Livet på landet

Påsken 2013

Publicerad 2013-03-31 16:43:36 i

Den här påsken har varit en av de bästa på länge. Den har bjudit på underbart väder, god mat och umgänge med härliga människor.
Gubbarna lyckades hålla sig vakna hela långfredagen, imponerande. Det kom hit massa härliga människor, däribland min Frida, och vi åt, drack och hade trevligt:-)






Igår var vi bjudna till Andreas föräldrar på påsklunch med alla hans syskon och deras barn. God mat även där. Undrar hur många kilon jag kommer dra på mig innan påsken är slut..

Även idag har det varit strålande solsken så större delen av dagen har spenderats utomhus. Vi har försökt grävt fram altanen så man ska kunna sitta där snart.
Nu ska vi förbereda för grillning.

On the ice

Publicerad 2013-03-29 14:26:20 i

Vilken underbar dag och än har den bara börjat.
Jag och Yasmine började morgonen med påskäggs jakt, påskharen hade varit här och gömt några ägg. Sen gjorde vi oss iordning och åkte ut till de andra på isen. Det har varit strålande sol hela dagen och vi har suttit i varsin solstol och bara njutit, stekt kolbullar och haft det bra.

Jag, Yasmine och hundarna kom nyss hem och vi är lika trötta hela bunten men det finns ingen tid för vila för nu ska det förberedas för kvällens grillpartaj:-)
Jag håller på att koka kola till banoffee pajen som jag ska bjuda på ikväll. Snart ska vi duscha och sen ska vi hämta de andra nere på isen och middagen ska förberedas men en liten vilopaus ska jag ändå passa på att ta nu.

Får se om det blir utgång med brudarna ikväll. Just nu är jag inte så sugen men efter nåt glas vin vet man aldrig vad som händer;-) Det skulle ju vara kul att träffa alla eftersom det inte blir så ofta nu för tiden och vi brukar alltid ha kul tillsammans. Får se också vilket skick karlarna är i när de kommer från isen.

Blä

Publicerad 2013-03-28 15:55:47 i

Dagens vägning gick inge bra. 76.3 kg så bara -0.1 den här veckan:-( Jag smygvägde mig på onsdag morgon och då vägde jag 76kg. Det var det där jäkla godisets fel! Jag skyller allt på jobbet;-)

Konstigt hur det kan vara men förra veckan när jag vägde 76.4kg var jag jätteglad och kände mig smal. Den här veckan, när jag väger ännu mindre, så känner jag mig ändå som ett fetto och är besviken på mig själv för att jag misslyckades.

Full på jobbet

Publicerad 2013-03-27 20:11:34 i

Idag blev jag lite smått less på jobbet och sa att jag skulle gå och leta efter påskgodis med alkohol fyllning och hoppas på att bli lite full så jag skulle bli på bättre humör. Jag hittade några punchpraliner som jag tryckte i mig samtidigt som jag lugnade nerverna med en sväng i massagestolen. Blev genast på bättre humör.
När jag kom tillbaka till min plats så såg jag att mina arbetskamrater såg lite luriga ut. När jag satte mig såg jag att någon lagt två godisar med alkoholfyllning på tangentbordet:-) Jag vet fortfarande inte vem det var för det vägrade de att erkänna.

Jag åt alldeles för mycket godis på jobbet idag så jag är lite orolig för invägningen imorgon.
Jag var iaf iväg och tränade efter jag slutade och gjorde av med lite aggressioner från jobbet idag. Skönt!

Har griljerat en påskskinka nu ikväll. Imorgon blir det en liten påskbuffe' med bla skinka, ägghalvor, västerbottenpaj och lax.

Tisdag

Publicerad 2013-03-26 21:40:08 i

Även denna dag har gått i ett. Full fart på jobbet, stressa runt på lunchen för att hinna handla och åka hem till mamma och kolla till huset. Hem och äta sen iväg på kalas. Hem igen och fixa allt hemmafix och planera för påskhelgen.
Hann inte åka och träna idag men jag satte iaf ny tid på 5km cykling, 9.14.
Imorgon blir det iaf träning direkt efter jobbet.
Bara två jobbdagar kvar den här veckan sen blir det långhelg!

Jaktmöte

Publicerad 2013-03-25 23:50:51 i

Vilken dag!
Jag börjar dagen med att sätta linserna i fel öga och upptäcker det först när jag är halvvägs till jobbet, då är det för sent att göra något åt det så det är bara och sitta resten av dagen och se dataskärmen som en dimma med huvudvärk from hell som resultat. Vi har dessutom haft hur mycket som helst att göra plus att vi har fått backat FL avdelningen.
På lunchen var jag och brorsan iväg och hälsade på mormor en sväng.
Slutade fem, hem och äta för att sen åka iväg på möten angående idiotjägarna vi har springandes runt husen i byn. Mer om det en annan gång. Vi var inte hemma förens efter tio.
Nu ska jag försöka varva ner och sova några timmar innan det är dags att kliva upp igen.

Skönt att det är två kortare veckor nu så man kan vila upp sig lite.
Jag hann inte med någon motion alls idag och imorgon är det kalas så vet inte om jag hinner träna imorgon hellre:-(

Livets goda

Publicerad 2013-03-24 17:58:21 i

Andreas åkte och anglade i morse och Yasmine åkte till en kompis så det blev bara jag kvar hemma. Jag passade på att ta en promenad med hundarna sen satt vi ute och njöt i solen.

Jag har även bakat två sorters LCHF bröd och gjort en LCHF gratäng. Pizza har jag också gjort som vi åt till middag. Jag "fuskade" idag och åt vanlig pizza jag med, fy skäms;-)

Det där med två vita månader var ett dumt påhitt av mig. Det blir ju inte helg utan ett glas rött;-) så det lägger jag ner för tillfället. Nån last måste jag ju ha:-)



Shopping och sol

Publicerad 2013-03-23 15:17:49 i

Nöjd efter dagens shopping som bla resulterade i ett par träningsskor och en träningströja till mig:-) Blev även ett par träningsbyxor till Yasmine.
Eftersom moffen också var med så blev det obligatorisk shopping på Albins som resulterade i nya monster high dockor;-)

Vi skyndade oss hem så vi skulle hinna njuta av det underbara vädret, soligt och vårigt. Jag fick sånna vårkänslor så jag måsta göra vårfint på altanen. Massor av färger, påskliljor och påskris blev det.

Ikväll ska vi ut och äta tillsammans med lillebror. Får se om vi lyckas få med Yasmine, hon verkar inte sugen på att följa med. Ev blir hon hemma med moffen istället.

Inget för mig

Publicerad 2013-03-23 10:05:14 i

Jag kan än en gång konstatera att morgonträning är inget för mig.
Jag tog en morgonrunda på cykeln men jag kände mig totalt orkeslös. Jag kämpade mig ändå igenom 4 km i 30km/h men det var inge roligt alls. I fortsättningen blir det enbart kvällsträning. Det finns ju en anledning till att jag vill äta frukost så fort jag vaknar, jag har noll energi innan jag fått äta.

Nu ska vi ner på köpingen och handla och vinka av mamma och H-O. De lyxlirarna ska åka till Teneriffa i två veckor.

Mar. 22, 2013

Publicerad 2013-03-22 23:16:45 i

Jag klarade fredagsmyset utan att trycka i mig massa chips och onyttigheter. En liten bit brieost var det enda jag tog och jag var inte ens speciellt sugen på chips fastän Yasmine satt bredvid mig och åt.

Till middag gjorde vi kycklingpaj och jag provade att göra en pajdeg med mandelmjöl till mig men det blev inte bra. Jag har iaf lärt mig att mandelmjöl är väldigt sött. Jag skrapade ur fyllningen och åt sallad till istället.

Jag har varit och klippt mig idag och känner mig nöjd med nya frisyren. Den här gången sparade vi lite mer på längden.

Vägningsdag

Publicerad 2013-03-22 12:30:14 i

Min magkänsla hade rätt, -1.5 kg blev det denna vecka:-) Började på 77.9 förra fredagen och idag visade vågen 76.4.
Jag är så nöjd med det resultatet.
Det bästa är att jag absolut inte har gått på någon svältdiet utan bara tänkt lite extra på vad jag stoppat i mig och att jag har tränat. Det har blivit nån slags motion varje dag, gymträning, cykling och promenader.

Mitt problem annars är att jag småäter och det är det jag har hållit mig borta ifrån och då får jag resultat också. Nu gäller det att lära sig hålla igen under helgerna också.
73 kg är målet till 17 maj sen ytterligare 3 kg till midsommar.

Revenge

Publicerad 2013-03-21 22:44:04 i

Äntligen har Revenge börjat igen! Bästa serien någonsin! Vad du än gör stör mig inte mellan 21 och 22 på torsdagar.
Hämnd när den är som bäst, iskallt planerad plockar hon en efter en.

Imorgon är det utvecklings samtal med Yasmine sen ska det fredagshandlas och jag ska äntligen klippa håret. Det är nästan tre månader sen jag klippte mig sist.

Svettigt

Publicerad 2013-03-21 20:45:07 i

Idag körde jag järnet på gymmet. Jag var alldeles skakis när jag var klar.
Jag träffade en arbetskamrat där och vi stod bredvid varandra på crosstrainerna och då blir det automatiskt att jag blir taggad att ta i lite extra.
Det känns så otroligt skönt nu när jag verkligen kommit igång och jag att jag gör framsteg varje gång:-)
Det känns som det gått bra med viktnedgången också den här veckan. Jag får se om det stämmer imorgon då det är vägningsdags.
Jag har ätit nyttigt och hållt mig borta från kolhydrater så mycket som möjligt, med undantag av godisätningen på jobbet då;-)

5 km

Publicerad 2013-03-20 21:50:06 i

Idag blev det 5km cykling i minst 30km/h. Det tog 10 min och 22 sek. Nästa gång ska jag klara det på max 10 min:-)

För de som läser bloggen förstår jag att sånt här är helt ointressant. Det är mer anteckningar för mig själv så jag kan gå tillbaka sen och kolla hur jag utvecklas i träningen:-)

Lunch

Publicerad 2013-03-20 12:04:40 i

Spenderar den sista kvarten av min lunch med att ligga i massagestolen. Jag brukar försöka hinna med det varje dag för det gör verkligen skillnad för min rygg. Sitter man hela dagarna så kan man behöva få igång cirkulationen och mjuka upp musklerna emellanåt.

Ansiktsmask

Publicerad 2013-03-19 20:38:55 i

Självklart vann vi ett till påskägg på jobbet idag! Tror det är nån som jäklas med mig;-)

Träning efter jobbet idag sen hem och laga mat, duscha och lägga en ansiktsmask.


Känner mig väldigt nöjd med livet just nu:-)

Cykling

Publicerad 2013-03-18 19:50:46 i

Det blev 4 km i rask takt på cykeln idag. Vilken skillnad jag känner redan nu sen jag började träna. Tidigare kämpade jag mig igenom 3 km och var halvdöd när jag var klar. Nu tar jag lätt 4 km i betydligt mycket snabbare tempo. Jag försöker bygga på mer och mer för varje gång. Det som sätter lite käppar i hjulen är mitt knä som inte alltid vill vara med. Resten av kroppen vill mer men inte knät:-(

Tävling på jobbet

Publicerad 2013-03-18 12:06:36 i

Vad bra att vi har tävling på jobbet där vår grupp vann ett påskägg fyllt med massa gott godis nu när jag ska gå ner i vikt... Liiite svårt att hålla sig när det står där på bordet och ropar mitt namn! Får bli nån km extra på motionscykeln ikväll;-)

Gå-ner-i-vikt tävling

Publicerad 2013-03-17 09:11:41 i

Attans vad god banoffee pajen blev! Den gick verkligen hem hos alla kollegor på jobbet. Den kommer jag absolut att testa igen:-)

Jag och en kompis ska ha en gå ner i vikt tävling som startade i fredags. Den kommer att pågå 1-2 månader och den som vinner får bjuda ut den andra på middag. Vi har inte satt slutdatum ännu. Jag har legat och funderat och tror även att jag ska ta en vit period under den tiden. Jag vill ju få ut max av min träning och gå ner så mycket som möjligt i vikt.
Tävlingen är en rolig morot men mitt mål har ju även sedan tidigare varit att komma ner till 70 till sommaren. Jag startade tävlingen på 77.9 kg så jag har ju en hel del som ska bort. Det är så jäkla mycket svårare att gå ner sen jag slutade röka men jag ska kämpa på och göra mitt bästa för att lyckas!

Jag ska försöka hinna göra lite nyttig mat idag som jag kan fylla frysen med så det går fort att bara plocka fram när det är knappt om tid. Planering är viktigt när det gäller att äta nyttigt och under veckorna finns det inte mycket tid över för sånt så det gäller att vara förberedd.
Jag ska även skriva ihop en matsedel för nästa vecka. Det är ju även min matlagningsvecka så då kan jag försöka anpassa maten så mycket som möjligt så den passar både mig och resten av familjen.
Jag ska också passa på att ta lite mått på midja, rumpa, armar och sånt för att även se skillnaden där.

Snart är det natta

Publicerad 2013-03-14 22:08:26 i

Så var snart den här dagen också slut. Kommer nog sova gott i natt och imorgon när jag vaknar är det fredag!
Träningen flöt på bra även idag. Det märks att nyårslöftena har börjat glömts bort nu då det är mindre folk på gymmet.

Fredagsfikat är förberett och huset är städat. Andreas hade städat klart det mesta när jag kom hem.

Imorgon blir det extra kort dag då jag slutar redan runt tolv eftersom Yasmine ska till tandläkaren. Bra start på helgen:-)

Godmorgon

Publicerad 2013-03-14 06:56:22 i

Idag blir det full fart hela dagen. Börjar tidigare eftersom vi ska ha morgon möte på jobbet, jobbar sen till 17 och efter det raka vägen till gymmet. Sen hem och torsdags städa, om inte älsklingen har gjort klart det redan:-) Sen ska jag baka eftersom jag har fredagsfika imorgon. En snickerskaka och en banoffee paj tänkte jag göra.
Skönt att det är helg snart:-)

Paketöppning

Publicerad 2013-03-13 21:42:54 i

Idag kom båda paketen så ikväll har det varit modevisning här hemma. Yasmine blir helt lyrisk när hon får nya kläder och hon älskar att prova dem och stå och spegla sig:-) Favoriterna var One direction tröjan och ett par hängselshorts. Vi hade även beställt ett par slim jeans men de såg mer ut som loose fit jeans på lill spinkisen. Nu har hon iaf lite nya vår kläder.
Själv köpte jag ett par byxor, en tröja, en klänning och en jeansjacka. Jeansjackan var för kort i modellen för min smak så den ska jag skicka tillbaks men resten passade bra.

I det andra paketet var det hårvårdsprodukter bla nytt schampo och balsam från bed head som luktade supergott. Har tidigare haft det röda och det vita för färgat hår. Nu köpte jag det rosa.

Äntligen...

Publicerad 2013-03-12 21:47:19 i

...har jag kunnat tränat igen! Jäklar vad skönt det var att få svettas och ta i lite igen. Det kändes som jag hade hur mycket energi som helst! Jag hoppade över roddmaskinen idag för jag fick så ont i ryggen av den sist.

I söndags beställde jag och Yasmine kläder från HM och schampo och lite annat från Lyko så nu väntar vi med spänning på paketen. Alltid lika spännande att få paket. Känns nästan som julafton:-)

Mar. 10, 2013

Publicerad 2013-03-10 18:36:27 i

Äntligen känner jag mig piggare så idag har vi varit ute hela dagen. Vi började med en promenad sen åkte vi skoter nere på surhålet. Helt perfekt före var det. Jag drog runt Yasmine på madrassen men efter som hundarna också skulle vara med och höll på att trassla in sig i repen så fick Yasmine sätta sig på skotern och köra istället. Hon är så duktig att köra skotern trots att den är stor och tungstyrd.

Till lunch grillade vi korv ute i solen. Älskar den här tiden på året då man både kan njuta av snön, solen och värmen på samma gång.
Det tråkiga är att det blir så skitigt inne av allt grus som dras in och all skit som töar fram. Konstigt att vi har både häst och fårskit på gården trots att vi varken har hästar eller får... Hundskit ligger det också lite här och där även fast våra hundar alltid går ut på täckten eller i skogen och skiter. Lite irriterande.

Jag har även hunnit med att färga håret och brynen så nu känner jag mig lite mindre sunkig.
På tisdag är det dags för träning igen och nu vill jag inte ha några fler sjukdomar som sabbar. Det ska bli så skönt att komma igång igen efter 2,5 veckors uppehåll! Jag måste verkligen köra på nu om jag ska våga visa mig i bikini till sommaren. Just nu känner jag mig som ett stort dallrigt fetto.

Uppryckning

Publicerad 2013-03-09 13:21:35 i

Börjar bli dags för en uppryckning nu känner jag. Känner mig som värsta slusken med ofärgat, oklippt hår, ögonbrynen behöver noppas och färgas, huden är blek, glåmig och finnig och de där extra kilona sen jag slutade röka vägrar att försvinna! Av nån konstig anledning så har dessutom kroppen blivit slappare och dallrigare än jag någonsin upplevt förut, trots att jag vägt betydligt mer än jag gör nu.

Långstädning

Publicerad 2013-03-07 21:01:26 i

Har varit hemma idag också. Så tråkigt att vara sjuk när det är finväder ute. Både för att jag vill vara ute i solen och för att man ser allt damm inne. Jag fick så lov att ta och städa lite. Det gick inte fort eftersom jag måsta vila typ var femte minut men rent blev det iaf till slut.

Yasmine är hos mormor men efter jag blir hemma imorgon också så kommer hon hem imorgon bitti. Hon kommer bara hem och vänder för sen ska hon till en kompis och leka.

Bilder

Publicerad 2013-03-06 11:10:49 i

Nu har jag kommit på hur jag ska göra för att få bilderna rätt, hoppas jag.



Barnen i en av snögrottorna de gjorde. Det var massor med snö där och mer kom det. Tråkigt när man kom hem till smältande snö och is:-( Vintern är inte slut än! Ge mig mer snö!



Fastkörning på väg på fisketur. Som sagt var det mycket snö...



Det var blåsväder på sjön så jag och barnen bygdde ett vindskydd sen satt vi där och myste och åt matsäck medans de andra pimplade.







Det här blev dagens fångst. Jag har ringat in dem eftersom vissa firrar var ju mindre än andra;-)



På kvällen myste vi framför elden.



Nerför fjället åkte vi jättepulkan som alla fick plats i och hej vad det gick fort ibland.

Mar. 06, 2013

Publicerad 2013-03-06 10:42:52 i

Gud vad irriterande att det inte går att lägga ut bilder när jag mobilbloggar! Så gott som alla bilder blir upp och ner eller liggandes och det spelar ingen roll hur mycket jag vrider och vänder på dem innan.
Jag hade massa bilder från fjällen som jag tänkt lägga upp men det gick inte:-(

Vi hade iaf några riktigt mysiga dagar i fjällen med skoteråkning, pulkaåkning, korvgrillning och snögrotts byggande.
Det är så skönt att få komma iväg och bara ta dagen som den kommer utan stress eller måsten.

Kanske är det för att jag har tagit det lugnt och varvat ner som jag åkt på nån värsting infektion nu. I morse när jag vaknade var ögonen igenmurade, öron, hals, tänder och huvud värkte och jag har massa munsår:-( Blä vad tråkigt! Blir soffläge idag. Orkar inte göra mycket annat.

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela