Livet på landet

Campingsemester

Publicerad 2009-08-02 13:41:53 i Allmänt,

Vid halv elva tiden på måndag tog vi oss iväg på vår husvagnssemester till Leksand. Först var vi till mamma o hämtade husvagnen o packade över lite grejer från bilen, fick några sista instruktioner hur allt funkade sen bar det iväg.
Vi mötte upp Linda o Mathias i Skästra.
Resan dit gick bra tills vi kom till Rättvik. De har Classic car week där o det var hur mycket raggarbilar o husvagnar som helst. Självklart lyckades vi ta oss in mitt i smeten med husvagn o allt, j-vla GPS!!! Gatorna är inte direkt breda i vanliga fall o lägg till bilar som är parkerade på båda sidor av vägen plus hundratals raggarbilar som kör i ca 10 km i timmen så kan du tänka dig hur kul det var att komma där med en husvagn. Det var bara centimeter ifrån att vi repade en raggarbil. Det var tur att det var älskling som körde o inte jag för jag skulle garanterat ha stannat bilen mitt i vägen o gråtande sprungit därifrån o gömt mig, men Andreas verkade hur cool som helst o det gick riktigt bra att ta sig igenom ändå.

Vi var framme på campingen vid två-tre tiden o lyckades få två jättebra platser bredvid varandra.
Efter att vi lyckats trixa oss in med husvagnarna började vi sätta upp förtältet o packa ur bilarna. Jag var lite nervös för hur länge vi skulle få hålla på innan vi fick upp förtältet men det var inga problem alls, det tog bara 15-20 min=)







Efter att vi fått iordning allt åkte vi in till Leksand o åt lite mat o handlade.

På tisdag var vi till Sommarland. Vi var där från elva till fem, men barnen hade kunnat vara där flera timmar till. Fast Yasmine somnade så fort hon satte sig i bilen när vi skulle åka hem så jag tror nog att hon var rätt så nöjd ändå=)










Barnen sprutar vatten på de som åker i båtarna nedanför.
 



Här är vi högst upp i pariserhjulet.


Inne i ett indiantält.


Studs på jättestora hoppbollen. Yasmine tyckte det var lite läskigt när de stora barnen hoppade. Hon som är så lätt far ju omkring som en vante.


Vi gick omkring länge o letade efter ponnyridningen i tro att det var riktiga hästar........som tur var så nöjde hon sig ändå men lite besviken blev hon.




Papporna lekte o roade sig de med. (mest för sig själva)


Joakim kör fyrhjuling, han var ett riktigt proffs på det. Yasmine ville inte köra.


Yasmine åker vattenrutschkana.


Det var kallt i vattnet så det blev inget långvarigt bad.


Jag o Yasmine var o kollade på teater på sjörövarskeppet. Sen fick barnen gå in i kabyssen o få en egen skattkarta.

Det var en rolig dag med alldeles lagomt väder, varken för varmt eller för kallt.

Efter sommarland åkte vi till Insjön o gick på Clas Ohlson o Lager 70.
På kvällen när vi kommit tillbaka till campingen grillade vi o grabbarna var iväg o spelade biljard till klockan fyra på morgonen. Vi trötta mammor gick o lade oss istället;)


Grabbarna provar Mathias nyinköpta vattenpipa. Jag måsta också prova ett bloss.

På onsdag var vi in till Leksand o shoppade lite. Hittade bl.a en skål till Yasmine som det stod Prinsessgodis på=) passande till henne, mammas lilla prinsessa. Vi var o åt lunch på en halv sunkig pizzeria eftersom det var fullt på alla andra ställen. När vi kom ut därifrån såg vi att de hade båtturer med lunch för 100kr/pers=( synd att vi inte såg det innan. Det hade varit bra mycket mysigare att sitta på en båt o äta lunch istället.
När vi kom tillbaka till campingen var vi o spelade minigolf med barnen o sen var vi ner till stranden o badade. Eller vi o vi barnen badade ialla fall. Jag stoppade ner foten o det var riktigt iskallt i vattnet.
Joakim var modigast o doppade sig två gånger=)



Yasmine doppade rumpan i det iskalla vattnet sen skyndade hon sig att springa upp.

På kvällen blev det grillning igen.
Egentligen skulle vi börja packa ihop för vi skulle åka hem på torsdag men vi satt o pratade o kom fram till att vi ville stanna en eller två dagar till för vi hade så mysigt. Så vi ringde runt till alla djurvakter o kollade så det gick bra o sen var vi o kollade i receptionen o det var inga problem alls att stanna några nätter längre, vi fick stanna till 6 augusti om vi ville=)

På torsdag åkte vi till Borlänge o shoppade på Kupolen. Det var ett trevåningar stort köpcentrum med allt mellan himmel o jord. Vi handlade kläder, leksaker, spel o mycket annat. Innan vi åkte hem var vi in på Willys o fyllde på matdepåerna.
På kvällen började vi packa för hemresan på fredag o sen blev det sängen rätt så tidigt så vi skulle orka upp tidigt dagen efter.

Vi kom iväg hemåt vid halvtio på fredag morgon o var hemma halv ett. Vi var o lämnade av o städade ur husvagnen hos mamma när vi kom hem.

Det var en jätte mysig semester. Campingen var mysig o ägarna var super trevlig, dit kommer vi åka fler gånger, alla kom överens o barnen lekte hur bra som helst. De cyklade omkring på campingen o gungade o lekte med de andra barnen. Vi har redan börjat planera nästa års semester, då ska vi försöka stanna en hel vecka så man hinner med allt man vill göra.


Yasmine har blivit jätte duktig på o cykla nu.


Maximus var glad o nöjd mest hela tiden, bara jag höll mig borta från honom;)


Barnen ligger i husvagnen o kollar på filmer o äter godis.

När vi kom hem var det bara att packa upp allt o sen ta itu med vår djungel till trädgård. Gräsmattan hade inte blivit klippt på två veckor o det var ogräs lite här o där.

Josefin o hundarna var glada o se oss igen o vi blev överösta med pussar o kel=)

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Nette

Familj: gift med Andreas, 7-åriga dottern Yasmine, hundarna Loke och Freja, katterna Josefine och Ida, kaninerna Alice och Katja Bor: i ett hus på landet

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela