Livet på landet

Rutiner

Publicerad 2014-06-30 07:43:23 i Allmänt,

Nu är det andra natten i rad som Vincent vaknar kl 00, 03 och 07 för att äta. Däremellan har han sovit bra så jag hoppas han börjar få lite rutiner nu.
Han var vaken rätt så mycket under gårdagen. Han är nöjd för det mesta och blir han grinig är det oftast för att han vill äta eller gosa. Än så länge har allt flutit på så himla bra!


Igår kom Linda, Kristoffer och Alvar och hälsade på och snusade lite bebis. Han fick en body, stumpor och en snutte i present. Hon hade också med en bärsjal som vi fått låna. Jag ska försöka mig på att knyta den idag och se vad Vincent tycker om att sitta i den.

BVC kommer på hembesök senare idag. Kommer inte ihåg vad det är de gör men det visar sig :-)

Vädret

Publicerad 2014-06-28 18:45:42 i Allmänt,

Jag brukar inte klaga på vädret speciellt ofta, och ska inte göra det nu heller, men jag kan ju tycka att det åtminstone kunde sluta att regna nu. Lite sol skulle inte heller skada. Jag vill kunna gå på barnvagnspromenader och så vill jag att vi ska få klart trallen runt poolen nån gång. Gräsmattan skulle också behöva klippas.
Så nu hoppas jag att nästa veckas väder blir bättre så man kan få lite gjort.

Syskonkärlek

Publicerad 2014-06-27 14:02:24 i Allmänt,

Mina älsklingar ♡



Yasmine är en jättefin storasyster och hon byter blöjor, tröstar, bär omkring på och tar hand om sin lillebror. Hon har liksom jag svårt att slita sig från det lilla pyret.

Imorse var vi till Hudik för efterkontroll och PUK prov och trots att Yasmine inte ville följa med dit så gick hon upp innan vi åkte bara för att hinna snusa på lillebror.
Syskonkärlek!

Det känns helt rätt att vi väntade 10 år mellan dem. Nu har vi det bästa av två åldrar. En liten förståndig mini vuxen som jag kan hitta på massa roliga saker med och en liten bebbe som jag kan gosas och snusas med.

Mina mirakel

Publicerad 2014-06-26 22:17:42 i Allmänt,

Jag har alltid funderat på om jag kan älska ett till barn lika mycket som jag älskar Yasmine. Finns det mer kärlek att ge?
Nu vet jag att det kan jag. Jag känner mig så oerhört lyckligt lottad som har två underbara mirakel och en underbar man att älska och bli älskad av.
Det var verkligen kärlek vid första ögonkastet när vår lilla Vincent kom upp på min mage som en grå och skrynklig liten plutt. Jag kan inte sluta att pussa och snusa på honom.
Jag som tidigare har tyckt att bebisar är rätt så tråkiga och jobbiga har nu helt vänt om och tycker åtminstone att min lilla guldklimp är det absolut mysigaste och goaste som finns.
Trots så gott som noll sömn de senaste dagarna så känns allt så underbart och hela familjen är så harmonisk och allt flyter på så bra.

Vincent tycker dock om att sova större delen av dagen för att sen vara vaken på natten men det ordnar nog till sig snart :-)

Furuvik

Publicerad 2014-06-26 19:29:41 i Allmänt,

Yasmine var till Furuvik med kusinerna och farbror igår och hon lyckades vinna 2 kg toblerone.


Vilken tur att det är en av mina favorit choklader;-)

Förlossningen

Publicerad 2014-06-25 11:43:11 i Allmänt,

Igår kväll kom vår efterlängtade kille äntligen till världen. Han gjorde en dramatiskt ankomst.
Vi tar det från början.

Natten mellan söndag och måndag så började vattnet att sippra lite och jag fick lättare värkar så jag ringde in till förlossningen som ville att vi skulle komma på koll morgonen efter. När de kollade så trodde de inte att det var vattnet som börjat gått och jag var bara öppen 1 cm så vi fick åka hem igen.
Under måndagkväll så tilltog värkarna och blev rätt så kraftiga och regelbundna så vi åkte in igen. Jag var fortfarande bara 1 cm öppen men jag fick smärtstillande och sömntablett, eftersom jag inte sovit något sen värkarna börjat, och fick ligga kvar under natten medans Andreas åkte hem. Vid fyra på natten så började värkarna ta i riktigt ordentligt så det blev ingen sömn den natten heller. Andreas kom tillbaka på tisdagmorgon och efter lunch gjorde de en ny undersökning men fortfarande var jag bara öppen 1 cm så trots de kraftiga och regelbundna värkarna ville de att vi skulle åka hem. Det kändes absolut inte bra när jag redan då hade så otroligt ont men det var bara att sätta sig i bilen och åka hem igen. Det blev en riktigt jobbig resa med konstanta värkar hela vägen hem.
Väl hemma så kunde jag bara ligga på soffan och försöka hitta nån ställning som kändes bättre men det var lönlöst. Jag tog de smärtillande tabletterna jag fått med mig men de hjälpte inte alls.
Runt sextiden fick jag ännu ondare och låg bara och skrek så vid åttatiden bestämde vi oss för att åka in igen. Det var den absolut värsta bilresa jag någonsin varit med om! Jag hade värkar precis hela tiden.
När jag lyckats stappla mig in på förlossningen så såg de att det var bråttom. De gjorde en undersökning och jag var helt öppen. In i en förlossningsal fort som tusan och väl där hann de inte ens göra sig helt klara förens vattnet forsade ut och efter 3-4 krystningar så var han ute. En frisk och välmående liten kille på 3750 g och 51 cm:-)
Vi kom in vid 21 tiden och 21:19 är han född. Så det gick undan på slutet.





Nu sitter vi och väntar på att Andreas ska komma sen ska vi åka hem. Läkaren har nyss gjort en undersökning och allt såg bra ut.
Nu ska jag kramas lite med gofisen.

Ingen bebbe än

Publicerad 2014-06-22 15:52:14 i Allmänt,

Idag har vi beräknad tid för att bebben ska födas men än så länge har jag inte känt så speciellt mycket. Jag har tippat på att den kommer på måndag om en vecka och Andreas tror den kommer på torsdag. Fast jag känner mig inte lika pigg som vanligt. Jag är jättetrött trots att jag sovit hela natten ända till 10 imorse. Jag orkar inte göra mycket alls och känner mig matt och illamående och så fort jag är uppe och går så får jag sammandragningar.


Vi var på kalas hos lillkusinen Ingela som fyllt 1 år och det var nog den största ansträngningen jag kommer göra idag. Jag blev helt slut.
Som tur är har vi världens goaste dotter som har dammsugit så mamma fick vila sig♡ Andreas springer ut och in mellan regnskurarna och skruvar trall. Det har ju inte varit det bästa vädret för att vara ute och bygga i helgen men han kämpar på♡

Marknad och Caffären

Publicerad 2014-06-21 15:21:52 i Allmänt,

Det blev en sväng på marknaden men som vanligt är det inte så mycket intressant. Det är roligast att träffa lite folk och bara strosa omkring. En sockervadd och varmachips var det enda vi handlade.
Träffade på en ytlig bekant som tyckte att jag hade så vacker mage och att jag såg pigg och strålande ut. Jag blir så glad av sånna människor som bara kommer fram så spontant och ger komplimanger!

Efter marknaden åkte vi på Caffären och lunchade. Det var första gången jag var dit och det var riktigt mysigt men lite väl dyrt.

Midsommardagen

Publicerad 2014-06-21 08:38:46 i Allmänt,

Blåsigt idag med men solen skiner så det blir nog ett besök på marknaden på Stenegård. Sen ska det fortsättas att snickras på trallen.
Pappa och Andreas påbörjade det igår så de är på god väg. Det blir ju lite krångligare när de ska bygga runt en rund pool än om man bara skulle bygga en vanlig rak trall. Mäta och mäta får man göra.

Jag har börjat gilla nya frisyren lite mer sen jag fick fixa till den själv men fortfarande lite för kort bak och på sidorna.

Midsommarafton

Publicerad 2014-06-20 22:53:01 i Allmänt,

Har nyligen kommit hem från midsommarfirande med familjen hemma hos mamma.
Vi har ätit massa gott så magen känns nästan dubbelt så stor som vanligt.
Mamma hade fixat och donat med allt men en liten tårta fick jag iaf bidra med.


Vädret var inte det bästa men på altanen under infravärmarna hade vi det varmt och gott.


Glad midsommar!

Nja

Publicerad 2014-06-19 20:37:45 i Allmänt,

Blev tyvärr inte nöjd med klippningen idag:-( Precis när hon fixat till det och jag åkte därifrån tyckte jag det blev bra men när jag kom hem och kollade i spegeln så kände jag mig inte alls nöjd. Jag känner mig pluffsig i ansiktet och tantig:'(
Det blev kortare än på bilden och jag känner mig naken. Som tur är så växer det ju ut. Det är bara att bita ihop i några veckor...
Klippningen i sig är bra gjord men som sagt lite för kort för min smak.

Underbara människor

Publicerad 2014-06-18 18:11:31 i Allmänt,

Fick en riktigt fin överraskning när jag hämtade posten idag.


I ett fint inslaget paket låg det två snuttisar och en mössa till bebben från min jobbarkompis John och hans tjej Viktoria. Så himla gulligt gjort♡
Viktoria har sytt det själv. Hon syr massa fina saker till barn, bla mössor, napphållare och vimplar.
Det är så fint gjort och jag blir alldeles varm i hjärtat när människor tar sig tid att göra sådana saker för andra♡

Ny frisör och frisyr

Publicerad 2014-06-18 14:44:50 i Allmänt,

Kom på igår att det skulle vara en bra idé att klippa mig innan bebben kommer.
Min frisör hade inte tid förens 15/7 och så länge kan jag inte vänta. Jag fick tag på en ny frisör som jag aldrig varit hos förut men hon klippte min kusin nyligen och det blev jättebra. Hon hade dessutom en ledig tid imorgon så det passade perfekt.

Nåt liknande det här hade jag tänkt mig.

Ska bli så spännande att se resultatet!

Skönt med lite kortare hår till sommaren.

Poolparty

Publicerad 2014-06-17 16:14:42 i Allmänt,

Nu är poolen fylld och jag har hällt i kemikalier. Väntar på att Andreas kommer hem så han får koppla in pumpen.


Nu är det bara att bada om man hälar att bada i 15 gradigt vatten. Tror nog att jag vet en som kommer ta sig ett dopp när hon kommer hem från fotbollsskolan :-)



När trallen och allt är klart får vi ordna ett poolparty!


BF 22/6

Publicerad 2014-06-15 23:10:23 i Allmänt,

Idag är det en vecka kvar till BF. Jag lovade mig själv att inte tänka så mycket på det datumet den här gången då jag vet hur otroligt jobbig varje dag man går över är. Med Yasmine gick jag över 10 dagar innan jag blev igångsatt och det var de segaste, jobbigaste dagarna på hela graviditeten.
Det är ju lite svårt att försöka "glömma" BF datumet då folk hela tiden frågar om det men det känns ändå rätt så ok, än så länge. Nu har jag ju inte gått över tiden än men räknar med att jag kommer att göra det.
Förutom helvetiska smärtor i ljumsken så känner jag mig pigg. Nu i helgen har smärtorna varit värre än någonsin och jag blir så frustrerad när jag hela tiden måste sätta eller lägga mig och vila. Man får vara lite påhittig och hitta lösningar så kan jag ändå göra vissa saker. Tex sitta på en dyna och rensa ogräs i växthuset, halvligga/sitta när jag borstar hundarna och ta många mikropauser.

Condis

Publicerad 2014-06-15 12:49:19 i Allmänt,

Hade en trevlig kväll med kollegorna på Condis igår kväll.
Förväntningarna var inte så höga efter förra årets totala fiasko när jag och Andreas och några till var dit och åt. Den här gången fungerade det iaf bättre även om vi fick vänta otroligt länge på både varmrätt och efterrätt, dessutom tog det alkoholfria vinet slut så det blev till att dricka vatten halva kvällen. Men hälleflundran var jättegod så den var värd att vänta på. När man dessutom har så gott sällskap så går tiden fort :-)

Mina duktiga gubbar

Publicerad 2014-06-14 16:12:19 i Allmänt,

Pappa och Andreas har jobbat och slitit med poolen idag och nu har vi äntligen fått den på plats och börjat fyllt upp den lite för att få bort alla veck. Yasmine och Elvira gjorde ett utmärkt jobb med att platta till botten genom att glida runt som små sälar :-)


Nu ska vi bara få hit brandkåren så de kan fylla upp den sen går det att bada.
Det ska fixas med uppvärmning också men det tar ett tag till innan det är klart.

Nu ligger jag och vilar upp mig inför middag på Condis med KF på jobbet. Hälleflundra och creme brulee står på menyn för min del, mumsigt.

Examen

Publicerad 2014-06-13 13:32:25 i Allmänt,

Nu är det äntligen välförtjänt sommarlov för vår stortjej!





Det blåste iskallt! Förstår inte varför det alltid ska vara skitväder på examen.

Efteråt åkte vi och fikade på Trädgårdscaféet med E med familj.

Nu är vi hemma och laddar upp för examensmiddag som vi ska ha för släkten ikväll.
Så klart har Yasmine bestämt menyn så det blir nachos och till efterrätt marsipan- och jordgubbstårta :-)

Produktiv

Publicerad 2014-06-12 14:05:24 i Allmänt,

Idag måste jag ge mig själv en klapp på axeln för att jag varit så duktig. Innan klockan var ett hade jag hunnit skjutsa Yasmine till Älvvallen, varit och handlat, bakat bullar, tvättat, klippt gräsmattan, städat upp lite runt poolbygget, röjt med grästrimmern och städat inne.
Nu tänker jag vila en stund på soffan innan det är dags att göra sig iordning och åka och handla igen och hämta Yasmine hos en kompis.

Älvvallen

Publicerad 2014-06-12 08:35:04 i Allmänt,

Snart ska jag skjutsa Yasmine till hennes sista skoldag innan sommarlovet. Den ska de spendera på Älvvallen med massa aktiviteter och roligheter. Hoppas finvädret hållet i sig så de slipper regn. Cykeln ska också med då hon ska cykla hem till en kompis efteråt. Jag blir lite orolig när de ska cykla i köpingen och jag har fått bannor av Yasmine för hon tycker jag är tjatig när jag säger att hon måste vara försiktig.
-MAMMA jag är inte dum i huvudet! ;-)
Bättre att säga det en gång för mycket än en gång för lite tycker jag:-) Det är ju bara att inse att ens små pluttar växer upp och blir stora och att de måste få prova på nya saker för att lära sig.

Imorgon är det examen och allt är förberett inför den stora dagen. Nu lämnar hon lågstadiet och sina gamla lärare. Önskar hon fick ta med sig sin fröken som är så otroligt bra men tyvärr så går ju inte det. Hoppas de nya lärarna är bra de med.

Ikväll ska Emma försöka sig på det omöjliga, att lära mig locka hår. Får se hur det går. Sen ska naglarna målas och det ska visst skrivas sommarlov på dem också. Pillergöra!

Försöker ta sig ut

Publicerad 2014-06-11 07:04:08 i Allmänt,

I natt har det inte blivit mycket sömn. Jag har varit upp och kissat flera gånger och bebben har varit helvild. Känns som han försöker pressa sig neråt genom att ta spjärn mot mina revben. Ingen behaglig känsla.
Ska försöka vila lite mer idag men har lite ärenden som måste uträttas. Känns skönt att det är dåligt väder idag så kan man ligga inne utan att få dåligt samvete.

Tisdag

Publicerad 2014-06-10 23:10:45 i Allmänt,

Det går framåt.

Andreas har slitit hela kvällen och pappa kom också och hjälpte till.

Imorgon får vi ev poolen på plats sen är det bara att vänta och se när brandkåren har tid att komma och fylla den.

Jag har varit igång hela dagen idag och inte kunnat lagt mig och vilat och det har jag fått sota för ikväll. Kan knappt röra mig och har sammandragningar.
Var och lunchade med en vän, handlade födelsedagspresent, var på MVC, hämtade Yasmine på skolan sen åkte vi på kalas. Lite för intensivt för mig just nu känner jag.
Allt såg iaf bra ut på kontrollen och förhoppningsvis var det sista besöket innan födseln. Jag har fått nästa tid dagen efter bf.

Godmorgon!

Publicerad 2014-06-09 07:19:48 i Allmänt,

Känns att jag sover bättre på nätterna nu för idag vaknade jag strax före sex och kände mig för pigg för att somna om. Hann pussa och krama Yasmine och Andreas innan de åkte också.

Det ser ut att bli vackert väder idag så om kroppen orkar så ska hundarna få sig en tvagning, synd för dem ;-)

Igår kämpade Andreas och PJ på med stenjäkeln som vi stötte på så nu är den borta och vi kan fortsätta med markförberedelserna.


Nu gäller det att lägga på ett kol så det blir nån badning i sommar!
Det känns så jobbigt när jag inte kan vara med och hjälpa till så mycket. Jag älskar hårt kroppsarbete när man får ta ut sig ordentligt och hatar verkligen att inte kunna vara med och arbeta. Känner mig som världens lathög. Men om några månader kan jag också vara med och hugga i.

Nu ropar magen efter frulle!

En dag på Stenegård

Publicerad 2014-06-07 19:00:55 i Allmänt,

Den här dagen har spenderats på Stenegård med familjen och två av mina bästa vänner med familjer.
Vi tog en lunch på trädgårdscaféet och jag kunde inte motstå att prova deras räkmacka med massor av räkor.

Andreas orkade inte ens med sin och det är inte ofta det händer;-)

Vi strosade runt i trädgårdarna och butikerna och barnen lekte och hade kul.


Det är inte det lättaste att gå på styltor.





Nu har Andreas, Yasmine och pappa åkt iväg och fiskat och själv ligger jag och latar mig och äter rabarber och jordgubbspaj:-)

Nationaldagsfirande

Publicerad 2014-06-06 22:32:39 i Allmänt,

Ligger på soffan och känner att det snart börjar bli dags att krypa ner i sängen. Trött och nöjd med denna dag.

Yasmine har varit med farbror och kusinerna på Järvzoo och kollat på djuren. Jag har klippt gräset och fixat i trädgården och Andreas och pappsen har grävt för poolen. Tyvärr fick de avsluta då de stötte på en stor sten :-( Nu måste vi köpa snigeldynamit och spränga bort den innan det går att fortsätta. Jag vill att det ska vara klart typ nyss så vi kan bada nån gång!

På eftermiddagen kom Emma och barnen och vi grillade och satt ute i finvädret och åt:-) Såg ut som det skulle bli regn ett tag men vi klarade oss från det.

Nu är det dags att krypa till kojs. De sista två nätterna har jag sovit mycket bättre så jag hoppas att det håller i sig.

Sverige

Publicerad 2014-06-06 10:46:14 i Allmänt,

En liten hyllning från mig och Yasmine till vårt underbara vackra land!


Det finns inget ställe jag hellre vill bo och leva på än där jag befinner mig just nu. Mitt paradis på jorden!
Sverige är inte perfekt men jämfört med många andra länder är vi fantastiska på många sätt och vis och jag är stolt att vara en del av det.

Väntan

Publicerad 2014-06-04 21:43:14 i Allmänt,

Bebisrummet är klart och står bara och väntar på att lillen ska flytta in.

Yasmine har satt upp sina gamla gossedjur som lillebror ska få lite överallt i rummet:-)

Väskorna är färdigpackade så nu är det bara bebben som saknas.


Som det har känts ikväll så trodde jag nästan att han var på väg ut ett tag! Har så jäkla ont.

Rabarberkräm

Publicerad 2014-06-04 10:52:52 i Allmänt,

Efter ännu en natt med minimalt med sömn känner jag mig inte på topp idag. Även fast jag hade velat legat kvar länge till så gick jag, efter lite snoozande, upp när klockan ringde. Om jag är riktigt trött ikväll så kanske jag lyckas sova i natt. Det funkar inte att sova till efter nio på morgnarna då kan jag inte somna på kvällen.

Jag var så sugen på rabarberkräm i morse så jag måsta gå ut och plocka lite rabarber och koka mig en kräm.


Jag hittade några hallon och blåbär i frysen som också fick vara med. Det blev så gott! Och det är ju så enkelt att göra.
Vår rabarberbuske är redan jättestor så jag måste hitta på lite att göra med alla rabarber. En rabarberpaj och kanske lite rabarbersaft ska jag nog göra.
Vi har hundarna att tacka för att rabarbern växer så det knakar då de har varit där och "vattnat" den hela våren:-) Äckligt tycker vissa men jämfört med alla gifter och skit det är i frukt och grönsaker man köper i affären så är inte lite hundkiss så farligt.

Nu ska jag samla krafter och åka in och handla markduk och lite annat som behövs till poolförberedelserna. Kanske kan jag tigga till mig en biltvätt av pappa också. Han brukar inte vara så svårövertalad;-)

Babyboom

Publicerad 2014-06-03 19:34:07 i Allmänt,

Idag föddes DHLbebis nummer 2 av 5. Den första kom i helgen och näst på tur är jag och en till. Den sista kommer i augusti. Riktig babyboom på DHL nu :-)

Jag har sovit dåligt i natt. Har haft sammandragningar och svårt att andas och inte kunnat hitta någon skön sovställning. Jag har även drömt att jag fått missfall och vaknat flera gånger och varje gång när jag vaknat så har jag legat och väntat på att bebben skulle röra sig innan jag kunde somna om:-( Hoppas på en bättre natt i natt.

Här hemma håller vi på och river för fullt och förbereder för poolen.

Väggen ska bort och ersättas av glaspartier och skjutdörrar ut till poolen.
Åh vad jag längtas tills det är klart! Det kommer bli så bra!

Altanpynt

Publicerad 2014-06-03 11:43:01 i Allmänt,

Nu börjar det bli klart med pyntningen av hyllorna på altanen.

Det är mest örter och kryddor där men även en murgröna fick vara med.
Den köpte jag i fjol vår och hade ute i en blomlåda och när hösten kom och jag skulle ta undan alla sommarblommor så var den fortfarande grön och fin så jag hade inte hjärta att slänga den. Istället tog jag in den och har haft den snurrad i en båge och den har klarat sig hur bra som helst så nu fick den flytta ut igen och sprida ut sina vingar:-)

Lat dag i solen

Publicerad 2014-06-02 18:44:36 i Allmänt,

Idag var första riktiga lediga dagen av mååånga framöver. Det känns lite som att jag skolkar. Känns konstigt att vara hemma när resten av familjen jobbar och går i skolan.
Egentligen började min ledighet redan i fredags men eftersom det var en klämdag och Yasmine också var ledig så kändes det inte på samma sätt.

Jag startade dagen med sovmorgon till strax efter nio och sen frukost ute i solen.


Resten av dagen har också spenderats ute i solen. Har haft en soft dag. Tvättat lite, planterat och donat i växthuset och solat.
Till middag blev det grillat, passar bra på en måndag nu när jag har helg hela veckan:-)

Andreas började gräva för poolen igår och han kämpar på och står i. Vi ska ta hit en grävare men han blev lite otålig och började gräva för hand istället.

Hoppas vi kan få klart i helgen så vi kan få poolen på plats och förhoppningsvis fylla den till veckan. Sen ska det ordnas med uppvärmning och trall runt omkring.

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela