Livet på landet

Tandläkaren

Publicerad 2013-02-27 20:14:39 i

Var till tandläkaren för första gången på ca 12 år idag och fortfarande inte ett enda hål. Lite tandsten bara men hon tyckte det var otroligt att det var så lite med tanke på att det gått så lång tid sen jag var dit sist.
Hon rekommenderade att jag skulle teckna tandvårdsförsäkring och jag fick den lägsta månadskostnaden:-) Det var första gången hon gett det till någon. Dessutom kommer jag bli kallad med ett och ett halvt års mellanrum.
Jag tror att det är för att jag inte dricker dricka eller saft som jag sluppit hål.

Snart är det över

Publicerad 2013-02-27 16:34:10 i

Imorgon är sista dagen på min modifast kur och jag ser fram emot att börja äta mat igen. Det har gått bra men jag har kännt mig orkeslös och trött så det har inte blivit någon träning den här veckan:-( Jag ska försöka ta mig ut på en promenad ikväll så jag får röra på mig lite iaf. Jag trodde aldrig att det skulle kännas så jobbigt att inte träna men jag längtar verkligen efter att åka och träna nu. Det är ju iofs självförvållat nu att jag inte orkar träna men nästa vecka blir det full fart på träningen igen!

Modifast

Publicerad 2013-02-25 22:04:46 i

Idag är första dagen på min modifast kur. Det har gått över förväntan, speciellt med tanke på att det är måndag och då brukar jag vara extra hungrig och sugen.
Jag åt frukost som vanligt, äggröra och finncrisp. Sen en modifast till lunch och en till middag och inget däremellan. Jag ska försöka köra ganska extremt nu och hålla igen så mycket som möjligt. Det är ju bara 4 dagar det handlar om.

Imorgon är det träning som gäller och då får jag se om jag känner att jag behöver äta nåt mer efteråt.

Det här är som sagt bara en kickstart för att komma tillbaka på banan igen med viktnedgången och för att krympa magsäcken. Efter de här 4 dagarna går jag tillbaka till lchf igen.

Vårväder

Publicerad 2013-02-23 13:31:12 i

Vilket vårväder det är ute idag! Solen lyser med sin frånvaro men det är ändå varmt och skönt ute så man behöver inte pälsa på sig massa kläder.

Vi har varit ute hela förmiddagen och burit in ved, skottat, borstat hundar och skjutsat Yasmine på madrassen efter skotern.
Nu har hon åkt till mormor, de skulle på Finness och fika. Får se om hon vill hem sen eller om hon sover kvar.

Jag sitter och planerar kvällens meny och funderar på om jag ska laga två eller tre rätters middag. Huvudrätten blir iaf oxfilé provencale och till efterrätt ska jag göra chokladmousse. Får se om jag ska slå till på en förrätt också

Det blir ingen gymträning idag men jag tänkte ta en tur på motionscykeln istället, ska bara låta lunchen sjunka ner först. Får se om det blir gymmet imorgon istället.

Magiska byxor

Publicerad 2013-02-21 19:18:21 i

Jäklar vad bra de nya byxorna måste ha varit! Hade sån energi idag på gymmet:-)
Tänk vilken fart det ska bli på mig när träningströjan också kommer;-)
Nej skämt åsido men det är faktiskt roligare att träna i nya kläder. Ungefär samma känsla som att ha nyköpta kläder när man ska ut på gallej.

Fetto

Publicerad 2013-02-20 18:49:36 i

Igår kom mina träningsbyxor men tröjan jag också beställt var tyvärr inte med. Den kommer först i början av mars. Imorgon får jag iaf inviga byxorna:-)

Gårdagens träning gick riktigt bra och jag kände mig pigg i kroppen. Det var fullt med folk på övervåningen så det blev bara uppvärmning på crosstrainern, alla roddmaskiner var upptagna. Sen ett varv styrka på nedervåningen.

Sen jag slutade röka så har jag mycket svårare att gå ner i vikt och jag står nu och pendlar på 76-78kg. Inge kul alls men nästa vecka ska jag ta en modifast kur och hoppas att jag kan komma ner till 75 kg. Jag behöver en skjuts i rätt riktning nu så jag kommer på banan igen. Känner mig som en stor fettblubb nu:-(

De ska va gött o leva

Publicerad 2013-02-15 18:44:31 i

Äntligen fredag igen och helgen väntar. Härligt!

Fick massage på jobbet idag så nu är man på topp.

Imorgon bitti blir det träning med hela familjen. Vet inte vad de tycker om att man tar med sig barn dit men så länge de inte stör någon så borde det inte vara några problem tycker jag. Yasmine är ju inte direkt nån bråkstake;-)

Det blev nachos till middag idag och nu blir det fredagsmys i soffan i väntan på att gladiatorerna och farmen ska börja.

Alla hjärtansdag

Publicerad 2013-02-14 21:55:44 i

Kom hem efter jobbet strax efter fem och då hade Andreas dukat, tänt ljus och stod och lagade middag. Fläskytterfile med pommes, haricoverts till mig, sallad och såser bjöd han på♥
Yasmine hade gjort ett hjärta man kunde hänga i fönstret och fina alla hjärtans dag kort som vi fick. En bukett med blommor och presenter fick jag också.
Jag hade köpt en tröja till Andreas och ett halsband till Yasmine med hennes månadssten.
En riktigt mysig Alla hjärtansdag har vi haft.

Efter det så kom pappa hit och var barnvakt så jag och Andreas kunde åka iväg och träna.
Idag körde jag 10 min uppvärmning på crosstrainern och 1km rodd sen ett varv styrka på nedervåningen. Alldeles lagomt pass för en nybörjare som mig:-)

Imorgon är det äntligen fredag igen och livet känns underbart!

Ingen träning fast träning ändå

Publicerad 2013-02-11 20:44:20 i

Idag fick jag så lov att stå över träningen eftersom jag är förkyld och känner att kroppen inte riktigt orkar med ett träningspass. Hoppas det känns bättre tills onsdag för då har jag planerat in ett pass, förhoppningsvis med träningssällskap;-)
Det blev ändå lite motion idag i form av snöskottning och att bära in ved.

Brödbak

Publicerad 2013-02-09 11:04:33 i

Nu på morgonen slängde jag ihop två olika LCHF bröd.

Ett gammalt välbeprövat favorit bröd, sesambröd.


Sen provade jag ett nytt recept, LCHF frallor.




De var goda nybakade och smakade som scones. Jag misstänker att de ev kan bli lite torra men det återstår att se.

Jag har börjat mobilblogga eftersom jag nästan aldrig sitter vid datorn sen jag köpte min nya mobil. Nu kan jag göra allt från mobilen istället:-)
Vet inte hur bilderna kommer att bli när jag publicerar inlägget men just nu är de väldigt små och den ena är uppochner men det syns nog vad det är ändå;-)

En underbar dag

Publicerad 2013-02-08 18:12:54 i

Dagens träning gick lite segare, känns som det är förkylning på G:-(
Jag tog mig iaf igenom 1 km på roddmaskinen och ett varv på cirkelträningen så det är jag nöjd med.

Sen åkte jag hem till familjen som varit hemma idag. Yasmine har varit sjuk hela veckan, men nu verkar hon piggare.
I brevlådan hittade jag ett paket från HM med två tröjor till mig och toppar till Yasmine. Jippi! Rena julafton. Har köpt en jättesnygg tröja med en dödskalle i spets på. Nu väntar jag bara på träningskläderna som jag också beställt men de var restade till början av mars.

När jag kom hem färgade Andreas håret på mig, nu är det helsvart igen. Sen en dusch, hoppa i sparkdräkten, ett glas vin och matlagning.
En helt underbar dag har det varit och nu ska vi fira att det är helg med fredagsmys:-)

Äntligen!

Publicerad 2013-02-06 20:57:49 i

Nu har jag äntligen kommit igång med tredje etappen på min väg mot ett bättre och hälsosammare liv, träningen.

Jag startade min resa med att gå ner 15 kg i vikt. Tyvärr är det nu "bara" 13 kg eftersom jag gick upp några kilo under julen som jag fortfarande inte lyckats bli av med helt.

Andra etappen var att sluta röka och det måste jag säga var den lättaste utmaningen. Jag har nu varit helt rökfri i nästan 4 månader.

Den sista och för mig svåraste etappen har jag alltså påbörjat nu och det är att komma igång och börja träna.
I måndags var jag i väg till gymmet första gången och provade på och fick en genomgång på maskinerna. Det var grymt peppande att ha någon som hela tiden kollade så jag gjorde rätt och gav tips och råd. Det slutade med att jag löste ett årskort.
Idag var jag iväg för andra gången och sen blir det en sväng till på fredag.
Jag har tänkt att jag ska ta mig iväg tre gånger i veckan.

Att träna på gym är min grej. Bara jag tar mig iväg så tycker jag det är roligt och känner mig stolt över mig själv när jag är klar.

Den sista tiden har jag verkligen kännt att det är dags att börja lägga mer krut på mig själv, att göra saker som är bra för mig och får mig att må bra!

När jag tänker efter vad jag har åstadkommit det senaste året så känner jag mig stolt över mig själv. Man kan bara man vill!
Jag har en bit kvar till målet men jag är iaf på jäkligt god väg!

7 kg till ska vara borta innan sommaren och jag ska ha en starkare och friskare kropp.

Nu kör vi!

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela