Livet på landet

Stolt mamma

Publicerad 2009-04-29 15:00:29 i Allmänt,

Får passa på o skriva ett litet inlägg nu när jag sitter på jobbet, det är enda gången som jag har tid=) Har rast nu.

Igår var vi iväg på föräldrasamtal på dagis. Allt funkade bra med Yasmine o hon var snäll o omtänksam mot de andra barnen, hon var väldigt bestämd o visade de andra barnen vart skåpet skulle stå, även de äldre=) Det är mammas flicka det=D Man blir så stolt som förälder när man får höra positiva saker om sitt barn, även fast jag ju redan vet att hon är världens bästa, duktigaste, sötaste, mysigste,smartaste, goaste barn i hela världen=)

Jag slutade tidigt från jobbet igår så efter att jag hämtat Yasmine på dagis så var vi in på köpingen o uträttade massa ärenden. Bla lyckads jag äntligen få iväg skorna från Skopunkten i retur, de har legat ett bra tag i bilen nu så jag hoppas att det inte var för sent o skicka tillbaka dem.
Vi var iväg o handlade en försenad födelsedagspresent till älskling också. Sen var vi in på skoaffären en sväng, Eurosko eller vad de heter nu. Vad de hade gjort om där inne! Mycket fräschare än förut. Jag kollade på ett par jesussandaler men de hade bara stora storlekar inne så de skulle beställa hem ett par i stl 37 så jag ska in på måndag igen o prova dem. Håller tummarna att de passar för de var riktigt snygga.

Idag efter jobbet ska jag iväg till Hårextra o klippa håret, det är verkligen på tiden nu. Jag har inte klippt mig sen strax före jul! Hoppas det blir bra för jag har aldrig varit dit o klippt mig förut. Brukar gå till Syrran o Jag annars men de hade inga tider den här veckan.
Efter klippningen ska jag iväg o handla lite inför morgondagens sista april firande. Vi är några som ska vara hemma hos oss o grilla. Får se om man vågar elda nån majkasa nu när det har varit så mycket bränder, kanske bäst o låta bli.

Nu slutar jag snart. Tar ett litet tag o skriva när man är på jobbet o ska prata med kunder emellan=) Började skriva vid ett tiden...

Sköna söndag

Publicerad 2009-04-26 19:41:10 i Allmänt,

Grymt dålig uppdatering, I know, men det har varit fullt upp hela veckan. Vi håller fortfarande på med veden o det lär vi göra ett bra tag till. Vem behöver dyra gymkort när man får världens träningspass av o klyva o stapla ved=) Kommer vara i toppform innan det här är klart;-)

Igår var Frida o Jimmy här o grillade. Supermumsigt blev det. Vi grillade lite av varje, lax, rostbiff, halluomi, baconsparrisar o massor av grönsaker. Till det hade vi massor av goda tillbehör.
Vi spelade Alias, killarna mot tjejerna, Mattias kom också över så de var tre mot oss två ändå så vann vi överlägset. Girlpower=D Synd bara att kvällen gick alldeles för fort för vips så var klockan tre o det började bli dags o krypa till kojs. Men med sommaren runt hörnet så lär det ju bli fler grillkvällar. Det är så mysigt nu när det är så fina dagar o kvällar o man kan vara ute o pyssla på.

Jag passade på o tvätta hundarna ute när det var så varmt väder. Kan väl inte dirket påstå att de tycker det är nå kul. Freja försökte springa in o gömma sig under vardagsrumsbordet så jag fick släpa ut henne. Säger man bada åt henne så sticker hon iväg som ett skott o gömmer sig=) 
När det var färdig badade så fick de nåt tokryck båda två o sprang omkring som galningar o jagade varandra, tur att de inte är långsura iaf.


Två nybadade voffsingar


Josefin ligger i sandlådan o brottas med ett löv. Hon har det jobbigt nu med alla flugor o löv o grejer som hon måste jaga runt efter. Hon är så söt när hon springer runt som en tok o hoppar rakt upp i luften efter insekter=) Hon har blivit en riktig utekatt. Hon springer bara in o äter sen ställer hon sig vid dörren o jamar o ska ut igen. Jag får nästan tvinga in henne på kvällarna för jag vill inte att hon ska vara ute på natten.


Yasmine har planterat ut blommfrön i sitt land idag. Vet att det är lite väl tidigt men hon ville absolut göra det så det är det bara o lyda=) Det är ju hennes land så hon får bestämma själv vad hon vill göra där. Vi var på granngården o handlade massa fröer i lördags, hon handlade smultron o fjärilsblommfrön. Så idag har hon rensat ogräs o påtat på i sitt land, en liten trädgårdmästare.


Först måste man göra fåror som man kan lägga fröna i...


...sen lägger man i fröna...


...sen plattar man till...


...sist men inte minst så måste man vattna.


En  liten mask som bodde i rabatten.

Nu är det bara o vänta några veckor o se om det kommer några blommor=)
Jag handlade också fröer som jag tänkte jag ska plantera ute i växthuset. Jag handlade bara ätbara saker som sallad, bönor, örter o morötter som hette Jeanette=) Kan inte påstå att jag har några gröna fingrar men faktiskt har jag lyckats riktigt bra med mina odlingar än så länge, hoppas det går lika bra i år.

Olydiga hundar

Publicerad 2009-04-21 20:15:33 i Allmänt,

Mina söta små voffsingar har blivit riktigt olydiga på sistone. Förra veckan rymde de fyra gånger. De sticker över till grannarna i Söromberget. Vet inte vad de har fått för sig. Ivanliga fall brukar de springa lösa ute på gården men nu får de bara vara lösa under nogrann uppsikt eller så får de sitta kopplade. Tråkigt men kan de inte sköta sig så blir det tyvärr så. Fast det positiva i det hela är att det blir fler promenader nu;)
En gång när de smet var i fredags när jag var hemma o var sjuk. Jag släppte ut dem i typ 5 min o sen när jag ropade på dem var de spårlöst försvunna. Det tog ca en timme innan pappa hittade Freja o två timmar innan Loke bestämde sig för o komma tillbaka, skithundar. De andra gångerna när de stuckit har vi varit ute med dem o så vänder man ryggen till i en minut så är de borta.
Som om inte det var nog så rök de ihop med grannens hundar i lördags. Det går hur bra som helst i vanliga fall när de träffas men så fort nån av oss är med så ska de börja o slåss. Jag o Andreas stog där o försökte sära på fyra hundar som slogs, nice. Som tur var blev det inga skador på nån av dem, det ser för det mesta värre ut än vad det är.

Det blir till att ha lite bootcamp med doggsen här framöver. Vet ju att det är mitt eget fel för jag har inte samma tid med dem nu som jag hade innan jag började jobba. Blir dåligt med träning nuförtiden o då blir de ju uttråkade o börjar hitta på rackartyg istället.


Olydiga men söta.

Cykelträning

Publicerad 2009-04-21 19:40:58 i Allmänt,

Att den här jäkla förkylningen aldrig vill ge med sig, nu är jag trött på o gå omkring o hosta o snora hela tiden. Blir nog till o ta en tur till Hälsoboden om det inte blir bättre snart. Andreas provade Kanjang när han var förkyld o han blev bättre på en gång så det ska jag nog prova. Har blivit lite smått beroende av hälsopreparat på senare tid men jag tar hellre det än massa konstigheter från apoteket. Chisan funkade iaf inget bra på mig, Andreas däremot tyckte att han blev piggare av så han ska fortsätta köpa det. Själv ska jag prova nåt nytt nästa gång, nu har jag snart provat allt som de har, nåt måste ju funka. Fast det första jag provade funkade faktiskt rätt så bra, men jag har glömt bort vad det hette.


Igår tog vi en promenad genom Söromberget, det var så mysigt väder ute. Yasmine cyklade o hon var jätteduktig, nästan inget gnäll alls. Annars brukar hon alltid börja gnälla när hon börjar bli trött men igår så trampade hon på som en tok=) Hon håller på o träna så hon förhoppningsvis ska kunna ta av stödhjulen i sommar. Hans-Olof provade o plocka av dem för nån helg sen när hon var där men det tyckte hon inte om, men med lite träning så går det nog snart. Hon får ju verkligen gå den hårda vägen med cyckling på gropig grusväg, inga asfalterade vägar här inte.

Ikväll var hon riktigt trött. Hon somnade i mitt knä vid sex tiden. Hon har varit med moffen hela dagen idag o de har varit hos Svante o lekt. Imorgon o på torsdag blir det dagis men på fredag ska hon vara med moffen igen för då har fröknarna utbildningsdag. Blir bara två heldagar på dagis för henne den här veckan.



Mammas gotjejer

Kalas

Publicerad 2009-04-19 21:10:19 i Allmänt,

Har blivit lite dåligt med inlägg här i helgen men vi har haft fullt upp.
Vi har hållt på med veden mest hela helgen, var o köpte en vedkap i lördags. Sen på kvällen grillade vi med pappa. Jag tror vi har grillat varenda helg nu på slutet men det är ju sååå gott.

Idag har vi haft kalas för älskling som fyllde år igår. Det blev dåligt med hembakat bröd men jag gjorde iaf en smörgåstårta. Förut när det var kalas brukade jag alltid baka bullar o kakor själv men nuförtiden räcker inte tiden riktigt till.
 
Jag beställde skor till hela familjen från skopunkten tidigare i veckan o var o hämtade ut paketet i går men det var tyvärr bara Andreas skor som passade=( Mina var obekväma o Yasmines skor var för stora. Jag hade beställt tre par till Yasmine men vi måste skicka tillbaka två av dem, hoppas de finns kvar några i mindre storlekar. Ett par skor behöll vi även fast de var lite stora för hon tyckte de kändes bra ändå. Det är det som är nackdelen med o beställa skor o kläder, att man aldrig vet om det passar. Tråkigt o måsta skicka tillbaka när man sett fram emot lite nya grejer.

Orättvist

Publicerad 2009-04-17 13:44:40 i Allmänt,

Jag låg o kollade på Oprah imorse, det handlade om familjer som blivit hemlösa efter att de förlorat sina jobb pga finanskrisen. Det var vanliga medelklassfamiljer som hade fått sina hem utmätta när de inte kunnat betala lånen o nu bodde de på härbärgen o i tält. Det var så hemskt o se, tårarna bara rann. Det var speciellt en familj som berörde mig extra mycket. Det var en mamma med tre eller fyra barn som fick gå runt på gatorna med sina sopsäckar där de hade alla sina ägodelar. På kvällarna fick de försöka hitta nåt härbärge där de kunde sova. Tänk vad hemskt som förälder o inte kunna ge sina barn trygghet o ett hem att bo i! Att aldrig veta om man hittar nånstans att sova. Då blir jag extra förbannad på alla rika äckel som hela tiden bara kräver högre o högre löner o aldrig är nöjd med vad de har. Tänk om man skulle ta alla pengar i världen o dela ut dem så att alla hade lika mycket o leva på. Ingen skulle behöva svälta eller vara hemlös o ingen skulle vara mer värd än nån annan bara för att man har mycket pengar. Jag tror att människor skulle bli betydligt mer ödmjuk om det var så. Jag hatar när människor tror att de är mer värda än nån annan bara för att de har mycket pengar eller en hög befattning!!! Jag tror på alla människors lika värde. 
Det är inte hur mycket pengar eller makt du har som gör dig till en bra, lyckad människa, det är hur du behandlar andra.

Sjukling

Publicerad 2009-04-17 13:14:57 i Allmänt,

Blev hemma från jobbet idag. Kände att jag inte orkade sitta o snora o hosta en dag till, inte så trevligt för kunderna o mina bordskamrater heller kan jag tänka mig.
Yasmine fick åka med Mathilda till dagis idag=) Hon fick bestämma själv om hon ville åka på dagis eller vara hemma, i vanliga fall är hon nästan alltid hemma med mig när jag är sjuk men idag ville hon på dagis för de skulle äta pizza till lunch=) Sen skulle de äta glass till efterrätt som hon o Jonathan hade gjort igår. Det var hon o nåt mer barn som skulle duka idag berättade hon stolt igår så hon ville väl inte missa det heller. Hon tycker om att få hjälpa till i köket, både med matlagning o dukning. Kanske blir kock när hon blir stor.
När man talar om trollen...nu kommer hon hem! Pappa har varit o hämtat henne på dagis.
De skulle bara hämta hennes cykel o hjälm. De skulle ut o cykla en sväng.
Vi är verkligen lyckligt lottade som har sån fantastisk hjälp från pappa, mamma o poppa! De ställer alltid upp. Ibland är det nästan så de slåss om vem som ska ha Yasmine=D NI ÄR GULD VÄRDA. Vad skulle skulle vi göra utan er?!

Middagstips

Publicerad 2009-04-16 20:50:00 i Allmänt,

BACONLINDAD FISK

1 pkt fiskfilé
2 tomater
3-4 msk olivolja
1 vitlöksklyfta
Basilika
salt
peppar
1 pkt bacon
½ pkt fryst spenat
citronpeppar
socker
ev potatis

Skär valfri fiskfilé i bitar. Blanda olivolja, pressad vitlök, basilika, salt o peppar o pensla fisken med den. Filéa två tomater. Lägg en tomat bit på fiskbiten o rulla in dem i en halv bacon skiva. Gör så med alla fiskbitar o lägg dem i en ugnsform.
Värm på hackad spenat i en kastrull o krydda med salt, citronpeppar o lite socker. Lägg spenaten tillsammans med fisken i formen o stoppa in den i ugnen på 200grader i ca 15min. Servera med potatis om man vill men det är lika gott utan. 

Smaklig måltid=)

Zlatan

Publicerad 2009-04-16 20:34:15 i Allmänt,

Det har varit kändistätt på jobbet den här veckan. Idag hade jag en sändning som skulle till Zlatan o det var han flickvän som ringde, Helena tror jag hon heter. Hon var iaf väldigt trevlig=)
Mikael Bindefeldts assistent ringde igår o hälsade att Mikael var nöjd med servicen. Det var ju tur. Kanske man skulle ha passat på o försökt fått nån inbjudan till nån kändisfest=D

Jag har blivit tok förkyld o har suttit på jobbet o snorat hela dagen. Har proppat i mig alvedon, halstabletter o nässpray o sprungit o snutit mig ungefär tusen gånger. Fortsätter det så här så blir det nog till o ligga nerbäddad i sängen imorgon. Är det bara jag som blir super kissnödig när jag blir förkyld eller är det normalt? Jag har varit upp på toa två gånger i natt o säkert 10 gånger idag?! Hoppas förkylningen går över fort för på lördag fyller älskling år o det är inte så kul o vara sjuk om man ska ha massa folk här. Ska iväg o handla ingredienser till smörgåstårta imorgon. Tänkte jag skulle prova nån ny variant, de hade några recept i Buffé tidningen som kom idag som verkade spännande. Får se vad det blir.
Jag har inte handlat nån present än, tänkte jag skulle göra det när man fått lön. Det är alltid lika svårt o handla nåt till honom för han säger aldrig vad han önskar sig.

Mikael Bindefeldt

Publicerad 2009-04-14 19:47:56 i Allmänt,

Idag fick jag jobba över pga Mikael Bindefeldt!!!
Jag skulle ha slutat 17:30 men när klockan var 17:29 så ringde Mikael o Frida fick honom på tråden. Han skulle prata med mig eftersom jag hade pratat med hans assistent tidigare om en sändning. Ska inte gå in nåt djupare vad det handlade om men jag kan säga att han var inte den trevligaste jag har pratat med...en riktigt Östermalmsnobb.
Innan det var färdigt så fick jag jobba över 20 min så han står inte högt i kurs hos mig just nu=(

Trädfällning

Publicerad 2009-04-13 17:38:00 i Allmänt,

Pj var här i går o fällde några träd som vi har på gården. Vilken skillnad det blev, mycket ljusare. Men det är en väldans massa jobb med o ta reda på allt efteråt. Det ska kapas, klyvas, bäras, staplas sen ska ju alla grenar bäras bort också. Mycket slit men ändå ganska kul tycker jag=) Så det är vad vi har gjort hela dagen idag o igår kväll. Vi var till pappa o grillade en sväng också igår o träffade farbror o kusin Tomas med flickvän.
Jon har varit här o lekt med Yasmine idag. Det är så bra när hon har nån kompis för då pysslar de på så hinner man få extra mycket gjort=)

Nu har pizzadegen jäst klart så vi ska ta o baka ut den så vi får käka snart.
Ha det bra.

Långfredag

Publicerad 2009-04-11 09:22:02 i Allmänt,

Igår var vi på andra sidan vägen o anglade på älven. Andreas o de andra grabbarna for dit vid 6-tiden men det tyckte jag o Yasmine var något för tidigt så vi låg o drog oss ett tag i sängen istället.
Vid halv nio, när solen hade börjat kikat fram, gick/cyklade vi o hundarna över. Yasmine var superduktig på o cykla även fast det var lite gropar här o där i vägen.
När vi kom till isen så var det ett helt gäng där, vissa nyktrare än andra... Fast jag måste säga att älskling var en av de mer skötsamma. Han höll sig vaken hela kvällen i år;-)
Vi grillade korv o åt mackor o Gumman stekte kölböllar o våffelmackor. Jag hade glömt kameran hemma så tyvärr blev det inga bilder. Jag knäppte några med mobilen men jag kan inte föra över dem till datorn.
Vädret var helt underbart så vi blev kvar till runt tvåtiden då vi måsta åka hem o göra oss iordning tills vi skulle åka till mamma o äta. Javisst ja nu höll jag på o glömma o berätta att vår söta lilla voffsing Loke lyckades gå genom isen! Jag såg att han var på väg lite för långt ut o precis när jag ropade på honom så försvann han genom isen. Lite lätt panik fick man men när Andreas började springa dit så lyckades han kravla sig upp på isen själv. Sen ruskade han bara av sig o spang iväg, viftandes med svansen som om inget hade hänt. Tror som tur var att det var ganska grunt där eftersom vi satt så pass nära land.

Hos mamma blev vi bjudna på allt möjligt gott. Hon o Carina hade gjort massor av goda snittar o en ostbomb. Ostbomben var philadephiaost, cremefresh o rödlök som man blandade ihop o lade i en skål o ställde i kylskåp över natten. Sen vände man upp den på ett fat o bredde caviar (rom) över o dekorerade med kex runt om på fatet, jätte gott. Det ska jag prova o göra nån gång när man har fest.
Till varmrätt hade mamma gjort fläskfilé med svamp, lax, potatisgratäng o en mass goda såser o sallader till. Tyvärr hade jag nog ätit lite för mycket av snittarna för jag fick nästan inte i mig nån mat o fick värsta magknipen.
Pappa skjutsade både dit o hem oss, fast så här i efterhand hade jag lika gärna kunnat varit nykter o kört för jag drack bara två glas vin. Alltså inte att jag skulle ha kört efter att jag druckit vin utan att jag hade kunnat hållt mig nykter istället. Jag var så trött efter en hel dag ute på isen o sen magknip på det så vi åkte hem vi nio tiden. Yasmine skull absolut sova hemma hos moffen så hon fick göra det. Fast de har lovat o komma hit snart så vi hinner träffa henne lite eftersom hon ska ju till mommen o poppa o sova inatt. Det är så tomt o vakna utan henne på morgonen. Om man har varit ut dagen innan så kan det ju vara  skönt att få sova ut men annars är det bara jobbigt.

Nu ska jag ut o hjälpa Andreas o köra in skotrarna i garaget.

Ha det bra!

Påsk

Publicerad 2009-04-09 18:33:41 i Allmänt,


Våran lilla påskkärring målar ägg.



Yasmine målade bla en kyckling o ett prickigt ägg, som hon åt upp sen. Det smakade extra gott med målade ägg=)

De har varit påskkärringar på dagis idag o gått runt i Storhaga o fått massa godis som de åt när de kom tillbaka till dagis igen. Jag skulle inte vilja vara dagisfröken med ca 20 sockerkickade barn...

Andreas o Yasmine har åkt över till Mattias i Tegeltjär. De skulle provborra o se om det går o angla på älven imorgon. Jag hoppas verkligen att det blir bättre väder tills imorgon så man kan sitta på isen o sola o grilla korv o ha det mysigt.
Angla däremot är inget för mig, jag tycker det är djurplågeri.
På kvällen ska vi till mamma o Hans-Olof o äta. På lördag ska jag till Kerstin o umgås lite med tjejerna. Kerstin ska bjuda på mat. De ska ut sen men då tänkte jag åka hem, har varken lust eller råd o gå på krogen.
Yasmine ska sova över hos mommen o poppa på lördag så ev ska Andreas också hitta på nåt med Mattias fast de har inte bestämt nåt än. Så är de alltid med killar, kan aldrig planera saker=) Hoppas han blir nykter så han kan komma o hämta mig hos Kerstin istället ;-)



Glad påsk!

Bröllop

Publicerad 2009-04-07 17:56:43 i Allmänt,

Igår var jag o Yasmine hemma. Vi har haft ont imagen hela familjen hela helgen så vi tog det säkra före det osäkra o stannade hemma. Jag har känt mig hängig, trött o orkeslös o det känns som man helst skulle vilja dra täcket över huvudet o bara sova i några dagar. Det är kanske för att man inte vant sig vid sommartiden än.
Jag tog mig iaf i kragen o storstädade badrummet igår så nu är det gjort. Gud vad äckligt det var under badkaret o tvättmaskinen, massor av ingrott damm o hår o allt vad det var, blä. Men nu är det rent o fint ett litet tag iaf.
Hundarna hårar o drar in massa skit så det ser alltid skitigt ut överallt, jag blir tokig. Jag badade Loke igår men idag är han allsdeles skitig igen, våran lilla lortgris=)
Vi passade på o åka iväg till Åkerslund med skräp från förrådsstädningen också när vi ändå var hemma. Jag blir alltid lika förvirrad när jag är där, vet aldrig vart man ska slänga grejerna så jag får springa o fråga hela tiden.

Nu till nåt mycket roligare. Min äldsta tjejkompis, Linda, ska gifta sig i sommar=D Äntligen! Vi har alltid trott att hon skulle bli den första o gifta sig men bättre sent än aldrig. Det var verkligen på tiden tycker jag=)
Jag o Emma ska vara värdinnor o det är förstås jätteroligt att få vara det men samtidigt lite(mycket) nervöst. Jag har aldrig tyckt om o stå o prata innför folk men jag får överlåta den delen till Emma. Fast jag måste ju hålla tal också med tanke på att vi kännt varandra typ hela livet, nervöööst. Jag är faktiskt mer nervös innför det här bröllopet än jag var innför mitt eget.
Jag o Emma ska sätta oss o planera nån dag, kolla lite sånger o lekar o sånt. Det kommer bli jättekul=D Sen om vi hinner ska vi försöka ta oss till Umeå nån helg så vi kan planera lite tillsammans med Linda också. Synd att det är så långt o åka bara.

 

Våren är här

Publicerad 2009-04-04 18:23:57 i Allmänt,

Underbara vårväder!!!
Vilket underbart väder det har varit idag, nu börjar man verkligen längta efter sommaren.
Vi har städat förrådet idag så nu kan man komma in där igen=) Det blev en hel majkassa med skräp plus en hel hög som ska iväg till Åkerslund men nu är det städat o fint där inne.
Vi har varit ute precis hela dagen o städat o fixat. Andreas har städat ur igaraget så vi ska få in skotrarna där. För fortsätter det så här så lär man inte kunna åka skoter nästa helg.
Andreas, Yasmine o pappa har varit ute o åkt skoter några svängar, det gäller o passa på. Fast det kommer säkert en snödimp till, det brukar det ju alltid göra. Bruka komma lagom tills alla har lagt om till sommardäck.

Nu håller vi på o gör iordning grillen. Vi ska grilla fläskfilé, majskolvar o halluomi. Till prinsessan blir det korv. Sen har jag gjort en röra på turkisk youghurt, fetaost, oliver o vitlök till, mumsigt. Jag börjar bli riktigt hungrig nu. Andreas kom precis hem från en fisketur så bara han har duschat så ska vi ta o äta. 

Linda får du nån flashback från rubriken? En ledtråd: Våren är här det är en härlig tid...

Middagstips

Publicerad 2009-04-03 22:22:14 i Allmänt,

Det var läge sen jag hade nått middagstips nu så här kommer ett.

FRUKTIG KASSLERGRATÄNG

ca 500g Kassler
1 äpple
1 burk annanasskivor
2 bananer
2,5 dl matlagningsgrädde
ca 5 msk chilisås
curry
salt
peppar
ris

Skär kasslern i skivor o stek i stekpanna. Varva kassler,skalade skivade äpplen o annanasskivor i en ugnsform.
Blanda matlagningsgrädde, chilisås, curry, salt o peppar o häll över kasslern.
Stoppa in i ugnen på 200 grader i ca 20min.
Skiva bananerna i fyra delar, dela dem först på mitten o sedan på längden. Stek dem i stekpanna o krydda med curry.
Servera gratängen med de stekta bananerna o ris.

Ikväll blev det en lugn hemmakväll. Brudarna på jobbet skulle ut på Järnvägs på 29:an men jag orkade inte följa med. Sorry, får hänga på nästa gång istället.
Känner att det kan vara skönt med en lugn helg eftersom att vi var på 25 års festen förra helgen o nästa lördag ska jag till Kerstin på fest. Man börjar ju bli lite gammal o sliten så man behöver vila upp sig mellan varven=D

Varför är det aldrig nå bra filmer på TV på helgerna? Ikväll finns det inte nånting o titta på. Det är väl på helgerna som man har tid o titta på TV o då är det bara massa skit, tråkigt. Tycker det är dåligt med filmer på TV överhuvudtaget nu för tiden. Den enda gången det är nåt bra på TV är på söndagarna när de visar Beck filmer men då är jag så himla trött att jag alltid somnar när den där j-la nyhetssändningen kommer mitt i.
Ett tag hade vi canal+ filmkanalerna men där körde de bara samma filmer hela tiden så det var inte värt o betala massa pengar för dom.
Lika bra o gå o lägga sig istället.

Godnatt på er.

Storstädning

Publicerad 2009-04-02 21:06:37 i Allmänt,

Ikväll har jag röjt upp på Yasmines rum, äntligen är det gjort. Jag har dragit ut på det länge nu.
Jag höll på i 3 timmar o har slängt en hel sopsäck med saker. En del saker som hon inte använder längre ska vi bära ut i förrådet. Som tur var så satt hon nere o lekte när jag städade så jag kunde slänga undan massa saker, är hon med så springer hon bara o plockar upp allt man slänger. Hon är en riktig sopsamlare, lik sin pappa=) 
Nu har hon fått vårfint i sitt rum, bara resten av huset kvar...
Ska försöka o storstäda badrummet i helgen o sen måste vi rensa i förrådet också, tråkigt men nödvändigt.

Nu är det bara en jobbdag kvar sen är det helg=D Den här veckan har gått riktigt segt, måste vara för att det har varit så fint väder ute så man har suttit hela dagarna o längtat efter att få komma ut i solen. Det är en stor nackdel med mitt jobb, att man sitter instängd hela dagarna=( Det var så skönt när jag jobbade på handikapboende o man kunde gå ut o hitta på roliga saker när man ville, frihet. Ibland längtar jag tillbaka dit. Det enda som var negativt med det jobbet var att man jobbade helger o storhelger annars var det ett perfekt jobb. Dessutom fick man vara uppe o röra på sig hela tiden istället för som nu när man sitter still hela dagarna.

Imorgon ska Yasmine var hos moffen o busa hela dagen=) Jag ska skjutsa dit henne innan jag börjar jobba. Måste ta o packa iordning lite saker som hon ska ha med sig. Sen blir det till o gå o lägga sig, blev trött av allt städande.

Nostalgi

Publicerad 2009-04-01 20:14:53 i Allmänt,

Ikväll har jag haft en liten nostalgi tripp.
Pappa har städat ur sitt förråd o hittade massa kartonger med leksaker sen jag var liten som han var hit med.
Jag o Yasmine har packat upp dem o kollat vad som ska vara kvar o vad som ska kastas. Yasmine var alldeles lyrisk över alla dockor o My little ponys o började leka med dem på en gång=) Jag har fått smyga iväg vissa saker som skulle kastas för hade hon fått bestämma skulle vi ha sparat allt. 
Är roligt vilka minne man har till vissa saker. T.ex hittade jag en dörrskylt som jag gjorde i slöjden nån gång i mellanstadiet, på den stod det skrivet "Alla under 12 år äga ej tillträde". Kommer ihåg att jag brukade hänga den på dörren så inte lillebrorsan skulle komma in o störa, eller det var tanken i alla fall men han brukade alltid komma in på mitt rum o bråka iaf=D
Jag hittade en pärm med teckningar från när jag var runt 5 år också o sånt är alltid kul att ha kvar.
Sen var det möbler till barbiedockor, oj vad jag lekte med dem när jag var liten. Och alla My little ponys o diverse tillbehör till dem, man blir som barn på nytt igen.
I lådorna fanns det massa gossedjur också. Vet inte om det är jag som är otroligt blödig av mig men jag har jättesvårt o kasta bort just gossedjur, får en klump i magen. Vissa, eller de allra flesta, sparar jag för jag har bara inte hjärta o kasta bort dem, även fast de säkert är fulla av diverse småkryp efter att ha legat i en kartong i ett förråd i ca 20 år=)
Jag ska ta o tvätta o torka av en del grejer innan vi tar upp dem på Yasmines rum. Sen måste vi ta o röja upp o plocka undan lite saker också så vi får plats med allt. Hon har ju inte direkt lite saker som det är nu så jag vet inte riktigt vart vi ska göra av de "nya" leksakerna, men det löser sig.

Idag fick vi deklarationspappren o både jag o Andreas fick tillbaka över 5000kr var=D De pengarna ska vi lägga till våran resekassa, vi ska försöka ta oss iväg till Thailand efter jul.
Jag var lite orolig att jag skulle få restskatt i år för jag tycker de drar så lite skatt på lönen men enligt löneansvarig så drar de efter tabellen så det var  himla skönt. Så nu är humöret på topp=D

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela