Livet på landet

Bebbe

Publicerad 2009-02-28 17:05:07 i Allmänt,

Vilket super väder det har varit idag. Skönt. Massor av snö behaglig temperatur o sol. Kan det bli mycket bättre?

Imorse skjutsade vi iväg Yasmine till en kompis. Leigha ringde imorse o frågade om hon vill komma o leka o följa med på Finess o fika.

Efter vi skjutsat dit henne var jag o Andreas in på köpingen o uträttade lite ärenden. Handlade det sista, förhoppningsvis, innför Umeåresan imorgon. Sen var vi in o handlade en MDF skiva så vi kan bygga klart vedhyllan, hoppas älskling gör klart den när vi är i Umeå=) Efter det var jag o köpte en blombukett till Carina. Ska dit ikväll o ha lite tjejkväll. De andra ska ut sen men jag ska hålla mig nykter o köra så jag kommer hem i hyfsad tid, har inte hunnit packa så mycket innför resan så det måste jag hinna med.

När vi kom hem for jag o pappa upp till Gumman o Micke o snusade på deras lilla bebis Liam. Han är bara 2 dagar gammal, glömmer alltid bort vad små de är när de är nyfödda. Sötnos.

Sen for jag iväg o hämtade Yasmine hos Leigha. De hade ätit pannkakor o glass på Finess så hon var mätt o belåten.

Nu har jag nyss duschat o sitter o väntar på att nagellacket ska torka. Ska ta o göra mig iordning o sen ska jag ta o försöka packa lite innan jag sticker iväg.

Kommer nog inte blir så mycket bloggande på några dagar nu när vi är i Umeå men jag ska knäppa mycket kort som jag lägger in när vi kommit hem=)

Ha det bra. See you soon.

Fredag

Publicerad 2009-02-27 20:22:14 i Allmänt,

I morse när jag kom ner för trappan så var det en stor blöt pöl på golvet nedanför fönstret. När jag började kolla såg jag att det droppade in vatten från fönsterfodret....igen.
Det var bara o torka upp vattnet o ställa dit en hink, suck inge roligt=(

Så här blev det första vintern när vi bodde här också, fast då rann det in vatten på tre olika ställen! Vattnet tar sig in under taket på nåt sätt när snön börjar smälta.
Andreas fick klättra upp o försöka skotta ner snön så gott det gick när han kom hem, så nu har det slutat droppa som tur är.

Jag har börjat packa lite grejer till vi ska åka till Umeå. Vi åker på söndag morgon så det är inte långt kvar nu=)
Tycker alltid det är svårt o packa, vet aldrig hur mycket kläder man ska ha med sig. I vanliga fall när jag ska välja kläder kan jag stå i en halvtimme o fundera o prova olika kombinationer. Nu ska man packa för flera dagar o dessutom ska allt få plats i en liten resväska, hjälp vad jobbigt. Som tur är ska vi ju inte ut på krogen eller nåt så man kan mest packa myskläder så det gör ju saken lite lättare iaf. 

Ska bli så skönt o vara ledig i fem dagar o komma iväg o göra nåt.

Nä nu ska jag koncentrera mig på filmen på TV. Det är Walk the line, den handlar om Johnny Cash. Har sett den förut o har för mig att den var hyfsat bra.

      



Jeanette är....

Publicerad 2009-02-27 14:39:35 i Allmänt,

Kopierade denna från kusin Madde.

Googla ditt namn + "är" och ta dom fem första träffarna. Detta är vad universum försöker förmedla till dig.

Jeanette är jätteduktiga att fotografera
Jeanette är GRYM!
Jeanette är Skepshults tomte
Jeanette är stan snabbaste konstnär
Jeanette är sushi. Hon är rå!

Hmm ja vad ska man säga... Kan ju inte annat än hålla med att jag är GRYM=) resten är det väl lite si o så med. Men universum kanske har någon plan för mig...

Award

Publicerad 2009-02-27 13:55:39 i Allmänt,

Jag fick en award av Emma.



1. Ladda upp awarden i er blogg.
2. Länka till den som du fick awarden från.
3. Länka till 5 personer som du vill ge denna award till.
4. Länka till deras bloggar. Lämna en kommentar i deras bloggar.

Jag ger den vidare till

Alla mina söta vänner som läser min blogg=) Kramisar till er.

Muffins o bull bak

Publicerad 2009-02-26 20:56:04 i Allmänt,

Ikväll har vi bakat matmuffins o pizzabullar som vi ska ha med oss när vi åker till Umeå.




Yasmine blandar deg.

Som vanligt är jag ju tidsoptimist o tänkte att det går väl fort o svänga ihop några muffins o bullar, yeah right. Jag har hållt på sen jag kom hem tills nu. Det jobbigaste när man bakar är all disk o degkladd, blä. Men de blev goda iaf o det är ju huvudsaken=)

Jag gjorde några matmuffins med skinka ost o basilika o några med skinka, ost, fetaost, soltorkadetomater o timjan.

Pizzabullarna gjorde jag halva satsen enligt receptet o på den andra halva bredde jag pesto, strödde över skinka, ost, fetaost o soltorkadetomater, mumsigt.


Pizzabullarna

Nu sitter jag bara o väntar på att de ska svalna så jag kan frysa in dem. Sen ska jag gå upp o lägga mig o kolla på TV.

God natt på er.

  

Besök

Publicerad 2009-02-26 20:36:11 i Allmänt,

Igår hade vi fin främmande=) Lena, Olov, Thilde o Willma kom o hälsade på.



Olov o Thilde


Lena o Willma

Det var över ett halvår sen jag träffade Thilde o Willma sist o de hade blivit så stora. Willma var bara en pytte liten bebis sist vi sågs, nu är hon snart 1 år o sprang omkring. De är så söta=)
Yasmine fick ett målar set i efterskotts present som hon invigde ikväll. Hon tycker det är jättekul o sitta o måla så det var en mycket uppskattad present.

Tvillingsjälar?!?

Publicerad 2009-02-25 17:55:10 i Allmänt,

Läste en artikel om Camilla Läckberg i nyaste nummret av Mama. Håller verkligen med henne i det mesta hon säger, speciellt om bebistiden. 
Hittade artikeln på Mamas hemsida, klicka på bilden så kan ni läsa den, Där kan man även kommentera artikeln. Jag satt o läste igenom kommentarerna o blir så himla trött på alla som tycker att de som kör Anna Wahlgren metoden vid läggdags är dåliga mammor. Det är väl upp till var o en hur man väljer att söva sitt barn! Att barnen skulle ta skada av att skrika i nån minut är ju helt absurt tycker jag. Tror nog att hela familjen mår bättre av att bebisen kan somna själv så föräldrarna kan få lite egentid. Verkar som att vissa tycker att så fort man fått barn ska man bara leva för dem, man har väl för tusan ett eget liv också. Tycker synd om de mammor, för det är så gott som uteslutande dom, som har tid o ork o sitta o spy galla över hur andra sköter sina barn. Skaffa ett eget liv, herregud.
Vi körde med 3 min metoden från det att Yasmine var ca 2 månader o det tog 2 kvällar sen somnade hon hur bra som helst när vi lade henne. Och hon har inte fått några men av det.
Varje förälder vet själv vad som funkar bäst för dem o deras barn. Vill man ligga bredvid sitt barn o söva det så gör man det vill man göra på nåt annat sätt så gör man det, svårare än så ska det väl inte behöva vara. Èller vad tycker ni? 
Skulle kunna skriva hur mycket som helst om det här men jag blir bara på dåligt humör då. Sånt här kan verkligen reta upp mig=(



Klicka på bilden.

Nånting roligare. Jag färgade håret igår. Blev inte så jättestor skillnad men det känns mycket frächare. Har haft guldbrun hårfärg ett bra tag nu men nu är det mörkbrunt. Håret var så färgmättat på längderna så det blev bara en ljusbrun rand längst in mot hårbotten när jag färgade det så då tyckte jag det var lika bra att färga det mörkt istället. Tänkte ta svart men jag fegade ur o tog mörkbrun istället men jag färgar det säkert svart snart ändå om jag känner mig själv rätt=) Blev iaf riktigt nöjd. Nu fattas det bara en klippning. Ska fösöka hinna boka en tid till nästa vecka.

Nu ska jag fixa lite fika tills Lena o Olov kommer. 

Ni får låna av mig...

Publicerad 2009-02-24 18:39:05 i Allmänt,

Idag har jag varit på cellprovstagning, usch inge roligt men skönt att ha det överstökat. Nu ska man vänta 3 veckor innan man får svaret. Känns lite halv nervöst.

Efter provtagningen var jag o hämtade Yasmine på dagis o vi var in o handlade lite mat. På väg till affären frågade jag henne vad vi skulle äta idag. Kanske nå kött eller pizza eller nåt, svarade hon. Imorgon kan vi äta pizza när mamma o pappa har fått lön, svarade jag. Men mamma jag har ju mycket pengar så ni kan låna av mig. Om nån har lite pengar så får dom låna av mig vet du väl. Sötnosen, ingen snåljåp där inte=)
Innan det var färdigt, o när jag gått 10 varv i affären, så blev det iaf pyttipanna till middag idag. Men imorgon blir det löningspizza=)

Imorgon kommer Lena o Olov med barn o hälsar på. Kom just på att jag glömde att köpa fika bröd så jag får svänga in o köpa nåt efter jobbet imorgon. De kunde inte komma när Yasmine fyllde år så de skulle ge henne sin present, lite i efterskott(hon fyllde år 17 september) men bättre sent än aldrig=) Tror det var över ett år sen de var hit sist. Blir så svårt o hälsa på varandra när man jobbar o är trött på veckorna o på helgerna har man ofta så mycket annat inplanerat.
Det måste vi verkligen bli bättre på, o hälsa på släkt o vänner. För det mesta blir det att folk får komma hit för vi får aldrig tummen ur o tar oss iväg nånstans=(

Nu ska jag hjälpa Yasmine o borsta tänderna. Får se om jag hinner skriva mer senare, vet att det var nåt jag hade tänkt skriva om...får se om jag kommer på vad det var.

Gott o blandat

Publicerad 2009-02-22 14:17:23 i Allmänt,

I morse var jag på restaurang o åt en jätte god pizza. Den kostade 5 kritor så riktigt billig var den också=) Den serverades på Restaurang la Yasmine.


Visst ser den riktigt smarrig ut min pizza med majs, tomater, broccoli, ägg o en massa annat gott på. Fick en beasås o en pizzasallad till också=)

Här är den söta servitrisen

Till efterrätt blev det modellera i olika färger o smaker, mumsigt. Kan verkligen rekommendera er att prova den här restaurangen. Kom bara ihåg att ha med er många kritor eftersom det är den enda betalningen som gäller;-)

Efter restaurang besöket var vi ut o skottade snö. Det har kommit närmare 1 dm under natten o morgonen, så det fanns lite o skotta. Det är jätte skönt väder ute, bara nån minus grad. Det enda som saknas är lite sol.
Yasmine o hundarna har varit ute o åkt skoter med moffen o Jon. När de hade åkt klart följde Jon med Yamine in så nu är de uppe på hennes rum o leker. De två leker alltid så bra tillsammans. Nyss när jag var upp så höll Jon på att föna håret på Yasmine=)
Sist när de lekte så gifte de sig med varandra. Yasmine hade klätt på sig en prinsessklänning o gjort sig fin o de hade ringar o allt, bäst o ha lite koll där=)

Vi ska bygga en ved hylla bredvid kaminen i vardagsrummet så man kan ha veden där istället för i IKEA kassar som vi har nu. Vi började o såga till bitar men det fattades 5 cm när vi skulle såga till den sista biten så vi måste åka o köpa en till MDF skiva, suck. Jag som hade tänkt att vi skulle få klart den idag så jag kunde måla den ikväll men så blev det inte. Lite irriterande att man måste köpa en HEL skiva bara för att man ska ha en liten bit, de är ju inte direkt billiga heller MDF skivorna. Men förhoppningvis blir det bra när det är klart.

Nu stack killarna iväg på en skotertur. Var verkligen rätt vinter Andreas valde o skaffa skoter till. En sån här snörik vinter har vi inte haft på väldigt länge, mysigt med massa snö. Hoppas vi får fler såna här vintrar framöver.

Igår kväll kom Mattias, Lars o Matilda över o hälsade på. Pappa o Robin kikade också förbi en sväng.
Jag o Matilda spelade Guitarhero o Singstar, som vanligt, men det är så himla roligt. Yasmine stod bredvid med sin mikrofon o sjöng med hon också. 
 
Nu ropar barnen att de vill kolla på en film så jag ska gå o hjälpa dom.

Kajvall

Publicerad 2009-02-21 16:46:32 i Allmänt,

Idag var vi till Kajvall (blev lite osäker på stavningen efter AKPs kommentar så jag måsta kolla på skylten o det stavas utan e, så nu vet vi det=)).

Det var hyfsat väder när vi åkte hemifrån, -5 grader men solen lyste med sin frånvaro o det blåste lite.

När vi kom till Kajvall var det inte alls nåt roligt väder. Det snöade o blåste o var runt -7 grader, annars brukar det alltid var några grader varmare där, men inte idag. 
Vi var ett helt gäng som åkte dit. Jag, Yasmine, Moa o Mirre åkte i våran bil. Andreas, Mattias o Lars åkte skoter dit. Emma o Per-Åke o Magnus o Linda med barn var där när vi kom o Matilda, Linda, Jon o Joakim kom strax efter oss.
Vi åkte pulka o madrass o grillade korv o åt mackor o oboy så det var mysigt, fast det hade inte skadat med lite bättre väder.




Vi var där i 2 timmar sen var alla ganska frusna så vi packade ihop o åkte hem.
Synd på vädret men det var ändå skönt o komma ut o göra nåt.
Tror att Yasmine var ganska nöjd också, hon somnade i bilen när vi åkte hem.
Nu sitter vi o myser i soffan o kollar på Ronja rövardotter. Får se vad vi hittar på ikväll. Kanske hinner skriva ett till inlägg om det senare.

Nu ska jag börja med maten. Köpte ryggbiff som jag tänkte steka, till det blir det bakpotatis o röror.

Fredag

Publicerad 2009-02-21 16:15:57 i Allmänt,

Blev en lugn fredag kväll. Andreas hade lagat kyckling, ris o tzatziki så maten stod på bordet när jag kom hem från jobbet=)
Sen blev det mest TV tittande resten av kvällen. Kollade på Lets dance, tycker de är grymt duktiga på o dansa. Magnus Samuelsson är min favorit. Man kunde inte direkt tänka sig att han skulle kunna dansa men han är ju jätteduktig!
Började kolla på en film på Kanal 5 tror jag det var, Stay hette den, men jag somnade efter ca 30 min.

Yasmine byggde en koja i vardagsrummet där hon o hennes dockor skulle bo.


Sen däckade hon i soffan.

På jobbet

Publicerad 2009-02-20 17:24:05 i Allmänt,

Sitter på jobbet just nu, är inte så mycket o göra så jag tänkte passa på o skriva ett inlägg=) Ska jobba till 18 ikväll, känns inte roligt o göra det en fredagkväll när man bara vill hem o mysa med familjen=( Men det är bara lite drygt en timme kvar nu sen är det helg, jippi!!!

Fick en länk till en smyckesblogg av en jobbarkompis. Fanns mycket fina smycken till bra priser där, gå in o kolla. Jag hittade massor av smycken som jag blev sugen på.

Jag har börjat läsa en blogg om en 18 årig trebarns mamma. Herregud vilken tjej!! Hon skriver så underbart vackert om sina barn o hon verkar vara en riktig super mamma, alltid positiv o glad. Tänk själv o ha 3 barn när man är 18 år! Hjälp! Jag som kan bli tokig på ett. Vad jag har förstått så fick hon sin första när hon var 16 o sen fick hon tvillingar när hon var 17, crazy. Hoppas det är många som kollar snett på unga mammor som går in o läser hennes blogg så får de se att de kan vara minst lika bra mammor som någon annan.
Gå in o läs o bli inspirerade.

Nu är det bara 40min kvar tills jag slutar jobba, tjoho.

Fredag!!!

Publicerad 2009-02-20 09:02:52 i Allmänt,

Äntligen fredag, vad skönt.
Inte lika roligt att jag jobbar kväll ikväll, slutar 18:00 men vi fick ju iaf en sovmorgon eftersom jag börjar 9:45.
Skönt iaf att vi hann städa inför helgen igår kväll, eller vi o vi var mest älskling som städade det enda jag gjorde var o säda köket=) Det är så skönt o komma hem till ett nystädat hem, speciellt när det är fredag. Då kan man bara ta det lugnt fixa en god middag o ta ett glas vin.

Pratade med Emma igår kväll o hon frågade om vi ville hänga med till Kajevall på lördag så ev åker vi dit imorgon. Får se vad det blir för väder o hur vi känner imorgon. Skulle vara kul o åka dit, har inte hunnit vara där nåt än den här vintern.

Nu måste vi göra oss i ordning o sticka iväg på dagis o jobb.

Ha en bra dag.

Hästar på rymmen

Publicerad 2009-02-19 19:12:26 i Allmänt,

Idag när vi kom hem så stog det 3 hästar på våran gård?!?
Det var grannens hästar som var på rymmen.
Så det var bara o gå in o pylsa på sig kläder o plumsa ut i snön o försöka fånga dom. Det värsta är att de inte har några grimmor på sig så jag fick ta hundkopplen o lägga runt halsen på dem. Jag lyckades få tag på en sen följde de andra efter så jag fick in dom i hagen igen. Hoppas de håller sig kvar där tills Killan kommer hem, har inte sett dom än så jag tror att de stannade. Ska ringa till henne sen så hon får kolla om hagen är trasig.

Jag fick så himla dåligt samvete igår för jag har glömt bort Lokes födelsedag! Han fyllde 2 år den 7 februari, min lilla snuttis. Vilken elak mamma som glömmer hans födelsedag!!!
Började fundera på det igår att det måste ju vara Lokes födelsedag snart o när jag kollade i almanackan så såg jag att vi missat den. Jag får försöka gottgöra honom i helgen o åka o köpa ett riktigt stort o gott köttben.
Freja fyller också snart år. Hon blir 7 år den 27 februari, ska försöka se till o komma ihåg det...




IKEA, Umeå o Fjällresor

Publicerad 2009-02-18 18:23:53 i Allmänt,

Jag skulle behöva åka på IKEA o handla grejer så jag kan göra klart i gäst/mys rummet.
Skulle behöva handla några korgar, ett tidningsställ, tyg o lite andra småsaker.



Tänkte jag skulle försöka o sy en hissgardin dit in också, borde inte vara så svårt. Men för ovanlighetens skull så känner jag mig inte alls sugen på o åka på IKEA, måste vara sjuk eller nåt=) Det går ju alltid en hel dag om man ska ta sig iväg till IKEA o det känns inte som jag har tid med det just nu. Får se om vi hinner svänga in till Birsta en sväng när vi åker hem ifrån Umeå.

Ser verkligen fram emot när vi ska till Umeå o hälsa på Linda o hennes busgrabbar. Är inte så långt kvar, vi åker nästa söndag (v.9) sen blir vi kvar i 3 dagar. Det är jag o Emma som åker dit med barnen. Det kommer bli 6 ungar o 4 vuxna i en liten tvåa så det kan nog bli lite trångt, men finns det hjärterum finns det stjärterum=)
Var över 3 år sen jag var till Umeå o hälsade på sist så det är verkligen på tiden nu.
Sen hinner vi nästan bara hem o vända för veckan efter så ska jag o Andreas åka till fjällen med Frida, Jimmy o Fridas brorsa. Det kommer bli riktigt kul, hoppas vi får fin väder så man kan sola o åka skoter hela dagarna o dricka vin på kvällarna=)


Ska ta med oss singstar också så vi får skråla lite, nu jäklar ska jag få Frida o sjunga om det så är det sista jag gör=)

Blir ev en fjällresa över påsk också. Vi funderar på o åka till min farbrors stuga.
Här är några bilder från när vi var där i fjol.




Blir en del farande o flängande framöver men det är kul o ha lite saker o se fram emot=)

Nu ska jag klä på Yasmine nattlinne o göra i ordning henne innan moffen kommer hit så vi kan åka på föräldrarmöte.

Föräldramöte

Publicerad 2009-02-17 18:10:02 i Allmänt,

Imorgon är det föräldramöte med dagis. Vi ska var på kommunbiblioteket den här gången. Har nyss pratat med pappa så han ska komma över o vara barnvakt medans vi är borta.
Yasmine frågade vad föräldramöte var för nåt. Det är när barnens mammor o pappor sitter o pratar svarade jag. Jaha är det sånt där vuxenprata när man säger bla bla bla. Ja nåt sånt är det väl... ganska bra beskrivning tycker jag=)

Nu ska jag klä på mig o åka o hämta Frida, vi ska ta en promenad runt kyrksjön. Behöver lite motion o friskluft så jag piggare på mig lite. Gäller o klä sig för det är rätt så kallt ute.
Nu ringde Frida o sa att hon var klar, bäst o lägga på en rem.
Tjingeling.

Nummer 2

Publicerad 2009-02-17 17:53:16 i Allmänt,

Vad är det med barn o föräldrar som sitter på toa egentligen?

Så fort man låst in sig o vill ha några minuter i fred för att göra nummer 2 så kommer de o rycker i dörren.
Mamma vad gör du?
Sitter på toa.
Men maaammaaaa vad gör du då?
Jag skiter kan jag få var i fred!
Men maaammaaa jag är kissnödig, jag kissar på mig... maaaammaaaa...

Man kan ju bli tokig på den små liven ibland... Konstigt att de blir kissnödig precis i samma sekund som man stänger dörren=)



Kanske skulle ta o skaffa sig ett sånt här mobilt utedass. Kan man åka iväg ut i skogen så får man sitta ifred=)

Hjärt- lungfonden

Publicerad 2009-02-16 19:27:45 i Allmänt,

Under februari månad har Hjärt- lungfonden en kampanj för alla barn som föds med hjärtfel.

Gå in på Hjärt- lungfonden o läs mer om hur du kan stödja kampanjen.


Fel design

Publicerad 2009-02-16 13:49:53 i Allmänt,

Såg nu när jag gick ut på min blogg från jobbet att designen inte ser lika ut som på vår dator hemma. Är en annan lila färg o annat teckensnitt.
Måste bero på att vi har nyare program hemma på datorn. Tråkigt=(

Skotrar o snögrottor

Publicerad 2009-02-15 13:42:43 i Allmänt,

Nu har Oscar o Victor åkt hem. Det gick riktigt bra med övernattningen, de höll sams nästan hela tiden enda gången det blev lite bråk var när de skulle försöka sova men med tre trötta ungar så får man ju räkna med det.
Vi hade bäddat med madrass på golvet i Yasmines rum o där satt de o mumsade godis o kollade på film.




Eftersom det är lika underbart soligt väder idag så tog vi en skotertur med barnen. Pappa kom över med sin skoter också så vi kunde ta ett varsit barn. Jag o Oscar åkte på Yasmines skoter, Victor åkte med Andreas o Yasmine åkte med moffen. Vi åkte en sväng upp på berget. Oscar gasade själv o jag tror att de tyckte det var riktigt roligt.
När vi kom tillbaka åkte vi pulka på snökullen o fortsatte gräva på vår snö grotta.





Nu har vi grävt oss igenom hela snökullen.


Nu sitter vi inne o värmer oss o fyller på matdepåerna men vi ska nog gå ut en sväng till.
Gäller o utnyttja varenda minut av det soliga vädret=)

Recept

Publicerad 2009-02-15 13:19:28 i Allmänt,

Här kommer recepten från vår jättegoda middag igår=)

Förrätt:
HALLUOMISALLAD

Rucola
Körsbärstomater
Avocado
Halluomi
Chasewnötter
Dressing:
Honung
Olivolja
Citron
Salt
Peppar

Blanda ihop dressingen o vänd runt rucolan i den. Skär halluomin i skivor o stek hastigt i olivolja, krydda med citronpeppar. Dela körsbärstomaterna o stek på dem. Lägg rucolan på en tallrik, skiva avocado o lägg på salladen, skär halluomin i stavar o lägg överst. Lägg tomaterna o nötterna runt om. Ringla över lite dressing.
servera med vitlöksbröd.

Varmrätt:
ROSTBIFF MED POTATISGRATÄNG

Potatisgratäng
:
Potatis
Gul lök
Vitlök
Riven ost
Grädde
Salt
Peppar
Timjan

En skiva rostbiff per person
Harico verts
Körsbärstomater
Beasås
Rödvinssås

Skala o skiva potatis o gul lök. Fin hacka vitlök. Varva potatis gul o vitlök, riven ost o kryddor i en ugnsform. Häll över ca 3-4dl matlagningsgrädde, jag brukar använda 3dl grädde o sen spä med mjölk om det behövs. Stoppa in i ugnen på 200 grader i 45-60 min, rör om ibland. Strö över riven ost när det är ca 10 min kvar.
Salta o peppra rostbiffarna o stek dem, de är godast när de är lite röd rosa. Dela tomaterna o stek på dem o harico verts.
Servera med beasås o rödvinssås.

Efterrätt:
VIT CHOKLAD PANNACOTTA MED HALLON O BLÅBÄRSSÅS       4 pers

2.5dl grädde
2msk socker
100g vit choklad
1 gelantinblad

100g hallon o blåbär
1 citron, skalet
1msk socker

Koka grädde o socker i nån minut. Bryt ner chokladen i en bunken o lägg i det uppblötta gelantinbladet. Häll över den heta grädden o rör till slät konsistens. Häll upp i 4 portionsformar o ställ in i frysen över natten (jag hade mina inne i 5-6 timmar o det gick bra). Ta fram 10 min före servering.
Koka ihop bären rivet citron skal o socker. Låt svalna något. Servera pannacottan med bärsåsen.


Receptet kommer från "Halv åtta hos mig".

Pannacottan var jättegod. Passade bra med den lite sötsura bärsåsen till.

Alla hjärtansdag

Publicerad 2009-02-14 15:46:19 i Allmänt,

Nu har vi nyss kommit in efter en liten skoter tur i det underbara vädret. Vi var över till Carl o Birgitta o hälsade på så Yasmine o Carl fick leka. Sen hade vi tänkte åkt en sväng till men jag fick soppatorsk i Yasmines skoter, som tur var hade Mats en skvätt bensin så vi tog oss iaf hem. Hoppas det är fint väder imorgon också så kan vi ta en tur då istället.

Snart kommer Oscar o Victor hit, de ska sova över i natt. Jag o Yasmine var in på köpingen o handlade tidigare idag. Hon har besämt att de ska äta pannkakor med sylt o grädde, så vi har handlat det o lite gottis tills ikväll. Hon köpte 3 st kinderägg för sina egna pengar som de ska ha när de myser ikväll=)
Jag o Andreas tänkte laga trerätters, blir en halluomisallad m vitlöksbröd till förrätt, rostbiff o potatisgratäng med lite goda tillbehör till varmrätt o en vitchoklad pannacotta till efterrätt, Till det har jag köpt en flaska rött vin.
Jag har förberett pannacottan o stoppat in den i frysen så jag hoppas den hinner bli klar, stod i receptet att den skulle stå i frysen över natten men jag håller tummarna att det går ändå. Efterrätten har jag gjort till oss alla fem, hoppas barnen tycker om den=)
Ni får recepten imorgon.

Imorse fick jag o Yasmine Alla hjätansdag presenter av älskling. Yasmine fick en gossenalle o ett fint halsband o jag fick ett jättegulligt halsband med ett hjärta. Andreas ska få sina presenter ikväll. Har gjort ett eget Alla hjärtansdag kort med olika "biljetter" som han kan lösa in, t.ex frukost på sängen, sovmorgon, massage sen köpte jag en flaska whiskey, hoppas det är nån sort han tycker om, provade en ny.

Nu ska jag börja förbereda middagen.

Ha en bra Alla hjärtansdag.

Mysfredag

Publicerad 2009-02-13 18:36:23 i Allmänt,

Jag o Yasmine ska ha myskväll i kväll. Hon har dukat upp med godis o festis framför TVn.
Andreas skulle ut med jobbet. Först skulle de på Condis i Järvsö o äta sen skulle de iväg o se Nor revyn(tror jag det var). Efter det skulle de ta en krogvända, så han kommer nog inte hem förens sent i natt.
Fick en för tidig Allahjärtans dag bukett o en godisask av älskling idag=) Sen kom mamma o Hans-Olof  med en ask gelehjärtan till oss allihopa, Yasmine fick ett paket med duschcreme, hårsnoddar o strumpor o jag fick ett kort med 200kr i=) Jag o Yasmine har redan tryckt i oss chokladen, var en liten ask, så nu sitter vi o mumsar gelehjärtan.

Tänkte lägga in ett middags tips idag, var ju ett tag sen nu men det kan ju ha att göra med att aptiten inte direkt varit på topp tidigare i veckan=(

Pastasås med kyckling o spenat

Fräs pressade vitlöksklyftor i olja o smör i en panna, lägg i kycklingfilé skuren i mindre bitar, krydda med salt o peppar,stek tills kycklingen blivit nästan genomstekt. Lägg i fryst spenat, halverade körsbärstomater o lite citronsaft, rör om o smula i lite ädelost o lägg i oliver. Värm så osten smälter o krydda ev med mer salt o peppar. Servera med pasta.

Experimenterade lite så jag vet inte hur mycket jag hade i av allt, det är bara o prova sig fram efter egen smak o tycke=) Passade på o hälla i ädelost när Andreas ändå inte skulle äta. Till Yasmine tog jag undan några kyckling bitar som hon åt med pasta o oliver.

Nu ska jag o Yasmine mysa.


Ha en mysig fredagkväll=)

Bild tajm

Publicerad 2009-02-13 13:14:51 i Allmänt,

Vi har precis kommit in efter att ha varit ute i det underbara vädret.
Vi har jobbat lite på vår snögrotta, vi ska försöka gräva oss igenom hela snöhögen.





När vi inte orkade gräva nå mer så selade vi på Loke hundpulkan o gick o slängde soporna.
Lyckades hålla Yasmine ute i nästan en timme det måste nästan vara rekord=)
Idag känner jag mig mycket piggare men är inte helt hundra i magen än men det känns bra att ha fått kommit ut o lufta sig lite, man blir så slö av att bara ligga inne.




Våra fina hundar. De tyckte också det var kul o gräva snögrotta.




Vilken tur man har som får bo så här. Jag känner verkligen att jag har hittat mitt drömboende, skulle inte byta det mot nåt annat. Sen att det är kallt inne ibland o mycket som ska fixas det gör inte så mycket när man trivs så bra=)

När vi höll på o letade efter hus så kollade vi på ett annat alldeles i närheten av var vi bor nu men det var ett riktigt ruckel med vattenskador o allt möjligt o de skulle ha hutlöst mycket pengar för det, så det blev inget.
Efter det så fick vi tips om att "vårt" hus ev skulle säljas så vi var o kollade men fastnade inte för det på en gång, tyckte att det var alldeles för kallt o mycket att göra, dessutom var de inte säkra på om de skulle sälja eller inte.
Så tiden gick o vi blev mer o mer sugen på o skaffa hus men både jag o Andreas hade ett ganska litet område som vi kunde tänka oss att bo på. Jag hade väl egentligen bara Tegeltjär som jag verkligen kände att ville bo i, inte allt för många hus att välja på alltså. 

Jag hade nästan gett upp om att hitta ett hus när jag pratade med vår dåvarande granne, en kvinna som är lite medial. Hon sa att jag skulle inte ge upp för inom en kort framtid skulle vi hitta vårt drömhus. Ja, ja tyckte jag lite skeptiskt. Vänta bara så ska du få se, det löser sig snart sa hon. Ungefär en vecka efter det så var "vårt" hus till salu o vi var o kollade på det en gång till o bestämde oss för att det var här vi ville bo. Efter det gick allt väldigt snabbt o ungefär en månade senare var huset vårt.

Det har varit mycket jobb men det har varit värt varenda minut av rivande, byggande, spacklande, slipande o målande. Den stolthet man känner av att veta att det är vi som gjort allt det här den kan man leva på lääääänge. Men vi skulle inte ha klarat det utan min underbara pappa som var här o hjälpte oss varenda dag o Per-Åke som har dragit om all el i huset o hjälpt till med allt möjligt annat också. Stort TACK till er!!!!

Fortfarande sjuk

Publicerad 2009-02-12 12:02:07 i Allmänt,

Blev inget jobb idag heller. Blev sämre igår kväll igen, urrk vad tråååkigt det är o vara hemma o va sjuk.
Yasmine var lite dålig i magen i går o klagade på att hon hade ont i magen o mådde illa men hon är pigg än så länge så vi får se om det går över. Lika bra vi stannar hemma resten av veckan så vi inte smittar ner fler.
Hoppas vi piggar på oss till lördag för då ska Oscar o Victor sova över här. Yasmine har längtat efter det så jag hoppas vi blir bättre annars kommer hon bli väldigt besviken.
Jag känner mig hyfsat pigg ändå men magen är i uppror o jag får illamående attacker lite då o då så jag försöker ligga o vila så mycket det går.
Måste snart gå ut o hämta mer ved o det ser jag inte framemot o då tänker jag inte på att det är kallt ute utan att jag måste stå o böja mig ner o lasta ved, inte bra för min mage just nu=( Är -17,5 grader ute nu men solen skiner o det är riktigt fint. Ska se om jag lyckas få med mig Yasmine ut en sväng så vi får lufta oss lite, kan behövas. 

Ny design

Publicerad 2009-02-11 15:18:16 i Allmänt,

Har varit in på Designa din blogg o fått lite tips om hur man gör ändringar i bloggen. Har experimenterat lite nu när jag ändå inte har nåt bättre för mig=) Är ganska lätt bara man kommer in i det. Ska försöka hitta nån annan bild som jag kan ha som header. Tänkte experimentera lite med nåt kort på Yasmine o se om man kan göra nåt häftigt men det får bli vid ett annat tillfälle nu ska jag o Yasmine hoppa i badet.

Vad tycker ni om den nya designen? Bättre, sämre?

Filmtajm

Publicerad 2009-02-11 11:56:46 i Allmänt,

Nu har prinsessan myst ner sig framför en film i sitt rum.





Märks att hon är lik mig för hon vill gärna ha nåt o smaska på när hon kollar på film. Blev en clementin o en riskaka. Hon har laddat upp med 4 filmer som hon skulle kolla på men hon brukar inte ha ro o sitta stilla en hel film så det blir nog inte så mycket tittande, är väl mest mysigt o få bädda ner sig o äta lite mellis i sängen=) Hör redan att hon är uppe o leker, hon satt väl ca 20 min o kollade.
Nu kom hon ner o ville byta clementinen mot två riskakor för det var så mycket småkärnor i den, lite byteshandel=)

Det här med städningen håller i sig idag också. Nu innan hon skulle kolla på film så sa hon själv att hon skulle städa upp först innan hon började kolla på filmen. Håller tummarna för att det fortsätter så här.

Själv känner jag mig piggare idag, behöver inte springa på toa hela tiden o kan äta lite mer nu. Känner mig fortfarande halv illamående hela tiden men blir det inte värre så ska jag gå o jobba imorgon. Yasmine o Andreas verkar ha klarat sig som tur är.

Nu ska jag lägga mig o kolla på Rachael Ray.

Prinsessan

Publicerad 2009-02-10 16:12:58 i Allmänt,

Min goa lilla prinsessa.



Hon har varit så duktig hela dagen idag. Hon pysslar mest på för sig själv, leker på sitt rum o kommer ner ibland o kollar på TV. Passar upp på mammsen när det behövs, hämtar vatten, släpper in o ut hundarna, brer på filten. Mammas super duktiga lilla prinsessa.

Eftersom hon har lekt på sitt rum hela dagen så var det ju ganska stökigt där så jag bad henne o städa upp så vi kan dammsuga sen, hon svarade inte o jag orkade inte bråka så jag gick ner o fixade lite lunch. Efter ett tag kom hon ner o ville visa mig nåt på hennes rum. När jag kom upp så har hon städat upp allting, varenda liten sak låg på sin plats. Jag blev så glad så tårarna började rinna. Man riktigt såg hur stolt hon var o verkligen sög åt sig av allt beröm hon fick.
En sån liten sak kan verkligen förgylla hela dagen.

Känns som att magsjukan börjar ge med sig lite, har inte behövt springa på toa lika mycket idag, skönt. Fast för säkerhets skull så blir vi hemma imorgon också för så fort jag är uppe o rör på mig börjar jag må illa o få ont i magen, så det är mest sängläge som gäller. Men jag har svårt för o bara ligga stilla, skulle egentligen behöva åka bort när jag är sjuk annars håller jag bara på o plockar o fixar med massa saker, spelar ingen roll hur sjuk jag är. Tror det är ganska typiskt tjejer o tänka så, man skulle vara lite mer som killarna som skiter i allt 

Magsjuka

Publicerad 2009-02-10 09:26:29 i Allmänt,

Som väntat så blev vi hemma idag också. Har lyckats hålla mig från att spy, även fast det varit nära några gånger, det är bland det värsta jag vet. Däremot får jag springa på toa med jämna mellanrum. Har precis fått i mig en macka o ett glas Proviva, får se hur länge jag får behålla det.
Yasmine verkar pigg än så länge så jag hoppas att hon håller sig frisk. Är illa nog o ha magsjuka själv men ska man dessutom ta hand om nån annan som är sjuk samtidigt blir det inte kul. Sen är det så hemskt o se sitt barn kräkas tycker jag, de är så hjälplösa o det finns inget man kan göra för o hjälpa dem.

Jag o Yasmine ligger i sängen o myser nu. Var ner en sväng för ett tag sen o tände kaminen o vedspisen. Det var 24 minus ute o 11 grader inne i köket, brrr. Vi håller oss här uppe tills det blivit lite varmare på nedervåningen, är ju lite extra frusen nu när man är sjuk.

Angående din kommentar Linda så NEJ jag är inte med barn, tjat tjat tjat.

Pissdag!!!

Publicerad 2009-02-09 15:58:56 i Allmänt,

Fy fan vilken pissig dag jag har haft idag.

Först imorse hade jag tänkt tagit en sovmorgon efter som jag skulle jobba 11-19 ikväll. När klockan var kvart över åtta så ringer de från dagis o berättar att de ska iväg o bada o åker från dagis kl 9. Jag visste redan att de skulle åka o bada men inte att de skulle iväg så tidigt. Vi hade precis gått upp ur sängen så det var bara o tok stressa o försöka få i Yasmine lite frukost o klä på oss. Som tur var var hon väldigt sammarbetsvillig så allt flöt på bra o vi var klara vid kvart i nio. Men sen var det ju det här med snön som jag var så glad åt igår...det är jag inte idag kan jag säga.
Det var meningen att PJ skulle komma o ploga vägen kl 6 imorse men han hade fått punka på traktorn o kunde inte komma så det låg ca 2dm snö på vägen. Andreas hade ringt o förvarnat mig o sagt åt mig o ta med en spade för när man skulle köra ut på storavägen så var det en plogkant på minst 4 dm.

Så kvart i nio lämnar vi gården o även fast det var lite slirigt så gick det riktigt bra o ta sig fram, tills vi skulle ta oss ut på storavägen. Jag fartar på o ska precis köra ut, då kommer det en biljävel så jag får stanna o sen sitter jag fast. Försökte backa o köra framåt några gånger men tog mig inte ut, så då fick jag gå ut o skotta ca 10 ton snö kändes det som men till slut tog jag mig loss o vi lyckas ta oss till dagis i tid. Lämnar av Yasmine o åker hem igen.

Kommer hem o börjar göra mig iordning men känner mig inte riktigt pigg, hade mått dåligt till o från hela morgonen men trodde det berodde på att vi fått stressa så mycket. Tänker att det blir säkert bättre bara jag får i mig lite frukost. Lyckas få i mig en macka o en halv kiwi sen är det stopp. Mår halv illa o känner mig snurrig i magen, faan jag kan inte vara sjuk igen måste försöka åka o jobba ändå. Lyckas hålla mig kvar på jobbet tills halv tre sen orkar jag inge längre o måste åka hem.
Hämtar Yasmine på dagis o åker hemåt. Lyckas ta mig en bra bit efter vår oplogade väg ända tills vägen svänger o jag ska upp för backen till vårt hus, då får jag sladd o håller på o köra i diket, lyckas backa lite o tar sats för o köra upp för backen men jag rör mig inte ur fläcken. Ut o skotta igen, precis vad man vill göra när det känns som att man ska spy o skita på sig vilken minut som helst. Föröker sanda också men jag sitter fast, känner att jag inte orkar nå mer så jag lämnar bilen där. Det värsta är att den blockerar vägen för grannen så de tar sig varken in eller ut. Jag ringde o pratade med dem o som tur var skulle de inte åka nåt just nu, förhoppningsvis får vi loss bilen när Andreas kommer hem.

Så har min dag varit än så länge. Hoppas ni har en bra dag.

Trötta djur

Publicerad 2009-02-08 15:11:52 i Allmänt,

Så här såg Freja ut igår efter att hon hade varit på skoter tur med moffen.



En till som var trött

SNÖÖÖÖ!!!!!

Publicerad 2009-02-08 15:08:05 i Allmänt,

Jag ser det, snöar jag ser det snöar, det var väl roligt hurra!

Jag blev så glad i morse när jag kollade ut o såg att det hade snöat hur mycket som helst. Det måste ha kommit närmare 2 dm o det snöar fortfarande, jippi!
Jag o Andreas var ut o skottade o sopade fram bilarna o skotrarna för nån timme sen men vi måste nog skotta en gång till för det har kommit några cm till sen dess.
Jag o hundarna har busat runt i snön, de älskar snö lika mycket som jag. De blir helt tokiga o far omkring som yrväder o när man skottar så tycker de det är jätteroligt när man slänger snö på dem. Vi försökte få ut Josefin också. Hon stog ett tag o kollade ut genom dörren men sen backade hon in, blev kallt på små tassarna. Hon har aldrig varit ute än så det var väl lite läskigt. Hon tyckte det var bättre o sitta o kolla på oss genom fönstret.
Det blir så vackert ute när det kommer snö, ju mer desto bättre.




Massor av snödrivor som man kan bygga snögrottor i.

Jag skulle aldrig kunna flytta utomlands o vara utan vinter o snö gud vad tråkigt det skulle vara. Sommaren har ju sin charm den också med bad, ljusa kvällar o grillning. Det är det som är så bra med att bo i Sverige, att det blir lite variation.

Nu sitter jag o längtar tills Yasmine kommer hem ifrån mommen o poppen så vi får kramas lite.

Kattunge köpes

Publicerad 2009-02-07 15:01:42 i Allmänt,

Blev ingen kattunge idag. Är det nån som vet om några korthåriga kattungar till salu så hör gärna av er.
Har kollat i tidningen o på blocket men har inte hittat nån passande, är väl inte riktigt kattunge säsong än. Till våren finns det säkert hur många som helst men vi behöver en så fort som möjligt.

Hittade den här på blocket.



12.000 kr ska de ha för den!!! Skulle inte ens vilja ha den om jag fick betalt. Är bland det fulaste jag sett. Stackars katt.  

Barnfritt

Publicerad 2009-02-07 14:35:50 i Allmänt,

Yasmine ska sova hos mommen o poppen ikväll så vi tänkte bjuda över lite folk ikväll, spela lite spel o dricka lite.
Som vanligt så är vi ju så seg när man ska hitta på nåt så vi har knappt prata med någon än så jag har ingen aning om vilka vi blir, det återstår o se.

Ni får dagens middagstips redan nu för jag hinner säkert inte skriva nåt sen.

Vitlöksostfylld fläskfilé

Skär en skåra längs med filén o fyll med vitlöksost, stek runt om i en stekpanna. Lägg den i en form o stoppa in i ugnen på ca 200 grader, har ingen aning om hur lång tid men det brukar väl ta ca 20 min.
Vi har köpt vitlökskroketter till men det är gott o o göra ugnsrostade klyftpotatisar, morötter o rödlök till också, var lite lat idag o kännde att jag inte orkade stå o skala o skära potatis o morötter =) Andreas äter bea till, det ska han ha till typ allt, o jag köpte en kantarell o cognacs cremefresh som jag tänkte ha till. Den är riktigt god tycker jag o eftersomjag kör på lat temat idag så slipper jag koka nån sås. Snabbt o gott ska det va =)

Andreas o Mathias stack iväg o åkte skoter nu så jag ska ta o lägga mig på soffan o slappa ett tag.

Baconlindad kyckling

Publicerad 2009-02-06 18:04:11 i Allmänt,

Idag åt vi baconlindad kyckling, ris o tzatziki till middag. Jag fyllde min kyckling med ädeloströra, Andreas o Yasmine tycker inte om det så de blev utan.

För 4 pers

Ta 4 kycklingfileér, skär ett snitt i dem o fyll med en blandning av ädelost, lite grädde o svartpeppar(som man rört ihop). Linda fileérna med bacon o stek runt om i en stekpanna. Stoppa in i ugnen på 200 grader tills de är klara.
Tzatziki
Riv en halv gurka o krama ur vattnet ur den, blanda i en skål med cremefresh eller matlagnings youghurt, pressa i 2 vitlköksklyftor, salta o peppar.
Servera med ris eller klyftpotatis o en god sallad.

Lilla fröken kaxig

Publicerad 2009-02-06 17:55:22 i Allmänt,

Vilken skillnad det är på Josefin nu mot för när hon först kom hem till oss. I början vågade hon sig knappt fram utan satt mest under soffan eller sängen, nu är hon ett riktigt yrväder. Så fort hon får chansen flyger hon på hundarna.


Josefin o Loke ligger o biter varandra i benet.


Ser ut som Loke har hela Josefins huvud i munnen, men så är inte fallet.


Här sitter hon o tuggar på Frejas svans.

Freja är inte fullt lika road som Loke av att ha en kattunge klängandes i svansen o öronen, hon sitter mest o kollar lite surt o när hon blir för jobbig morrar hon o går därifrån. Loke däremot tycker att det är jätte kul att han fått en ny lekkompis som är lika busig som han. De härjar runt hela kvällarna. Hon springer o gömmer sig under soffan o ligger o lurar på Loke sen när hon får chansen flyger hon fram o hoppar på honom, så kan de hålla på flera timmar.

Imorgon ska vi ev åka o hämta en till katt. Josefin behöver en kompis eftersom hon är ensam hela dagarna när vi jobbar. Sen blir det nog high life här hemma med två busiga katter, lär säkert ryka några blommkrukor. Josefin har redan lyckas kraschat två stycken.
Är lite blandade känslor o skaffa en ny katt så snart efter Lillivillie.

Gnälliga ungar

Publicerad 2009-02-05 19:04:00 i Allmänt,

Läste i Emmas blogg att hon hade skrivit att Victor var gnällig. Känner precis igen mig.
Vissa dagar känns det som att Yasmine försöker göra allt för att driva mig till vansinne. Det spelar ingen roll hur mycket tålamod man har för om man ignorerar henne så blir hon tio gånger värre o skriker o gnäller så man blir tokig. För det mesta ska det bara gnällas för gnällandets skull.
Idag var en sån dag. Började när vi klev ur bilen o hon vägrade ta med sig sina grejer, då måsta hon stå o grina o gnälla i 10 min. Efter ett tag övergick gnällandet från att hon inte orkade bära grejerna (var ett par handdskar) till att hon fröööös. Ja vad konstig tyckte jag när du står här o gnäller istället för o hämta handdskarna så vi kan gå in. När vi till slut tagit oss in så var alla elaka på henne, Loke trampade på henne, jag slog henne o katten klöste henne, fast grejen var att ingen av oss ens var i närheten av henne.... Sen måsta det gnällas lite till innan hon fick av sig kläderna. De är söta de små liven fast ibland skulle man vilja ha en snickarboa o låsa in dem i=)
Det är den där kritiska timmen från att man hämtat på dagis tills man får sätta sig o äta som brukar vara värst. Bara man fått i sig lite mat så brukar alla bli glada igen.
Sen spelar det ingen roll hur bråkiga de varit under dagen för när man går in o stoppar om dem när de har somnat o de ligger där så sött o snusar så är allt bråk o gnäll som bortblåst.

Min lilla konstnär

Publicerad 2009-02-05 18:34:29 i Allmänt,

Ikväll har vi verkligen varit effektiva här hemma. Jag slutade 15:30 hämtade Yasmine på dagis o var hemma strax före fyra.
Jag o Yasmine gjorde pannkakssmet o en vitkålssallad, medans pannkakan gräddades började jag damma o Yasmine målade tavlor. Vi köpte målarduk på Rusta igår så nu har hon målat två tavlor som vi ska rama in o ha i mysrummet. De blev jättefina.


Det här är ett porträtt av mig.


Det här mästerverket har Yasmine döpt till cirkelsumin.

När klockan var sex hade vi hunnit damma, dammsuga o skura hela huset (är skönt o ha det gjort så man har rent o fint till helgen), badat Yasmine o plockat undan lite i mysrummet. Känns riktigt skönt o sätta sig o vila en stund nu.


Middagstipset

Publicerad 2009-02-04 20:36:05 i Allmänt,

Dagens middagstips är: ta en telefon, slå nummret till närmsta pizzeria, beställa nåt riktigt gott, vänta 15min en kvart, åk sedan till pizzerian o hämta maten, åk hem o avnjut pizzan direkt ur kartongen. Klart.
Minmalt med disk o man slipper stå o laga mat.

Smaklig måltid.

En tur till Bollnäs

Publicerad 2009-02-04 20:31:10 i Allmänt,

Idag efter jobbet åkte vi en sväng på Jysk o Rusta i Bollnäs. Tänkte jag skulle handla lite kuddar o tyg till nya rummet men jag hittade inget som jag tyckte om. Däremot köpte vi en ny bädd madrass till våran säng o det var verkligen välbehövligt. Den vi hade var typ 0,5 cm tjock o så fort man vände sig i sängen så blev den knölig. den nya är 5cm tjock så jag hoppas man kommer sova lite bättre på den. Kostade bara 800kr så det var ett riktigt bra pris, annars brukar de kunna gå på 2000kr o det vill jag inte lägga på en bäddmadrass. 
På Rusta köpte jag en liten roller så jag kan måla en byrå som jag ska ha i nyarummet. Yasmine fick en ny polokrage o en bok med prinsessagor som vi har läst nu ikväll. Så det blev en relativt billig shoppingtur.

Jag har fixat i ordning sängen/soffan i rummet nu ikväll. Hade ett vitt överkast som jag lade på o några kuddar som jag hade sen tidigare o det blev hyfsat bra, så jag kanske inte behöver handla så mycket mer dit in. Ska iaf skicka efter några korgar med mamma när hon ska på IKEA i helgen. Behövs lite mer förvaring där inne.
Än så länge har det varit en riktig budget renovering, det enda jag har köpte är ett roller set för 58kr resten hade vi sen tidigare. Det är ju extra roligt att man kan ha gjort en sån pass stor förändring, som det ändå blivit där inne, så gott som gratis, me like.
Här kommer en bild på hur sängsoffan blev.



Ska köpa några till kuddar o ev sätta "gavlar" längs väggarna men det här får duga ett tag iaf. Funderar på att ha brunt o purpur, hmm får se vad det blir

Jag ska lägga ut fler bilder sen när jag fått ut de grejer som inte ska vara där inne o när jag hunnit måla byrån.

Vila i frid

Publicerad 2009-02-03 18:09:38 i Allmänt,

Nu har jag varit iväg till veterinären o tagit bort min älskade Lillivillie, känns inge bra alls just nu.
Tror hon kände på sig vad som skulle hända för när jag kom hem o skulle hämta henne så sprang hon o gömde sig så fort jag kom innanför dörren, sen satt hon o jamade o skrek hela vägen i bilen. När vi kom till veterinären så fick vi sitta o vänta i nästan en timme, kändes inte bra, ville bara få det gjort så jag kunde åka hem.
När veterinären gav henne den första sprutan, som gör så de somnar, så satt jag med henne i min famn o hon verkade lugn o började till o med att kurra när jag satt o klappa henne. När de har somnat så får de en andra spruta in i hjärtat som gör så det slutar slå.
De frågade om jag ville ta med henne hem eller lämna henne där, blir svårt o begrava henne nu men jag hade inte hjärta o lämna henne där, jag vill att hon ska få en begravning. Vi har bestämt att vi ska göra ett bål på en av hennes favorit platser på en sten ute på täckten. Där brukade hon ofta sitta på sommrarna.

Nu får hon träffa Fluffie i katthimmeln.



Vila i frid min älskade Lillivillie.

Bombnedslag

Publicerad 2009-02-02 18:57:16 i Allmänt,

Idag har Andreas o Yasmine varit hemma, Andreas är förkyld. Det är så skönt o komma hem när det är varmt inne o maten står på bordet. Tyckte att han kunde bli hemmaman så man alltid kan komma hem till ett städat hem där maten står på bordet, men han tyckte inte det var nån bra idé. Typiskt.

Jag var upp på Yasmine rum nyss o det ser ut som ett riktigt bomnedslag.





Tror hon har dragit ut varenda leksak i hela rummet. Fast hon har jobbat på det sen förra veckan. Har bestämt mig för att hon ska få städa upp allt själv, annars är det alltid jag o Andreas som plockar upp efter henne. Hon är jätte duktig o städa bara man får henne o göra det. Mest effektivt brukar det vara o komma med dammsugaren o hota att dammsuga upp alla saker, då blir det fart på henne. Med hot o mutor kommer man långt=)

Nyss kom hon in på toa o skulle visa mig nåt... Då hade hon målat hela ansiktet o händerna med tuschpenna, så hon fick hoppa i badet o bli skrubbad. Vi lyckades inte få bort allt men det mesta iaf. Bustroll.   

Nåt fel?

Publicerad 2009-02-02 16:41:38 i Allmänt,

Verkar vara nåt fel när jag går in på Översikt o Nya objekt o ska kolla om jag fått några nya kommentarer. Ofta finns de inte med där men om jag går in på själva bloggen så finns det ny kommentarer. Skumt.
Nån som har nått tips, gör jag kanske nåt fel? Irriterande är det iaf.

En tur med hundpulkan

Publicerad 2009-02-01 14:49:22 i Allmänt,

Vilket underbart väder vi har idag, hade det varit några grader varmare hade det varit helt perfekt.
Andreas var iväg på skoter kursen idag också så jag o Yasmine tog en promenad till grannarna på andra sidan vägen. Moa har fyllt år så vi var dit med en present till henne. Yasmine åkte i hundpulkan så hundarna fick dra lite, fast när det blir för tungt så är det jag som får agera draghund. Jag har börjat träna Loke o dra nu o han är en riktig natur begåvning. Började träna Freja o dra pulkan när hon var runt 2 år också, hon är jätte duktig så länge som det inte tar emot då får man hjälpa till. Men idag var hon väldigt framåt o drog på.
När vi kommit halvvägs hem så började Yasmine frysa om fötterna eftersom hon suttit stilla hela tiden så det var bara o gå in o värma oss när vi kom hem. Synd för jag hade kunnat varit ute hela dan idag, gäller o ta vara på sånt här fint väder.
Jag var iaf ut i förrådet en sväng o hittade sängbenen så nu har jag skruvat fast dem på madrassen. Ska "piffa" lite där inne sen. Hittade också en lampa som kommer passa perfekt i nya rummet, hade glömt bort att jag hade den.
Funderar ev på att göra typ säng gavlar mot väggarna runt madrassen så det blir mer som en soffa. Är ju lätt att göra av några skivor, lite vadd, nåt snyggt tyg o en häftapparat. Ska sy en sängkappa i samma tyg också. Så nu måste jag försöka ta mig iväg på en shopping tur o inhandla tyg o kuddar, ev en ny matta också.

Nu ska vi gå ut o hämta ved, brukar försöka ladda upp med några säckar så det räcker under veckan, är inte så kul o behöva gå ut i mörkret när man kommer hem från jobbet.

En ny bebis?

Publicerad 2009-02-01 14:11:07 i Allmänt,

Åh vad härligt det är med helgmornar när man kan ligga kvar i sängen o bara kramas o mysa, ingen stress o inga måsten.
Yasmine vaknade vid 8 imorse o då var vi upp en sväng o gick på toa, släppte ut hundarna (eller Loke iaf Freja är så morgon trött så hon ligger helst kvar o drar sig) o bredde några mackor som Yasmine tog med sig upp i sängen, sen låg vi o myste till halv tio, skönt. Det är vid såna här tillfällen som jag känner att jag inte vill skaffa några fler barn.
Man har väl helt enkelt blivit lat o bortskämd med att Yasmine sköter sig själv så pass mycket nu o det känns inte som jag vill börja om med vakna nätter tidiga mornar, amning som inte funkar o nån som kräver ens fulla uppmärksamhet dygnet runt.
Jag har egentligen aldrig varit så jätte mycket för bebisar. Visst de är jätte söta, så länge man kan lämna tillbaka dem till deras mamma eller pappa när de börjar skrika=) Jag tycker det roliga börjar när de kommer uppåt 1 års åldern när det händer lite saker. De börjar gå, prata o hänga med på ett helt annat sätt. Sen beror antagligen detta på att första 4 månaderna med Yasmine var otroligt jobbiga. Amningen funkade inte nå vidare bra o hon skrek konstant från fem till elva nästan varje kväll, spelade ingen roll vad man gjorde så gick det inte o trösta henne o sånt tär otroligt mycket på psyket. Däremot kunde hon sova 4 timmar i sträck på dagen så man kunde vila upp sig lite o det var nog räddningen från ett totalt sammanbrott.
När hon var 4,5 månad så slutade jag helt med amningen o gav bara ersättning o simsalabim så var hon en helt ny unge. Inga mer skrikkvällar o hon sov hela natten. Så amning i all ära men blir det ett till barn o amningen krånglar så tänker jag sluta direkt.
Blir så jävla förbannad på alla som ska lägga sig i om mamman ammar sin bebis eller inte, det är upp till var o en hur de vill göra med den saken. Vissa kan inte amma andra vill inte men fortfarande är det mammans val o jag har väldigt svårt att se att bebisen skulle må dåligt av att inte bli ammad. När man ger bebisen flaska så släpper man dessutom innan pappan på ett helt annat sätt o det om något är väl viktigt. 
Synd att jag inte lyssnade mer på mig själv när Yasmine var bebis då hade vi sluppit de 4 första "helvetesmånaderna".
Men trots allt så är jag lite små sugen på o skaffa en till....snart=)

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela