fick även med oss en liten jägare som ska sova över i natt;-)
Barnen bygger koja och jag väntar med spänning på att få skölja ur håret och se resultatet. Hoppas, hoppas, hoppas att det blir bra!

Tiger

Publicerad 2013-10-12 08:12:09 i Allmänt,

Efter två omgångar blekning igår så blev resultatet så här.

Det är lite ljusare i verkligheten.

Idag ska det färgas brunt men nu funderar jag på om jag ska färga det i en ljusare brun färg än den jag har köpt...
Jag trivs rätt så bra i den ljusare nyansen. Problemet är bara att ska jag ha en annan färg så måste jag gå in på en affär och det är jag inte så sugen på att göra just nu.
Igår kväll när jag måsta köpa en andra blekning så drog jag på mig onepiecen och mössa och skjutsade in Andreas och Yasmine så de fick springa in och handla. Kul om man hade blivit stoppad av polisen i en rosa randig vuxensparkdräkt och tigerrandigt hår:-) Då hade de väl låst in mig på psyket!

Får se om jag drar på mig en mössa och vågar mig in på affären. Nu när jag ändå har lyckats bleka ner håret något så skulle det vara kul att prova på att vara lite ljusare brun. Det är ju lättare att färga det mörkare sen än att få det ljust igen.
I-landsproblem på hög nivå.

Förändring påbörjad

Publicerad 2013-10-11 17:53:29 i Allmänt,

Hmm blev lite orolig när Andreas hade i blekningen och det kändes som att håret och huvudet skulle brinna upp men nu har det svalnat så hoppas jag får behålla håret...



Fredagsrutiner

Publicerad 2013-10-11 16:32:19 i Allmänt,

Tjoho idag kom paketet med hudvård som jag beställt. Det gick fortare än jag trodde så ikväll ska det invigas. Fredagslyx!

Fredagar är en dag då vi har ganska spikade rutiner.
När jag slutar klockan två så hämtar jag Yasmine och ev någon kompis sen blir det fredagshandling, hem och dammsuger huset, för det mesta blir det nachos till middag och nåt gott att dricka till och sen blir det fredagsmys i soffan med massa snacks.
Så ser de flesta fredagar ut för oss:-)

Nu ska jag göra middag som dagen till ära är nachos!

Lunchlyx

Publicerad 2013-10-10 12:48:33 i Allmänt,

Idag lyxar jag till det med att ta 1 timmes lunch som jag förövrigt egentligen har haft hela veckan men eftersom vi har haft så mycket att göra har jag inte kännt att jag haft tid att ta det. Skönt att hinna prata med kollegorna och äta lunchen i lugn o ro och även hinna sitta en extra stund i massagestolen.
Massagestolen är verkligen en räddare i nöden för mig. Utan den och träning skulle jag inte klara av mitt jobb.

Fynd

Publicerad 2013-10-09 20:03:40 i Allmänt,

Nu känner jag mig så där oförskämt nöjd som jag gör när jag gjort ett bra köp. Har nätshoppat hudvård och för ynka 370 har jag fått inte mindre än sex märkesprodukter plus en gratis sminkbox!
Nu är det bara att vänta en vecka tills grejerna kommer så hoppas jag att de håller vad de lovar:-)

Förändring

Publicerad 2013-10-08 19:59:14 i Allmänt,

Till helgen ska jag göra något jag inte gjort på väldigt länge. Får se hur resultatet blir om det blir något varaktigt eller kortvarigt;-) Hoppas det blir bra.

Kyrksjön runt

Publicerad 2013-10-07 21:55:31 i Allmänt,

Ikväll packade vi in familjen och åkte in på köpingen och tog en runda runt sjön. Det blev en riktigt skön promenad med duktiga hundar som gick fint i kopplet, en sprudlande glad Yasmine som åkte sparkcykel och skönt höst väder, också en trevlig karl förstås;-)
Det blev en blandning av rask promenad och långsam jogging, lagomt för att få upp pulsen och få svettas lite. Skönt eftersom det inte blev nåt gym idag, tar det imorgon istället.

Aldrig mer!

Publicerad 2013-10-07 21:37:14 i Allmänt,

Satt och kollade igenom kort från förra semestern då vi var på Rhodos och jäklar vad tjock jag var då!


Eftersom jag hellre står bakom än framför kameran så har jag inte direkt några före och efter bilder att jämföra med men jag ser ju verkligen skillnaden när jag tittar på bilder från ca två år sen.

Jag hoppas att jag aldrig mer kommer att bli så stor! Det känns nu som att jag har hittat en bra balans för att hålla vikten och det utan att anstränga mig. Det har blivit en del av mitt nya liv att undvika kolhydrater så mycket som möjligt men utan att bli extrem. Det slinker ner nån godis eller chipsbit lite då och då men vad gör det, så länge det inte blir stora mängder och varje dag.
Träningen har blivit en del av vardagen och nu vill jag röra på mig varje dag och orkar mycket mer.

Nu börjar det bli dags att göra ett ryck och gå ner åtminstone 5 kg till.

Söndagsbestyr

Publicerad 2013-10-06 21:36:02 i Allmänt,

Idag har vi stökat på ute hela dagen och nu tror jag att det mesta är klart inför vintern.
Det enda som är kvar är klippning av gräsmattan. Självklart började det att regna när vi tänkte klippa:-(

Ett fyra timmars fyspass där man samtidigt gör lite nytta är inte helt fel:-) Vardagsmotion är den absolut roligaste motionsformen!

Hann med en snabb vila innan vi skulle göra oss iordning och hämta Yasmine hos kompis och sen vidare till mamma och äta söndagsmiddag. En god höstig köttgryta bjöd hon på och sen glass och varm bärsås till efterrätt:-)

Höstigt

Publicerad 2013-10-05 15:35:04 i Allmänt,

Idag är en riktigt grå höstdag så vi bestämde oss för att åka till Bollnäs och shoppa.
Vi handlade nya kuddar och sängkläder då kuddarna vi hade var så äckliga så jag höll på att kräkas varje gång vi bytte sängkläder.
Nu har vi nya sköna kuddar så i natt hoppas jag att vi kommer sova riktigt skönt.

Det blev även lite annat smått och gott bla köpte Yasmine Just dance till sitt wii så nu har vi skakat rumpa så vi är alldeles trötta.



Jag handlade blommor igår och gjorde höstfint på bron.
Imorgon ska vi städa och göra höst i trädgården och förhoppningsvis klippa gräset för sista gången i år.

Bilder från Kreta

Publicerad 2013-10-05 15:21:54 i Allmänt,

Här kommer mer bilder från Kreta.











Åh vad jag längtar tillbaka när jag ser på bilderna!

Vi har redan börjat planera på att åka till Kanarieöarna nästan höst/vinter. Bara att börja spara pengar:-)

Hemma igen

Publicerad 2013-10-02 22:36:47 i Allmänt,

Nu var det några dagar sen vi kom hem från Kreta och vardagen är åter ett faktum. Både lite trist och skönt faktiskt.

Vi hade en underbar vecka med sol, bad iskalla öl och breezers vid poolen, spännande besök på olika platser och god mat på restauranger.

Jag är så nöjd med hela veckan!
Höjdpunkten var min födelsedag, den bästa någonsin, då jag blev uppassad och firad hela dagen. Det började med champagne frukost och presenter sen paraplydrink (utan paraply) vid poolen för att avslutas med underbart god middag:-)





Tyvärr blir det inga fler bilder just nu då det var otroligt segt att lägga upp dem för tillfället.
Jag återkommer med fler bilder och uppdateringar om vår semester en annan dag.

Nu är det dags att försöka sova då klockan ringer halv sex imorgon.
Natti natti!

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela