Livet på landet

Tillbaka på jobbet igen

Publicerad 2012-08-28 21:39:24 i Allmänt,

Inte mycket tid över för bloggande nu när jag börjat jobba igen. Dagarna sveper förbi i en rasande fart.
 
Det känns iaf skönt att börja jobba igen, även fast jag har haft en av de bästa semestrarna någonsin den här sommaren!
Vädret har varit helt i min smak. Lagomt med sol, inte så där överdrivet äckelvarmt så man inte orkar göra nånting utan helt perfekt helt enkelt. Och nu börjar hösten komma! Underbart! Älskar verkligen hösten med sin friska luft, vackra färger och mysiga kvällar med tända ljus.
Jag tycker att alla årstider har sin charm och älskar att bo i ett land som verkligen har 4 olika årstider, alltid har man nåt att se fram emot=) Den enda tiden på året som jag inte tycker om är början av våren när snön börjar smälta bort och allt bara är allmänt skitigt ute.
 
Nu ska jag fortsätta kolla på Hollywoodbruttorna.

Fullspäckad söndag

Publicerad 2012-08-26 09:17:35 i Allmänt,

Som vanligt är det bara jag som är vaken men jag ska strax gå upp och väcka maken. Yasmine har sovit hos mormor i natt men jag chattade nyss med henne och hon tyckte att jag skulle gå upp och nypa pappa i tårna så han vaknade så jag ska prova det och se om det funkar;-)
Vi ska snart åka och hämta henne för att sen dra iväg på kalas till hennes kusin Adde som fyllt två år. Tänkte även göra ett besök hos Shabby chick boden och kolla på Yankee candle ljus. De hade erbjudande på dem och eftersom jag älskar deras ljus är det lika bra att ladda upp förrådet.
 
Oj nu kom Andreas ner alldeles av sig själv! Kors i taket!
 
Senare i eftermiddag tänkte vi gå på bio och kolla på Iceage 4, de filmerna brukar vara rolig för både barn och vuxna=)

Färdig!

Publicerad 2012-08-25 13:03:40 i Allmänt,

Nu är gräsmattan färdigsådd och inhägnad=)
Får se om vi lyckas hålla hundarna utanför eller om de kommer att krypa igenom inhägnaden. Vi får väl hålla ett extra vakade öga på dem så de inte smiter in och trampar sönder.
Nu hoppas jag på regn i några dagar så vi slipper vattna!
 
Pappa och Andreas använde en pall som de drog runt Yasmine på för att plana till jorden så nu tjatar hon hela tiden om att de ska dra runt henne på den=) Där gjorde de nog bort sig;-)
 
Känns som det skulle vara söndag idag. Vet inte riktigt vad vi ska hitta på resten av dagen.
Det är forfarande lite målningsarbete kvar på garaget men jag är inte riktigt på målar humör idag. Får se vad vi hittar på.

Gräsmatta

Publicerad 2012-08-25 09:26:10 i Allmänt,

Idag ska det sås gräsmatta!
Vi har redan kört ut massa jord som har fått "ligga till sig" i några veckor så nu ska det ut några kärror till för att jämna till allt sen ska det sås gräsmatta.
Måste försöka komma på nån lösning med avspärrning så inte hundarna springer där och förstör.
Först ska jag se om jag kan få liv i min sjusovarfamilj! Yasmine har varit upp en gång men jag tror hon lade sig och kollade på TV. Mannen har jag inte sett några livstecken från än.
 

Snickerskaka

Publicerad 2012-08-24 20:29:19 i Allmänt,

Blev en typ halvsväng runt sjön idag med hundarna, Emma och lilla Olle tappert kämpades på sin cykel=)
Sen åkte jag in till pappsen och fick bilen tvättad, lyxigt värre.
Efter det var det dags att hämta Yasmine och Lea sen hem och baka snickerskaka.
Det är första gången jag bakar det men den blev himla god. Fast nästa gång ska jag ta mindre cornflakes och smula sönder dem lite innan för den höll inte ihop helt bra. Här hittade jag receptet, fast det finns ju hur många som helst att välja på. Det jag föll på med den här var att den innehöll cocos också, det lät gott tyckte jag=)
 
 
Nu börjar frysen fyllas med kakor och bullar och det kan ju behövas eftersom både jag och Yasmine snart fyller år=)

Svampplockning

Publicerad 2012-08-24 09:15:21 i Allmänt,

Det funkade jätte bra med askorbinsyran i Yasmines hår! Allt det gröna försvann efter en behandling=) Jag trodde man skulle behöva hålla på flera gånger innan man såg resultat. Synd att jag inte har vetat om det tidigare så hade hon sluppit gå omkring med grönt hår... Men nu vet vi iaf till nästa gång=)
 
Jag och Emma var ut och plockade svamp igår. Tyvärr blev resultatet bara två kantareller och några blåbär.
 
 
Jag stekte upp dem när jag kom hem och lade dem på finncrisp med brieost, mumsigt!
 
 
Efter att vi hittat björnspillning, björnrivna träd, färska älgspår och en plats där en björn legat tyckte vi att det fick vara bra med friluftsliv så vi åkte hem.
De senaste åren har jag blivit så otroligt björnrädd så jag vågar knappt vara ute i skogen. Jag är livrädd för att möta en björn. Det är så synd eftersom jag alltid tyckt om att strosa runt i skogen.
 
Pappa skjutsade Yasmine till skolan idag. Hon hade haft en bra första dag och verkade tycka att det var kul att träffa alla kompisar igen. Idag ska hon ha med sig en kompis hem, jag åker och hämtar dem när skolan slutar. Innan dess ska jag städa och eventuellt baka nån kaka tills Yasmine fyller år. Ska även in och handla gräsfrö så vi kan så gräsmatta i helgen.
Idag är sista dagen på min semester. Efter helgen börjar vardagen igen men det känns helt ok nu när Yasmine ändå har börjat skolan. Det är bara tråkigt att vara hemma själv på dagarna ändå så lika bra att jobba och göra lite nytta och tjäna stålars=) Och att få träffa alla härliga arbetskamrater!

Skolstart

Publicerad 2012-08-23 11:32:26 i Allmänt,

Nu är det slut på sommarlovet och Yasmine har börjat i andra klass.
Jag följde med henne till skolan idag och träffade hennes nya lärare, som verkade jättetrevlig, och kollade på deras nya klassrum.
 
 
Tyvärr så slutade läraren som hon hade i ettan och det har varit oklart ända tills förra veckan vem den nya läraren skulle bli.
Även Yasmines bästa kompis har slutat så nu är de bara sex tjejer kvar i klassen, totalt är de 24 st. Verkar vara lika i hela kommunen, det föddes tydligen många fler killar än tjejer 2004. Det är synd att det blir så eftersom det har en tendens att bli stökigare med många killar men jag hoppas att den nya läraren har lika bra pli på dem som Åsa hade.
 
Efter jag vinkat av Yasmine så handlade jag lite inför helgen och köpte även askorbinsyra som vi ska tvätta Yasmines hår med och försöka få bort grönskimmret som hon har fått eftersom vi har koppar i vattnet=( Det är inte farligt att dricka, det har vi gjort tester på, men det är ju inte så kul för henne att gå omkring och vara grön i håret. Jag och Andreas har ju mörkt hår så på oss syns det inte.
Vi ska väl köpa reningsverk när vi får råd men det går på flera tiotusentals kronor. Det vi fick tips om att köpa skulle gå på 90.000 kr!
 
Nu vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, kanske kolla på en film eller nåt.
 

Rimbobullar

Publicerad 2012-08-22 12:43:30 i Allmänt,

Idag ställde jag klockan på halv nio så jag skulle komma upp i hyfsad tid. Sista veckan har jag legat till runt tio nästan varje morgon. Imorgon så ska vi upp runt sextiden så vi hinner bli klara tills skolan börjar. Usch vad jobbigt det känns=(
Jag vill ha lite extra tid på mig på morgonen så man inte behöver stressa, då blir hela dagen förstörd. Går hellre upp lite tidigare så vi kan ta det lugnt och vakna i lugn och ro.
 
Nu på förmiddagen så har jag bakat rimbobullar, eller förberett dem iaf. De ska stå och jäsa i 2 timmar efter att man bakat ut dem så jag ska strax ställa in dem i ugnen.
De är de absolut godaste bullarna tycker jag. Dessutom behöver de bara jäsa en gång.
Här är receptet om ni vill prova dem.
 
 
De är så goda så jag ska till och med smaka en när de är klara, trots att jag inte borde;-)
Yasmine fyller snart år så jag har börjat baka lite och stoppat i frysen nu när jag har varit ledig.
 
Appropå hennes födelsedag så önskar hon sig ett Nintendo 3DS och vi funderar på att köpa ett sånt här:
 
 
Helst ville hon ha ett blått spel men hon ville även ha dogs and cats spelet till och det blir billigare att köpa det här paketet. Det gjorde inte så mycket om det blev ett rosa spel sa hon=)
Känns lite skönt att hon för en gångs skull önskar sig nåt, annars vet hon nästan aldrig vad hon vill ha i födelsedagspresent eller julklapp.
 
Vi tog nyss en cykeltur halvvägs upp på berget med hundarna och kollade om vi såg nån bäver men den hade nog gömt sig eller flyttat därifrån.
 
Nu ska tvätten hängas, golvet dammsugas och bullarna gräddas=)

Underbar kycklinggryta

Publicerad 2012-08-22 12:24:17 i Allmänt,

Igår gjorde jag en så himla god kycklinggryta som jag måste dela med mig av.
Jag stekte två kycklingfileér som jag skurit i mindre bitar, blandade i skivad paprika, haricoverts, coctailtomater och finhackad vitlök. Sen blandade jag ner en stor burk med creme bonjour vitlöksost och nån dl vispgrädde. Kryddade med salt, peppar, paprikapulver och massor av färsk timjan och lät det stå och puttra ett tag.
Serverade ris till övriga familjen själv åt jag den som den var eftersom det var så mycket grönsaker i ändå men det skulle säkert vara gott med blomkålsris till.
Den blev så underbart krämig och god, hela familjen tyckte om den=)
 
Idag när vi åt den till lunch var den till och med ännu godare!
 

Regning tisdag

Publicerad 2012-08-21 12:36:07 i Allmänt,

Lördagens kräftskiva blev lyckad och vi hade trevligt långt in på småtimmarna. Det kan inte bli annat när man är med massa underbara, glada människor.
Vi åt, drack, spelade 51, dansade och pratade natten lång=)
Jag är ju lika duktig som vanligt på att ta kort så tyvärr har jag inte en endaste bild från kvällen.
 
De sista dagarna har vi inte gjort speciellt mycket alls. Mest bara de vanliga vardagssysslorna. Vi laddar upp batterierna för skolstart och jobbstart. Yasmine börjar tvåan nu på torsdag. Tycker att hon precis började i förskoleklass!
Själv börjar jag jobba igen på måndag och det känns helt ok. Jag trivs så bra på den avdelning jag är på nu så jag känner ingen ångest över att börja jobba igen. Självklart hade det ju inte varit fel med några extra veckors semester men jag har ju ändå haft 6 veckors ledigt så jag ska inte klaga.
 
Idag tog vi fram symaskinen och Yasmine har sytt en madrass och kudde till sina barbiedockor=) Funderar om jag ska sy några extra soffkuddar när allt ändå är framplockat. Vi har inte så mycket annat för oss ändå. Det regnar ute och vi har fortfarande ingen bil så vi tar oss ingenstans. Andreas ska jobba över ikväll och fixa med den så förhoppningsvis blir den klar idag.
 
 
 

Fredag gör jag ingenting...

Publicerad 2012-08-17 20:43:01 i Allmänt,

Igår var jag nere på 75kg igen=) En och en halv vecka innan semestern är slut till och med. Så det firar jag nu genom att äta chips och dipp=P
 
Idag  kändes det som att all min energi som jag haft den här veckan tog slut, har inte orkat gjort speciellt mycket alls. Tvättat, städat, planerat för morgondagens kräftskiva som vi ska ha, lekt och bakat chokladbollar med Yasmine är väl ungefär vad jag har gjort idag. Sen lade vi oss på soffan och kollade på film, trots att solen sken ute. Lite dåligt samvete får jag när jag ligger inne när det är finväder ute men samtidigt är jag inte någon soldyrkare som måste ligga och pressa i solen varje sekund den är framme. Däremot blev jag rastlös nu på kvällskvisten så jag har förberett pannacotta till imorgon och gjort chokladdoppade cocostoppar.
Gjorde även chili cheese balls deg/smet som jag provade att fritera istället för att grädda i ugnen som det står i receptet och det blev supergott. Har gjort dem tidigare i ugnen men det blev mycket bättre resultat när man friterade dem. Provade bara några stycken nu för att se om det funkade, resten av smeten ska jag fritera imorgon till kräftskivan.
 
Klicka på bilden för att komma till receptet men om ni har möjlighet att fritera så gör det istället. De blir både godare och snyggare då=)
 
Nu ska vi kolla på film=)

Tack!

Publicerad 2012-08-16 10:53:48 i Allmänt,

Ett sånt litet och enkelt ord men för vissa verkar det vara så svårt att säga.
Allt blir så mycket enklare om man får uppskattning för det man gjort.
Ett endaste litet ord sagt med kärlek och glädje gör att man kan fortsätta i all oändlighet med sitt slit.
Att få känna sig uppskattad och värdefull.
Att kunna visa tacksamhet är en fin egenskap som tyvärr inte alla besitter...
 

Årets första dopp

Publicerad 2012-08-15 20:46:12 i Allmänt,

Idag blev det äntligen en dag på stranden!
Vi är ju fortfarande utan bil men snälla Emma kom och hämtade upp mig och Yasmine så vi kunde åka på Ede och bada tillsammans med dem=) Hon hade dessutom köpte med sig en familjepizza till barnen och en varsin kycklingsallad till oss♥ Det var väldigt uppskattat. Sånna vänner växer inte på träd=) 
Jag doppade mig för första gången i år! Bättre sent än aldrig;-)

Nymålat garage

Publicerad 2012-08-14 20:06:09 i Allmänt,

Blev målarsugen igår kväll så jag gick ut och målade en sida av garaget.
Andreas kom hem med bilen på lunchen idag så jag kunde åka in och handla vitfärg. Så nu är garageportarna vita och fina. Vilken skillnad det blev! Synd att jag inte tog några före bilder=(
Fortsatte även att måla en vägg så långt jag nådde. Jag går ju inte högre än vad trappstegen räcker, där går min gräns. Jag är extremt höjdrädd! Hoppas att Andreas kan ta det längst upp, om jag inte samlar mod till mig och tar det själv. Det är bara ca 2 dm kvar...
 
Tråkigt att vi inte hade någon bil på förmiddagen för det har ju varit riktigt strandväder idag. Som tur var blev vi istället bjudna på poolbad hos grannen=) Var länge sen vi sågs sist, trots att vi bara bor några hundra meter ifrån varandra, så det var trevligt att prata lite medans barnen badade.
 

Slappardag

Publicerad 2012-08-13 17:14:02 i Allmänt,

Idag har vi haft lite av en slappardag. Yasmine har gått omkring i nattlinnet hela dagen och hållt på med pyssel och lyssnat på sin nya idol, MattyB.
Själv har jag kollat på TV, städat och tvättat och varit ut och vattnat i växthuset. Mycket mer än så har vi inte gjort idag=) Skönt med sånna dagar ibland också, även fast jag brukar ha svårt att sitta stilla, gäller att passa på när jag känner för det.
Snälla pappsen var och handlade en burk med rödfärg till mig idag så ikväll eller imorgon ska jag fortsätta att måla garaget. Om jag tar mig in på köpingen så ska jag köpa en hink med vitfärg också. Min bil har gått sönder så Andreas har den på sitt jobb och ska förhoppningsvis hinna med att laga den nu i veckan. Man blir lite handikappad när man bor som vi gör och inte har någon bil. Får se om jag kan tigga skjuts med någon som ska in på köpingen imorgon.

Massa babbel

Publicerad 2012-08-12 12:34:55 i Allmänt,

Igår mumsade jag kräftor för glatta livet, blev tok mätt men gott var det. Smakade även lite på de goda pajerna som Gumman och Linda hade gjort men kände på en gång att jag blev svullen och fick ont i magen. Innan hade jag haft två dagar med minimalt med kolhydrater och jag mår mycket bättre på en gång.
 
Det har blivit lite för mycket kolhydrater nu på semestern och jag känner det på en gång. Jag blir svullen i magen och känner mig pluffsig. Ändå så tänker jag betydligt mycket mer på vad jag stoppar i mig nu för tiden än jag gjort tidigare. Det blir som en livstil mer än en diet att dra ner på kolhydrater. När jag märker vad mycket bättre jag mår med mindre kolhydrater och att jag dessutom går ner i vikt av det så är det extra taggande att fortsätta.
Jag har väger runt 76 kg nu så lite extra har det blivit under semestern men det känns ändå helt ok. Det blir ju alltid lite extra gott i semestertider. Mitt mål är att väga max 75 kg när semestern är slut och det är nog inga problem. Sen när vardagen är tillbaka igen så tar jag nya tag för att komma ner till 70 kg.
 
Men kräftskivan var det ju jag skulle skriva om. Den var trevlig med trevliga människor, god mat och bad i poolen=) Vi åt kräftor, pajer, snittar, vitlöksbröd, sallad, ost och kex och pannacotta.
Vi hade med hundarna en sväng men jag cyklade hem med dem runt tio tiden så då fick hem och lägga sig. Så det blev lite extra motion, nu är det iofs bara ca 1,5km enkel resa men det blev ju några kilometer iaf. Skönt att få röra på sig lite efter att ha ätit massa. Men gud vad fort det blir mörkt nu på kvällarna. När jag cyklade hem med hundarna var det ljust ute sen var jag bara in med dem och när jag skulle tillbaka såg jag nästan inte vägen för det hade hunnit bli så mörkt!
 
Jag provade att göra nya snittar i minipirogform och de blev riktigt goda. Enkla att göra är de också.
Man tar färdig smördeg och trycker ut rundlar med ett glas.
Lägger en klick färskost i mitten. Jag använde cantadou peppar och så la jag i lite finskuren pepparsalami. Gjorde även några med vitlöksost.
Sen är det bara att vika ihop dem som en pirog och trycka ihop kanterna med en gaffel.  
Pensla med ägg och in i ugnen på 225 grader till de fått lite färg.
Jättegoda som drinktilltugg eller plockmat.
 
Bild från Hannah Graafs blogg
 
 
Idag ångrar jag att jag inte åkte in och köpte mer färg igår. Trodde inte att jag skulle vara så målarsugen idag men jag känner mig rastlös och lite målning skulle varit ett perfekt tidsfördriv idag.
Ska gå ner i källaren och kolla om vi har någon vitfärg kvar så kan jag måla garagedörrarna istället.
Det kommer bli jättestor skillnad när de blir vita. Nu är de träfärgade och ser gräsliga ut.

Ensam hemma

Publicerad 2012-08-10 19:58:18 i Allmänt,

Yasmine åkte till mormor igår och sov över där så jag har varit själv hela dagen idag.
Började dagen med att ta en cykeltur med hundarna till Gumman och planerade lite inför kräftskivan imorgon.
Sen hem och äta lite lunch och började kolla på en film men efter ett tag blev jag rastlös så jag gick ut och målade garaget istället. Tyvärr tog färgen slut innan jag hann klart=( Jag som var på målarhumör! Får köpa mer färg imorgon.
Ikväll har vi grillat och suttit ute i finvädret och ätit på nya utemöbeln, härligt.
Imorgon ska jag, Yasmine och Victor på cirkus=) Efter det blir det hem och svida om och sen kräftskiva.

På land igen

Publicerad 2012-08-09 19:51:46 i Allmänt,

 
Blev en ordentlig sovmorgon i mosre, gick inte upp förrens halv elva. Det tar på krafterna att åka båt=)
 
 
Kryssningen gick bra och Yasmine tyckte det var spännande att åka båt. Det jobbiga är resan dit som sammanlagt tar ca sex timmar. Jag som dessutom hatar att åka buss men barnen skötte sig jättebra på bussen.
När vi kommit på båten så blev det taxfreehandling där man mer eller mindre fick klättra över ett hav av människor för att ta sig fram mellan hyllorna. Lite stressigt med fyra barn att hålla reda på men vi klarade oss iaf ut helskinnade.
 
 
 
Sen blev det lite mat och efter det disco och karaoke för barnen medans mammorna fick ta en välförtjänt drink och lugna nerverna;-) Efter det var alla trötta så det blev en tidig kväll, för att vara på ålandskryssning.
 
 
Onsdagmorgon bestämde vi oss för att bada, vilket skulle visa sig i efterhand var en väldigt dålig idé...
Det var hur mycket ungar som helst i en minimalt liten pool. Ungar som hoppade från kanten och stog och sprutade vatten hejvillt. Sånna gånger undrar man vart deras föräldrar är. Har de ingen som helst ansvarskänsla och koll på sina barn?!?
Man kunde inte slappna av i en sekund av rädsla att barnen skulle försvinna.
Sen var olyckan framme.
Oscar är i poolen och en ungj-vel hoppar från kanten ner på honom så han slår i huvudet och får ett stort jack och måsta sy fem stygn!
 
Över lag var det en bra resa. Barnen var glada och hade roligt. Mindre bra är alla sura pensionärer som tror att de äger stället och ska gå och tränga sig överallt.
 
 
 

Birka

Publicerad 2012-08-06 19:25:23 i Allmänt,

Dags att packa kappsäcken igen och ge sig ut på havets vågade vågade våg.
Imorgon bitti åker jag och Emma med barnen till Bollnäs där vi tar bussen vidare mot Stockholm sen blir det en Ålandskryssning i barnens tecken med disco, bad och massa annat kul.
 

Sundsvallsshopping

Publicerad 2012-08-03 21:46:33 i Allmänt,

Som jag sa igår så kommer man aldrig tomhänt ut från IKEA och det stämde även denna gång. Blev dock inte så jättemycket grejer. Lite tyg, överkast, ljus, lådor och köksgrejer slank ner i vagnen.
 
Utrgruppen är nu monterad av min handyman och står på plats på uteplatsen. Imorgon ska de förhoppningsvis invigas om det inte blir regnväder. Emma, P-Å och barnen kommer hit och ska hjälpa oss måla huset och sen blir det grillat och goda drycker=)
 
Tyvärr var dynorna och krukorna slut på Jula men det ska nog gå att få tag på nån annanstans.

Mor och dotter dag

Publicerad 2012-08-02 20:46:39 i Allmänt,

Idag har jag och Yasmine haft en mysig dag tillsammans.
Vi har varit på Finness och ätit lunch, handlat ny skolväska och gympaskor och strosat runt lite i affärer tillsammans.
 
När vi kom hem så förberedde vi en trerättersmiddag som vi skulle ha till kvällen då jag och Andreas firar 4 år som gifta idag♥
Till förätt blev det toast skagen, varmrätt blev helstekt ytterfilé med pommes, sallad och bea (lax och örtsås till Yasmine) och till efterrätt åt vi vitchokladpannacotta med jordgubbar till.
 
I kväll blir det en tidig kväll för imorgon åker jag och Emma till Sundsvall för lite shopping=D
Blir till att ställa klockan tidigt så jag hinner släppa ut hästen och mata kalven och grisarna, som jag är djurvakt till, innan vi åker.
Jag ska köpa utemöbel till uteplatsen, äntligen! Ska även kolla på lite krukor man kan ha där. Sen blir det självklart en runda på IKEA. Jag har inget jag vet jag ska handla där men man kommer aldrig tomhänt ut från IKEA;-)
 

Furuvik

Publicerad 2012-08-02 20:31:11 i Allmänt,

Igår kväll kom vi hem efter att ha spenderat 3 dagar på Furuvik.
Yasmine har haft jättekul. Finns väl inget bättre än att se sina barn glada:)
Vi var in tre dagar på Furuvik.
 
Första dagen badade vi i poolen, gick runt och kollade på djuren, åkte amazonas och var ut på äventyrsön.
 
Chimpanserna
Flamingos som man kunde se när man åkte amazonasturen.
Ute på äventyrsön på en av flottarna de byggde i Wildkids.
 
Andra dagen så gick vi på tivolit hela dagen och åkte karuseller, spelade bort massa pengar på chokladhjulen och tittade på teater/cirkus.
 
Fritt fall
Snurr, snurr i kaffekoppen.
Inte en endaste chokladbit vann vi :(
 
Tredje dagen packade vi ihop och checkade ut från campingen innan vi gick in på Furuvik och badade lite och åkte amazonas en gång till sen var både barn och vuxna trötta så då styrde vi kosan hemåt igen=)
 
 

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela