Livet på landet

Good morning!

Publicerad 2012-07-29 09:26:15 i Allmänt,

Bara jag vaken, resten av familjen ligger fortfarande och sussar sött i sängen. Sjusovare!
 
Ska nog passa på och ta en dusch så vi kan komma iväg på Oscars kalas i bra tid så man kan åka hem och sola liten sen. Kanske åka en sväng till stranden. Ser ut att bli riktigt fint väder idag.
 
Packade klart det mesta i går kväll så nu är det bara det sista kvar, som måste packas alldeles innan vi åker. Väderprognosen ser bra ut för början av veckan, det kommer bli roligt för barnen att få campa och leka av sig=) 
 
Nej nu duschen sen göra frulle och väcka la familia!

Rabarber

Publicerad 2012-07-28 21:12:01 i Allmänt,

Måste börja med att säga att rabarermarmeladen jag gjorde tidigare i veckan blev otroligt god!
Här hittar ni receptet om ni är sugna på att prova själva. Jag tog vaniljsocker istället för vaniljstång och hade i lite mer citronjuice.
Rabarberchutneyn blev inte heller så tokig och var god att äta till grillat kött. Det receptet hittar ni här. Även här inprovicerade jag lite eftersom jag inte hade alla ingredienser hemma. Jag hade i sambal oelek istället för chili och rödvin och äppelcidervinäger istället för rödvinsvinäger.
Ska nog göra en till satts av rabarbermarmeladen och ha som gå-bort-presenter=)
 
Idag har vi varit ut på en ridtur tillsammans med Sigge och Lotar.
Yasmine red på Turbo och jag gick/sprang bredvid. Bra för att träna flåset=)
Sen var det bara hem och duscha och vidare in på köpingen där vi var på postplan och lyssnade på lokala talanger som uppträdde och åt grilltallrik.
 
Har börjat lite smått att packa inför Furuviksresan på måndag. Jag, Emma och Linda åker med barnen och blir borta i tre dagar=)
Andreas börjar jobba på måndag, stackarn. Usch det är verkligen inge roligt den där första dagen efter semestern. Då brukar man ha riktig söndagsångest. Men bara man har jobbat nån timme så brukar det kännas bättre.

Bröllop

Publicerad 2012-07-23 17:09:47 i Allmänt,

I lördags var vi på Andreas brors bröllop.
De gifte sig i Järvsö kyrka och sen var det bröllopsfest på folketshus i Järvsö.
De var så fina!
Det blev en trevlig kväll/natt trots en lite glädje sänkare i början av kvällen men vi ruskade av oss det och hade en trevlig kväll iaf.
Emma ställde upp hela dagen/kvällen/natten både som frisör, hundvakt och chaufför. Du är bäst♥ 
 
Igår var vi lite slöa och låg mest och latade oss.
 
Idag kom äntligen TVn så nu slipper vi ligga uppe i sovrummet och kolla.
Det blev en lite större TV än den vi hade innan, hade Andreas fått bestämt så hade den blivit mycket större men nån måtta får det ju vara;-) Man behöver ju inte ha värsta bioduken.
 
Annars har det inte blivit så värst mycket gjort idag. Vi har varit till grannen och fått lite instruktioner till när jag ska vara häst, kalv och grisvakt. Har snusat lite med lilla söta kalven Göran. Han blir flaskmatad för hans mamma stötte bort honom så han står och snuttar på fingrarna när man sticker fram dem=)
Vi har städat till kaninen och rensat lite ogräs och börjat lagt lite plattor framför trappen till altanen.
Freja och Loke kom hem efter att ha varit i Groland i två dagar så nu är ordningen återställd igen. Alla djur och barn är hemma.
 
Skulle behövt varit in och handlat lite men känner inte för att åka någonstans, ska försöka att övertala Andreas att åka istället;-)
Jag känner mig helt tömd på energi och vill helst inte göra nåt överhuvudtaget men jag tänkte iaf försöka koka marmelad och chutney på rabarbern som jag plockat in. Googlade några recept som verkade smaskiga.

Nöjd med frillan

Publicerad 2012-07-20 19:29:24 i Allmänt,

Nu är jag nysnaggad och nöjd. Blev himla bra och äntligen fick jag luggen som jag vill ha den. Kan vara bra att ha ny frisör ibland.
Ännu mer nöjd blev jag när jag fick klippningen 130kr billigare=) Det gick så snabbt så hon ville inte ta fullt betalt.
Nu hoppas jag att det ändå går att sätta i löshåret. Hon klippte inte så mycket baktill så det borde inte vara några problem. Bästa Emma kommer och fixar frisyren på mig imorgon♥
 
Vår TV som vi suttit och väntat på hela dagen kom inte=(
Den skulle köras ut mellan 9-13 men när klockan var tre och den fortfarande inte kommit så ringde jag och kollade med Elgiganten. En stund senare ringde fraktbolaget och berättade att det tyvärr blivit en miss så chauffören hade inte fått den med sig. De skulle köra ut den på måndag istället.
Han som ringde var väldigt beklagande och hade nog väntat sig en utskällning men jag vet ju själv hur det är med frakter, ibland går det fel och det var ju inte direkt livsviktigt, det är ju bara en TV.
Han blev iaf glad att jag tog det så bra=)
Man kommer ingenstans med att sitta och vara otrevlig mot folk. Eller iofs så gör man ju tyvärr det ibland. Folk som ringer kundtjänst och är otrevliga, oförskämda och gapar och skriker att de ska prata med en chef får tyvärr ofta som de vill men en sån människa är inte jag och kommer aldrig att bli heller.
Man ska behandla människor med respekt, inte bete sig som en bortskämd snorunge!
Tur jag slipper prata med sånna personer nuförtiden.
 

Sömntutor

Publicerad 2012-07-20 09:30:08 i Allmänt,

Bara jag vaken. Resten av familjen har blivit riktiga sjusovare, själv har jag inte kommit in i semestersoveriet än. Hoppas faktiskt inte att jag gör det heller för jag tycker det är skönt och alldeles lagomt att vakna runt åtta tiden, ligga och dra sig en lite stund innan man går upp och sen veta att man har hela dagen framför sig.
 
Idag ska jag klippa mig. Blir nog bara topparna och luggen så det går att fixa frisyr igen.
Min frisör är på semester så idag blir det Malin som ska klippa mig, spännande att se om jag blir lika nöjd med henne som jag är med Sandra.
Satt och funderade att egentligen är det dumt att klippa mig nu om jag ska ha uppsatt hår. Det är ju egentligen bättre att det är lite längre om det ska sättas i löshår och flätas men det känns lite sent att boka av nu så jag hoppas det funkar iaf.
 
Nu ska jag hoppa i duchen sen väcka resten av familjen så vi kan äta frukost innan jag sticker iväg.

Semester

Publicerad 2012-07-19 22:09:44 i Allmänt,

Igår kom vi hem efter tre dagar i Gävle hos lillebror och Lina.
Vi shoppade, var på Fjärran höjder och badade, åt gott och hade det mysigt. Tyvärr visade det sig på vågen att jag åt lite för gott... Nu hoppas jag att den är snäll mot mig imorgon när jag när det är dags för invägning.
Konstigt att nåt ynka kilo kan göra så mycket för självkänslan, kändes som jag var lika fet som när jag vägde som mest men idag har det iaf känts bättre.
 
Idag har jag varit ute i solen hela dagen och njutit av det underbara vädret. Vi har gjort klart trappen till altanen, klippt gräset och rensat ogräs.
Det blev grillat till middag och Emma med familj kom och hälsade på. Vi tog nåt glas rosé och gjorde provuppsättning av mitt hår tills bröllopet på lördag. Det lutar åt att jag ska sätta i löshåret och göra en fläta.
Tyvärr hittade jag inte någon klänning när vi var i Gävle men jag har en sen tidigare som jag trivs bra i som jag ska ha istället.
 

Goda vänner

Publicerad 2012-07-15 19:10:58 i Allmänt,

Igår var vi till Emma och P-Å och hjälpte dem att måla framsidan av deras hus och sen blev vi bjudna på grillat och drack lite gott.
Papporna och barnen var ut med båten och fiskade medans Emma satte upp tältet som barnen skulle övernatta i och jag åkte hem och hämtade övernattningsgrejer så vi kunde sova över där.
Barnen sov hela natten ute i tältet och vaknade inte förrens vid niotiden.
När vi kom upp så hade Emma fixat med frukost så det var bara att hugga in. Lyxigt värre, som att bo på hotell=)
Mindre bra var att det blev lite väl mycket kolhydrater så min mage är inte så glad just nu men vad gör det om hundra år=) En super mysig dag och kväll hade vi iaf. Det är så kul när man gör saker tillsammans med människor man tycker om. Det går både fortare och är mycket roligare än om man ska göra det själv.
 
Nu håller vi på och packar och gör i ordning allt tills i morgon då vi åker till lillebror och Lina i Gävle=)
Ska bli så kul att se deras nya lägenhet!
Vi börjar med en sväng till Valbo och går på IKEA och shoppar lite.
På tisdag blir det Fjärranhöjder och mer shopping=)

Nöjd

Publicerad 2012-07-14 10:01:20 i Allmänt,

74.4kg i morse!
Jäklar vad nöjd jag känner mig! Hade ju satt målet på under 75kg till nästa lördag men har alltså redan nu, en vecka tidigare, nått det målet plus lite till=)
Det som känns extra bra är att jag absolut inte har gått på någon svältdiet, jag har bara plockat bort mycket kolhydrater och tänkt lite extra på vad jag stoppar i mig.
 
Nu har jag semester och det firade jag in igår med ett (plus några till) glas rosé i solen på vårt trädäck tillsammans med familjen=)
Det var ingen på jobbet som trodde mig när jag sa att det skulle bli sol när jag gick på semester men jag hann bara ut genom dörren så tittade solen fram=)
Vi gick över till pappa och Robin och umgicks lite med dem och sköt luftgevär/pistol på en bana som pappa hade byggt upp. Han är så söt=)
 
I morse vaknade jag halv sex och kunde inte somna om så jag gick ut och målade slipers istället och donade på lite tills resten av familjen vaknade vid niotiden. Jag har inte hunnit ställa om mig till semester än men det kommer jag garanterat snart ha gjort.
 
Fick grejerna jag beställde från bangerhead igår så nu har jag tvätta håret med nya shampot och balsamet och det luktar sååå gott om håret.
Beställde även maroccan argan oil(tror det stavas så) som man har i håret så det blir mjukt och glansigt, en tre i en produkt som bla gör håret fylligare, dust it pulver som man har i håret för att få mer volym och ett ansiktsrengöringskit.
Hoppas dust it pulvret fungerar lika bra som det jag brukar använda från lanza, för det här var mycket billigare=)
 
Nu väntar jag på att sommarlovsmorgon ska ta slut så vi kan äta frukost. Jag börjar bli riktigt hungrig nu, jag som brukar äta frukost så fort jag går upp.
 
I går pajjade våran TV i vardagsrummet så det blir till att köpa en ny. Måste surfa runt lite och kolla vad vi hittar.
 
Gud vad jag surrar på om allt möjligt, nu ska jag äntligen äta frukost=)
 

Livet leker

Publicerad 2012-07-12 20:50:34 i Allmänt,

Tjoho 75.7kg i morse=) Nu har jag lite drygt en vecka på mig att gå ner 0,7kg så har jag nått målet jag satte upp för nån vecka sen. Efter det är det bara 5 kg kvar till slutmålet, om jag inte känner att jag vill fortsätta några kilo till efter det då.
 
När jag kom hem från jobbet idag så hade pappa och Andreas satt klart nästan all trall, bara en eller två brädor kvar. Det tog slut på virket så vi måste köpa lite till.
Men nu kan jag iaf sitta där imorgon och ta mitt semester glas med rosé=) Sen blir det grillat så håller tummarna för uppehåll imorgon Fast blir det regn så ska jag ändå sitta på mitt trädäck, så de så!
 
BARA EN DAG KVAR NU!!!!

Glad igen!

Publicerad 2012-07-11 22:23:35 i Allmänt,

Idag är jag mycket gladare igen=)
 
Jag pratade med lillebror igår så nu har vi bestämt att vi åker till Gävle på måndag och stannar två nätter och kollar in deras nya lägenhet, shoppar och åker på Fjärranhöjder och badar=) Härligt!
 
Ännu gladare blev jag när jag kom hem och såg att altanen var nästan klar=)
Andreas och pappa har kämpat och slitit hela dagen så nu är alla plintar och reglar på plats, de hann till och med börja med trallvirket nu ikväll=) Mina duktiga killar♥
Kanske kan jag fira in semestern med ett glas rosé på altanen ändå på fredag=)
De hade lyckats hitta stolpskor som passade till plintarna så vi slapp åka tillbaka med dem!
 
Jag passade på att klippa gräsmattan ikväll när det var uppehåll. Det var verkligen på tiden. Var nog en och halv vecka sen vi klippte sist eftersom det har regnat hela dagarna.
Blev väl inte världens bästa resultat eftersom den var så blöt men det duger.
 
En lite undran: Är det okej att stjäla cyklar bara för att man är flykting?
Fick den känsla efter att ha läst artikeln i dagens LjP om cykelstölderna i Järvsö...

Nätshopping = bättre humör

Publicerad 2012-07-10 20:38:57 i Allmänt,

Idag är jag inte på nåt vidare bra humör.
 
Verkar inte som det blir någon Stockholmsresa som vi hade sett fram emot=(
 
Dessutom så är plintj-vlarna som Andreas var och bytte idag fel igen!!!
 
Först fanns inte de vi skulle ha så vi fick ta andra men då fanns det inga stolpskor till dem. När vi fick stolpskorna så passsade inte de till hälften av plintarna så Andreas fick åka tillbaka med dem och byta till andra plintar och nu när vi kollar så passar inte stolpskorna till dem heller>( Tilläggas kan ju att plintarna väger ca 40 kg styck så det är inte bara att hålla på och åka fram och tillbaka med dem.
Imorgon blir det ett snack med Karl Hedin och för deras skull så hoppas jag att jag är på bättre humör då än jag är nu!
Som grädde på moset så är det tokstressigt på jobbet så jag är helt slut på kvällarna och har ingen energi alls men som tur är har jag bara tre dagar kvar att jobba.
 
Som lite plåster på såren och för att bli på lite bättre humör så har jag nätshoppat lite hårprodukter=)
Måste försöka hitta en klänning till bröllopet också men eftersom jag har gått ner i vikt och inte riktigt vet vad jag har för storlek så skulle jag vilja prova istället för att beställa.
Har en liten idé om att kanske ta en tripp till Gävle istället och våldgästa lillebror och Lina=)

Svensexa och tjejkväll

Publicerad 2012-07-07 15:31:29 i Allmänt,

Idag är Andreas iväg på svensexa för hans bror. De har klätt ut honom i klänning och peruk och sminkat honom=) Jättesnygg var han;-) De blir borta hela dagen och säkert en bra bit in på natten.
 
 
 
 
Jag och Yasmine ska passa på att ha tjejkväll tillsammans med Lina. Vi ska kolla på film och äta kinamat och mysa=)

Sorglig dag

Publicerad 2012-07-07 15:21:47 i Allmänt,

I natt  vaknade vi av att Loke började skälla och springa omkring så Andreas gick upp för att kolla vad det var. När han kollade ut genom fönstret så såg han att det var en katt i kaninhagen som sprang och jagade kaninerna.
Han sprang ner och lyckades få bort den, Loke var också med och sprang efter den, tyvärr hann han inte få tag på den utan den klättrade upp i ett träd. Jag hade verkligen inte blivit ledsen om Loke hade haft i hjäl kattjäveln!
När vi kollade så låg den ena kaninen i ett hörn och verkade inte kunna röra på frambenen. Jag tog med den in och hade den i en bur inne under natten för att se om den bara var chockad men i morse var den likadan. Den kunde inte resa på sig och bara låg på sidan så jag ringde grannen så han fick komma hit och ta bort den. Varken jag eller Andreas klarade av att göra det själva.
Yasmine blev jätteledsen när jag berättade det i morse men hon fick iaf ta farväl av lilla Katja innan vi tog bort henne.
Nu ligger hon begravd på vår djurkyrkogård och vi har lagt blommor på hennes grav.
Usch, har känt mig låg hela dagen. Inge roligt när man mister en familjemedlem.
 
Nu har vi varit och köpt nät som vi har satt över hela hagen så våra andra kanin, Alice, ska få vara ifred från kattjäveln. Tycker så synd om henne som blivit helt ensam men hon har iaf klarat sig utan några skador och verkade inte speciellt skärrad när vi var ut till henne i morse. Jag försökt få in henne också i natt men hon hade krupit under buren och gömt sig.
 
Hade det varit en räv som tog en kanin så hade jag förstått det men att en katt tar ihjäl en kanin är inte normalt. Jag vet inte om det är en strykarkatt som springer omkring här, den har varit hemma hos pappa också och slagits med hans katt. Kan bara säga att det är bäst för kattfan att jag inte får tag på den...
 

6 dagar kvar...

Publicerad 2012-07-05 21:30:42 i Allmänt,

Snart helg igen och sen är det bara en vecka kvar att jobba innan semestern!!!
Kommer bli underbart med 6 veckors semester och bara göra vad man vill, inte behöva kliva upp tidigt varje morgon, bara kunna ligga och dra sig i sängen hur länge man vill och umgås med familjen och pyssla på i trädgården.
Altanen är på G och vi har grävt ner fem av nio plintar. Måste på Karl Hedin imorgon och byta fyra av dem eftersom de inte hade balkskor som passade till dem=( Ska ta mig ett lite snack med butikschefen som lovat massa som han inte kunnat hålla, här ska prutas för sveda och värk!
Bara vi fått ner plintarna och fått till bärlinorna så kommer det gå fort sen. Hoppas att själva däcket kan bli klart i slutet av nästa vecka så kanske vi kan inviga det lagomt till min semester börjar på fredag=) Sitta där och njuta i solen med ett glas rosé och grillat.
Vi får se sen om vi ska ha räcke eller inte men bestämmer vi oss för det så bygger vi nog det nästa år. Har inte bestämt än om vi ska göra korsräcke eller repräcke, måste fundera lite på det.
 
Blev lite sugen på glass efter att vi hade varit ute i solen och slitit så jag gjorde en glassmothie på frysta blåbär, hallon och mango plus lite vaniljyoghurt som jag körde i mixern, mumsigt.

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela