Livet på landet

Dilemma

Publicerad 2009-10-29 17:42:20 i Allmänt,

Igår hade vi möte på jobbet o fick lite mer information om omorganisationen.
Det kommer vara 19 personer som får gå så då ryker jag med största sannolikhet=(

Vi har möjlighet att söka avgångsvederlag, det vill säga man säger upp sig själv o får en summa pengar beroende på hur länge man jobbat i företaget.

Jag har beslutsångest hur jag ska göra. Chansa på att tillräckligt många söker avgångsvederlag så jag ev får stanna men om jag blir uppsagd gå tomhänt därifrån eller söka avgångsvederlag, få en summa pengar men veta att jag kanske hade fått stanna.
Det värsta är att pappren ska vara inlämnade nästa onsdag så det är inte så lång tid man har på sig att fundera.

Spökkväll

Publicerad 2009-10-29 16:18:07 i Allmänt,

Igår blev soffbordet färdig målat. Nu ska jag bara bestämma mig för om jag ska måla nå blommor eller nåt annat fint på det också. Lutar åt att det blir ett blommönster från tapeten.

Måste bara tacka för alla snälla kommentarer om matsalsgruppen=) Vet inte om det framgick tidigare men älskling har också varit med o målat så jag kan inte ta åt mig hela äran själv;)

Igår var vi till faster o Bengt o hälsade på. Det var flera år sedan jag var in dit sist så det var verkligen på tiden.
Bengt hade rensat ur massa kläder o bla fick Andreas en sprillans ny skinnjacka, skitsnygg!
Jag fick en Åre mössa som faster stickat så nu slipper jag frysa i vinter.
Hon hade gjort sylt, gelé, marmelad o allt möjligt smått o gott som vi också fick med oss hem=)

Ikväll jobbar jag till 18. När jag slutar ska jag hem o hämta upp familjen sen ska vi ut o kolla om vi ser några spöken på köpingen. Yasmine ville inte klä ut sig, det enda hon kunde tänka sig var prinsessa o det känns inte speciellt läskigt. Vad är det med min familj egetligen?!? Är det bara jag som tycker det är kul med halloween o spöken?

Halloweenfest

Publicerad 2009-10-28 14:32:48 i Allmänt,

Jag är sugen på att ha en halloweenfest på lördag men tyvärr verkar inte min käre man vara lika entusiastisk som jag över den idén=(

Jag har kollat runt på nätet o hittat massor av spännande, läskiga maträtter, dekorationer o lekar. Det var flera år sedan jag hade halloweenfest sist o nu tyckte jag det var på tiden att ta upp den traditionen igen.
Jag älskar att pyssla o fixa fester o nu när jag hade så mycket bra idéer dessutom.
Får se det kanske blir nåt iaf...

Vi har köpt pumpor så pumpalyktor ska vi iaf ha=)

Nymålat

Publicerad 2009-10-27 19:28:46 i Allmänt,

Nu är matsalsgruppen målad o omklädd.
Det blev jättebra, jag är så nöjd=D


Så här såg bordet ut före när jag hade slipat det...


...och så här såg stolarna ut.

Så här blev resultatet




När jag ändå höll på så passade jag på o måla soffbordet också. Jag har strukit det en gång nu ikväll o ska stryka på ett till lager imorgon.
Funderar ev på att måla blommor på det från mönstret på tapeten vi har i vardagsrummet. Resultatet kommer senare.

Nu ska jag läsa godnattsaga för Yasmine.

Bättre sent än aldrig

Publicerad 2009-10-24 16:00:54 i Allmänt,

Så här såg det ut en morgon förra veckan när vi klev upp. Tror det var onsdagen.



Gud vad jag längtar till julen, ta fram allt julpynt, klä granen, slå in julklappar, baka o dona. 
Jag vill ha massor av snö NU!!!
Hoppas vintern blir lika bra som förra året.

Nä nu måste jag ta o börja med potatisgratängen. Ikväll blir det pepparbiff, gratäng, baconlindad sparris o kantarellsås, rödvinssås o beasås(inte alla tillsammans förstås). Till förrätt en halluomisallad. Ett glas rödvin på det så är man hemma. Appropå hemma så är det vad jag blir ikväll. Hoppar över festen hos Emma W o tar det lugnt istället. Vi funderar på att hyra en film för det lär väl inte vara nåt bra på TVn som vanligt.
Imorgon tänkte jag börja måla bordet. Ska försöka komma ihåg att ta före o efter bilder så får ni se resultatet sen.

Big baby

Publicerad 2009-10-24 15:46:41 i Allmänt,

Yasmine fick en maskin som man kan göra halsband o armband med i går när vi var på Dollar.
Riktig häftig var den. Man trycker ner pärlor i den färg man vill ha sen vevar man så träs de automatiskt på en tråd.
Det var fler som var imponerade av den...

 
Vet inte hur länge PJ satt o pysslade med den. Kanske ska köpa en sån i julklapp till honom=)

Ramsjö

Publicerad 2009-10-24 15:41:05 i Allmänt,

Idag har vi varit o hälsat på farfar. Pappa o faster var också där o vi har städat o fixat. Jag plockade ur en hel frys med gamla bär. Två sopsäckar blev det.
Han har blivit så mager o skröplig farfar. Han har alltid varit en riktig stålgubbe o vig som få.




Jag o faster var nere i källaren o kollade o då jag hittade en gammal fotölj. Jag hade aldrig sett den förut men den hade visst stått i deras sommarstuga tidigare. Vi kollade med farfar om det var ok att jag tog den o det var inga problem.



Jag tyckte den var riktigt fräsch o fin. Jag har torkat av den o för närvarande står den i vardagsrummet. Jag har inte riktigt bestämt vart vi ska ha den än. Ev ska jag måla trät i någon färg men samtidigt är det lite charmigt att ha kvar det gamla, lite patina=) Känns kul att ha nåt från farmor o farfar hemma.

Jag är inte bitter

Publicerad 2009-10-23 17:59:43 i Allmänt,

Jaha då sitter man här på jobbet då. Men men man har väl inget bättre för sig en fredagskväll ändå... JO!! Sitta hemma med familjen o ha fredagsmys känns betydligt mer lockande än att sitta här till sju ikväll=(
Jag sa till Yasmine att spara lite fredagsmys till mig men det tänkte hon inte göra.
Själv sitter man här o tuggar på en gammal macka från godisautomaten=( Visst är det synd om mig, va? Eller tycker ni inte det? Lite iaf då?

Det verkar vara stört omöjligt att hitta en skoter/skid dress här i Ljusdal. Jag var runt på alla affärer men hittade inte en enda. Det var bara på Ljusdals motor som de överhuvudtaget hade några hela dressar o då var det XS på dem...tror inte riktigt att jag skulle komma i dem.
Visst fanns det nån till men jag känner inte för att lägga runt 4000 på en skoterdress, finns bättre saker att göra för de pengarna.
Samma sak med jacka till Yasmine, de enda jag hittade gick på 600 o uppåt. För en jacka!!! Nej jag måste försöka hålla ögonen öppna om det blir nån klädbytardag här framöver o se om man hittar nån jacka där. Hon ska ju bara ha den på dagis så då duger det bra med begagnat.
Sen ska hon ha ett par riktiga vinterskor o en finare vinterjacka också. Dessutom börjar det bli dags att handla julklappar... känns som det kommer bli en fattig månad.


Färg hittade jag iaf så i helgen blir det slipning o målning av matsalsgruppen=)


Imorgon ska vi antagligen åka o hälsa på farfar i Ramsjö. Det var jätte länge sedan jag var dit nu så det är verkligen på tiden. Tänk om han kunde sluta vara så envis o flytta till Ljusdal istället så kunde man träffa honom mycket oftare. Det tar ju ändå ett tag o åka o helgerna brukar vara fullbokade för det mesta med allt som ska fixas.

Får se om jag ska till Emma W på tjejfest imorgon kväll.
Har börjat bli så hemmakär på helgerna nu så jag bangar ur nästan varenda gång. Det är ju roligt att komma ut o träffa folk men ofta lockar det mer att vara hemma med familjen o ta det lugnt.

Nu har jag bara en timme kvar o jobba=)

Trevlig helg på er!

Kvällspass

Publicerad 2009-10-23 10:23:19 i Allmänt,

Idag börjar jag inte jobba förrens 15, sen jobbar jag till 19=( Tråkigt o jobba kväll på en fredag, men det är ju bara 4 timmar så jag hoppas det går fort.
Blev så eftersom jag bara jobbar halvdag på fredagar men de hade redan hunnit schemalagt en fredagkväll så då blev det ett kvällspass.
Jag känner att man blivit "bortskämd" med o slippa jobba sena kvällar o helger nu sen jag började på DHL. Tidigare när jag jobbade inom vården jobbade man ju varanna helg o storhelger. Jag skulle inte vilja gå tillbaka till det. Själva jobbet trivdes jag med men inte arbetstiderna.

Vi ska ta o göra oss iordning o åka in på köpingen. Jag ska kolla om jag hittar en skiddress till mig själv o en varmare jacka till Yasmine. Sen ska vi in på Colorama o handla färg o penslar så vi kan måla om matsalsgruppen i vardagsrummet, tänkte passa på nu när det var 25% på allt i butiken.

Jag pratade med pappa igår o tyckte vi kunde åka o handla färg o grejer så vi kan göra om hans badrum o kök, det skulle verkligen behövas. Han skulle fundera på det men blev glad att jag frågade.
Jag är så inredarsugen men det känns inte som att jag kan börja om här hemma med tanke på att det bara var nåt år sen vi renoverade sist. Det som är kvar är vårt kök men det har vi inte råd att fixa nu=(
Om nåt år när Yasmine blir lite äldre ska jag göra om i hennes rum, då ska hon själv få bestämma hur hon vill ha det.
Vi har ju en del småfix kvar som lister o fönster o sånt som kan behöva målas men det är så tråkigt. Det är mycket roligare att göra om ett helt rum så man verkligen ser att det händer nåt.

Nä nu ska jag ta o hoppa i duschen så vi får nåt gjort innan jag börjar jobba.
Jag ska skjutsa Yasmine till Jon innan jag åker o jobbar så får hon vara där tills Andreas slutar.

Karius o Baktus

Publicerad 2009-10-23 10:01:04 i Allmänt,

I onsdags var jag iväg till tandhygenisten med Yasmine, det var Fridas mamma som gjorde undersökningen.
Allt såg bra ut förutom att hon hade lite snett bett men det skulle antagligen rätta till sig.
Jag tog upp att hon gnisslar tänderna väldigt mycket på nätterna men det var normalt i den åldern. Mjölktänderna skulle "slitas ner".

Hon frågade även om hon åt godis o hur ofta. Mer än bara lördagar blev mitt svar o då fick vi lite bannor;) Skyllde på moffen som alltid kommer med godis. Så nästa gång han kommer med godis ska Yasmine säga att hon hellre vill ha en slant (eller ett stort mynt som Yasmine sa) får se hur det går med det.

Efter undersökningen fick hon en tandborste o en ring.






















Jag o Yasmine hittade den här filmen på Youtube om Karius o Baktus. Jag har fortfarande inte lärt mig hur man lägger in hela klippet så det blir en länk.

Biobesök

Publicerad 2009-10-22 15:58:33 i Allmänt,

Igår var jag o älskling på bio.
Vi kollade på Flickan som lekte med elden

 

Den var spännande o man behövde aldrig ha tråkigt. Den var till o med så spännande att det var nån tjej som skrek rakt ut när det var en gubbe som hoppade fram=) Alla började skratta åt stackarn, pinsamt.

Det enda negativa var att folk absolut skulle trycka sig in på stolarna bredvid oss så man satt som sillar=(
Om det finns 50 lediga platser måste man trycka in sig bredvid någon då?
Jag vill ha en stol ledig bredvid mig så man kan lägga sina grejer på den o så man kan bre ut sig lite.
Allra bäst är att sitta längst bak på ett eget dubbelsäte=)

Onsdag

Publicerad 2009-10-21 11:46:41 i Allmänt,

Så var jag tillbaka på jobbet igen då.
Hade huvudvärk igår så jag blev hemma. Tror att jag har fått migrän för jag får sån hemsk huvudvärk ibland. Det hjälper inte med vanliga värktabletter så jag ska ta mig i kragen o få en tid hos läkaren så de får kolla vad det kan vara.

Tjejfesten i fredags var väldigt trevlig o mysig. Jag fick massa fina presenter av girlsen, ljusstakar, påslakan o presentförpackning med skorpor, marmelad o te (den var så fin så jag vet inte om jag vill packa upp den)
Vi åt massor av mat, spelade spel o pratade.
En trevlig kväll med ännu trevligare människor=)
Jag knäppte några kort också men de fick jag inte lägga ut på bloggen=(

Keep it cold

Publicerad 2009-10-15 21:03:48 i Allmänt,

Idag var jag in o handlade det mesta till tjejkvällen imorgon. Har kommit på några saker som jag glömde så jag ska in en sväng imorgon också efter att jag slutat jobba. Ska även in på bolaget o handla.
Vi möter upp mamma på köpingen så åker Yasmine hem med dem så kan jag fixa allt i lugn o ro.
Det är väl bästa att jag åker hem o eldar upp lite värme i huset så tjejerna slipper frysa=)

Läste idag att det kunde vara farligt att ha kallt inne. Helst skulle man ha 20-24 grader! Herre gud 24 grader då skulle jag flyta bort. Visst har vi också så varmt när vi eldat ett tag men jag skulle inte kunna ha det så hela tiden. Det kan vara skönt att ha det varmt när man ligger o kollar på en film eller nåt men man orkar ju inte göra några större fysiska ansträngningar i sån värme. Nej det är bättre att ha lite kallare så man får hålla igång för att få upp värmen, bra både för hälsan o naturen=) 

Om mig

Publicerad 2009-10-15 12:45:05 i Allmänt,

Hittade det här på Maddes blogg.


1. Hur gammal är du om fem år? Kommer för alltid vara 25;)

2. Vem var den sista du träffade?  Frida o Lars är de som sitter närmast för tillfället, är på jobbet så det finns några att välja på...

3. Hur lång är du?
 168cm

4. Vilken var den senaste film du sett?
 Vapenbröder, har lånat 2:an o 3:an av Frida så de ska jag försöka hinna se i helgen.

5. Vem ringde du senast?
 En kund på jobbet.

6. Hur löd ditt senaste SMS och till vem?
 Nu är han tillbaka. Till Frida(jag höll utkik efter Lars, han fyller år idag o Frida hade bakat en kaka till honom)

7. Vad är dagens planer? Jobba klart, hämta Yasmine på dagis, in o handla vin på bolaget, hem o laga mat o städa.

8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Beror på vad det gäller.

9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda?
Separerade, de var aldrig gifta.

10. När såg du senast din mamma?
 För 1½ vecka sen. Träffar henne imorgon.

11. Vilken ögonfärg har du?
Blå

12. När vaknade du idag?
 5:45

13. Har du någon gång hittat en katt?
Ja

14. Vilken är din favoritplats?
  Hemma med min familj.

15. Vilken plats föredrar du minst?
 Skogen på natten, hua.

16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Bor förhoppningsvis kvar i vårt hus.

18. Vem fick dig att skratta senast? Frida

19. Är du för ung för att äga vinylskivor?  Nej, har 2st någonstans hemma hos mamma.

20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar


21. Sover du med eller utan kläder på dig?
 Olika

22. Hur många kuddar har du i sängen? 5st sammanlagt, 2 tll mig, 2 till Andreas o 1 till Yasmine.


23. Hur många landskap har du bott i?
1

24. Har du någon gång spytt på fyllan?
 Har hänt någon enstaka gång

26. Är du social? När jag är på humör


27. Vilken är din favoritglass?
 Är inte så jätteförtjust i glass men gammaldags vanilj är god

28. Vad skulle du göra om du vann en miljon?
 Bli skuldfri, spara, resa, renovera köket o shoppa som en tok=)

29. Tycker du om kinamat?
 Ja

30. Tycker du om kaffe?
Absolut inte, blä

31. Vad dricker du till frukost?
 Vatten

32. Sover du på någon särskild sida?
 Snurrar runt under natten, men jag kan inte ligga på höger sida när jag ska somna för då får jag halsbränna.

33. Kan du spela poker?
Hyfsat

34. Tycker du om att mysa?
Älskar att mysa!!!

35. Är du en beroendemänniska?
 Ibland

36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
 Nej men Estonia sjönk då

37. Vill du ha barn?
 Har redan ett men kan tänka mig ett till

38. Kan du några andra språk än svenska?
 Engelska o lite tyska

39. Har du någonsin åkt ambulans?
Nej

40. Föredrar du havet eller en pool?
 Beror på

41. Vad spenderar du helst pengar på?
 Hemmet, kläder o presenter

42. Äger du dyra smycken? Ja

43. Har du någon gång testat narkotika? Ja

44. Vad var det senaste du stoppade i munnen?
 Min lunch, ugnsrostade rotsaker med houng o chevré, korv, oliv, pesto o cremfreshsås.

45. Vem är den roligaste människan du känner?
 Finns många

46. Välj ett ärr på din kropp?
 Ärret på framsidan av axeln som jag fick när min häst Alice bet mig.

47. Vad har du för ringsignal?
 Små, små svarta änglar

48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten?
 Tror mamma gav bort allt när jag var liten=(

49. Flirtar du mycket?
Nej

50. Vart togs din profilbild för din blogg?
 Eehh, hittade den på nätet

51. Kan du byta olja på bilen?
 Skulle nog kunna med lite handledning men eftersom jag har en man som är bilmekaniker så fixar han det;-) 

52. Har du fått fortkörningsböter?
Nej

53. Vilken var den senaste bok du läste?
 Emma, Mias dotter av Maria Eriksson

54. Läser du dagstidningen?
  Ja, på jobbet

55. Prenumererar du på någon veckotidning?
 Ja, mama

56. Dansar du i bilen?
Jag o Yasmine brukar jazza loss ibland

57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Rix


58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
 Ett sändningsnummer

59. När var du i kyrkan senast? När Maximus döptes

60. Vilka personer utmanar du? De som vågar

Tjejfest

Publicerad 2009-10-14 11:57:44 i Allmänt,

På fredag blir det tjejfest hemma i Tegeltjär.
Som det ser ut nu blir vi 6-8 girlisar. Jag ska sno ihop nåt gott att äta sen blir det antagligen en massa skvaller o några rundor singstar=) Nåt glas vin kommer med all säkerhet också att slinka ner i strupen.

Yasmine ska vara hos mormor o Andreas ska antagligen på "killkväll".
Känns skönt att jag slutar tidigt på fredan så jag hinner fixa allt. Mamma skulle också sluta tidigt så de kommer o hämtar Yasmine efter lunch.

Utedag

Publicerad 2009-10-11 14:06:02 i Allmänt,

Barnen vaknade vid sex imorse men de pysslade på i Yasmines rum så vi låg o drog oss till klockan var åtta. Vi gick upp o åt frukost o sen klädde vi på oss ordentligt (var -5 grader ute) o gick ut o plockade ner studdsmattan. Jon skruvade loss alla stolpar o jag o Yasmine plockade ner dem, teamwork=) Sen kom Andreas ut o hjälpte till att plocka isär stommen. Jag hade tänkt att man kunde luta upp den mot väggen i carporten så man slapp plocka ner allt men den var för stor=(
Barnen var ute o lekte medans jag eldade upp den andra kasan, plockade o fixade ute o knäppte lite kort.


Fikapaus på stenen med varm oboj o riskakor.


En till som skulle vilja ha fika. Hoppas de tappar nåt.


Mammas snyggingar har spanat in nåt intressant.


Go kissen.

Barnen hade gjort en "bukett" av granris som de var o gav till Killan. Där blev de bjudna på kladdkaka.

De har varit ute sen halv tio imorse. De kom in o åt lunch o lekte en stund på Yasmines rum, sen klädde de på sig o gick ut igen. Jag ska ta o gå ut o kolla vart de tog vägen för nu ser jag dem inte. De har säkert stuckit till Killan igen...fast Andreas nyss sa åt dem att de inte fick. Tur att det bara är över täckten;-)

Märks att Yasmine också är en höstmänniska lika som mig. När hösten kommer vill hon vara ute mycket mer. På sommaren får man nästa tvinga ut henne.

God mat o film

Publicerad 2009-10-11 13:27:37 i Allmänt,

Mmmm vilken god middag vi åt i går.
Helstekt ytterfläskfilé(mycket saftigare o godare än vanlig fläskfilé) med potatisgratäng, kantarellsås(bea till Andreas) o haricovertssallad.

Jag kryddad med massor av salt, peppar o kött- o grillkrydda runt filén, stekte den runt om i stekpannan, lade i en ugnsform, hällde över en skvätt rödvin o sen in i ugnen på 200 grader.
Till salladen kokade jag haricoverts lite lätt, blandade med halverade körsbärstomater o salladslök(allt från egen trädgård). Gjorde en dressing på olja, vinäger, salt o peppar, det ska vara ganska mycket vinäger, då blir det godast.
Gjorde egen kantarellsås på kantareller, grädde, gelé, salt, peppar, några droppar soja för färgens skull samt maizenaredning.
Till det gjorde jag en potatisgratäng. 

Riktigt gott blev det o Andreas åt så han låg som ett kolli resten av kvällen=)

Barnen åt korv o mos tidigare på kvällen så vi satt i lugn o ro o njöt av maten medans de var uppe o kollade på film o åt godis o snacks. Vid nio var det tyst där uppe o när jag smög upp så hade de somnat.

Var en riktigt bra dag igår, vi fick massor gjort under dagen o kvällen var lugn o skön. Vi passade på o kolla på Vapenbröder o den var lika bra som Gruppen för särskilda insatser som vi kollade på för några helger sen. Nu väntar jag bara på att det ska komma en fortsättning.

Johan Falk är ute på ett rutinuppdrag med Göteborgspolisens specialenhet GSI. Tanken är att man med hjälp av en norsk undercoverpolis och en civil infiltratör i ett av Göteborgs tyngsta kriminella gäng, skall köpa loss sex stycken automatkarbiner och på så sätt få bort dem från gatanMen plötsligt förändras allt när en ny okänd spelare blandar sig i leken och omedelbart vill ha loss inte bara dessa vapen utan ännu fler, inklusive pansarbrytande granater.

GSI inser att detta inte kan vara några vanliga rånare. Någon tänker starta krig på Göteborgs gator. Samtidigt så blir situationen för Johan Falks infiltratör Frank Wagner mer och mer mardrömslik då ledaren för gänget han infiltrerat inser att någon av hans egna läcker till polisen...

Johan Falk - Vapenbröder är en realistisk och intensivt spännande thriller som följer både polisens elitstyrka GSI och de tyngsta kriminella i Göteborg. Filmen är den andra av sex i den nya serien om Johan Falk. De arbetsmetoder som GSI använder sig av i serien är autentiska och tillhör vardagen för verklighetens grupper för särskila insatser.

Utmanad

Publicerad 2009-10-11 12:35:52 i Allmänt,

Jag har blivit utmanad av Madde!

Utmaningen består i att beskriva min blogg med ett enda ord och sedan utmana fem andra att göra samma sak.

Så jag utmanar henne tillbaka samt dessa:

Linda
Emma
Gumman
Frida
Birgitta


Ni som inte är listade här ovan men ändå vill lämna ett enda ord som beskriver min blogg får såklart göra det! Bara kul att få veta vad ni tänker där ute...

Gummikarda

Publicerad 2009-10-10 17:23:59 i Allmänt,

I början av veckan var jag på apoteket o köpte B-vitaminer till Loke o jag väntar med spänning på resultatet. Jag antar att det kommer ta någon vecka innan man märker någon skillnad så idag provade jag ännu en punkt på listan: gummikarda.
Att jag inte tänkt på det tidigare, det hade man ju alltid på hästarna när de fällde.
Jag var in i förrådet o rotade runt bland mina hästsaker o lyckade hitta en gummikarda.

Freja har börjat fälla sommarpälsen o så här såg det ut efter att jag borstat henne några minuter



Väldigt effektiv var den måste jag säga=)
Loke verkligen njöt när jag borstade honom. Till o med Freja verkade tycka det var skönt, annars brukar hon inte var så förtjust i att bli borstad.
Så med andra ord var gummikardan en riktigt full träff!





Josefin hittade en skön plats på kasan=) Hon låg o åmade o hade sig på mattan som jag kastat ut från hundgården. Luktade väl Loke o Freja om den.

Ber om ursäkt för de kassa korten men jag har fortfarande inte lärt mig alla inställningar på kameran. Ska ta o sätta mig med bruksanvisningen nån dag o försöka klura ut hur den funkar.

Godmorgon

Publicerad 2009-10-10 10:06:17 i Allmänt,

Jag vaknade strax efter sex imorse o kunde inte somna om, låg o vred o vände på mig tills jag bestämde att jag måsta gå på toa. När jag klev upp så vaknade Yasmine också.
Vi låg o kollade på TV i sängen o jag kunde absolut inte somna om, kände mig hur pigg som helst. Bråkade lite med Yasmine o älskling tills de klev upp=)
Jag o Yassan tog en dusch sen blev det frulle.
Jag har satt upp en till hylla i garderoben så nu har jag fått upp alla skor. Nu väntar jag bara på byrån...;-)

Igår blev det mys kväll.
Jag o Birgitta tog en kvällspromenad runt kyrksjön. Sen hem till familjen o kolla på Idol o mumsa chips=) Tyvärr somnade jag innan jag hann se vem som åkte ut. Måste kolla på hemsidan vem det blev. Hoppas Eddie eller killen som immiterade Zlatan, kommer inte ihåg vad han heter. Mariette är min favorit, fast jag tyckte inte hon var bäst igår. Tove (heter hon så) 16-åringen som gjorde sista uppträdandet, var helt klart bäst.

Ikväll var det meningen att jag skulle på tjejfest men jag kände att jag hellre ville vara hemma o ta det lugnt. Laga en god middag, kolla på en bra film o mysa.
Jon ska sova här inatt så vi ska ta o åka in o handla lite gottis som de kan smaska på ikväll. De brukar sitta på Yasmines rum o kolla på film o mysa. Gud vad jag använder ordet mysa mycket nuförtiden, men hösten är ju en riktig mysårstid så det bara blir så, hoppas ni inte blir alltför less på mig;-)

Nu ska jag försöka piska liv i gubben o få honom att göra lite nytta. Jag o Yasmine ska ta o ringa moffen sen ska vi in på köpingen o handla.


Verkar bli riktigt fint väder idag. Lutar åt en promenad o fix i trädgården.


Ha en mysig lördag=)

Lyx

Publicerad 2009-10-09 14:27:45 i Allmänt,

Nu sitter jag hemma o bara känner lugnet ett litet tag, ska snart gå ut o packa några säckar ved o sen ska jag göra pajdeg. Ikväll blir det tomat o purjolökspaj med fetaostsallad till middag.

Yasmine o Polly är uppe på hennes rum o leker. Det låter som om de håller på o möblerar om.

Det känns verkligen lyxigt att ha de här halvdagarna på fredagar. Klockan är nu 14 o jag har redan hunnit jobbat, varit på Åkerslund, handlat innför helgen, hämtat tjejerna på dagis, varit till Hybo o kollat på Emmas kaninungar o fixat lite här hemma=) Vet inte än hur mycket pengar jag "förlorar" på att ha gått ner i tid men det är värt det. Mer tid med Yasmine kan inte mätas i pengar. 

I helgen ska jag bara vara hemma o ta det lugnt. Ev ska jag börja måla fönstren i vardagsrummet men jag har inte bestämt mig än. Får se hur jag känner imorgon.

Nakenhund?

Publicerad 2009-10-07 14:24:46 i Allmänt,

Nu har jag googlat på "hundar som fäller mycket" o fått lite tips på vad man kan göra för att minska hårfällningen.

Jag håller på o bli tokig på allt Lokehår som ligger överallt.
5min efter att man har dammsugit o gjort fint så ligger det vita hår överallt igen=( Ser alltid ostädat ut.

Jag har skrivit en lista o ska prova allt tills jag hittar nåt som funkar (annars kanske rakmaskinen åker fram;-)

*B-vitamin, beviplex. Finns på apoteket
*Fiskleverolja
*Vetetgroddsolja
*B-vitamin spruta hos veterinären
*Äggula
*Borsta med gummikarda, gärna flera gånger om dagen

Är det någon som har några fler tips så mottages de tacksamt=)

Ang IQ test

Publicerad 2009-10-07 10:40:03 i Allmänt,

Kan bara berätta för alla tvivlare att jag gjorde testet EN gång o jag tror naturligtvis stenhårt på resultatet=)

Ni är bara avundsjuka=P


Bara för det provade jag Mensas IQ test o då gick det ännu bättre=D
 

Resultat

Din IQ beräknas vara

 126, eller mer

För medlemskap i Mensa krävs en IQ på 131 eller mer, vilket uppnås av 2% av befolkningen, alltså 98:e percentilen.

Du har goda chanser att kvalificera dig för medlemskap i Mensa. Anmäl dig gärna till vårt antagningstest så får du veta säkert!


Grattis! Det här är det högsta resultat som går att uppnå på provtestet.

Endast 4% av befolkningen har en IQ på 126 eller mer.

IQ test

Publicerad 2009-10-06 20:32:36 i Allmänt,

 

Nette,

du har 119 i IQ



Ditt resultat är bättre än 85% av befolkningen.

Iqtest våg
Iqtest pil


Klicka på bilden för att länkas till sidan

Underbara höst

Publicerad 2009-10-05 16:11:39 i Allmänt,

Eftersom jag älskar hösten tänkte jag skriva en liten lista med allt underbart som sker på hösten:

*Yasmine är född på hösten
*Jag fyller år
*Alla underbart vackra färger(för Frida, även fast det är för att träden dör så är det ändå underbart vackert)
*Frisk luft
*Mysiga höstpromenader
*Man kan mysa framför en brasa
*Man kan börja tända ljus o små lampor=mysigt
*Finaste mysigaste modet är höstkläder
*Man kan hoppa i lövhögar=)

Hösten är kort o gott en riktig mys årstid.





Utgång

Publicerad 2009-10-04 15:08:30 i Allmänt,

Blev utgång igår innan det var färdigt. Jag o Linda var på statt o lyssnade på Kristet men det var bortkastade pengar o åka dit.
De spelade inga bra låtar o det var mest yngre ute. Inte för att jag är gammal;-) Dessutom spöregnade det ute så man såg ut som en dränkt råtta innan man kom in=( Och som om inte det vore nog så kom det nån j-la idot kille o stöddade sig när jag satt o vaktade Lindas stol medans hon var beställde>(
Jag tycker överhuvudtaget inte att det är kul o gå ut nå längre. Det är mycket roligare o sitta hemma o prata o umgås.

Mommen ville ha Yasmine i helgen så vi skjutsade dit henne igår. Idag har hon varit på kalas hos Tora så mommen skjutsade henne dit, sen skulle de hämta hem henne några timmar till.
Jag saknar henne, det är så tyst när hon är borta. Hoppas hon kommer snart så jag får kramas lite♥

Jag håller på o kokar fläsklägg som vi ska ha till middag imorgon.
Ska bli så gott, det var riktigt länge sen jag åt fläsklägg o rotmos sist. Äkta husmanskost.

Alla kläder från H&M passade o jag har redan invigt en långskjorta som jag köpte. Den var både fin o skön=)
Yasmine fick nya fleecekläder att ha under overallen, en Kajsa tröja o ett par tuffa boots.
Vissa saker var restade o kommer senare. Bla jeansleggins till både mig o Yasmine.

Nu ska jag bara hitta ett par varma vinterstövlar o en vinterjacka till Yasmine så är hon rustad inför vintern.

Nu tror jag att fläsklägget kokat klart så jag ska gå o ta reda på det. 

Ha en lugn o mysig söndag.

Underbara fredag

Publicerad 2009-10-02 16:47:35 i Allmänt,

Nu är städningen klar, Gummans hår är slingat o maten står o puttrar på spisen. Idag blir det oxrullader till middag.
Charlotta var nyss o hämtade Tora o jag o Yamine har precis satt oss o slappat framför TVn i väntan på att älskling kommer hem. Han har varit o hämtat ett H&M paket, spännande. Hoppas att kläderna är bra.
Fredagkväll är den bästa dagen på hela veckan, hela helgen ligger framför en o man kan mysa ner sig i soffan framför brasan med en bra film o bara ta det lugnt, fredagsmys=) Ännu bättre är fredagarna nu när jag bara jobbar halvdag.

Vi var in på Ljusdals motor o handlade en skoterhjälm idag. 500kr som hittat. Skoterdressar var det sämre med men de skulle få in till veckan.
Vi var in på Albins o handlade present till Toras kalas på söndag. Yasmine fick välja så ni kan kanske gissa vad det blev...en Barbiedocka såklart=)

Nu  kommer älskling hem med H&M paketet. Måste sluta.

Fredags fräckisar

Publicerad 2009-10-02 11:03:32 i Allmänt,

Gynekologen...
... frågar kvinnan:
- Vet du vad ditt rövhål gör när du får orgasm?
- Ja, svarar kvinnan. Han är hemma och passar barnen!

Vad kallas...

... det skrynkliga skinnet som sitter längst fram på mannens organ och som åker fram och tillbaka när man har samlag?
- Kärringen!
 
Mitt i natten...
... går lille Johan på toaletten. Plötsligt hör han stönande från sovrummet. Han tittar in och ser att föräldrarna har sex. Innan dem hinner reagera så utropar lille Johan:
- Jag ska rida hästen!
Lille Johan hoppar upp på pappans rygg och han är glad att sonen inte ställer några obekväma frågor och låter honom hållas. En kort stund senare börjar mamman flåsa allt häftigare och stöna allt högre, varpå lille Johan utropar:
- Håll i dig pappa! Det är nu jag och brevbäraren brukar bli avkastade!

En ung man...

... går in på en mack för att köpa kondomer. Mackföreståndaren förklarar att det finns förpackningar med 3,6 eller 12 kondomer och frågar vilken han vill ha.
- Tja, säger ynglingen lite kaxigt, jag har dejtat en riktigt het tjej i några veckor och ikväll har hon lovat att jag ska få sätta på henne. Vi ska äta middag hos hennes föräldrar och sen sticka hem till mig för att göra det och när hon väl fått smak för min "lille vän" lär hon vilja göra det hela natten. Så ge mig ett 12 pack.
Mannen köper sitt 12 pack och åker därifrån. Senare samma kväll vid middagsbordet hemma hos tjejens föräldrar frågar den unge mannen om han kan få be en bordsbön. Han börjar be och fortsätter och fortsätter..
Efter några minuter lutar sig tjejen över honom och viskar:
- Du har aldrig berättat att du var så religiös.
Han viskar tillbaka:
- Du har aldrig berättat att din pappa jobbar på en mack..
 
En gynekolog...
... är en person som letar efter problem där vi andra hittar glädje!
 
 
En läcker blondin...
... vinkar till mannen och han tycker att han, svagt, känner igen henne.
- Känner jag dig? frågar han.
- Om jag inte tar fel så är du far till ett av mina barn, svarar hon.
Mannen börjar fundera på den enda gången han varit otrogen och säger:
- SHIT, är du strippan som jag "satte på" på biljardbordet på min svensexa?
- Nej, det är inte jag. Jag är din sons klassföreståndare!
 
Mannen...
... och hustrun grälade högljutt:
- När du dör ska det stå på din gravsten: Här ligger min hustru, ISKALL som alltid!
Hustrun svarade ursinnigt:
- Och på din ska det stå: Här ligger min man, STYV för första gången!

En man och...

... en kvinna hade varit gifta i 30 år och bestämde sig för att återuppleva sin bröllopsresa och åkte till Florida där de hyrde en lägenhet. På morgonen vid frukostbordet efter en het natt tittade kvinnan ömt på sin make, med lidelse, och sa:
- Vet du, det bränner lika mycket i bröstvårtorna på mig när jag ser dig nu, som för 30 år sedan!
- Inte så konstigt, svarade mannen, den ena hänger i teét och den andra ligger i gröten!
 
Två kvinnor...
... är ute på stan för att shoppa då dem plötsligt ser brunettens kille komma ut från en blomsteraffär med hela famnen full av blomster.
- Fan, säger brunetten, nu är min kille ute och köper blommor till mig igen!
- Gillar du inte blommor? frågar blondinen.
- Jodå, svarar brunetten, men han köper aldrig blommor till mig utan att ha en massa förväntningar efteråt och jag har inte lust att ligga på rygg med benen i vädret hela helgen...
Blondinen blir tyst och fundersam och frågar försiktigt:
- Har du ingen vas?

Frun kom hem...

... från ett dildoparty och gubben frågade:
- Nååå, hade dom någon som liknade min snopp?
- Ja, men dom sålde dom som öronproppar!

En morronfräckis!

Gubben och gumman hade sex då det ringer på dörren.
- De ring på döra! säger gumman.
Gubben drar ut snoppen en stund och fortsätter sen.
- De ring på döra! sa gumman lite högre.
Gubben gör samma sak igen.
- DE RING PÅ DÖRA! Skrek gumman högt i örat på gubben.
- Jaha, jag trodde du sa att "den gled in i röva!"

Pelle...

... fick höra av en vän att män kan ha sex längre om dem onanerar en stund innan. Han bestämde sig för att försöka men visste inte var. Inte på kontoret och inte i parken. På vägen hem stannade han på en p-ficka och kröp under bilen och låtsades undersöka den. Nöjd och kåt drog han ner gylfen och började dra. Han blundade och när han började närma sig orgasm kände han att någon drog längst ner i byxorna. Han fortsatte blunda för att inte gå miste om orgasmen när han hörde röster:
- Detta är polisen, vad är det som händer?
- Jag kollar bakre hjulaxeln, svarade Pelle.
- Då kan du kolla bromsarna på samma gång för din bil rullade iväg för 5 minuter sen!

En blondin...

... kom in till Posten och ville skicka ett postogram till sin mamma som befann sig utomlands. Den manliga expediten sa att det kostade 750 kr.
- Jag har inga pengar, sa blondinen, men jag gör vad som helst för att få meddelandet till min mamma.
- Vad som helst? frågar den manliga expediten och tittar på henne med ett höjt ögonbryn.
- Ja, vad som helst, svarar blondinen.
- Ok, följ då med mig, säger mannen.
De går in på ett rum och stänger dörren.
- Nu, gå ner på knäna.
Blondinen går ner på knä.
- Dra ner gylfen.
Blondinen drar ner gylfen.
- Ta ut Petter Niklas.
Blondinen tog ut den med båda händerna.
- Så där ja, nu kan du sätta igång.
Blondinen håller Petter Niklas i händerna, plutar med munnen och säger:
- Hallå mamma, hör du mig?

En kille...

... slår sig ner bredvid en snygg tjej vid baren. Han börjar pilla på sin klocka.
- Är din date försenad, frågar tjejen.
- Nej, svarar han, det här är en specialklocka som skickar information. Just nu står det att du inte har några trosor på dig!
- Men då hoppas jag att du inte betalat alltför mycket för klockan för den fungerar uppenbarligen inte, svarar hon kaxigt.
Killen ler självsäkert, knackar på klockan och säger:
- Den går en timme för fort!

Lilla Evert...

... satt på polisstationen, han hade rymt hemifrån. Polisen frågade varför han hade rymt och lilla Evert svarade:
- Jo, innan jag somnade igår kväll hörde jag hur mamma och pappa var väldigt bekymrade över hur amorteringarna på huset skulle betalas. Senare vaknade jag av ljud från deras sovrum. Där hörde jag pappa stöna och säga "Jag drar mig ur!" och mamma svarade, också stönande "Vänta lite så kommer jag också!" Så då tänkte jag att det var ju ingen idé att stanna kvar ensam och ta hand om amorteringarna. Jag är ju bara 8 år!

Vet du vad...

... det är för likhet mellan att hoppa bungyjump och att vara otrogen?
- Nä?
- Först vet man inte om man vågar, sen går det snabbt och så går det åt helvete om gummit inte håller!

Hur gör man...

... när man varit ute och partajat för länge en natt?
Smyg INTE in och tro att din partner sover för då blir det liv. SPARKA istället upp dörren och skrik:
"NU JÄVLAR SKA HÄR KNULLAS!"
Då ska du få se på en som sover!

Killsnack...

... i baren:
- Oj, så många Ica-damer här är ikväll!
- Ica-damer? Har Ica personalfest?
- Nej, nej, nej, jag menar gammalt kött i ny förpackning!

Fredag

Publicerad 2009-10-02 07:51:34 i Allmänt,

Fredag igen. Den här veckan har gått fort känns det som, men jag klagar inte=)

Idag slutar jag jobba 11:15. Första ska jag så klart hämta Yasmine på dagis sen ska vi ner på Ljusdals motor o kolla om jag hittar nån vinterdress o skoterhjälm.
Som det känns idag så skulle man behöva skruda om till vinterdress redan nu. Vi hade -5 grader hemma imorse.

När vi är klara på köpingen blir det antagligen att vi åker in på dagis o hämtar upp Tora eller Polly. Yasmine ville ha en kompis med sig hem.

Sen blir det upp till Gumman o slinga håret på henne o ev färga håret på Mirran om jag hinner, vill ju hem o "göra fredag" också;-)

Brorsan är hemma från Norge så han kom o hälsade på igår. Han hade med sig presenter både till mig o Yasmine=) En vinflaska till mig o ett Pippi pussel till Yasmine.

Ha en riktigt mysig fredag.

Kristet

Publicerad 2009-10-01 15:17:48 i Allmänt,

I helgen ska Kristet Utseende spela på Statt o jag är sugen på att gå o kolla.
Det måste vara närmare 15 år sedan jag såg dem sist. Inte för att jag lyssnar så mycket på dem nu men det skulle vara kul att gå för gamla tiders skull=)

Har egentligen ingen lust att gå ut men samtidigt är jag sugen på att se Kristet...dilemma.
Får se hur jag gör.
Som det är nu har jag ändå ingen att gå med=(
Brorsan ska dit men det skulle vara kul att ha med nån tjejkompis.

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela