Livet på landet

Spelkväll

Publicerad 2012-01-29 13:59:21 i Allmänt,

Igår åkte vi till Emma och Per-Åke och spelade spel, drack lite gott och bakade pizza. Vi hann avverka en hel del spel under kvällen och det slutade som vanligt med att vi tjejer vann=)

Vi sov över där eftersom gubbarna skulle upp och angla imorse. Förstår inte det roliga med att gå upp mitt i natten för att sätta sig på en is och kolla på angeldon i flera timmar. Vi gick ner till dem lite senare på morgonen och grillade korv men sen började barnen att frysa så vi åkte hem igen och värmde oss.

Yasmine hann bara innanför dörren innan moffen och några grannbarn kom hit med skotern så nu är de ute och åker eller så är de hemma hos moffen och öppnar presenter som han hade köpt till henne.

Så stolt över mig själv!

Publicerad 2012-01-28 14:44:24 i Allmänt,

Tjoho!!! I morse när jag vägde mig hade jag gått ner 0,8kg till så jag klarade det den här veckan=)

Vad fjantig man är egentligen som inte vill skriva ut sin vikt, som att det har någon betydelse egentligen. Det spelar ju ingen roll om jag säger att jag väger 90 eller 70kg jag ser ju ändå likadan ut. Man blir ju inte smalare bara för att man säger att man väger mindre. Vikten är bara en siffra verkligheten ljuger inte!

Så nu kan jag avslöja att när jag började min viktkamp i oktober så var jag uppe i 89,5kg och så mycket har jag aldrig vägt förut, förutom när jag var gravid då vägde jag strax över 90 som mest. Idag stod vågen på 79,9kg och jag har alltså äntligen kommit under 80 strecket=)
Det är konstigt hur man funkar men när jag ställde mig på vågen i morse och såg att jag kommit under 80kg så kände jag mig plötsligt minst tio kilo lättare än jag gjorde dagen innan. Det är ju som sagt bara siffror men det känns så förbannat skönt ändå!

Mitt nästa mål är att ha kommit ner till 75kg innan påsk och sen är det slut målet på 70kg till sommaren.
70 kilo har varit en vikt som jag har trivts med tidigare så därför har jag satt den som mål. Sen får jag se när jag kommer dit om jag kanske känner att jag vill gå ner lite till.

Magsjuka?

Publicerad 2012-01-27 18:53:02 i Allmänt,

Det blev vab idag med lillfisen som fortfarande hade ont i magen imorse.

När jag ringde till skolan och sjukanmälde så sa de att det gick magsjuka på skolan=(

Jag vet inte om det är magsjuka hon har för hon har varit på toa en gång idag och var lite dålig i magen men annars har hon varit pigg och ätit som en häst hela dagen.
Hon har haft ont i magen till och från hela veckan så endera är det nån lättare form av magsjuka eller också är hon bara lite orolig i magen ändå.
Hon ville åka till mormor och sova i natt så de kom och hämtade henne efter att de slutat jobba. Jag pratade nyss med henne och hon var fortfarande pigg så förhoppnigsvis har det gått över.

Vi har iaf haft en mysig dag tillsammans och gjort massa tjejgrejer. Vi har sminkat varandra och sen tog vi ett spa bad=) Roligt när hon börjar bli så stor så man kan göra tjejgrejer tillsammans. 

Vikten den här veckan visade på minus 1 kg=) Det är jag nöjd med fast jag hade hoppats på -0,7kg till så hade jag kommit under en "magisk gräns" men nästa vecka fixar jag det.

Nu ska jag fortsätta dricka mitt vin och vara lite social med min man=)

Svenska mästare!

Publicerad 2012-01-26 21:35:38 i Allmänt,

Vi på DHL Express kundtjänst i Ljusdal blev nominerade till Svenska mästare i telefoni för några månader sen och idag så korades vinnaren.
Några kollegor åkte ner till Stockholm för att vara med på prisutdelningen och vi VANN!!! Jätte kul att få en sån bekräftelse på vilket bra jobb vi gör=)

Motiveringen var:

DHL Express
Årets vinnare i klassen Business to Business visar prov på ett hjälpsamt bemötande. Personalen är trevlig och har fokus på kunden. I den jämna kampen om segern hamnar DHL Express högst på pallen.


Jag har nyss kommit hem ifrån ljusparty hos Emma.
Det var lite svårt att lyckas välja vilken doft man skulle köpa när det fanns hur många som helst att välja mellan men till slut fastnade jag för två olika dofter som jag beställde.
Nu är det bara att vänta på att de kommer så jag kan provelda och se om de doftar lika gott på riktigt som de gjorde på proverna.

Idag när vi kom hem så hade man verkligen behövt massor av doftljus för att dölja lukten av blöt hund, yjack!
Vi badade hundarna igår och blöt hund luktar inte gott=( Men nu är det städat och skurat och blöthanddukarna är tvättade så ordningen är återställd igen och hundarna luktar gott(ett litet tag iaf) =)

Nu ska jag gå upp och kolla hur det är med lillfisen. Hon har haft ont i magen idag igen och sprungit på toa flera gånger ikväll så det lutar åt att vi blir hemma imorgon. Hoppas att det inte är magsjuka...

Räkningar och kändisar

Publicerad 2012-01-25 21:25:14 i Allmänt,

Då har man betalt räkningar igen. Lika roligt varje månad...not! Men det är skönt att ha det gjort så vet man vad man har att röra sig med resten av månaden.
Den här månaden fick jag rätt så bra lön så vi passade på att betala av några smålån så nästa månad ser det förhoppningsvis ljusare ut.

Jag fick en glad överraskning imorse när jag ställde mig på vågen! Det var över två år sedan jag vägde så lite som jag väger nu=) Hoppas att det blir ännu mer minus tills på fredag.

Idag ringde det en kändis på jobbet. Var ett tag sen jag pratade med någon kändis nu så det var lite kul=)
Det var en man som var med i ett populärt popband på 80-talet och om jag inte minns fel så var han även med i Så mycket bättre;-)

Duktiga hundar

Publicerad 2012-01-24 19:32:01 i Allmänt,

Igår blev det en sväng runt sjön med Emma och hundarna och jag var riktigt stolt över mina små voffsingar som skötte sig super bra=) De reagerade knappt även fast vi mötte en liten hund som moppsade sig, duktiga hundar.



Mina gofisar ♥

Fixelifix

Publicerad 2012-01-22 15:03:47 i Allmänt,

Yasmine har kompis här hemma idag och vi har varit ute och lekt i snön och skottat på förmiddagen. Nu är de ute och åker skoter med moffen och jag har varit i fixartagen. Har sytt ett skynke att hänga framför skrivbordet och ett nytt överdrag till korgstolen. Har även tapetserat några papplådor så nu börjar det att bli lite ordning inne på kontoret=)

Andreas är iväg med några kompisar och åker skoter så just nu är det bara jag (och djuren) hemma. Alldeles tyst och lugnt.

Jag har suttit och kollat igenom Pandur katalogen och jag vill ha ALLT i den! Gud vad mycket fina saker man kan göra! Synd att det mesta är ganska dyrt men om jag vore miljonär skulle jag nog beställa hela sortimentet=)
Det finns massor av fina saker att dekorera cupcakes med som jag skulle vilja ha. Scrapbookinggrejer, göra egna tvålar, slå in fina presenter, måla på textilier, göra egna ljus mm mm. VILL HA!!!

Fick lite ideér om att man kan smycka mobilen som jag funderar på om jag ska prova. Har ju lite grejer hemma.

Jag har kommit in i en pyssla och fixa period igen och nu håller jag på att fundera på hur jag vill ha det i hallen/vardagsrummet på övervåningen. Det är bara det rummet kvar där uppe nu så har vi gjort om hela övervåningen (igen). Vi målade ju och fixade iordning när vi flyttade in men taket är inte målat och golvet har vi inte heller gjort nåt åt. Jag vill lägga in nytt golv där med så man slipper det fula trägolvet vi har nu.
Får se vad det blir.

Nu kom barnen hem så nu är det slut på lugnet;-)

Blev minus ändå

Publicerad 2012-01-20 15:55:49 i Allmänt,

Tjoho det slutade på minus 0,4kg sen förra fredagen så nu är jag tillbaka där jag slutade innan jul=)
Sammanlagt har jag gått ner 1kg den här veckan. Det trodde jag inte!

Nästa vecka hoppas jag att jag mår bättre så jag kan köra på som tidigare igen.

Yasmine har en kompis här och de sjunger Singstar. Jag sitter nere och lyssnar på dem och de är så söta. På verserna står de och mumlar sen när refrängen kommer så tar de i för kung och fosterland=)

Utbildningar

Publicerad 2012-01-19 20:46:23 i Allmänt,

Så är ännu en lång arbetsdag till ända och jag har äntligen fått sätta mig ner i soffan och ta det lite lugnt.

Dagen har bestått av utbildningar, riktigt bra sådana.
Först hade vi en utbildning i ett program som vi använder oss av. Det var inte så mycket nytt man lärde sig men vi gick igenom saker och disskuterade mycket, och det tycker ju jag om. Fick lite nya tips och saker att tänka på.

På kvällen hade vi utbildning om export och en kollega från Arlanda var där och berättade hur det fungerar hos dem och svarade på massa frågor. Intressant att få en inblick i hur det fungerar på andra ställen inom DHL.

Jag svängde ihop en kladdkaka till fredagsfikat imorgon. Det går snabbt och lätt att göra och så smakar det gott, inte för att jag ska äta av den men hoppas de andra tycker om den=)

Imorgon är det vägdag och jag har tyvärr inga större förhoppningar om att ha gått ner nåt sedan förra veckan men jag vet iaf att jag har gått ner sen efter helgen. Hamnade i nån matpsykos i helgen och åt massa onyttigheter=( Men men det är bara att resa sig upp och fortsätta kämpa på. Jag tänker absolut inte ge upp den här gången.
Det känns skönt att ha några kollegor på jobbet som också kämpar på så blir man peppad av varandra. 

Jobba och slita

Publicerad 2012-01-18 21:43:32 i Allmänt,

Då har jag avverkat veckans första 8-19 pass, bara ett till sånt pass kvar imorgon då sen kan jag se fram emot kort dag på fredag och sen underbar helg.

Blev två lång dagar den här veckan eftersom vi har kvällsutbildning på jobbet imorgon kväll.
Dessutom är det jag som har fredagsfika så jag ska försöka hitta på nåt gott att slänga ihop när jag kommer hem imorgon kväll. Kanske fuskar den här gången och köper nåt färdigbakat istället;-)

Nu ska jag wordfeuda lite sen blir det godnatt!

Virrhöna

Publicerad 2012-01-17 20:21:33 i Allmänt,

Den här veckan känns det lite trögt på dietfronten men jag kämpar på iaf. Får se om det blir nåt minus på vågen den här veckan...

Snacka om att jag var virrig igår morse!
När jag kom hem igår kväll och kollade i kylskåpet tyckte jag att det var så konstigt att jag inte hittade vaniljyoghurten, som jag visste att jag hade öppnat på morgonen när jag gjorde frukost till Yasmine.
Jag letade överallt men hittade den inte nånstans. Jag menar en fil kan ju inte bara försvinna?!?
Jag började till och med fundera på om det spökade här hemma.

Lite senare när jag skulle duka till middagen så hittade jag den...i köksskåpet!
Jag får skylla på att det var måndagmorgon;-) 

Fredag

Publicerad 2012-01-13 21:11:01 i Allmänt,

Veckan slutade med 1,5kg minus. Det är jag väldigt nöjd med men nästa vecka blir det striktare då ska två mål bytas ut mot modifast.
Beställningen vi gjorde kom redan idag! Vilken service!
Så nu har jag lite mer att välja på till veckan=) Roligt med variation.
Jag kan iaf konstatera att hallonsmaken inte var nåt för mig. Den gick att dricka men går inte att jämnföra med chokladen som jag tycker är riktigt god.

Ikväll tog jag och Emma med oss hundarna och gick ett varv runt sjön. Det var lite blåsigt men efter ett tag blev man härdad.
Mina nya skor fungerade klockrent och jag fick varken ont i smalbenen eller i knäna och inga skavsår heller. Kändes som man flög fram i dem=)

Efter promenade tyckte jag att jag gjort mig förtjänt av ett glas vin och lite ost och kex så det sitter vi och mumsar på nu.
Jag förstår inte varför de inte kan visa nåt bra på TVn när det är fredagkväll! På spåret, The voice(eller vad det heter) och massa gamla filmer! BLÄ!

Modifast

Publicerad 2012-01-12 20:06:52 i Allmänt,

Jag som trodde det var en lyckoträff att jag gick ner 0,5 kg på en dag men otroligt nog så har det fortsatt lika hela veckan=) -0,5kg per dag så nu har jag gått ner 1,5kg än så länge den här veckan.
Däremot såg jag när jag kollade vad jag vägde innan jul att jag hade gått upp nästan 2 kg under jul och nyår så det är ca 0,4 kg kvar att gå ner för att jag ska vara tillbaka där jag slutade. Har jag riktig tur kanske jag har gått ner det tills imorgon.

Är verkligen förvånad att det gått så fort neråt med tanke på att jag bara bytt ut ett mål per dag mot modifast, däremot har jag tänkt mer på vad jag stoppar i mig.
Det mesta av vikten jag tappat den här veckan är antagligen vatten som jag bundit i kroppen när man ätit massa salt mat men jag känner verkligen att magen har dragit ihop sig och jag känner mig inte lika svullen.

Vi är tre stycken på jobbet som håller på med modifast så idag slog vi oss ihop och gjorde en beställning från modifast.se. Det är verkligen mycket bättre priser där än om man köper på apoteket dessutom finns det mycket mer att välja på.
En förpackning med åtta påsar pulverdiet kostar 145kr på apoteket medans det bara kostar 104kr på hemsidan.
Jag beställde chokladpulver, chokladpudding, sparrissoppa och caramel bars så nu har jag så det räcker ett tag och kan variera mer.
Jag och en kollega delade dessutom på en förpackning med vaniljpulver som man kan ha till puddingen om man vill lyxa tilldet lite=)
Allt som allt gick det på ca 400kr. Inte farligt alls tycker jag.

Modifast LCD Chokladpudding       GI Caramelbar

FOND VELOUTE¦ü ASPERGES       FACING SHAKE CHOCOLAT_web

Caramel barsen är riktigt goda!

Tisdag

Publicerad 2012-01-10 19:50:39 i Allmänt,

Hade gått ner 0,5kg sen igår när jag tjuvvägde mig imorse=)
Tänk om det kunde fortsätta i den takten då skulle det här vara snabbt avklarat;-) Men tyvärr så brukar det ju gå väldigt fort i början för att sen planas ut och gå segare och segare ju närmare målet man kommer, fast jag har ju några månader på mig.




Nu hoppas jag att snickarna snart kan komma hit och byga igen fönstret som gick sönder i stormen. Det drar lite kallt därifrån nu när det är så pass kallt ute. Men det är iaf tur att vi har riktig värme i år för annars hade det nog varit riktigt kallt på mornarna och när man kom hem från jobbet.

Att bygga pannrummet och dra vattenburen värme är absolut det bästa vi har gjort i renoveringsväg med vårt hus. Det är så j-kl underbart att komma upp på morgonen och ha det varmt och skönt! Billigt är det också. För närvarande faktiskt helt grattis och det kommer det att vara minst en vinter till med. Snacka om att spara pengar. Pengar som vi kan använda till mycket roligare saker än att betala el med.



 

Förresten....

Publicerad 2012-01-09 18:25:17 i Allmänt,

...nån som vet vart man får tag på en sån där viktminskargrej som man kan ha på bloggen så man kan se hur mycket man gått ner i vikt?
Tips mottages tacksamt.

Äntligen bilder!

Publicerad 2012-01-09 18:23:04 i Allmänt,

Nu har man gjort första riktiga arbetspasset efter två veckors ledighet. Var lite segt att ta sig upp i morse när klockan ringde vid sex men upp kom vi iaf. Jag hade mer än gärna legat kvar i sängen några timmar till.

I lördags kom Linda med familj och hälsade på och vi fick se lilla Sigrid för första gången=)


Gissa om vi blev glada när snön vräkte ner igår morse=) Synd att det inte fortsatte lika hela dagen.


Idag har det verkligen varit underbart vackert väder ute.
Vi har en stor hängbjörk alldeles utanför fönstret på jobbet och den är alldeles vit och frostig och glittrar så det ser ut som det växer diamanter på den.
I love vintern!!!


Nu när helgerna är slut och vardagen börjar igen så är det dags att ta tag i viktnedgången igen.
När jag vägde mig imorse så hade jag gått upp 1,5kg sen innan jul. Det hoppas jag ha gått ner tills på fredag men jag kommer att mjukstarta lite och bara byta ut lunchen mot modifast till att börja med. Till frukost blir det gröt och idag åt jag middag med familjen.
Ska trappa ner under veckan så till nästa vecka blir det modifast till lunch och middag lika som jag gjorde tidigare. Jag kommer fortsätta att äta vanligt på helgerna.
På onsdag blir vi bjudna på lunch på jobbet så då blir det modifast till middag istället. 

Jag har nu ca 8 kg till mitt första mål som jag vill nå innan påsk.
Efter det har jag 5 kg kvar till mitt slutmål som jag vill nå innan sommaren.

Mansskoter!

Publicerad 2012-01-05 18:47:32 i Allmänt,

Idag har vi äntligen fått tillbaka obejktivet till kameran så nu blir det snart lite bilder här på bloggen igen=)
Vi fick ett helt nytt och behövde inte betala nånting för det=)

Jag har även inhandlat ett par nya gåskor i gore tex idag för presentkorten jag fick i julklapp. De är lite uppbygda vid innerfoten så jag hoppas att det blir bra för mina knän. Ska ev in och prova ut ett par specialsulor nån dag också eftersom jag har sånna problem med mina knän. Nu hoppas jag att de funkar bra, med tanke på priset. Skulle nog inte ha köpt så dyra skor om jag inte hade haft presentkort. Jag är lite dumsnål ibland;-)

När vi kom hem från köpingen så tänkte jag och Yasmine ta en skotertur upp på berget och kolla hur det ser ut där efter stormen.
Vi drog på oss skotermunderingen och gick ut för att starta Andreas skoter men den var inte sammarbetsvillig för fem öre=( Jag stog och ryckte och ryckte som en tok men det fanns inte en tillstymmelse till att den skulle starta. Till slut fick jag så ont i armarna så jag gav upp. Vi provade att kicka igång Yasmines skoter också men den ville inte heller=( Så vi tog hundarna och gav oss ut på en sparktur istället. Sen blev det massa snow racket(snöbräda som Yasmine fick i julklapp) åk i backen så vi fick oss rejält med motion, samtidigt som vi hade väldigt kul=)

När Andreas kom hem så sa jag åt honom att han skulle gå ut och försöka starta skotern. Tro´nt på fan att den startade på två ryck när han provade! Nu har jag iaf konstaterat att hans skoter är en mansskoter som inte tycker om tjejer!

Göra lite nytta några timmar

Publicerad 2012-01-04 11:08:49 i Allmänt,

Idag blir det några timmars jobb mellan 13-19. Jag fick ta ut ledighet halva dagen, egentligen skulle jag ha jobbat 8-19.
Sitter fortfarande i pyjamasen och har just ätit frukost. Det har blivit lite av vår rutin nu de sista dagarna när jag och Yasmine har varit lediga.
Idag är även Andreas ledig med oss, eftersom jag ska jobba på eftermiddagen.

Måste snart ta mig i kragen och hoppa in i duschen och göra mig klar. Yasmine ska på hårdrockdisco ikväll så vi måste åka och handla en present. Tycker det är så svårt att handla till killar, vet aldrig vad jag ska köpa. Kanske bättre att Andreas och Yasmine får sköta det istället, så slipper jag;-)

Imorgon är det tillbaka till ljuvlig ledighet igen, fram till måndag.
Jag skulle absolut inte ha nåt emot att bli lyxhustru och gå hemma hela dagarna och bara göra det man själv vill och känner för, underbart! Fast då ska man ha några miljoner på kontot först.



2012

Publicerad 2012-01-02 12:38:15 i Allmänt,

Så har vi lämnat 2011 bakom oss för att istället gå vidare i 2012. Kommer som vanligt ta ett tag att vänja sig vid att det är ett nytt år.

Började att skriva lite om året som har gått, med både positiva och negativa händelser, men raderade det och blickar framåt istället.
2012 har alla förutsättningar för att bli ett riktigt bra år med tanke på hur bra jag mår och att det mesta känns positivt just nu=)

Just nu är jag lycklig över att det har snöat rätt så mycket ute och att det fortfarande snöar! Jag vägrar släppa hoppet om att vi kommer att få en riktig vinter! Tänk om det kunde vara minusgrader också så snön fick ligga kvar.
Så här långt så måste ju den här vintern vara den sämsta på många år. Jag kan inte komma ihåg en varmare och mer snöfattig vinter iaf.
Det måste ju vara något allvarligt fel när det är plusgrader och regn i december!
Förra veckan var riktigt deprimerande med grön gräsmatta och is!
Det finns absolut ingenting att göra ute när det är sånt väder. Det finns ingen snö så man kan inte åka pulka, spark, skidor eller skoter. Det är svinhalt så man kan inte gå ut och gå. Förstår inte hur det kan finnas folk som tycker att det är bra med sånt väder! Bor man i Norrland så har vi 4 årstider och en av dem är faktiskt underbar, snöig och kall vinter!
Vill man inte ha minusgrader och snö så kan man flytta söderut!

Funderar på om jag ska städa bort julen helt och hållet idag. Vi har bara kvar julgardinerna och pyntet i fönstren, resten städade jag bort i fredags. Det är ju bara det att det blir så tomt utan allt julpynt...

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela