Livet på landet

Ny vecka

Publicerad 2013-04-29 22:11:00 i

Det har varit en produktiv helg och vi har fått massor gjort. Sånna helger gillar jag, man känner sig nöjd och glad då:-)

Lördagen började med att Andreas fortsatte bygga altanräcke och jag och Yasmine satte upp studsmattan. Sen var det dags att göra sig iordning för 65 års kalas hos min farbror som bor i Bergsjö. Hela släkten var samlad och det var kul att få träffa alla kusiner som jag träffar alldeles för sällan. Yasmine fick leka med tremänningarna Saga och Idun. Saga och Yasmine fann varandra direkt och de lekte och hade kul tillsammans.





På söndagen fortsatte Andreas med bygget, Yasmine lekte med kompis och jag passade på att plantera om resten av blommorna, bära in ved och olja bron.

Bara en dag till att jobba nu sen blir det en minihelg. Nästa vecka är det också kortvecka. Jag har tagit ledigt på fredag också så det blir bara tre arbetsdagar sen långhelg:-)

Apr. 25, 2013

Publicerad 2013-04-25 22:30:44 i

Det är bäst att utnyttja tiden och få lite gjort när man ändå är hemma och vabbar. Idag laserade jag klart trallen och jag blev riktigt nöjd.





Jag började lite igår men det såg ut att bli regn så jag slutade. En timme senare så började det både regna och hagla. Jag blev lite orolig att det skulle bli förstört men som tur var så klarade det sig.

Vi har även varit iväg och handlat virke så nu är det bara att börja bygga räcke:-)

Yasmine har varit mycket piggare idag och hon var ute med mig när jag målade och fick lite friskluft efter att ha legat inne i två dagar.

Minnen

Publicerad 2013-04-24 11:22:54 i

Idag är det min tur att vara hemma och vabba. Yasmine har hög feber, halsont och huvudvärk:-( Det började på måndagkväll, när jag kom hem från jobbet låg hon på soffan och såg så ynklig ut. Dessutom hade hon ramlat på asfalten och skrapat upp båda knäna, mammas ♥. Andreas var hemma med henne igår och då låg hon hela dagen. Hon hade till och med sovit några timmar under dagen och det är inte likt henne.
Idag är hon lite piggare och hon har ätit lite frukost men hon är fortfarande kokhet.
Jag tänkte ge mig ut i stormen och lasera trädäcket. Håller tummarna för att det inte kommer nåt regn. Vi vill få det klart så fort som möjligt för till helgen tänkte vi börja bygga räcket. Jag har kollat upp massa bilder och sitter och planerar hur jag vill ha det. Kommer nog bli riktigt bra när det är klart:-)
Hoppas bara att inte virket tar slut nu när det blir strejk bland åkarna... Vi får skynda oss att handla!
Det ställer till det rejält på jobbet med strejken och cheferna verkade minst sagt stressade igår. Jag tycker det är bra att åkarna sätter ner foten ordentligt och visar att de är missnöjda, det borde vi bli betydligt bättre på över lag i Sverige. Visa ditt missnöje istället för att bara gå omkring och gnälla!
Förändring kräver handling!

I vanliga fall brukar ju fredagar var den bästa dagen på veckan men inte den här fredagen... det är dags för begravning av min goa älskade farfar.
Bättre farfar hade jag inte kunnat önska mig! Han var som ett busunge gömd i en äldre mans kropp. Han hittade alltid på massa skoj och bus med oss barnbarn när vi var yngre och jag har nog aldrig träffat någon i hans ålder med så mycket energi!
De allra flesta minnen jag har från när jag var liten inkluderar honom. Det är små saker som etsat sig fast i minnet. Sitta i ekan och meta abborre i Orrnäs som vi sedan rökte i hans hemmabyggda rök. Vi gick ut i skogen och samlade enris som vi använde för att röka fisken. Sen kunde vi sitta där bredvid varandra på bänken bredvid röken i timmar och vänta på att fisken blev klar. Under tiden kanske farfar visade hur man täljde en pilbåge. Han lärde mig vilket träslag som var bäst till just pilbågstillverkning och hur man kunde snida till vackra mönster i den.
Vi gick efter järnvägen och samlade metallskrot som lossnat från tågen och lade det sedan i en ihålig stubbe. Det blev en rejäl samling med tiden och vi barnbarn låtsades att det var vår skattsamling:-)
Vi brukade tävla om vem som först lyckades gunga hängmattan så högt att den snurrade runt och tippade ur farfar. Problemet var bara att han, trots sin litenhet, var så otroligt stark och vig så när vi väl lyckats snurra runt hängmattan så hängde han fortfarande kvar under den och vägrade släppa taget:-)

Jag är glad för alla dagar jag fått spendera med min farfar och det är alla fina minnen jag kommer att ha med mig och tänka på när det är dags att ta farväl av honom på fredag♥

:-(

Publicerad 2013-04-16 07:45:40 i

Den här veckan blev huvudvärken för olidlig så jag blev tvungen att stanna hemma både igår och idag:-(
Jag ska försöka ta mig in på köpingen när apoteket öppnar och köpa migränmedicin och hoppas att det funkar. Jag har inte tid att ligga sjuk!

Buspalatset

Publicerad 2013-04-14 13:02:49 i

Idag bestämde vi oss för att göra ett besök på Buspalatset. Jag, Yasmine, Jon och Liam packade in oss i bilen och styrde kosan mot Bollnäs för lite lek och bus.









Jag hade iofs hellre spenderat denna soliga dag utomhus, men har man lovat så har man;-)


Dagens vägning

Publicerad 2013-04-12 12:12:39 i

75.8kg blev dagens vikt. Det går neråt men nästan lite för sakta tycker jag.
Minus 2.1 sen vi startade för ca 1 månad sen.
Jag vill ju gärna gå under 73 kg innan 17 maj...
Samtidigt är jag inte intresserad av någon svältdiet utan vill äta som jag gör nu, plocka bort mycket kolhydrater men samtidigt kunna unna mig något ibland. Jag håller dessutom igång med träningen även fast den här veckan blivit lite sämre pga huvudvärken. Jag var och tränade i onsdags och ska iväg efter jobbet idag. Utöver det har det bara blivit 5 km cykling den här veckan.

Jag ska börja föra vikt och träningsdagbok har jag tänkt så slipper jag tråka ut bloggläsare med den infon. Det kanske finns nån bra app för sånt. Ska kolla upp det:-)

Huvudvärk

Publicerad 2013-04-08 21:35:13 i

Jag har haft sån jäkla huvudvärk några dagar nu. Det kommer helt plötsligt och håller i sig i allt från nån minut till flera timmar. Det blixtrar till i huvudet och jag blir illamående och ser suddigt. Jag hoppas verkligen inte att det är migränen som är på väg tillbaka. Jag hade det för några år sen och det är inte kul.
Jag tror det kan bero på stress eftersom vi har haft det otroligt stressigt på jobbet den senast tiden och förra veckan var verkligen hemsk!

Jag tog det lite lugnare med cyklingen ikväll eftersom det inte känns bra att anstränga sig för mycket med huvudvärken. 5km på 11:50 blev det.

Dagens shopping

Publicerad 2013-04-06 17:18:11 i

Vi har nyss kommit hem från en shoppingdag i Hudik och jag känner mig nöjd med dagens inköp, även fast jag inte hittade någon jeansjacka. Alla är så korta men jag vill ha en gammal hederlig rövlång jacka:-)

Detta blev iaf resultatet av min shopping idag.









Jag blev helt förälskad i skorna! De är det absolut bästa köpet idag:-) Är även nöjd med att jag hittade en BH som kändes bra. Finns det nåt värre än att prova Bh:ar? Blä vad jobbigt det är.

Yasmine hittade massa toppar, skor och en Barbiedocka som man kan färga håret på. Hon hittade även en Adidasväska men hon blev lite snål och ville inte köpa den. Jag erbjöd mig att betala halva men hon ville ändå inte. Det är bra när barn får egna pengar att handla för så de ser hur mycket allt faktiskt kostar och att man inte kan få allt.

Andreas hittade bara en tröja. Jag försökte få honom att köpa nya skor och byxor också men det gick inte så bra. Suck!

Babbel

Publicerad 2013-04-05 19:14:48 i

Dagens vägning gick som väntat, inge minus den här veckan. 76.6kg så plus 0.3 sen sist:-(
Bara att ta nya tag till nästa vecka. Jag har fortfarande ca 5 veckor på mig att komma ner till 73 kg. Om ca en vecka ska jag ta mått igen och se om det hänt nåt sen förra månaden.

Yasmine ska sova hos en kompis i natt så jag och Andreas har BF ikväll;-) Vi har ätit jättegott grillat och nu har vi myst ner oss i soffan. Andreas sitter och smaskar i sig godis och själv ska jag nog ta en bit mörk choklad. Jag kan ju iaf vara duktig ett litet tag, känns faktiskt som att det kommer bli några chips och lite dipp ikväll. Dålig karaktär? Kanske det men det skiter jag i ikväll!

Imorgon bitti hämtar vi Yasmine och sen åker vi till Hudik och shoppar lite. Jag hoppas på att hitta en jeansjacka och någon snygg tröja. Yasmine vill köpa en Adidas väska och Andreas borde köpa ett par nya skor, tycker jag iaf, han håller inte med. De gamla är ju sååå sköna och ingådda.

Löpning

Publicerad 2013-04-04 19:52:18 i

Jag hoppade över träningen idag eftersom Yasmine var ensam hemma och jag ville hem till henne så fort som möjligt. Jag jobbade halvdag idag och slutade halv ett. Riktigt skönt med tanke på hur galet mycket vi har att göra på jobbet, tror jag bryter ihop snart!

När jag kom hem packade vi in hundarna och Yasmines cykel i bilen och åkte till Toyota och parkerade bilen och hälsade på älsklingen. Sen tog vi en promenad/cykeltur till mamma och tog in posten och kollade till huset.
På vägen tillbaka provade jag att springa lite men jag får inte till det. Jag får inget bra flyt i stegen och känner mig bara heldum där jag stapplar fram. Tycker dessutom att det är urtråkigt men det beror väl på att jag inte hittat rätta flytet. Känner att det är grymt påfrestande på knäna också. Ska prova några gånger till när det har tinat upp ordentligt så jag kan springa i skogen på mjukare underlag. Det är ju perfekt träning eftersom man både får motion, friskluft och att hundarna kan följa med.

Imorgon ska Yasmine vara hos en kompis så då ska jag passa på att träna efter jobbet.
Jag ser inte fram emot vägningen imorgon. Jag är helt säker på att jag gått upp sen förra veckan:-(

Latmask

Publicerad 2013-04-01 14:47:33 i

Det har blivit dåligt med både träning och nyttig mat under påsk men imorgon är det slut med lata svulldagar. Träning imorgon som vanligt och ikväll ska cykeln få sig en omgång.
Om jag jämför med mitt gamla liv så har jag ändå skött mig hyfsat men det säger inte så mycket;-)
Jag har inga förhoppningar om någon viktnedgång tills fredag men ska iaf göra mitt bästa fram tills dess.

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela