Livet på landet

Bad och nyår

Publicerad 2010-12-30 21:36:59 i Allmänt,

I kväll har jag och Yasmine varit iväg till Färila och badat med Emma och barnen.

Jag drog mig in i det längsta för att visa mig offentligt i badkläder men efter lite velande drog jag på mig bikinin och släpade mig in i badhuset för total förnedring...nä så hemskt var det faktiskt inte. Vem fan bryr sig hur jag ser ut. Man är ju där för att bada med sina barn inte för nån Miss Hawai tävling!

Vi hade riktigt trevligt så det kommer vi att göra om snart igen=)

Jag har förberett lite till nyårsmiddagen nu ikväll så man slipper stå framför spisen hela dagen imorgon.
Har gjort en Italiensk potatiskaka som jag aldrig provat förut så det ska bli spännande.
Pappa, Robin och Frida kommer hit och vi ska äta massa gott, spela spel och ha trevligt=)

Nyårsmenyn ser ut så här:


Förrätt:

Lax/räktoast

Varmrätt:

Ugnsbakad oxfilé med italiensk potatiskaka, baconlindad sparris, kantareller, rödvinssås och beasås.

Efterrätt:

Vitchokladpannacotta med björnbärssås


Ost och kex bricka med frukt och marmelad


GOTT NYTT ÅR!

Jullov

Publicerad 2010-12-28 16:06:13 i Allmänt,

Håller på och grilljerar den andra skinkan just nu.
Imorgon kommer Linda och Emma med familjer hit och firar lilla julafton. En tradition som vi har haft de senast 5-6 åren=) Barnen byter julklappar och vi äter gröt och skinkmacka. Kul att samlas och träffas allihop, de blir alldeles för sällan nuförtiden.

I kväll ska vi iväg till mamma och fira brorsan som snart fyller 25 år!
Det är ungefär en vecka kvar till han fyller men då är han i Norge så vi passar på nu medans han är hemma.

Jag och Yasmine var en sväng på köpingen och shoppade upp lite presentkort och pengar som vi fick i julklapp.
Vi hittade smycken och Cultgrejer till badrummet. Yasmine fick välja färg på tvålbehållaren...självklart blev den rosa;-) Kanske inte den färg jag hade tänkt välja men det blev ju snyggt med rosa också=)

Jag var in på Johanna och Fifty och kollade om det fanns nåt snyggt till nyår men det var lika värdelöst som vanligt. Tycker de bara har skitkläder nu förtiden=( Men jag kan säkert gräva fram nåt ur garderoben som man kan ha på sig.

Vi hade tänkt ta en skotertur idag men vi måsta vänta på att skinkan skulle bli klar och sen in och handla så det var mörkt ute innan vi kom hem. Hoppas det sköna vädret håller i sig så kan vi ta en tur imorgon istället.
Vi har ju jullov hela veckan!

Juldagen

Publicerad 2010-12-25 17:07:36 i Allmänt,

Nu är julafton över och idag har vi mest bara suttit inne och tagit det lugnt och kollat igenom alla julklappar. Galet mycket julklappar som vanligt!

Vi hade en hel mysig kväll igår. Mamma, H-O, André och pappa var här och vi åt massor av mat, öppnade julklappar (Yasmine höll på hela dagen och öppnade sina) och hade det trevligt tillsammans.

Julaftonen började däremot inte på bästa sätt. Med 6 grader på nedervåningen och fruset vatten var inte humöret direkt på topp. Som tur var fick älsklingen igång vattnet i köket ganska fort men i badrummet hade vi inget vatten, kul när man ska ha främmande att inte ha en fungerande toalett!
Lagom tills alla kom så fick vi igång kallvattnet inne på toa, skönt.
Varmvattnet fick vi igång nu på eftermiddagen=) Så nu är allt frid och fröjd igen!



Vid sextiden knackade tomten på dörren och med sig hade han...en GORILLA!
Vi höll på och skratta ihjäl oss, hundarna däremot hade nog helst velat slita gorillan i stycken;-)
Yasmine var hur cool som helst och kramade både tomten och gorillan=)



Jag tror att alla var nöjda och glada med sina julklappar.



I morse hjälpte jag Yasmine och installera ett spel hon fått, det slutade med att jag blev sittandes flera timmar och spelade=)

Ikväll blir det en lugn hemmakväll med familjen, så Yasmine kan leka med sina julklappar.
Kanske kommer det över nåt främmande men det blir som sagt en lugn kväll. Jag skulle vilja provspela vårt nya spel som vi fick i julklapp=)

Dan före dopparedan

Publicerad 2010-12-23 08:44:00 i Allmänt,

Då var man tillbaka på jobbet igen då efter två dagars sjukskriving. Känner mig inte helt pigg men tillräckligt för att kunna gå och jobba iaf.
Jag får panik och blir tokstressad när jag ligger sjuk så här dagarna innan jul, det känns som jag har massor att göra som jag inte kommer att hinna med. Fast när jag tänker efter så är nog det allra mesta redan klart så jag kan nog ta det lugnt ändå.

Imorgon är det äntligen julafton!!!
Den rätta julfeelingen har ännu inte infunnit sig men ikväll ska det poppas julmusik och och förberedas för julafton så jag hoppas att den kommer.

GOD JUL allihop!!!!

Snart är det jul!!!

Publicerad 2010-12-21 08:51:02 i Allmänt,

Nu är det inte många dagar kvar tills tomten kommer=)

Ikväll ska jag göra julskinkan, koka saltrulle och göra klart en sista godissort.
Hade tänkt göra skinkan igår men först var jag ut och handlade de sista julklapparna till Andreas och Yasmine och sen så fick Freja sig ett julbad, ikväll är det Lokes tur.

Freja är så rolig. Hon har stenkoll på sina paket under granen och ligger o vaktar dem hela tiden. Så gör hon varje jul.
När man lägger paketen under granen så går hon en sväng och luktar runt för att se vilket som är hennes, om hon inte fått nåt paket än så går hon bara därifrån men så fort jag har handlat till dem så luktar hon upp de paketen och lägger sig bredvid dem och där ligger hon mest hela tiden tills det är dags för paketöppning på julafton=)

Måndag

Publicerad 2010-12-20 12:43:56 i Allmänt,

Blev ingen golvvärme i helgen heller=( Det här börjar bli en riktigt långdragen historia och jag känner verkligen att mitt tålamod är slut nu... Det finns faktiskt en gräns för hur man får bete sig mot sin egen familj och den gränsen är överskriden för länge sen!
Tycker att man borde kunna prioritera sin egen son!

Däremot har jag bestämt mig för att inte gräva ner mig i det här och gå omkring och var sur. Vi fixar det själv istället, vill man inte hjälpa till så tänker vi inte tvinga nån!

Nu till nåt roligare...snart är det JULAFTON!!!!
Jag längtar, är som ett litet barn.

Ska försöka ta mig ut på köpingen efter jobbet idag och handla de sista paketen till älsklingen, ev nåt paket till åt Yasmine också. Sen tror jag att jag ska göra julskinkan ikväll.

Glad igen=)

Publicerad 2010-12-17 09:00:45 i Allmänt,

Idag är det fredag och mitt humör är betydligt bättre idag än det var i början av veckan=)

Allt löser sig bara man ger det lite tid. Någon golvvärme har vi fortfarande inte fått men i morse hade vi över 15 grader på nedervåningen, tack vare att det blivit mildare väder ute. Kändes riktigt skönt att gå ner i dag.
Har vi tur så får vi igång panneldningen under helgen.

Som sagt allt börjar lösa sig till det bästa och julstämningen har börjat komma tillbaka=)
Andreas fick sin lön plus julbonusen igår och jag hittade en fond som jag inte visste att jag hade. Pengar är inte allt men du är f-n så mycket lyckligare med dem än utan.

Min lön kommer antagligen inte in förrens den 23 men det ska bli spännande att se hur mycket det blir den här månaden med tanke på att jag har gått upp till heltid igen plus att vi skulle få en extra slant i julbonus=)
Jag blev jätteglad när jag hörde att vi skulle få lite extra pengar så här inför jul men när man jämför med vad Andreas fick i julbonus så låg jag lite i lä....han fick 18 gånger så mycket som mig.... men å andra sidan så kan han ju köpa en RIKTIGT fin julklapp till mig då;-)





I dag slutar jag halv ett och sen ska jag och Yasmine ut på köpingen en sväng och sen hem och baka hårdbröd och lite mer julgodis=)

På lördag blir det ut och shoppa de sista julklapparna och julmaten sen är det bara att vänta på julafton!

Kallt!!!!

Publicerad 2010-12-14 19:34:41 i Allmänt,

Fy f-n vad less jag är på denna kyla!!! Och då pratar jag inte om kylan ute, utan om kylan inne i vårt hus!!!
5-9 grader har vi på nedervåningen varje morgon och kväll när vi kommer hem i från jobbet.
Ganska lagomt tills man ska gå och lägga sig igen har vi, med lite tur, lyckats elda upp till 18-20 grader.

Jag försöker få Yasmine att vara på övervåningen så mycket som möjligt så hon ska slippa frysa. Hon brukar äta frukost i sängen, vilket hon tycker är bra, men det känns ändå helt bisarrt att man inte ska kunna vara på undervåningen utan att hålla på och frysa ihjäl!

Nu vill jag få igång golvvärmen så man kan leva ett normalt liv igen!

Det som är mest irriterande är att det mesta är klart för att köra igång golvärmen, det är bara lite rördragning och skorstenen som fattas. Bara rören dras klart så kan vi köra igång värmen på elpatronen....om de dras nån gång... Känner mig så besviken på vissa personer som inte verkar bry sig överhuvudtaget.

Med tanke på hur vi har slitit med det här ända sen i våras för att äntligen kunna få det varmt och skönt en vinter så känns riktigt tröstlöst just nu.

Eftersom vi hade planerat att bara behöva elda i vedpannan så tog vi bara spisved så det skulle räcka för mys eldning i kaminen, men eftersom vi har fått tok elda i både kamin och vedspis så är all spisved slut sen nån vecka tillbaka. Som tur var hade Micke några kubik över som vi fick köpa men ska det fortsätta så här så är den också snart slut...

Den här tiden på året brukar jag alltid vara på stålande humör och vara fylld av julkänsla men nu känns allt bara skit=( Tur att jag har underbar familj och vänner som piggar upp mig lite iaf♥

Jag ska försöka rycka upp mig och tänka happy thoughts så jag kan komma i julstämning, det är ju inte många dagar kvar nu=)

Mera sjukdommar

Publicerad 2010-12-06 12:47:45 i Allmänt,

Hemma idag igen och vabar men både jag och Yasmine är sjuk.
Yasmine har ont i magen, igen, och ont i halsen. Jag har ont i magen, ont i huvudet och känner mig totalt slut. När jag ligger nerbäddad i soffan känner jag mig rätt så "pigg" men så fort jag reser mig och ska göra något så blir jag helt yr och får ont i magen och huvudet=(

Jag hatar när man känner sig så här, det är bättre att vara riktigt jäkla sjuk och sen går det över på några dagar och man är pigg igen!

Helgen i Bålsta var iaf helt ok, väldigt intensiv men samtidigt var det kul att träffa alla kollegor och få ansikten på dem man pratar med på de andra terminalerna=)

Synd att jag inte var nå pigg när vi åkte och man har ju inte haft nån chans att vila upp sig under helgen heller, så då blir det till att vara hemma idag istället. Jag håller tummarna att jag piggar på mig snabbt för jag har inte tid att vara sjuk nu. Det är mycket både på jobbet och hemma.
Dels ska det fixas massa inför julen sen har vi fått skorstenen så den ska också sättas upp. Sen är det massa möten, julbord, julbasarer osv både på jobbet och på skolan.

Jag känner mig stressad när jag ligger och är sjuk och inte kan göra massa saker=(

Bara jag blir pigg så kan ju Andreas också vara hemma och vaba med Yasmine om hon fortfarande inte är bättre men hon verkar rätt så pigg nu.

Som det känns nu så blir det antagligen inget jobb i morgon heller...

Det är alltid någon eller några av oss som är sjuka strax innan eller under jul och nyår, så har det varit det sista 6 åren=( Tråkigt!

Blä dag

Publicerad 2010-12-03 11:09:11 i Allmänt,

Jobbar några timmar till innan det är dags att hämta Yasmine och sen bege sig hemåt och fixa det sista innan jag ska åka iväg.

Mår helskumt idag. Fryser som en tok och har ont i magen=( Inget kul att åka i väg när man inte känner sig helt pigg.
Malin, som jag ska dela rum med, är också lite krasslig så vi får väl ha sjukstuga på vårt hotellrum i helgen;-) Blir nog en lugn helg som det känns just nu.
Får se om jag hinner vila en sväng när jag kommer hem, känner mig så otroligt trött.

Fick nyss höra att bussen vi ska åka inte är i bästa skick direkt och att det var stor varning för åksjuka! Jag som har lätt för att bli åksjuk, bäst att ta med sig extra påsar...urk!



Usch det här måste vara den sämsta fredagen på väldigt länge=( Jag har absolut ingen lust att åka och jag känner mig inge pigg men jag tänker åka i vilket fall som helst så man har det avklarat sen.

Glömde att berätta...

Publicerad 2010-12-01 18:29:39 i Allmänt,

...att det fortfarande gå bra med rökningen, eller inte rökningen eller vad man nu ska säga. Det går iaf bra att inte röka!
Det blev ju några stycken förra helgen men inte speciellt många alls och det var inte lika gott som det brukade vara.
Så nu vet ni det i fall det var nån som var intresserad;-)

rökning förbudet. aska, avgaser, cigarett, cigarett innehavaren, ett stimulerande brinnande cigarett, filter, förbud, hälsorisk, ohälsosamma, rök

Längtar till julafton!!!

Publicerad 2010-12-01 18:04:45 i Allmänt,

Jag blir hemma och vabar imorgon också. Lillfisen hade fortfarande ont i magen=(
Jag känner mig inte helt pigg själv heller, känner mig helt slut och har ont i magen.
Kanske bra att få vila upp sig en dag så jag orkar med helgens bravader i Bålsta.

Yasmine fick äntligen öppna sina julkalendrar idag, som hon har längtat efter det=)
Hon har en chokladkalender och en kalender med paket i. Hon tycker alltid det är lika spännande att få öppna paketen!

Gud vad jag längtar till julafton!!!
Jag ska försöka få med mig Yasmine ut i skogen och leta efter en julgran på fredag innan jag åker.
Hoppas vi hittar en lika fin som i fjol, om inte så blir det nog en kungsgran istället. 



Det blir sån underbar julstämning när man har fått in och klätt granen och lagt alla klappar under!

Vab

Publicerad 2010-12-01 12:21:40 i Allmänt,

Börjar bli dags att bege sig iväg mot jobbet, väntar bara på att Andreas ska komma hem. Jag tog vab på förmiddagen och Andreas vabar på eftermiddagen.
Yasmine hade ont i magen igen idag så hon har varit hemma från skolan. Hon är pigg men har ont i magen till och från. Ska bli skönt att snart komma till läkaren så vi kanske kan reda ut vad det är.

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela