Livet på landet

Körslaget

Publicerad 2011-04-25 21:46:41 i Allmänt,

Jag måsta bara skynda mig att logga in på fejjan när jag såg att Järvsökören vann körlaget för att se hur många som hunnit uppdatera sina statusar med gratulationer. Den första kom ca 10 sekunder efter att de fått reda på att de vunnit=)
Nån minut senare så är det minst 10 stycken som skrivit. Jag brukar inte kolla på körlaget, det är bara att logga in på fejjan så får man reda om Järvsö gått vidare ändå;-) Men ikväll så kollade jag faktiskt de sista 10 minuterna.
Jätte kul att Järvsö vann! Grattis!

Team Andreas. Foto: TV4

Vårfint

Publicerad 2011-04-25 18:27:29 i Allmänt,

Nu är altanen städad och vårfin. Hoppas den får vara det i några dagar iaf, snart kommer väl katterna och lägger döda råttor där och hundarna kommer och lerar ner men det får man ta när man har djur;-)

Lika härligt väder idag med, måste stanna upp och fundera ibland om det är slutet på april eller maj.
Tänk vad underbart om det kunde vara sånt här väder hela sommaren, lagom varmt och friskt i luften. Jag hatar när det är så där äckel varmt ute så man knappt kan andas och så fort man rör sig blir man svettig!

Yasmine har haft en kompis från klassen här idag och vi ska åka och hämta henne efter lunchen på fritids imorgon så de får leka lite mer. De leker jättebra tillsammans=) Om det är bra väder imorgon tänkte vi kolla om vi får låna Turbo så de får rida en sväng.

Lite mer ved har det blivit idag med, fast det är mest Andreas som har hållt på idag. Han har kapat en hög som jag tänkte försöka klyva upp imorgon. Problemet är bara vart vi ska lägga all ved.
Vi har en stor hög som ligger på tork nu som vi ska slänga in bara den torkat lite till. Vi måste skaffa fler lastpallar och lägga ut.
Ved har vi iaf så det räcker och blir över!

Nu får jag inte sitta vid datorn nå mer för Yasmine ska fixa mitt hår=)

Sköna söndag

Publicerad 2011-04-24 14:26:07 i Allmänt,

Det blev utgång igår med Robban och Sigge.
För en gångs skull så var det faktiskt riktigt roligt, annars tycker jag inte om att gå ut. Det var lagom mycket folk och de spelade bra musik. Kul också att jag och Sigge äntligen lyckades hitta på nåt tillsammans, annars är det alltid nån av oss som inte kan.
Robban hittade ragg och är nu medbjuden på kryssning med elva tjejer=) Snabba ryck där!
Var inte hemma förrens efter tre i natt/morse så jag känner mig lite trött nu, fast jag fick iaf ligga och dra mig till halv elva, då drog älskling igång vedkapen så då gick det inte att sova nå mer=)

Har stått ute på vedbacken och fixat veden hela dagen i bikini och jag känner nu att det börjar svida lite på ryggen...
Ska nog gå ut och sätta mig i solen och steka på framsidan en stund nu=) Man måste ju passa på att vara ute nu när vi har så underbart väder.

Yasmine och moffen är ute och cyklar i Söromberget, får se när de kommer tillbaka.

Ikväll blir det grillning, skönt med lite avbrott i allt påskmats ätande, men nu börjar det mesta av påskmaten att ta slut. Jag tvingar i alla som kommer hit så mycket mat som möjligt;-)

Påsk

Publicerad 2011-04-23 16:04:51 i Allmänt,

Igår hade vi en heldag med Matthias, Linda och barnen. Vi hade gjort en påskbuffé med massor av god mat som vi mumsade i oss ute, första gången för i år som vi sitter ute och äter. Vilket underbart väder det var både igår och idag! Hoppas det fortsätter så några dagar till nu när man är ledig tills på torsdag.




Barnen målade ägg och gick på äggletarjakt.


I torsdags var Yasmine utklädd till påskkärring på skolan

Kvällen var trevlig så länge den varade...

Idag så har Yasmine varit ute och ridit på Turbo, grannens shettis. Vi tog en sväng runt byn och jag fick mig lite välbehövlig motion=)
Annars har vi mest varit ute i solen hela dagen. Det är ju rena sommarvärmen ute!

Ikväll lutar det åt att det blir Järnvägs med lillebror Robin och förhoppningsvis så följer Linda och Sigge också med. Det börjar nog bli dags att börja göra sig iordning nu så man är klar tills fölket kommer. Ska försöka tvinga i dem lite av all påskmat som vi har kvar i kylskåpet;-)

Glad Påsk till er allihop!

Födelsedag och stolta föräldrar

Publicerad 2011-04-18 18:04:04 i Allmänt,

I morse väckte jag födelsedagsbarnet med skönsång och paket;-)
Jag och Yasmine hade köpt ett par shorts till honom. Sen ska vi bjuda ut honom på middag, antagligen på torsdag.
I kväll fick han trerätters, fast efterrätten har vi inte orkat äta än. Ligger proppmätta på soffan=)

Vi var på utvecklingssamtal med Yasmine på skolan idag och de hade bara positiva saker att säga om henne=) Hon var duktig på arbetspassen, lyssnade, hade lätt att lära sig och var en bra kompis.
Man blir stolt som förälder när man får höra sånna saker om sitt barn!

Dåliga öppettider

Publicerad 2011-04-17 16:05:00 i Allmänt,

Nu har vi kalasat färdigt för idag och vi ligger på soffan och vilar upp oss en stund innan det är dags att skjutsa Yasmine på gympan.

Jon och Yasmine följde med moffen hem en sväng, de skulle dit och äta glass=)

Jag hade tänkt bjuda ut Andreas på Järnvägs och äta i morgon kväll men när jag kollade deras hemsida så har de stängt måndag och tisdag=( Förstår inte varför man inte har öppet alla kvällar! Nu blev jag lite putt.
På onsdag jobbar jag sent och på torsdag är det ju skärtorsdag så då tar vi oss inte iväg nån dag den här veckan.
Kollade Kicksaloon och de har också stängt på måndagar=(

Verkar inte som det är meningen att vi ska gå ut och äta imorgon.

Underbara lördag

Publicerad 2011-04-16 17:25:11 i Allmänt,

Idag har det varit full fart hela dagen.
Jag, Yasmine och Maximus har satt upp studsmattan medans älsklingen höll på med veden. Vi gick ut vid åtta tiden och redan då var det varmt och skönt=)

Det blev en sväng in på köpingen och uträtta ärenden sen hem och fortsätta med veden. Det blev några kubik idag, skönt att vara ute i god tid så kan man njuta och ta det lugnt i sommar. Fast än är det mååånga kubik kvar som ska kapas och klyvas. Men tar men lite varje dag så går det fort.

Jon är också här och Yasmine och han är ute och cyklar nu. De har vårstädat och gjort fint i lekstugan, sötnosarna.

Vi har bakat kramforskaka och kolakakor tills imorgon och jag har förberett smörgåstårtan.
Nu ska jag strax hoppa in i duschen och sen kommer pappa och Robin hit och grillar.

Det har verkligen varit en underbar dag och än är den inte slut!

Gokillen

Publicerad 2011-04-16 07:20:52 i Allmänt,

Godmorgon!

Vilket underbart väder det ser ut att bli idag!

Maximus har nyss kommit hit och han och Yasmine sitter och bygger med kaplastavar.
Det första han sa när han kom innanför dörren var Nas. Han är verkligen förtjust i Andreas=) Hela eftermiddagen igår sprang han efter honom och sen somnade han i hans knä med vällingflaskan på kvällssidan. Kanske kan han lyckas omvända Andreas så han vill skaffa en till liten knodd;-)


Trötta små barn

Man blir ju lite sugen på att skaffa en till när man är barnvakt till ett så snällt och väluppfostrat barn. Han är verkligen otroligt duktig, lyssnar man säger till honom också är han så söt för han säger tack när man hjälper honom med nåt=) Bra jobbat där Linda!

Yasmine har byggt ett högt torn av kaplastavar som Maximus är vääääldigt sugen på att riva ner=D Får se hur länge det står kvar...
Det är bra för Yasmine också att få träna sig i att det är nån mer som tar vår uppmärksamhet. Hon är jätteduktig med småbarn men har man varit ensambarn i snart sju år så kan det vara lite omställning att dela med sig av mamma och pappa.

Sen ska vi åka in på köpingen och jag ska hjälpa pappa att välja färg till hans kök som han håller på att göra om. Tror nog att det blir vitt i någon bruten nyans eftersom han kök är rätt så litet.
Vi ska in på Elbutiken och kolla om de har ett nytt munstycke till vår dammsugare också eftersom det gick sönder i torsdags. Inte så bra med en trasig dammsugare nu när det dras in så mycket skit=(

Lite bakning ska vi också hinna med eftersom älsklingen♥ fyller år på måndag och i morgon kommer det hit folk på fika. Kärleksmums, kolakakor och smörgåstårta har han beställt.

Sen blir det grillning ikväll! 


Härligt vårväder!

Publicerad 2011-04-14 20:46:27 i Allmänt,

Vilket underbart väder vi har haft idag. Man har kunnat sitta ute på rasterna på jobbet och lapat lite sol, lovley!

När jag kom hem passade vi på att vara ute en sväng, jag och Yasmine spelade boll och älskling krattade gräset.
Hoppas att det kommer vara lika fint väder i helgen också.

Det börjar bli dags att göra det mindra roliga vårgörat...att plocka hundskit på gräsmattan...extra tråkigt med tanke på att det mesta inte ens är från våra hundar=(

Allt möjligt

Publicerad 2011-04-14 09:37:26 i Allmänt,

Skönt att det äntligen är torsdag, inte mycket kvar av veckan nu=)

Imorgon får vi påhälsning av lilleman som ska vara hos oss när Linda jobbar kväll=) Stackars liten är krasslig men han kanske piggar på sig när han får vara med sina idoler Mamin och Naas;-)

Ikväll hoppas jag att det finns nån ledig soltid så jag och Emma kan få lite färg på fläsket;-) Det känns som jag vill ha lite grundfärg tills vi åker till Grekland. Det är inte långt kvar nu, det ska bli så j-kl kul!!!
Förhoppningsvis hinner vi med en promenad också.

Måste verkligen säga att jag trivs i min nya frisyr och jag har fått massor av positiva kommentarer från arbetskollegor och vänner, kul!

Inga slingor den här gången

Publicerad 2011-04-12 07:24:25 i Allmänt,

Jag försökte mig på att göra slingor i håret i går men det gick inte så jätte bra.
För det första gjorde jag dem själv och jag skulle ha behövt minst två händer till, så det blev lite pilligt att få på blekningen och rulla in slingorna i folie.

Jag hade i blekningen i över en timme men det var bara två slingor som blev hyfsat blekt, de andra hände det ingenting med.
Antagligen var det för att jag inte lyckades få på blekningen riktigt, jag skulle ha haft mycket mer på varje slinga. Nästa gång ska jag ta hjälp av någon då tror jag att det kommer att funka för de slingor som blev blekta blev bra=)

Eftersom det inte funkade med slingningen så slängde jag i en färg istället, brunsvart blev det=)

Kollektiv

Publicerad 2011-04-10 16:17:27 i Allmänt,

Hade en trevlig kväll igår med goa vänner och massor av barn!
Vi grillade, drack vin, spelade spel och hade trevligt=)
Emma, Per-Åke och barnen sov kvar och barnen har lekt och busat hela förmiddagen. Kanske man skulle ta och starta kollektiv...

Nu på eftermiddagen har vi eldat skräp och det var nära att det blev lite mer eldat än vad vi hade tänkt men vi fick bukt med den;-)
Älskling har byggt ett stöd så vi kan stapla upp mer ved inne i pannrummet. Vi har fyllt upp den med ved så nu behöver vi inte springa ut i vedboden och hämta så ofta.
Jag lastade en släpvagn med ved till pappsen också så snart har vi tömt ena halvan av vedboden så vi kan börja kapa och klyva ny ved och fylla på med.

Nu ska vi snart skjutsa Yasmine på Vårflickorna. Tror vi tar en promenad medans hon gympar, hoppas det slutar regna.

Funderar på om jag ska prova att slinga håret ikväll. Finns viss risk att det kommer bli oranget, vilket jag iofs vill att de ska bli men det brukar kunna bli ojämt när man slingar på så mörkt färgat hår som jag har. Kanske bäst att handla hem en hårfärg först utifall att det inte blir nå bra.

Nu är det klippt...

Publicerad 2011-04-08 16:02:14 i Allmänt,

...håret alltså.
Jag känner mig riktigt nöjd och det känns så skönt med en ny frisyr.

Det blev en rejäl hög med avklippt hår men det känns skönt så här inför sommaren.
Nu skulle jag ha varit iväg och handlat slingor och provat om det går att få till nåt snyggt. Det kan ju lätt bli oranget när man har så pass mörkt färgat hår som jag men blir det inte bra så är det bara att färga över.
Ska se om jag kan lura på Linda eller Emma att göra slingorna om det kommer hit och grillar imorgon;-)

I morse när jag vägde mig stod jag kvar på samma vikt som förra veckan och det är ju positivt med tanke på att jag har ätit som vanligt den här veckan, trodde att jag skulle ha gått upp.

Det har inte blivit lik mycket motion den här veckan som förra men jag har ju inte mått så bra heller. Det som känns skönt är att jag redan har börjat fått ett sug efter att gå ut och gå. De dagar jag inte har tagit mig iväg känner jag mig rastlös.

Nu ska jag ta och förbereda kvällens middag. Det blir skink- och ostpaj. Totalt fantasilöst men jag kunde absolut inte komma på nån smarrig fredagsmiddag så det fick bli paj idag.
Imorgon hoppas jag på bättre väder för då blir det förhoppningsvis grillning med Grolands- och Bodagängen=)



Snart helg

Publicerad 2011-04-07 19:50:33 i Allmänt,

Äntligen snart helg igen!
Torsdags städningen är avklarad, har bara en maskin tvätt kvar som ska hängas.

Andreas är på träning och Yasmine har jag nyss nattat så nu ska jag lägga mig i soffan och se om det är nåt spännande på tvn=)

Imorgon ska jag klippa mig och jag har bestämt att det blir frisyren jag la ut bild på tidigare.
Jag ringde idag och kollade om de hann göra slingor också men de hade inte tid.
Jag funderar på att göra dem själv istället. Blir det inge bra så är det ju bara att färga över.

Jag börjar att känna mig lite piggare nu och har jobbat både idag och igår. Jag var in på apoteket och köpte järntabletter som jag ska prova se om de hjälper.

Nej nu hänga tvätt sen slappa i soffan.

Ny frisyr

Publicerad 2011-04-05 20:26:01 i Allmänt,

Håller på och letar inspiration till nya frisyrer på nätet. Ska iväg och klippa mig på fredag och känner att det är dags för nåt nytt nu.
Det lutar starkt åt att jag ska klippa lugg igen. Jag tycker att jag passar bättre i det men samtidigt är det skönt att bara kunna dra håret bakom öronen, speciellt nu när det snart är sommar och det blir varmt samt att man slipper bli vit i pannan...dilemma...men jag har nog ändå bestämt mig...

Hittade en frisyr som jag tyckte var snygg.





Nu har jag ju inte så här långt hår men det kan nog bli snyggt ändå.
Den kändes väldigt mycket "Nette" tycker jag. Sen måste man ju inte ha det där spretet uppe på huvudet=)
Skulle vilja slinga det lika som på bilden med men det får bli en annan gång för jag har bara bokat klipptid.

Orkeslös

Publicerad 2011-04-05 16:37:23 i Allmänt,

Blev hemma från jobbet idag.
Jag har ju, som jag skrivit om tidigare, inte mått så bra de sista veckorna. Jag kände mig inge pigg igår heller men jag tog mig ändå iväg på jobbet. Men i morse var det tvärstopp. Tog mig knappt upp ur sängen, helt orkeslös och allt snurrade. Jag var iaf upp och skickade iväg Yasmine till skolan, pappa kom hit och hämtade henne.

När hon åkt gick jag och lade mig igen och sov till klocka ett! Vet inte när jag sov så länge sist, men det var verkligen välbehövligt. Känner mig lite piggare nu och hoppas att jag kan jobba imorgon igen.
Jag har ju långdag imorgon men jag pratade med chefen och känner jag mig inte bättre så kommer jag ev bara att jobba eftermiddagen, eftersom det är då det är minst folk.

Jag har funderat på om det ev är vattnet som har gjort mig dålig, fast konstigt att inte resten av familjen är dåliga isf. Vårt vatten blir alltid brunt på våren när smältvattnet kommer. Det rinner ner in brunnen och fitret klarar inte av att rena det. Vi upptäckte att vattnet var brunt i söndags men det kan ju ha varit dåligt tidigare också. Nu får vi hämta vatten i dunkar som vi har till att dricka och till matlagning.

Nästa projekt blir nog att borra en ny brunn men det kostar ju en massa pengar så det blir till att spara ett tag först.

Nu hoppas jag att mina älsklingar kommer hem snart. Ikväll blir det hämtmat, orkar inte laga nåt idag.

Paus från LCHF

Publicerad 2011-04-01 14:41:10 i Allmänt,

Idag har jag börjat äta vanlig kost igen. Måste prova några dagar och se om jag blir piggare och får orken tillbaka.
Jag har varit totalt slut de sista två veckorna och funderar om det kan ha med LCHF kosten att göra. Jag kanske inte klarar mig utan kolhydrater.
Synd om jag måste sluta med LCHF eftersom jag tycker att det har gått bra, även fast jag har stått still i vikt de sista två veckorna. Samtidigt hoppas jag såklart att det är bristen på kolhydrater som ligger bakom så det inte är nåt annat, allvarligare.

Vi får se om det blir bättre nu. Isf får jag hitta på nåt annat sätt att gå ner i vikt.
Jag har ju börjat komma igång med träningen så jag hoppas att det kommer att ge resultat.

Nu är det iaf äntligen helg och det är så underbart!
Ikväll blir det kycklingpaj till middag, jag och Yasmine ska snart börja förbereda den.

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela