Livet på landet

God mat o film

Publicerad 2009-10-11 13:27:37 i Allmänt,

Mmmm vilken god middag vi åt i går.
Helstekt ytterfläskfilé(mycket saftigare o godare än vanlig fläskfilé) med potatisgratäng, kantarellsås(bea till Andreas) o haricovertssallad.

Jag kryddad med massor av salt, peppar o kött- o grillkrydda runt filén, stekte den runt om i stekpannan, lade i en ugnsform, hällde över en skvätt rödvin o sen in i ugnen på 200 grader.
Till salladen kokade jag haricoverts lite lätt, blandade med halverade körsbärstomater o salladslök(allt från egen trädgård). Gjorde en dressing på olja, vinäger, salt o peppar, det ska vara ganska mycket vinäger, då blir det godast.
Gjorde egen kantarellsås på kantareller, grädde, gelé, salt, peppar, några droppar soja för färgens skull samt maizenaredning.
Till det gjorde jag en potatisgratäng. 

Riktigt gott blev det o Andreas åt så han låg som ett kolli resten av kvällen=)

Barnen åt korv o mos tidigare på kvällen så vi satt i lugn o ro o njöt av maten medans de var uppe o kollade på film o åt godis o snacks. Vid nio var det tyst där uppe o när jag smög upp så hade de somnat.

Var en riktigt bra dag igår, vi fick massor gjort under dagen o kvällen var lugn o skön. Vi passade på o kolla på Vapenbröder o den var lika bra som Gruppen för särskilda insatser som vi kollade på för några helger sen. Nu väntar jag bara på att det ska komma en fortsättning.

Johan Falk är ute på ett rutinuppdrag med Göteborgspolisens specialenhet GSI. Tanken är att man med hjälp av en norsk undercoverpolis och en civil infiltratör i ett av Göteborgs tyngsta kriminella gäng, skall köpa loss sex stycken automatkarbiner och på så sätt få bort dem från gatanMen plötsligt förändras allt när en ny okänd spelare blandar sig i leken och omedelbart vill ha loss inte bara dessa vapen utan ännu fler, inklusive pansarbrytande granater.

GSI inser att detta inte kan vara några vanliga rånare. Någon tänker starta krig på Göteborgs gator. Samtidigt så blir situationen för Johan Falks infiltratör Frank Wagner mer och mer mardrömslik då ledaren för gänget han infiltrerat inser att någon av hans egna läcker till polisen...

Johan Falk - Vapenbröder är en realistisk och intensivt spännande thriller som följer både polisens elitstyrka GSI och de tyngsta kriminella i Göteborg. Filmen är den andra av sex i den nya serien om Johan Falk. De arbetsmetoder som GSI använder sig av i serien är autentiska och tillhör vardagen för verklighetens grupper för särskila insatser.

Kommentarer

Postat av: andré

Publicerad 2009-10-12 15:01:44

Finns 2 till ute oxå, dom är riktigt bra. den 4e är en av de bättre :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela