Livet på landet

Jippi!

Publicerad 2013-05-24 16:58:45 i Allmänt,

Idag stod vågen på 73,7kg och det är jag otroligt nöjd med!
Jag tog även mått för två månader sen på armar, byst, midja, rumpa, lår och vader och där hade jag minskat sammanlagt 26 cm. Det enda som jag låg +-0 på var armarna men där känner jag att de har blivit mycket fastare och inte lika sladdriga. Nu är det stora muskler istället för gäddhäng ;-)
 
Vi hade planerat att grilla ikväll men det fina vädret vi hade på förmiddagen försvann och nu är det bara gråmulet så vi det får nog bli något annat istället. Jag som hade velat suttit på altanen i solen och druckit en kall Corona med en limeklyfta i.
Fast en Corona blir det nog iaf, med eller utan sol.
 
Nu känns det som att jag skulle kunna somna sittandes så bäst att hoppa upp från soffan och försöka sno ihop nåt att äta. Kanske blir det hämtmat... fast jag är sugen på plockmat. Räkor, kräftor, aioli goda ostar, oliver.. mmm vad gott det skulle vara!
 

Chilla

Publicerad 2013-05-18 16:20:16 i

Väntar lite med att duscha och chillar på altanen med en kall Corona istället.



Basket

Publicerad 2013-05-18 14:58:52 i

Var iväg i förmiddags och handlade fogsand så nu är det fogat och klart. Det ska fyllas på med jämna mellanrum i början eftersom det sjunker ihop när man går där och när det regnar.

Vi har även skruvat ihop en basketkorg som Yasmine fick av moffen. De skulle in på albins och handla en basketboll men kom ut med en stor kartong med basketkorg och ställning;-)

Nu väntar jag bara på att en kompis ska komma och kolla på några fönster som hon ev ska köpa sen ska jag ta en sväng med dammsugaren och duscha.
Ikväll blir det grillning med vänner så jag hoppas på uppehåll. Det ser lite ostadigt ut och känns nästan som att det kan bli åska.

Grillat

Publicerad 2013-05-17 20:58:34 i Allmänt,

 
 74.5 kg idag så det var bara ett tillfälligt viktras förra veckan, men jag är glad ändå att jag håller mig under 75 kg.
 
Idag efter jobb och fredagshandling så satte jag igång att lägga stengången så nu är den klar. Det ska bara dit fogsand, som vi förhoppningsvis tar oss iväg och köper imorgon.
Vi har fyllt ut med jord runt omkring och där ska det sås gräs.
 
Ikväll blev det grillat som intogs på altanen i strålande sol=) Härligt! 
 
Måste tipsa om en god LCHF vitkålsgratäng som passar perfekt till grillat. Receptet hittar ni här.
Varning bara för gasig mage då den innehåller både vitkål, lök och vitlök ;)
 
 

Hemmaträning

Publicerad 2013-05-16 22:46:59 i

Idag blev det ingen träning då Andreas jobbade över. Istället tog vi en promenad/joggingtur. Det var helt perfekt ut-och-gå väder, soligt och fint men ändå frisk härlig luft. Det är så fint ute nu när allt börjar växa och bli grönt.

När vi kom tillbaks så började vi att lägga om stengången till altanen. Vi har rivit bort allt så vi kan börja om på nytt. Grävt ur, kärrat sand och jämnat till. Det blev styrketräning även fast jag inte var på gymmet:-)
Imorgon är det dags att lägga ut stenplattorna igen.
Andreas har dessutom satt brädor nertill på altanen på två sidor så snart är allt klart. Vi ska till brädgården och kolla ut vad vi ska använda som hyllor till "köksdelen" bara. Sen ska det målas men det kan vi inte göra förens nästa vår.

Det är så skönt nu när kvällarna är varma och ljusa så man kan vara ute och dona på lite längre. Har man ett stillasittande, stressigt jobb så är det guld värt att kunna vara ute och få friskluft och röra på sig så mycket som möjligt. Det piggar upp efter en slitig dag och man får ny energi:-)

Sommar

Publicerad 2013-05-15 20:03:13 i

Nu känns det verkligen att sommaren är på väg!

Igår klippte jag gräsmattan för första gången i år och idag har vi sått frön i växthuset och pallkragarna. Nu är det bara att vänta på att få skörda.
Vi har sått morötter, rädisor, brytbönor, timjan, basilika och olika sorters sallad.
Jag blev så glad när jag hittade ekologiska fröer. Jag försöker att handla så mycket ekologiskt som möjligt och undvika tillsatser och E-ämnen. Jag tror att sånt skit samt besprutning är en stor bidragande orsak till bla cancer.
Tyvärr är det så gott som omöjligt att helt undvika det men man kan iaf försöka att ta bort så mycket som möjligt genom att använda bättre alternativ.

Det känns så lyxigt att bara kunna gå ut i trädgården och hämta grönsaker och bär. Vi ska göra ett nytt försök med lite fruktträd, de vi hade förut gnagde sorkarna sönder förra vintern:-(
Jag vill ha äppelträd och körsbärsträd. Får se om det blir i år eller nästa år.

Helgen

Publicerad 2013-05-12 21:36:28 i

Lite bilder från helgen.



Så här blev altanen. Det som är kvar är att sätta brädor nertill och att flytta trappen och stengången. Vi skulle ha gjort det idag men vädret var så ostadigt så vi får ta det en annan dag.



Här ska det sättas upp hyllor och bänk så man kan stå ute och förbereda maten.





Sunshine

Publicerad 2013-05-11 20:48:09 i

Vilken underbar dag det har varit idag! Vi har fixat och donat ute hela dagen och kvällen avslutades med grillning som intogs på den nu färdigbyggda altanen ute i solen:-)
Nu ska vi bara handla några skivor som ska bli avlastning yta och hyllor sen ska allt målas vitt nästa år.
Imorgon ska vi flytta trappen och lägga om stengången eftersom vi gjorde lite ändringar av placeringen av ingången.

:-)

Publicerad 2013-05-11 10:14:28 i

Jag vet inte om jag är inne i en vikt rasar period nu men jag hoppas att det håller i sig för idag stod vågen på 73.6!
Det var väldigt länge sen jag var nere på den vikten så oavsett om det bara är något tillfälligt viktras så gjorde det min dag idag:-)

Nu hoppade jag ju av min och Emmas vikttävling men jag hade iaf satt upp som eget mål att komma under 73kg till 17 maj så jag hoppas att jag kan klara det.

Jaaaaa!

Publicerad 2013-05-08 15:20:39 i

Äntligen har jag spräckt den där envisa 75 kg vallen! I morse visade vågen på 74.9kg:-)
Nu hoppas jag på ännu lite mer minus tills på fredag. Det kan ju bli svårt med tanke på att vi ska till mamma och äta ikväll och sen är jag ledig ända till nästa måndag och det blir lätt att man unnar sig lite extra när man är ledig men det är absolut inte omöjligt.
74.5 skulle jag vilja att vågen visar på fredag.

Dålig karaktär

Publicerad 2013-05-07 23:02:00 i

Blä vad sur jag blir på mig själv. Jag skulle ha tränat idag efter jobbet men hade så ont i magen så jag åkte hem istället. Tänkte att jag skulle ta en promenad eller cykla så det blev nån motion idag men istället hamnade jag på soffan:-(
Inte bra. Skärpning!

Sovmorgon!

Publicerad 2013-05-04 20:49:37 i

Vilken chock jag fick när Andreas kom upp och väckte mig i morse och frågade om det inte var dags att kliva upp och han berättar att klockan är tolv!!! Vilken ångest jag haft, sova bort halva lördagen! Jag kan inte komma ihåg när jag sov så länge sist. Inte ens om jag har varit på partaj och varit vaken hela natten har jag sovit så länge.
Det måste vara all stress och en lurande förkylning som ligger bakom.

Jag känner mig inge pigg alls men har iaf putsat fönstren och bytt gardiner i köket, ska ta vardagsrummet imorgon. Jag har även packat undan kläder från Yasmines garderob och lagt ut en del på nätet. Alla pengar vi får in lägger vi undan tills vi åker utomlands i höst.

Vi är hängiga hela familjen så vi beställde mat idag och hyrde film och köpte godis så vi kan mysa i soffan hela kvällen.

Energi

Publicerad 2013-05-02 22:10:08 i

Idag var jag och tränade efter nästan tre veckors uppehåll och jag hade otroligt mycket energi. Det kändes som jag hade kunnat tränat minst en timme till men jag ville ju hinna träffa familjen också.

När jag kom hem så upptäckte jag att jag hade satt träningströjan ut och in. Det var väl säkert nån på gymmet dom fick sig ett gott skratt, men det bjuder jag på;-)

Valborg

Publicerad 2013-05-01 22:07:42 i

Valborgsmässoafton spenderades med goda vänner hemma hos oss. Vi grillade och tände inte bara en utan två kasor.



Lillebror kikade också förbi en sväng.
Det blev en lugn kväll och vi var i säng redan vid elva. Skönt att vakna pigg och utvilad:-)

Snart så

Publicerad 2013-05-01 22:01:31 i

Redan före nio i morse drog vi igång med dagens bestyr. Vi har varit ute precis hela dagen i det underbara vårvädret.
Andreas har snickrat och nu är det inte mycket kvar. Förhoppningsvis blir det klart i helgen, sen kan jag börja fixa där med blommor och annat fint.



Själv har jag krattat så jag har fått blåsor i händerna.

Jag, Yasmine och hundarna tog en cykeltur och på vägen hem fick jag nästan släpa Loke. Freja som är dubbelt så gammal travar glatt på och ser hur pigg som helst ut men Loke var inte alls på humör för motion idag:-) Jag cyklar aldrig fortare än att de kan trava bredvid mig så det går inte speciellt fort.

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela